home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's

Toegevoegd: dinsdag 03 augustus 2010 om 23:43:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema'sNa de Tour de France staan in augustus in Frankrijk 3 etappekoersen op het programma: in de volgorde van de kalender de Tour de l'Ain (van 10 tot en met 14 augustus), de Tour du Limousin (van 17 tot en met 20 augustus) en de Tour international Poitou-Charentes (van 24 tot en met 27 augustus). Net als vorig jaar werk ik ook nu weer in de Tour du Limousin aan de officiële website van de wedstrijd en daarom kan ik u hier exclusief en nog voor de publicatie op de officiële website, het parcours van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps en in Google Earth aanbieden!

  Het is ondertussen gebruikelijk geworden dat ik het parcours van de verschillende wielerkoersen inteken op Google Maps/Google Earth en de Tour du Limousin mocht natuurlijk niet ontbr eken op mijn steeds langer wordende lijst van koersen die ik ingetekend heb op Google Maps in 2010.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en het parcours van de 4 etappes op een Google Maps kaart. Daarnaast vindt u aan het eind van dit artikel een bestand wat u kunt downloaden om het gehele parcours van de Tour du Limousin 2010 te kunnen bekijken in Google Earth en eventueel een virtuele vogelvlucht te maken over één of meerdere etappes!

  De Tour du Limousin 2010 vindt plaats van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 augustus, in de Limousin met een uitstapje naar de Cher voor een individuele tijdrit in en rond Saint-Amand-Montrond. De 43ste editie heeft een parcours van iets meer dan 610 kilometer in 4 etappes.

  De etappes van de Tour du Limousin 2010

  Hieronder vindt u een tabel met de 4 etappes van de Tour du Limousin 2010. Klik op een etappe om er een korte beschrijving van te lezen, het etappeprofiel te bekijken en ook de kaart met het parcours op Google Maps en de bijbehorende tijd- en routeschema's die aangeven hoe laat de renners door de verschillende steden en dorpjes komen tijdens deze 43ste editie van de Tour du Limousin.

  #soortdatumstartfinishafstand
  1rit in lijndi. 17 augustus 2010LimogesBoussac193,1 km
  2individuele tijdritwo. 18 augustus 2010Saint-Amand-MontrondSaint-Amand-Montrond45,1 km
  3rit in lijndo. 19 augustus 2010UzercheMansac191,5 km
  4rit in lijnvr. 20 augustus 2010AmbazacLimoges180,8 km

  Het parcours op Google Maps, de etappeprofielen en de tijd- en routeschema's voor de Tour du Limousin 2010

  01/ dinsdag 17 augustus 2010 : Limoges > Boussac - 193,1 km

  Zoals gebruikelijk gaat de eerste etappe van de Tour du Limousin 2010 van start op het Champ de Juillet in Limoges. Het werkelijke vertrek van deze eerste etappe vindt 9,7 kilometer verderop plaats op de D.220 in Beaune-les-Mines.

  Deze etappe kent 3 klimmetjes: de Côte de Bessines (3de categorie) met stijgingspercentage van 5,1% waarvan de top wordt bereikt na 41,4 kilometer, de Côte de Glénic (2de categorie) met stijgingspercentage van 4,34% en ten slotte de Côte de Toulx Sainte Croix (2de categorie) met stijgingspercentage van 4,67% op 15,2 km van de finish in Boussac.
  Er staan 3 tussensprints op het programma: in Saint-Etienne-de-Fursac, in Guéret en bij de eerste doorkomst over de finishlijn. De bevoorradingszone van deze etappe bevindt zich precies halverwege, net voor de doorkomst door Saint Fiel.
  De finish vindt plaats in de Rue du 11 novembre na een vlakke rechte lijn van 350 meter.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze in het groot te zien.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van de Tour du Limousin 2010 Het etappeprofiel van de eerste etappe van de Tour du Limousin 2010 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps

  1/ Limoges > Boussac

  [X] Close

  1/ Limoges > Boussac

  [X] Close

  2/ woensdag 18 augustus 2010 : individuele tijdrit Saint-Amand-Montrond - 45,1 km

  Op woensdag 18 augustus 2010, is de individuele tijdrit terug van weggeweest in de Tour du Limousin na een behoorlijk lange afwezigheid. De laatste tijdrit in de Tour du Limousin vond namelijk plaats in 1993 en deze vond plaats in de straten van Limoges met Charly Mottet als winnaar.

  Deze etappe zorgt er overigens voor dat de Tour du Limousin tijdelijk zijn grondgebied verlaat want Saint-Amand-Montrond bevindt zich in het departement Cher.

  De terugkeer van de individuele tijdrit is wellicht voor Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) dé reden geweest om deel te nemen aan de Tour du Limousin 2010. Naast Fränk Schleck van dezelfde ploeg en Bradley Wiggins van Team Sky, is de Zwitserse renner die dit jaar al winnaar was van de Ronde van Vlaanderen, van Parijs-Roubaix, van de Grote Prijs E3, van de Ronde van Oman, van de proloog van de Ronde van Zwitserland en van de proloog en de individuele tijdrit van de Tour de France namelijk één van de favorieten van deze 43ste editie van de Tour du Limousin!

