home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De UCI kondigt de eerste lijsten van 'ProTeam' en Professional Continental ploegen aan en toont het ploegenklassement

Toegevoegd: dinsdag 02 november 2010 om 23:49:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De UCI kondigt de eerste lijsten van 'ProTeam' en Professional Continental ploegen aan en toont het ploegenklassementVandaag heeft de UCI - de Union Cycliste Internationale, de internationale wielrenbond - de eerste lijsten van als "ProTeam" (voorheen ProTour) en Professional Continental geregistreerde ploegen voor het seizoen 2011 bekend gemaakt. De bond plaatste daarnaast het klassement van de ploegen die een registratie-aanvraag hebben gedaan op basis van sportieve prestaties.

  De ProTeam en Professional Continental ploegen

  In haar persbericht spreekt de UCI expliciet over eerste divisie voor de ProTeams en tweede divisie voor de Professional Continental ploegen alvorens aan te geven welke ploegen nu al bevestigd zijn in beide divisies. De UCI geeft daarnaast in haar persbericht aan dat voorlopig alleen de ploegen van de eerste divisie met een lopende licentie die voldoen aan de vereiste sportieve, ethische, financiële en administratieve criteria en de ploegen die hebben gevraagd om inschrijving in de tweede divisie en een correcte aanvraag hebben ingediend zijn geregistreerd door de UCI. Dat betreft op dit moment dus de volgende ploegen:
  • UCI ProTeams (eerste divisie)
   - Rabobank Cycling Team (Nederland)
   - Garmin-Cervélo (Verenigde Staten)
   - Omega Pharma-Lotto (België)
   - Sky ProCycling (Groot-Brittannië)
  • Professional Continental ploegen (tweede divisie)
   - Androni Giocattoli (Italië)
   - Bretagne - Schuller (Frankrijk)
   - Caja Rural (Spanje)
   - Colnago - CSF Inox (Ierland)
   - Europcar (Frankrijk, het vervolg op de ploeg Bbox Bouygues Telecom)
   - Farnese Vini - Neri Sottoli (Groot-Brittannië)
   - FDJ (Frankrijk)
   - Landbouwkrediet (België)
   - Saur - Sojasun (Frankrijk)
   - Skil - Shimano (Nederland)
   - Team Type 1 (Verenigde Staten)
   - Topsport Vlaanderen - Mercator (België)
   - Unitedhealthcare Pro Cycling (Verenigde Staten)
  De lijst van UCI ProTeams wordt op 20 november aangevuld, wanneer de Licentiecommissie van de UCI haar beslissing zal hebben genomen over de aanvragen van de andere ploegen. Er blijft dan nog een korte periode, tot 10 december 2010, voor de ploegen die bezwaar indienen en voor de ploegen die hun aanvraag compleet moeten maken, voordat de lijst definitief bekend gemaakt wordt.

  De uiteindelijke lijst en de beslissing van de Licentiecommissie zullen voor een groot deel gebaseerd zijn op de sportieve waarde van de verschillende ploegen, zoals de organisatoren van de Grote Rondes zoals de Tour de France dat al jaren willen. Volgens het nieuwe artikel 2.15.011b van het UCI reglement ontvangen de 15 best geplaatste ploegen van het klassement naar sportieve waarde namelijk automatisch een ProTeam licentie of behouden deze (onder voorwaarde dat ze ook voldoen aan de ethische, financiële en administratieve criteria). De ploegen op de 16de tot en met 20ste plaats zullen bekeken worden door de Licentiecommissie die uiteindelijk zal besluiten welke deel mogen nemen aan de eerste divisie, wetende dat er slechts 3 toegang kunnen krijgen omdat het maximum aantal UCI ProTeams is vastgesteld op 18. De ploegen die lager staan dan de 20ste plaats worden beschouwd als ploegen die niet aan de sportieve criteria voldoen om als UCI ProTeam door het leven te gaan.

