home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Tweede etappe van het Critérium International 2010: Russell Downing wint nipt de sprint

Toegevoegd: zondag 28 maart 2010 om 20:46:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tweede etappe van het Critérium International 2010: Russell Downing wint nipt de sprintVanochtend kwamen 116 renners aan de start van de tweede etappe van het Critérium International 2010, vlakbij de haven van Porto-Vecchio. De lucht was enigszins bewolkt maar de Corsicaanse toeschouwers zorgden al meteen voor een goede sfeer.

  De sfeer in het peloton was overigens ook perfect, zoals u vanochtend al kon lezen in mijn artikeltje Lance Armstrong helpt nieuw talent vooruit in het Critérium International 2010.

  De renners wisten dat de etappe alle kanten op kon vanwege zijn korte afstand maar ook dat de sprinters gepland hadden deze etappe te winnen, om dezelfde reden. Ondanks een langdurige ontsnapping werd de etappe uiteindelijk inderdaad in een sprint gewonnen door de Engelse renner Russell Downing van Team Sky die alle zeilen bij moest zetten in de laatste rechte lijn om als eerste over de finishlijn te komen.

  Samenvatting van de tweede etappe van het Critérium International 2010

  Egoi MartinezAl snel na het vertrek vormden 6 renners een kopgroep: Dimitri Fofonov (Astana), Jussi Veikkanen (Française des Jeux), Egoi Martinez (Euskaltel), Thierry Hupond (Skil-Shimano), Renaud Dion (Roubaix-Lille Métropole) en Eduardo Gonzalo Ramirez (Bretagne-Schuller).
  Terwijl deze kopgroep zich vormde kwam ook de zon tevoorschijn en de temperatuur steeg dus snel op het eiland. De wolken verdwenen snel en het grootste deel van deze 75 kilometer lange etappe vond onder een stralend blauwe lucht plaats.

  Team SkyDe 6 renners kregen de mogelijkheid enige voorsprong te pakken omdat zij geen bedreiging vormden voor de leiders van het algemeen klassement aangezien Egoi Martinez de best geplaatste renner was op 2'02". De renners van Bbox Bouygues Telecom controleren de race om de voorsprong te beperken en Team Sky en HTC-Columbia zetten uiteindelijk de achtervolging in omdat zij graag willen dat de etappe in een sprint eindigt.

  De voorsprong loopt op tot een maximum van 1'05", maar op 5 kilometer van de finish, net nadat de renners wederom de stad Porto-Vecchio binnen reden, worden de 6 ontsnappelingen teruggepakt en bereidt een massasprint zich voor.

  Ondertussen beklommen de 6 renners wel nog de enige berg van deze etappe aan kop en Renaud Dion (Roubaix-Lille Métropole) pakte er de eerste plaats, voor Egoi Martinez en Jussi Veikkanen (Française des Jeux). Ze kunnen echter niet voldoende punten pakken om een bedreiging te vormen voor de bolletjestrui van Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom) die 12 punten had gepakt in de kopgroep van de eerste etappe tussen Porto-Vecchio en de Col de l'Ospedale.

  Op 3 kilometer van de finish doet Vacansoleil Pro Cycling Team nog het grootste deel van het werk, maar als de renners eenmaal de finish in zicht hebben op een recht stuk weg van één kilometer wordt de massasprint zoals verwacht voorbereid door HTC-Columbia en Team Sky.
  Met een paar millimeter voorsprong op Michael Albasini (HTC-Columbia), wist de winnaar van de Ronde van Ierland 2009, Russell Downing (Team Sky), de etappe te winnen. Door als 3de te finishen in deze etappe, pakte Pierrick Fédrigo 4 bonusseconden voor zijn gele trui voor de beslissende tijdrit vanmiddag.
  Russell Downing wint de tweede etappe van het Critérium International 2010 in de sprint
  Russell Downing (Team Sky) wint de tweede etappe van het Critérium International 2010 in de sprint, voor Michael Albasini (HTC-Columbia) en Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom)

  Simon Gerrans (Team Sky) gaf op tijdens deze etappe na vroeg in de etappe ten val te zijn gekomen.

  De foto's van de tweede etappe van het Critérium International 2010

  U kunt een selectie van mijn foto's van deze tweede etappe van het Critérium International 2010 bekijken door te klikken op de link de foto's van het Critérium International 2010: etappe 2 - Porto-Vecchio > Porto-Vecchio.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1757x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium International | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer twee ?