home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Een indrukwekkende etappeoverwinning van Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) in de Tour Down Under 2010

Toegevoegd: zaterdag 23 januari 2010 om 16:26:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Een indrukwekkende etappeoverwinning van Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) in de Tour Down Under 2010De etappe van vandaag was de koninginnerit van de Tour Down Under 2010 met twee beklimmingen van Willunga Hill.
  De Australische Wereldkampioen, Cadel Evans (BMC Racing Team) had deze etappe aangekruist om zijn regenboogtrui aan zijn publiek te laten zien. Jammer genoeg voor hem was hij uiteindelijk niet de sterkste: de Spanjaard Luis Léon Sanchez van de Caisse d'Epargne ploeg liet zien hoe sterk hij was om deze etappe te winnen voor Luke Roberts (Team Milram) en de ploegmaat van Sanchez, Alejandro Valverde. Evans finisht uiteindelijk 4de en moet zich tevreden stellen met de prijs van meest strijdlustige renner van deze etappe; Sanchez maakt een grote sprong in het algemeen klassement.

  De samenvatting van de etappe Snapper Point > Willunga

  Na het vertrek vanuit Snapper Point, aan zee, was het weinig verrassend dat de renners van UniSA-Australia weer eens als eersten aanvielen: David Kemp en Simon Clarke.
  De eerste kopgroep werd echter pas gevormd na de aanval van Anthony Roux (Française des Jeux). De Fransman zat er echter uiteindelijk niet bij want deze kopgroep werd gevormd door Matthew Wilson & Cameron MeyerCameron Meyer en Matthew Wilson (Garmin-Transitions, photo), Ludovic Turpin (AG2R La Mondiale), David Gutierrez (Footon-Servetto, de broer van José Ivan Gutierrez van de Caisse d'Epargne ploeg), Valeriy Dmitriyev (Astana), Michael Matthews (UniSA-Australia) en Eduard Vorganov (Team Katusha).

  Na het eerste rondje en de terugkeer in Snapper Point, werd de eerste tussensprint gewonnen door Valeriy Dmitriyev voor Eduard Vorganov en Matthew Wilson. Hun voorsprong op het peloton was toen ongeveer 1'55". In de tweede sprint op diezelfde plaats was Eduard Vorganov de snelste, voor Valeriy Dmitriyev en Cameron Meyer.

  Aan de voet van de eerste beklimming had de kopgroep nog altijd een voorsprong van 1'45" op het peloton waar op dat moment de Caisse d'Epargne de koppositie over had genomen van de HTC-Columbia ploeg van de klassementsleider, André Greipel, die wederom vrijwel vanaf het begin van de etappe voorop had gereden.
  In deze eerste beklimming rijdt de drager van de bergtrui, Thomas Rohregger (Team Milram), weg uit het peloton, naar de kopgroep en verder vooruit. Valeriy Dmitriyev laat hem echter niet zomaar gaan en valt aan om op zijn beurt Rohregger voorbij te rijden en als eerste boven te komen, voor de Oostenrijker en Cameron Meyer.

  Cadel EvansDe kopgroep bestaat dan uit 8 renners en op zo'n 38 kilometer van de finish is hun voorsprong teruggelopen tot slechts 17 seconden. Nadat deze groep teruggepakt is en Thomas Vedel Kvist (Quick Step) zonder succes alleen probeerde aan te vallen, is het de beurt aan de Wereldkampioen, Cadel Evans (BMC Racing Team). Alejandro Valverde & Luis Léon SanchezIn de tweede beklimming van Willunga Hill krijgt hij dan gezelschap van Alejandro Valverde en Luis Léon Sanchez van de Caisse d'Epargne ploeg, Peter Sagan van Liquigas-Doimo en David Gutierrez (Footon-Servetto).
  Alejandro Valverde is als eerste op de top van Willunga Hill voor zijn ploegmaat Luis Léon Sanchez en Cadel Evans.

  Deze nieuwe kopgroep krijgt een maximale voorsprong van 37 seconden, maar de HTC-Columbia ploeg levert wederom perfect teamwork vooraan het peloton om de voorsprong terug te brengen tot slechts 19 seconden op ongeveer 1 kilometer van de finish. Op dat moment besluit Luis Léon Sanchez alles op alles te zetten en zijn kracht te laten zien om een kleine voorsprong te nemen, voldoende om de etappe te winnen met 2 seconden voorsprong op Luke Roberts en 4 op Alejandro Valverde. Wat een mooie overwinning!

  Caisse d'EpargneDe reactie van de winnaar, Luis Léon Sanchez

  De reactie van de winnaar van de etappe, eerder al winnaar van Parijs-Nice 2009 was kort maar krachtig: Ik rijd hier een goede tour. Ik ben erg blij met het werk van Valverde, het is fijn om iemand zoals hem in de ploeg te hebben.

  Deze ploeg, Caisse d'Epargne, moet trouwens op zoek naar een nieuwe sponsor want gisteren liet François Pérol, président du directoire van de groep Banque Populaire-Caisses d'Epargne (BPCE) waar Caisse d'Epargne onderdeel van uitmaakt, weten: De Caisse d'Epargne ploeg zal in 2010 meedoen met de Tour de France, maar ons contract loopt af in 2010. Dit contract wordt niet verlengd.
  Wij zijn
  (...) de nieuwe Franse banksponsor van de Olympische Spelen en zullen de Franse Olympische ploeg dus bijstaan in Vancouver, in Londen in 2012 en wij steunen het kandidaatschap van Annecy voor de Olympische Winterspelen in 2018.
  Dit is een beslissing met betrekking tot de communicatie van het bedrijf die gebaseerd is op het feit dat wij denken dat de waarden van de Olympische Spelen overeenkomen met die van BPCE
  .

