home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De toekomst van de Bbox Bouygues Telecom ploeg binnenkort beslist!

Toegevoegd: zaterdag 02 oktober 2010 om 16:04:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De toekomst van de Bbox Bouygues Telecom ploeg binnenkort beslist!

  oorspronkelijk geplaatst op 27 september 2010 om 0u02, bijgewerkt op 2 oktober om 16u04

  Europcar is de nieuwe sponsor ...

  meer informatie aan het eind van dit artikelHet kan inmiddels niemand ontgaan zijn dat Jean-René Bernaudeau al sinds enkele maanden een moeilijke periode meemaakt. Alle ogen van de wielerwereld zijn op dit moment gericht op de ploeg uit het Franse departement Vendée vanwege de onzekerheid over de toekomst van de ploeg. Nieuwe sponsor? Einde van de ploeg? Van gerucht naar gerucht, van onjuist nieuws naar ontkenningen, de zoektocht van Bernaudeau naar een nieuwe sponsor is het afgelopen jaar niet makkelijk geweest ...

  De zoektocht naar een nieuwe sponsor

  Het begon allemaal met de aankondiging van het beëindigen van de sponsoring door Bouygues Telecom in 2009 - sponsor sinds 2005. Voor de Vendéen (Jean-René Bernaudeau komt zelf uit de Vendée) is het dan uitgesloten dat de ploeg ophoudt te bestaan. Dat zou namelijk het einde betekenen van een avontuur wat begon in 2000 met de sponsor Bonjour. Bernaudeau begint dan zijn zoektocht naar een nieuwe sponsor.

  Bbox Bouygues TelecomHet eerste positieve nieuws komt half juli 2009 wanneer Bouygues Telecom aankondigt haar samenwerking met de ploeg voort te zetten in 2010 in het geval de onderhandelingen op niets uitlopen (als de ploeg geen andere sponsor vindt) met een investering van 5,5 miljoen euros (hetzelfde budget als in 2009). De toekomst lijkt er dan beter uit te zien, alhoewel Jean-René Bernaudeau zijn zoektocht naar een nieuwe sponsor voortzet om deze zeker te stellen (gelukkig maar aangezien Bouygues Telecom de financiering bvan de ploeg in 2011 definitief stop zal zetten).

  La PosteVerschillende geruchten duiken dan op over bedrijven die de sponsoring van de Bouygues Telecom ploeg over zouden nemen. Om te beginnen met La Poste die door de sportkrant L'Equipe aangekondigd wordt als de nieuwe sponsor, eventueel in samenwerking met Bbox die op dat moment aankondigt dat als de ploeg één of meerdere nieuwe hoofdsponsors vindt, Bouygues Telecom overweegt een minderheidsbijdrage te leveren van 1 miljoen euro voor één jaar, maar deze informatie wordt meteen ontkend door La Poste.Total

  Het volgende nieuws gaat over Total, een gerucht wat blijkbaar op waarheid was berust maar het bedrijf besluit de onderhandelingen met de ploeg te beëindigen.

  De laatste ontwikkelingen van de afgelopen dagen zijn dat Jean-René Bernaudeau afgelopen vrijdag gebeld zou zijn door twee bedrijven:
  • Caisse d'Epargnevolgens de krant Ouest France, zou Caisse d'Epargne haar wielersponsoring voort kunnen zetten na de beëindiging van de sponsoring van de Spaanse structuur (Abarca Sports) ... lijkt vrij onwaarschijnlijk

   UPDATE 28 september: zoals verwacht heeft een woordvoerder van Caisse d'Epargne laten weten dat er geen aanvraag voor sponsoring bij hen binnen is gekomen.
  • terwijl L'Equipe het heeft over een multi-national. Bernaudeau zou hierover gezegd hebben dat De overwinning van Thomas Voeckler in de Grand Prix de Québec heeft deze groep er attent op gemaakt dat de ploeg wellicht binnenkort verdwijnt ... toch verrassend dat deze multi-national er maar liefst twee weken over doet om het telefoonnummer van Bernaudeau terug te vinden?!

