woensdag 20 oktober 2010 om 23u47

De Nederlandse Vereniging Van BeroepsWielrenners (VVBW) heeft vandaag positief gestemd over de CAO die voorgesteld was door de 3 Nederlandse profwielerploegen, Rabobank Wielerploegen, Skil-Shimano en Vacansoleil Pro Cycling Team. Deze CAO zoekt een compromis tussen de regels van de UCI (Union Cycliste Internationale) en het Nederlandse arbeidsrecht.

De onderhandelingen waren oorspronkelijk ingezet door Rabobank Wielerploegen alweer enkele jaren geleden en de renners hebben dus behoorlijk wat kilometers afgelegd alvorens er een voor hen acceptabele CAO op tafel lag. Dat is nu het geval en de CAO die door de 3 Nederlandse ploegen wordt erkend is door een overgrote meerderheid geaccepteerd tijdens een stemming van de VVBW.

Harold Knebel (manager van Rabobank) liet na deze stemming weten: Al geruimte tijd bestaan er verschillen tussen de UCI regelgeving en het bestaande arbeidsrecht in ons land. Door de CAO hebben we die verschillen kunnen regelen.

Iwan Spekenbrink (manager van de Skil-Shimano ploeg) is ook blij met de duidelijkheid die door deze CAO geschept wordt: zaken als arbeidsongeschiktheid, contractduur, start en beëindiging van een contract zijn nu op een goede manier geregeld. Deze CAO draagt bij aan de verdere professionalisering van de wielersport.
Daan Luijckx (manager van Vacansoleil Pro Cycling Team) denkt er hetzelfde over: De CAO is een mooi middel dat veel helderheid schept in de arbeidsrelatie maar ons ook deed nadenken over bijvoorbeeld de kansen die we renners bieden na een carrière als profwielrenner.

John van den Akker (profwielrenner van 1988 tot en met 1997 en tegenwoordig manager van verschillende renners), vertegenwoordiger van de renners namens de VVBW, liet eveneens weten blij te zijn met het resultaat: Eindelijk is de kogel door de kerk, maar nu is er een mijlpaal bereikt in de Nederlandse wielersport.

De CAO, die met terugwerkende kracht ingaat per 1 januari 2010, garandeert de renners onder andere een salaris tot het einde van een lopend contract in geval van arbeidsongeschiktheid en legt een minimumsalaris voor renners vast.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2371x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-les-coureurs-neerlandais-ont-leur-convention-collective-59337960.html

    | Roland TISSIER | donderdag 21 oktober 2010 om 10u48

  2. Pour faire cesser les obstacles qui s'accumulent, en trouver les raisons, et pour retrouver la prospérité dans vos affaires, améliorer votre chiffre d'affaire, et rendre votre vie professionnelle efficace et aisée, le prêtre MAÎTRE LOGOSSO s'appliquerait à FAIRE DISPARAÎTRE LES BLOCAGES qui gênent votre carrière et le développement de vos entreprises, et contrarient votre attente de vivre plus facilement avec plus d'argent.

    La protection :
    🎗maison
    🎗service
    🎗atelier
    🎗lieu de vente
    🎗combattre sorcellerie
    🎗amour
    🎗retour d'affection
    🎗chance
    🎗Bague anti-malefique
    🎗savon de bonheur
    🎗marie de nuit
    ⚡ *prépa concours sans souci*

    contacts wathsapp
    00226-51-48-50-95

    Gmail : maîtrelogosso@gmail.com

    | Maître | donderdag 25 juni 2020 om 22u38

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer één ?