home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Tyler Farrar wint de tweede etappe van de Giro d'Italia 2010 in Utrecht, Cadel Evans pakt het roze!

Toegevoegd: zondag 09 mei 2010 om 17:25:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tyler Farrar wint de tweede etappe van de Giro d'Italia 2010 in Utrecht, Cadel Evans pakt het roze!De tweede etappe van de Giro d'Italia 2010 vond vandaag plaats tussen Amsterdam en Utrecht met een kopgroep van 4 renners die al meteen na het vertrek gevormd werd, maar uiteindelijk teruggepakt werd op 25 kilometer van de finish.

  De massasprint die verwacht werd voor deze etappe kwam er dus uiteindelijk en Tyler Farrar (Garmin-Transitions) bleek daarin de snelste te zijn. De Wereldkampioen Cadel Evans (BMC Racing Team) pakt de roze leiderstrui.

  De samenvatting van de tweede etappe - Amsterdam > Utrecht - van de Giro d'Italia 2010

  Aan het begin van de middag gingen de 198 renners van de Giro d'Italia 2010 van start onder een grijze maar regenvrije lucht voor de tweede etappe die Amsterdam en Utrecht met elkaar verbond over 210 kilometer.
  Om 12u22 vertrok de etappe vanaf de N236 net buiten Amsterdam en de Duitser Paul Voss (Team Milram) besluit dan meteen aan te vallen, even later gevolgd door de Italianen Stefano Pirazzi (Colnago - CSF Inox) en Mauro Facci (Quick Step) en de Nederlander Rick Flens (Rabobank).
  Rick Flens
  Het peloton onder aanvoering van Team Sky van de roze trui drager Bradley Wiggins en HTC-Columbia (die toen al reden voor hun sprinter André Greipel) geeft de 4 renners in de kopgroep de kans hun voorsprong uit te bouwen, tot 5'42" op de "top" van de Kaapse Bossen waar Stefano Pirazzi als eerste boven komt, gevolgd door Rick Flens en Paul Voss.
  Op de tweede en laatste "bergtop" van de dag, in het Amerongse Bos, pakt Paul Voss de meeste punten, voor Rick Flens en Stefano Pirazzi. Hun voorsprong is dan opgelopen tot 6 minuten en de eerste leiderstrui van het bergklassement van de Giro d'Italia 2010 gaat naar Paul Voss want de 3 renners hebben alledrie 4 punten.

  Bij de enige tussensprint, in Houten op zo'n 52 kilometer van de finish, pakt diezelfde Paul Voss de meeste punten, voor Stefano Pirazzi en Rick Flens. Het peloton heeft op dat moment een achterstand van 3'05" op de kopgroep.

  Martin KohlerIn het peloton treden dan verschillende valpartijen op, met onder andere die van Tyler Farrar (Garmin-Transitions) op 50 kilometer van de finish, van Guillaume Blot (Cofidis) net daarna en die van Dmitry Kozontchuk (Rabobank) in Nieuwegein en natuurlijk de verschillende massale valpartijen waarvan één met onder anderen de roze trui drager. Martin Kohler (BMC Racing Team, foto) is de eerste renner die deze Ronde van Italië moet verlaten na een valpartij.

  Ondertussen valt Paul Voss aan vanuit de kopgroep, maar op 30 kilometer van de finish wordt hij teruggepakt en waagt Rick Flens zijn laatste kans. Ook de Nederlander wordt echter teruggepakt en het peloton is dan weer volledig bij elkaar op 25 kilometer van de finish.

  Filippo PozzatoEen massale valpartij op 7,5 kilometer van de finish verstoort dan de voorbereiding voor de sprint en met name Filippo Pozzato (Katusha Team, foto) doet er het langst over voor hij weer vertrekt.

  Het peloton is dus lichtelijk uitgedund in de straten van Utrecht bij de massasprint, die wordt gewonnen door Tyler Farrar van de Garmin-Transitions ploeg, voor Matthew Goss (HTC-Columbia) en Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo).