  Hoe nu verder voor Bernaudeau en zijn ploeg?

  De dagen gaan voorbij en de deadline komt steeds dichter bij (de inschrijving moet op zijn laatst op 30 september bij de UCI binnen zijn, aanstaande donderdag dus!). Het wordt dus steeds moeilijker voor de renners van de ploeg om nog langer te wachten en zo het risico te lopen een eventuele nieuwe ploeg te laten vallen. Thomas VoecklerThomas Voeckler zou bijvoorbeeld contacten hebben met Cofidis en Saur-Sojasun en verschillende buitenlandse ploegen en liet onlangs weten niet nog een week te kunnen wachten. Aangezien de registraties van de ploegen ook een lijst met renners bevatten zou een renner die donderdag geen ploeg zou hebben dus in principe niet van start kunnen gaan in 2011. Vanavond liet Thomas Voeckler in Stade 2, de Franse Studio Sport, hierover weten: sinds begin dit jaar toen Jean-René begon met zijn zoektocht naar een nieuwe sponsor heb ik altijd tegen hem gezegd dat hij op mij kan rekenen voor zijn project, dat ik hem niet zou laten vallen. Dat is nog steeds zo. Het verschil is nu dat de tijd dringt, al was het alleen maar vanwege het reglement van de UCI, we moeten deze week zekerheid hebben. We dachten een definitief besluit te hebben afgelopen vrijdag. Er is nog een klein beetje tijd over, het is te hopen dat als we een beetje rekken er een positieve uitkomst komt. Ik heb zelf geen deadline maar we kunnen niet nog 3 weken wachten omdat het anders onmogelijk wordt een nieuwe ploeg te vinden.
  Mijn belangrijkste wens is dat Jean-René ons morgen of overmorgen aankondigt dat alles in orde is en dat we verder gaan. We geloven er nog in ook al zitten we nu behoorlijk in tijdsnood. Zolang er hoop is geloven we er in
  .

  Het is echter wel noodzakelijk voor Bernaudeau dat zijn belangrijkste renners (Voeckler, Charteau, Rolland, Gautier) zolang mogelijk aan zijn zijde blijven, want zonder hen is de kans (die nu toch al heel klein lijkt te zijn) om een sponsor te vinden nihil.
  Het lijkt overigens verrassend dat de ploeg uit de Vendée zoveel moeite heeft een nieuwe sponsor te vinden. Met haar 18 overwinningen dit seizoen (19 als we die van Steve Chainel in de cyclo cross toevoegen), waaronder twee titels van Frans kampioen (Nicolas Vogondy voor de tijdrit en Thomas Voeckler op de weg, beiden in Chantonnay) en 2 overwinningen (met Voeckler en Fédrigo) en de bolletjestrui (Anthony Charteau) in de Tour de France 2010, Tour de France 2011lijkt dat onlogisch, al was het alleen maar omdat het Grand Départ van de Tour de France 2011 vanuit de Vendée zonder deze ploeg ondenkbaar lijkt te zijn.

  Dit laatste element lijkt de afgelopen dagen trouwens een rol te spelen in de zoektocht naar een sponsor. Philippe de Villiers, Voorzitter van het Conseil Général de la Vendée, zou het namelijk erg vervelend vinden om de Tour de France 2011 vanuit zijn departement te zien vertrekken zonder de lokale ploeg. Hij zou dus niet alleen beloofd hebben een derde deel van het budget (geschat op 2 miljoen euro voor een totaalbudget van 6) voor zijn rekening te nemen, maar zou ook te hulp zijn geschoten om een sponsor te vinden.