  De sportieve waarde is bepaald op basis van resultaten behaald in 2009 en in 2010 door de 15 beste renners die in 2011 deel uit maken van de verschillende ploegen, in het kader van alle wedstrijden van de verschillende internationale UCI wielerkalenders. Daarnaast bevat deze waarde de collectieve waarde van de ploeg, berekend op basis van de ploegenklassementen van de etappekoersen van de UCI Wereldkalender en de HC klasse wielerkoersen van de Continentale Circuits van de UCI (Europe Tour, Asia Tour, America Tour, ...) in 2010.

  Op basis van deze sportieve waarde is het volgende klassement samengesteld wat gebruikt wordt voor het toekennen van de licenties op basis van de hierboven beschreven regels. In deze tabel vindt u in de derde kolom, ter vergelijking, het klassement van de ploeg in het UCI wereldklassement eind 2010.
  ploeg
  ## 2010
  1Luxembourg Pro Cycling Project(-)
  2Rabobank Cycling Team4
  3Garmin-Cervélo7
  4HTC-High Road6
  5Omega Pharma-Lotto8
  6Lampre-ISD14
  7Katusha5
  8Sky ProCycling15
  9Liquigas-Cannondale2
  10Saxo Bank SunGard1
  11Team Radioshack11
  12Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team24
  13Pro Team Astana3
  14Movistar Team9
  15BMC Racing Team10
  16Euskaltel-Euskadi13
  17Geox-TMC29
  18Quick Step Cycling Team16
  19Cofidis Le Crédit en ligne20
  20
  AG2R
  18
  21FDJ22
  22Saur-Sojasun27
  23Pegasus Sports(-)
  24Skil-Shimano31
  25Acqua e Sapone23
  26Colnago-CSF Inox25
  27Europcar19
  28Androni Giocattoli17
  29Topsport Vlaanderen-Mercator28
  30Veranda's Willems-Accent(-)
  31Team Type 1(-)
  32CCC Polsat Polkowice(-)
  33Bretagne-Schuller(-)
  34Farnese Vini - Neri Sottoli(-)
  35Landbouwkrediet30
  36UnitedHealthcare Pro Cycling(-)
  37Team Netapp(-)
  38Team SpiderTech powered by C10(-)
  39Caja Rural(-)
  40Colombia Es Pasion-Café de Colombia(-)
  41De Rosa-Ceramica Flamina(-)
  42Andalucia Caja Granada32
  (voor het klassement van 2010 voor de Garmin-Cervélo ploeg is de plaats van de Garmin-Transitions ploeg getoond want deze structuur zal verder gaan met de twee sponsors)

  Met de magische grens na plaats 20 is duidelijk te zien dat de Franse ploegen FDJ en Saur-Sojasun buiten de boot vallen voor 2011 wat betreft de ProTeam status, net als voor de nieuwe Australische ploeg Pegasus Sports. Deze ploeg, in 2010 bekend onder de naam Fly V als Continentale ploeg, wilde een etappe overslaan en meteen de ProTeam status behalen. Volgens CyclingWeekly liet de manager van de ploeg, Chris White, weten: nou ja, dan gaan we maar voor Professional Continental status. Ter herinnering: deze ploeg heeft in 2011 renners als Robbie McEwen, Svein Tuft, Robbie Hunter, Daryl Impey, Christian Knees en Sergey Klimov.