  De klassementen

  Het klassement van de etappe Amsterdam > Utrecht

  Tyler FarrarDe top 10 van het etappeklassement is als volgt:
  1/ Tyler Farrar (Garmin-Transitions)
  2/ Matthew Goss (HTC-Columbia)
  3/ Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo)
  4/ André Greipel (HTC-Columbia)
  5/ Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini)
  6/ Christopher Sutton (Team Sky
  7/ Robbie McEwen (Katusha Team)
  8/ Graeme Brown (Rabobank)
  9/ Julian Dean (Garmin-Transitions)
  10/ Sacha Modolo (Colnago - CSF Inox)Cadel Evans

  Het algemeen klassement

  In het algemeen klassement klimt Farrar van de 47ste naar de tweede plaats maar Cadel Evans pakt de roze leiderstrui met één seconde voorsprong op de Amerikaan. De top 10 van het algemeen klassement ziet er als volgt uit:
  1/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 5h07'09"
  2/ Tyler Farrar (Garmin-Transitions) - +0'01"
  3/ Alexandre Vinokourov (Astana) - +0'03"
  4/ Richie Porte (Team Saxo Bank) - +0'03"
  5/ David Millar (Garmin-Transitions) - +0'04"
  6/ Jos van Emden (Rabobank) - +0'07"
  7/ Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) - +0'08"
  8/ Tom Stamsnijder (Rabobank) - +0'09"
  9/ Marcel Sieberg (HTC-Columbia) - +0'10"
  10/ Matthew Goss (HTC-Columbia) - +0'13"

  Le classement par points

  Met zijn etappe-overwinning pakt Tyler Farrar 25 punten voor het puntenklassement en hij staat dus meteen aan kop van dit klassement:
  1/ Tyler Farrar (Garmin-Transitions) - 25 punten
  2/ Bradley Wiggins (Team Sky) - 25 punten
  3/ Matthew Goss (HTC-Columbia) - 20 punten
  4/ Brent Bookwalter (BMC Racing Team) - 20 punten
  5/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 16 punten
  6/ Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) - 16 punten
  7/ Alexandre Vinokourov (Astana) - 14 punten
  8/ André Greipel (HTC-Columbia) - 14 punten
  9/ Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini) - 12 punten
  10/ Greg Henderson (Team Sky) - 12 punten

  Bergklassement

  Met de twee heuvels van 3de categorie die de organisator RCS had weten te vinden in het parcours van de etappe van vandaag wist de kopgroep de punten te verdelen en de 3 renners die de punten pakten eindigden de etappe met allemaal 4 punten. Paul Voss (Team Milram) draagt de groene trui van beste klimmer tijdens de etappe van morgen tussen Amsterdam en Middelburg.
  1/ Paul Voss (Team Milram) - 4 punten
  2/ Stefano Pirazzi (Colnago - CSF Inox) - 4 punten
  3/ Rick Flens (Rabobank) - 4 punten

  Jongerenklassement

  Richie PorteDe beste jongere op dit moment is Richie Porte van Team Saxo Bank :
  1/ Richie Porte (Team Saxo Bank) - 5u07'12"
  2/ Jos van Emden (Rabobank) - +0'04"
  3/ Tom Stamsnijder (Rabobank) - +0'06"
  4/ Matthew Goss (HTC-Columbia) - +0'10"
  5/ Michael Morkov (Team Saxo Bank) - +0'10"

  Positief en negatief!

  Op de beelden van de etappe van vandaag was duidelijk te zien dat het Nederlandse publiek wederom zeer talrijk aanwezig was. Gisteren waren er in Amsterdam 150.000 toeschouwers en volgens L'Equipe, zei Bradley Wiggins na afloop hierover: Deze tijdrit deed mij denken aan die van Londen (vertrek Tour de France 2007). Het leek alsof we tussen twee muren van geluid heen reden over het hele parcours. Het rook naar bier en naar rook!

  Naast deze positieve kant, die de organisatoren van de Tour de France waarschijnlijk ook al in hun handen doet wrijven, was het negatieve aspect van deze etappe het grote aantal valpartijen. Sommige valpartijen waren het gevolg van vluchtheuvels die slecht aangegeven waren, maar andere leken geen enkele aanleiding te hebben.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 1296x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-giro-2010-etape-2-farrar-general-evans-photos-50104449.html

  | Roland TISSIER | zondag 09 mei 2010 om 18:50:36

 2. la Plus grande déception de cette 2eme étape du Giro le nombre impressionnant de chute !! En se croirais au (paris Roubaix.) bref cote sprinte pas le meilleur reste avenir point fort le public néerlandais mérite le maillot rose

  | fatsah | maandag 10 mei 2010 om 14:38:54

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vijf ?