  Bbox Bouygues TelecomBernaudeau zou maar liefst 48 aanvragen hebben geplaatst bij mogelijke sponsors, maar volgens hem: Leeft een ploeg zo groot als die van ons uitsluitend van de sponsoring. We kunnen dan wel een goed seizoen achter de rug hebben, alles blijft afhankelijk van een goedkeuring in een ondernemingsraad. De tijd waarin we konden zeggen 'Of het positief of negatief is, als ze het maar over ons hebben' is voorbij.

  Het vervolg

  Vrijdag dachten we nog te moeten wachten tot uiterlijk maandagavond om de toekomst van de ploeg te kennen. In Stade 2 vanavond kwamen we echter te weten dat Jean-René Bernaudeau dinsdag en woensdag in Parijs zal zijn om te proberen een definitief akkoord te vinden (met Caisse d'Epargne of de multi-national).

  In de tussentijd blijft Bernaudeau hoop houden in deze race tegen de klok, al lijkt hij de mogelijkheid dat het eind dit jaar ophoudt ook in gedachten te hebben: Als we er volgend jaar niet meer zijn, zal ik er alles aan doen om na 2011 terug te komen.

  To be continued dus ...

  Europcar als nieuwe sponsor

  updateEuropcarupdate 2 oktober 2010: de Franse radio RMC kondigde gisterenavond al aan dat Jean-René Bernaudeau een telefoontje had gekregen van een bedrijf wat zijn team op het laatste moment wilde sponsoren (op het laatste moment want de registratie van de ploeg had uiterlijk gisteren bij de UCI moeten zijn).

  Zojuist werd bekend dat het om Europcar zou gaan en de auto-verhuurder zou minimaal 3 jaar lang (2011/2012/2013) de ploeg van Jean-René Bernaudeau sponsoren.

  De enige vraag die nu nog bestaat is of Bernaudeau een derogatie heeft gekregen van de UCI om zijn registratie iets later in te dienen? Artikel 2.16.012 van het reglement wegwielrennen van de UCI bepaalt namelijk dat deze registratie uiterlijk 1 oktober bij de UCI binnen moet zijn! Volgens de krant Sud Ouest is dat inderdaad het geval: Bernaudeau zou om uitstel hebben gevraagd tot maandag.
  artikel geschreven in samenwerking met Marylène Evrard

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 5588x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Entre la quête du repreneur pour Bernaudeau et la fameuse équipe luxembourgeoise, deux dossiers délicats.
  Finalement, il pourrait y avoir plusieurs bons coureurs à recaser dans des formations au budget de plus en plus étroit.

  J'ai bien peur que pour Bernaudeau, la dernière chance soit une aide du Conseil Général de Vendée.

  La disparition d'une nouvelle équipe française serait un gros coup dur pour le cyclisme français.

  | david | dinsdag 28 september 2010 om 10:31:12

 2. pour ce qui est de l'equipe des frere schleck j'ai un doute car j'ai lu un article qui disait que un des sponsors serait mercedes mais je croit que j'ai peu etre pas bien lu?

  | djo barbaud | zaterdag 02 oktober 2010 om 16:56:35

 3. Pour l'équipe des frères Schleck, Mercedes est effectivement annoncé comme un des sponsors mais il devrait en toute logique uniquement fournir les véhicules (voitures, bus, camion) de l'équipe. Je ne pense pas que ça soit le sponsor titre.

  Pour cette équipe une annonce devrait en toute logique venir très bientôt pour dévoiler l'identité de celle-ci.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 02 oktober 2010 om 17:26:01

 4. Tout le monde peut louer la volonté farouche de JR Bernaudeau et la fidélité de T Voeckler pour avoir sauvé l' équipe. On peut se poser la question du devenir du cyclisme trop tributaire de son financement aléatoire. En foot les clubs ont des sponsors mais surtout recoivent d' importants subsides de Canal+.
  Autrefois le TOUR ponctionnait les équipes participantes, ce que ne fait plus ASO mais elle pourrait les rétribuer, car elle touche des droits télé.

  | pascal51 | zaterdag 02 oktober 2010 om 22:06:25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus vier ?