woensdag 05 mei 2010 om 00u57

Vandaag gaan de 4 Jours de Dunkerque van start in Duinkerken verreden in 5 etappes (gedurende 5 dagen ondanks dat de naam doet denken aan 4) om de roze trui op de schouders van de leider van het algemeen klassement zondag terug te brengen naar Duinkerken.

Zoals inmiddels gebruikelijk voor verschillende wielerwedstrijden kunt u nu hier het parcours van de 4 Jours de Dunkerque bekijken op een Google Maps kaart en in Google Earth samen met de tijd- en routeschema's van deze etappekoers in het noorden van Frankrijk.Over deze 56ste editie van de 4 Jours de Dunkerque die plaatsvinden van 5 tot en met 9 mei 2010 zijn 3 bijzonderheden te vermelden:


  • de wedstrijd duurt dit jaar 5 dagen in plaats van 6 zoals in de vorige edities gebruikelijk was geworden, vanwege economische reden: volgens de officiële website van de wedstrijd is dit omdat het Conseil Général van de Pas de Calais nog steeds niet overtuigd is van het nut van een dergelijk evenement op haar grondgebied ...
  • voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd vindt één etappe volledig in België plaats, tussen Menen en Ieper met de Monteberg, Kemmel en de Mont Rouge op het programma; dit uitstapje naar de noorderburen is het gevolg van de terugtrekking van het Conseil Général van de Pas de Calais als sponsor van de wedstrijd
  • op zaterdag 8 mei staat een uniek circuit op de Mont Cassel op het programma, met in totaal meer dan 20 kilometer kasseistroken
In 2009 werden de 4 Jours de Dunkerque gewonnen door de Portugese renner van de Caisse d'Epargne ploeg, Rui Faria Da Costa en hij gaat dus vandaag van start met rugnummer 1.

Het parcours van de 4 Jours de Dunkerque op Google Maps

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


etappe 1/ Dunkerque > Bray-Dunes (Les Dunes de Flandre) - woensdag 5 mei 2010 - 143,8 km

De eerste etappe vertrekt uiteraard vanuit Duinkerken. Na een vertrek vanaf de Avenue de Rosendaël voor het stadion bevindt de eerste tussensprint zich ongeveer 47 kilometer verder, vlakbij Wemaers-Cappel. De tweede tussensprint bevindt zich even na Rexpoëde, terwijl de streep voor de laatste tussensprint te vinden is net voor de finish in Bray-Dunes.

De ravitailleringszone bevindt zich tussen Caestre en Fletre en de renners kunnen de eerste punten voor de Prix des Monts pakken op de top van de Mont des Cats.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 Het profiel van de eerste etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 op Google Maps

1/ Dunkerque > Bray-Dunes

[X] Close

1/ Dunkerque > Bray-Dunes

[X] Close

etappe 2/ Coulogne > Auby - donderdag 6 mei 2010 - 196,4 km

De tweede etappe verbindt de Communauté d'Agglomération du Calaisis met die van Douaisis met een vertrek vanaf de Place de la Mairie in Coulogne en een aankomst op de Rue Jean Lebas in Auby. De etappe kent 3 tussensprints: de eerste op de Grande Rue in Thérouanne, de tweede voor het gemeentehuis van Guarbecque en de laatste voor de kerk van La Bassée.
De renners kunnen ook op 4 plaatsen punten bij elkaar sprokkelen voor de Prix des Monts: in Journy, in Estrée-Blanche en bij de twee doorkomsten in Mons en Pevele.

De ravitailleringszone bevindt zich tussen Ham-en-Artois en Isbergues.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 Het profiel van de tweede etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 op Google Maps

2/ Coulogne > Auby

[X] Close

2/ Coulogne > Auby

[X] Close

etappe 3/ Menin (Menen) > Ypres (Ieper) - vrijdag 7 mei 2010 - 189 km

De etappe van vrijdag vindt volledig in België plaats, tussen Menen en Ieper. Naast de tussensprints bij het Parc Bellewaerde en twee maal in De Klijte, beklimmen de renners 3 maal de Mont Kemmel.