  Zou hij als winnaar uit de bus komen in deze individuele tijdrit van 45,1 km met vertrek op de Avenue des Carmes in Saint-Amand-Montrond en finish in de Rue Pelletier-Doisy na een lus via Arpheuilles gevolgd door Le Pondy en Thaumiers (tussenliggende tijdwaarneming) alvorens terug te keren naar Saint-Amand-Montrond via Verneuil en Meillant.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze in het groot te zien.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van de Tour du Limousin 2010 Het etappeprofiel van de tweede etappe van de Tour du Limousin 2010 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps

  2/ CLM Saint-Amand-Montrond

  [X] Close

  2/ CLM Saint-Amand-Montrond

  [X] Close

  3/ donderdag 19 augustus 2010 : Uzerche > Mansac - 191,5 km

  De 3de etappe van de 43ste editie van de Tour du Limousin vindt plaats tussen Uzerche en Mansac over een afstand van 191,5 kilometer.

  Na het vertrek vanuit Uzerche werken de renners eerst een lusje ten noorden af via Meilhards en de klim van deCôte de la Tour de Masseret (2de categorie) met een stijgingspercentage van 7,9% alvorens terug te gaan via Lagraulière waar de eerste tussensprint plaats zal vinden en dan verder naar Allassac om vervolgens weer enigszins richting het noorden te gaan op zoek naar de zware klim van de Côte de Vertougit van de eerste categorie (6,6%) voor weer richting zuiden te gaan via Objat, de bevoorradingszone in Saint-Viance en de sprint in de buurt van Saint Pantaleon de Larche. Na een eerste doorkomst door Mansac volgt een lus rondom de finishstad met daarin een sprint in La Rivière de Mansac en de klim van twee bergjes van de 2de categorie : de Côte de Cublac (5,7%) en de Côte des Palinières (5,56%) op slechts 13,8 km van de finishlijn die getrokken zal worden voor het gemeentehuis van Mansac.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze in het groot te zien.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van de Tour du Limousin 2010 Het etappeprofiel van de derde etappe van de Tour du Limousin 2010 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps

  3/ Uzerche > Mansac

  [X] Close

  3/ Uzerche > Mansac

  [X] Close

  04/ vrijdag 20 augustus 2010 : Ambazac > Limoges - 182,2 km

  Voor de traditionele finish in Limoges met een circuit richting de finishlijn voor het stadion op de Boulevard de Beaublanc, volgt deze etappe na vertrek vanuit Ambazac een circuit via Razès en vervolgens richting het oosten en de klim van de Côte de Jabreilles (3de categorie) met gemiddeld stijgingspercentage van 3,03% en Saint-Laurent-les-Eglises waar de eerste tussensprint van deze etappe plaats zal vinden.

  Vervolgens rijden de renners richting het zuiden met een klim van de Côte de Saint-Just-le-Martel (2de categorie) met gemiddeld stijgingspercentage van 5,52% en de sprint in Boisseuil. Wanneer ze vervolgens koers zetten naar het westen vinden de renners allereerst de bevoorradingszone net na de sprint voordat zij verder gaan naar Aixe-sur-Vienne richting het circuit rondom Limoges via de Côte de Verneuil (2de categorie) met gemiddeld stijgingspercentage van 6,1%.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze in het groot te zien.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van de Tour du Limousin 2010 Het etappeprofiel van de vierde etappe van de Tour du Limousin 2010 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour du Limousin 2010 op Google Maps

  4/ Ambazac > Limoges

  [X] Close

  4/ Ambazac > Limoges

  [X] Close

  Het parcours van de Tour du Limousin 2010, te downloaden in Google Earth

  De Tour du Limousin 2010 op Google EarthHierboven heeft u alle details van alle etappes van deze 43ste Tour du Limousin inclusief tijd- en routeschema's en etappeprofielen en voor alle etappes het parcours op Google Maps kunnen ontdekken.

  Als u het volledige parcours van de Tour du Limousin 2010 wenst te bekijken, kunt u onderstaand bestand downloaden en het openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van de Tour du Limousin 2010 in Google Earth

  Met dit bestand kunt u niet alleen het volledige parcours in Google Earth bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de Tour du Limousin 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 7743x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Limousin| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Merci beaucoup
  Petite question:
  comment peut-on mettre sur google earth des images?(ravitaillement,col/côtes,arrivée/départ etc....)

  | jérome | donderdag 05 augustus 2010 om 19:12:56

 2. On risque de se croiser sur le long de la route. Je ne sais pas encore quelle(s) étape(s), je passe voir mais je te tiendrai au courant.
  Un favori pour le classement final?

  | Mister Kof | vrijdag 06 augustus 2010 om 9:50:00

 3. Beste Thomas, Alvast bedankt voor al je nuttige info, het blijft mijn belangstelling wegdragen en ik zie nu al uit naar de volgende berichten ivm de tour 2011. Graag vernam ik hoe men bv met groep brandt, carrefour e.a. de tour zou kunnen meemaken door elke dag in elke rit en vooral in de tijdspanne dat de tv beelden brengt mee zou kunnen werken aan het aanbrengen van de reklamedoeken, zoals ik dit jaar heb gezien op meerdere plaatsen, voral naar het einde van de ritten en op de cols. Hoe kan men zich aanmelden? Vriendelijk dank bij voorbaat voor uw ongetwijfeld nuttig antwoord. Beleefde groeten, marcel

  | marcel van londerzeele | vrijdag 06 augustus 2010 om 10:55:26

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus zes ?