  Voor Astana, Geox-TMC, Liquigas-Cannondale, HTC-High Road, Movistar Team en Euskaltel-Euskadi, samen met FDJ in de race voor een verlenging van hun licentie, is de sportieve waarde dus voldoende om deze verlenging te behalen.
  Het verzoek van Europcar om terug te komen op ProTeam niveau wordt niet ingewilligd (maar met Europcar als nieuwe sponsor zou dit verzoek waarschijnlijk sowieso teruggetrokken worden om financiële redenen), in tegenstelling tot het verzoek van Cofidis wat door de Licentiecommissie ingewilligd zou kunnen worden. Het verzoek van Vacansoleil en van BMC Racing om een stapje hoger te komen wordt in principe ingewilligd, net als dat van de nieuwe Luxemburgse ploeg waarin we volgend jaar in ieder geval Fränk en Andy Schleck, Daniele Bennati, Jakob Fuglsang, Linus Gerdemann, Dominic Klemme, Maxime Monfort, Jens Voigt, Fabian Wegmann en Wouter Weylandt zullen vinden.
  Brian Nygaard, de manager van deze nieuwe ploeg, gaf zijn reactie op de eerste plaats van zijn ploeg in het sportief klassement op Twitter: I guess we're hitting the ground running.. (ik geloof dat we een uitstekende start maken!) terwijl Ken Sommer, verantwoordelijk voor de communicatie van de ploeg, twitterde Booooom! No further comment! ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 6 reacties | 11704x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: UCI ProTour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 6 reacties!
 1. c\'est peut-etre une bonne nouvelle pour bretagne schuller et saur sojasun d\'acceder en continental pro, ils auront peut etre une chance de participer au tour 2011

  | djo barbaud | woensdag 03 november 2010 om 8:37:11

 2. Saur Sojasun était déjà en continental Pro en 2010. Bonne nouvelle pour Bretagne Schuller mais très mauvaise pour 2 autres équipes françaises car l' UCI va les rétrograder en 2ième division: AG2R et FDJ ( déjà effectif pour la FDJ) mal classées, 20 et 21 iemes. Faites le calcul pour le Tour. 18 équipes UCI Pro Teams, 21-18, il reste 3 places pour les 6 équipes françaises.J' espère que l' UCI maintiendra AG2R dans l' élite????? (dopée) et qu' ASO donnera ENFIN sa chance à Coppel, le seul espoir français actuellement. Les dirigeants du cyclisme commence à m' énerver sérieusement.

  | pascal51 | woensdag 03 november 2010 om 10:29:40

 3. Les dirigeants du cyclisme commencent ... je corrige une faute.

  | pascal51 | woensdag 03 november 2010 om 10:45:19

 4. Coppel, le seul espoir français ??!
  Après, ça dépend ce qu'on appelle "espoir", théoriquement c'est les moins de 23 Ans mais après, il y a beaucoup de mondes qui parlent es espoirs comme des jeunes ...

  Sinon, je ne sais pas d'ou viens l'idée que l'équipe AG2R se dope. Maintenant, tu n'as plus envie de gagner une course où on t'accuse de dopage sans la moindre preuve. Et même regarde Contador. Si il est réellement innocent, il sera quand même considéré comme dopé.On n'a rien à dire même s'il est triple vainqueur du tour. Par contre, Schleck, il ne s'est apparemment pas dopé donc il est le plus fort. Scandaleux ...

  | bap56 | woensdag 03 november 2010 om 16:12:44

 5. Je parle de l' élite étrangère dopée, 18 équipes,(VACANSOLEIL par exemple avec Rico et Mosquera) PAS AG2R, 20e donc pas dans l' élite selon l' UCI, ainsi COFIDIS 19E, FDJ 21e, SAUR 22e et EUROPCAR classement inconnu. 22 équipes pour le Tour en 2011 au lieu de 21 en 2010 mais une équipe française peut rester chez elle, par exemple EUROPCAR la moins bien classée.F. GRAPPE s' interroge à propos du calcul opaque utilisé pour le classement des équipes.Naguère l' UCI en manque de sponsors prenaient 5 équipes françaises dans le PRO TOUR. Pourtant celles-ci sont plus compétitives qu' avant. ETRANGE, l' anglo-saxon , nous en veut.

  | pascal51 | vrijdag 05 november 2010 om 18:31:24

 6. Finalement AG2R reste en Première Division

  Par contre, ASO va devoir faire un choix pour les invitations, sachant qu'il faut choisir 4 équipes parmi FDJ, Europcar, Saur-Sojasun, Cofidis, Geox (Menchov, Sastre). J'espère juste que Saur y sera pour récompenser le travail de Stéphane Heulot

  | david | dinsdag 23 november 2010 om 15:19:36

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer één ?