Na in een rechte lijn naar Ieper te zijn gereden, leggen de renners eerst een kort rondje af, gevolgd door 3 rondjes op een groter circuit rondom de Belgische stad.

De ravitailleringszone bevindt zich in Ieper op de N8, net voor de 3de doorkomst over de finishlijn.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 Het profiel van de derde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 De kaart met het parcours van de derde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 op Google Maps

3/ Menin (Menen) > Ypres (Ieper)

[X] Close

3/ Menin (Menen) > Ypres (Ieper)

[X] Close

etappe 4/ Merville > Cassel - zaterdag 8 mei 2010 - 181,3 km

De 4de etappe is de traditionele heuveletappe, met vertrek vanuit Merville en finish in Cassel met een uniek circuit met in totaal 24 kilometer kasseistroken.

Na een kort circuit rondom de startplaats rijden de renners rechtstreeks naar Cassel waar ze terechtkomen op een 14,6 kilometer lang circuit met daarin een tussensprint in Oxelaere in de 3de, 6de en 8ste ronde en de beklimming van de Rue du Tambour en de Avenue Achille Samyn.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 Het profiel van de vierde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 op Google Maps

4/ Merville > Cassel

[X] Close

4/ Merville > Cassel

[X] Close
Helaas is er een foutje geslopen in het circuit in het centrum van Cassel. In plaats van het getoonde parcours Route de Dunkerque > Rue Profonde, volgen de renners de Route de Dunkerque verder om aan het einde rechtsaf te draaien op de Rue de Bergues waar ze terecht komen op het parcours wat op mijn kaart wordt getoond.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


etappe 5/ Ardres > Dunkerque - zondag 9 mei 2010 - 179,5 km

De laatste etappe vertrekt vanuit Ardres en begint met een lusje met beklimming van de Mont de Fiennes en de Vigneau de Licques. Op het parcours richting Duinkerken beklimmen de renners de Montagne de Watten en strijden ze in de tussensprint in Coudekerque. Net na de ravitailleringszone in Hoymille leggen ze 10 maal het 7 kilometer lange circuit in de straten van Duinkerken af.

Op dit circuit bevinden zich nog twee tussensprints op de Digue de Mer.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 Het profiel van de vijfde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2010 op Google Maps

5/ Ardres > Dunkerque

[X] Close

5/ Ardres > Dunkerque

[X] Close

Het parcours van de 4 Jours de Dunkerque 2010 in Google Earth

Hierboven heeft u alle details van de verschillende etappes van deze 56ste editie van de 4 Jours de Dunkerque kunnen vinden met onder andere de tijd- en routeschema's en de profielen van de etappes en voor iedere etappe de Google Maps kaart met het parcours.

Als u het volledige parcours van de 4 Jours de Dunkerque 2010 wilt bekijken, kunt u het bestandje hieronder downloaden en openen in Google Earth.
> Download het parcours van de 4 Jours de Dunkerque 2010 in Google Earth

Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de 4 Jours de Dunkerque 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
- Kantelhoek van camera : 80.0 graden
- Camerabereik : 150.0 meter
- Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

Let opLET OP : aangezien de kaarten en de tijd- en routeschema's die door de organisatie van de 4 Jours de Dunkerque beschikbaar worden gesteld van zeer slechte kwaliteit zijn kunnen - met name rondom vertrek en aankomst - er enkele kleine foutjes geslopen zijn in mijn Google Maps kaarten. Als u één van de etappes gaat bekijken, raad ik u dus aan ter plaatse navraag te doen naar het precieze parcours.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 10685x bekeken

dit artikel is geplaatst in: 4 Jours de Dunkerque | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-des-4-jours-de-dunkerque-2010-sur-google-maps-google-earth-et-les-itineraires-horaires-49857310.html

    | Roland TISSIER | woensdag 05 mei 2010 om 15u05

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus acht ?