  Het fenomeen Arthur Vichot

  Eén van de 129 renners aan de start van de 5de etappe van de Tour Down Under 2010 vanochtend was de jonge neo-prof van Française des Jeux, Arthur Vichot. Als neo-prof (Arthur Vichot kwam naar Française des Jeux na twee jaar bij CR4C Roanne) moet Vichot nog naam maken in de wielerwereld en zeker in Australië waar tot voor kort niemand deze jonge renner die als 2de eindigde op het Frans Kampioenschap voor amateurs kende.

  Vichot, één van de ploegmaten die een bijdrage leverden aan de eindoverwinning van Romain Sicard in de Tour de l'Avenir in 2009, zag tot zijn grote verbazing echter een groot aantal fans bij vertrek en finish van de etappes en langs de kant van de weg. Hoe dat zo kwam? Dat is wat we het Facebook effect noemen!

  Volgens CyclingNews, die zich verbaasde over het grote aantal vragen wat de site ontving in de liveverslagen van de Tour Down Under over deze jonge renner, begon het allemaal met een initiatief van Daniel Searson en een groep wielergekken in Zuid-Australië. De Port Adelaide Cycling Club besloot twee weken voor het vertrek van de Tour Down Under een Australische fanclub te willen oprichten voor een onbekende renner die hier zijn eerste wedstrijd rijdt, die nooit eerder in Australië was en die geen Engels praat. Lezend door de lijst van deelnemers aan de Tour Down Under 2010 vinden zij Arthur Vichot, ontdekken zijn profiel op Facebook en besluiten een fanclub voor hem op te richten.

  De netwerksite doet vervolgens het werk van de virale verspreiding en zo kon Arthur Vichot zijn verrassende populariteit ontdekken zodra hij voet op Australische grond zette.

  Nog steeds volgens CyclingNews zou Vichot gezegd hebben we horen hier meer Go Vichot dan Go Lance, dat is indrukwekkend. Op de dag dat Lance Armstrong via Twitter een trainingsritje organiseerde met Australische amateurwielrenners (er kwamen 6.500 mensen op af), vroeg één van de leden van de fanclub, Aimee Alsbury, hem Ken je Vichot?. Armstrong beantwoordde deze vraag natuurlijk met een eenvoudig nee en daarop kreeg hij te horen: Aan het eind van de Tour Down Under ken je hem wel!

  En als je ziet wat Arthur zoal aan aanmoedigingen kan vinden op de wegen van de Tour Down Under, is dat waarschijnlijk inderdaad het geval (zie foto's hieronder).
  Arthur Vichot  Arthur Vichot

  Deze foto's zijn afkomstig van de Facebook-pagina van Arthur Vichot en zijn volgens de informatie op die pagina © respectievelijk Arnaud Gillouard en Kain Gardner.
  www.velowire.com op FacebookAangezien deze informatie moeilijk te controleren is op Facebook nodig ik u uit contact met mij op te nemen als deze informatie niet correct is of als de publicatie van deze foto's hier de auteursrechten van deze foto's niet respecteert.


  Vichot staat op dit moment 50ste op 3'36" van André Greipel en 9de beste jongere op 3'10" van Jurgen Roelandts.

  Wist u dat u www.velowire.com ook kunt vinden op Facebook op facebook.com/paristhovercom?! Wordt fan om op de hoogte te blijven van wat er op deze site gebeurt en als eerste te weten wanneer er een nieuw blogartikel verschijnt.

  De samenvatting in beeld en geluid (video) van de etappe Snapper Point > > Willunga

  De klassementen

  Etappe

  1/ Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) - 3h29'39" (gemiddelde snelheid: 42,356 km/h)
  2/ Luke Roberts (Team Milram) - +0'02"
  3/ Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) - +0'04"
  4/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'04"
  5/ Peter Sagan (Liquigas-Doimo) - +0'06"
  6/ Markus Fothen (Team Milram) - +0'06"
  7/ Sebastien Rosseler (Team Radioshack) - +0'06"
  8/ Cameron Meyer (Garmin-Transitions) - +0'06"
  9/ Greg Henderson (Team Sky) - +0'09"
  10/ Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) - +0'09"

  Algemeen klassement

  André GreipelDankzij zijn etappewinst klimt Luis Léon Sanchez naar de tweede plaats in het algemeen klassement terwijl Greipel zijn eerste plaats behoudt dankzij het teamwork van zijn ploegmaten:
  1/ André Greipel (HTC-Columbia) - 16h53'45"
  2/ Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) - +0'11"
  3/ Luke Roberts (Team Milram) - +0'17"
  4/ Robbie McEwen (Team Katusha) - +0'20"
  5/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'21"
  6/ Greg Henderson (Team Sky) - +0'24"
  7/ Eduard Vorganov (Team Katusha) - +0'25"
  8/ Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) - +0'26"
  9/ Markus Fothen (Team Milram) - +0'27"
  10/ Andriy Grivko (Astana) - +0'29"

  Na de etappe liet André Greipel weten: Het was geweldig dat mijn ploegmaten bij mij bleven in de klim. Mick (Michael Rogers) wilde niet zelf iets proberen: hij zei dat hij bij mij wilde blijven. Er was geen reden tot paniek, geen tijd voor paniek trouwens, we hadden 40 seconden achterstand in de klim en hebben dus alles moeten geven.

  Beste jongere

  1/ Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) - 16h54'11"
  2/ Wesley Sulzberger (Française des Jeux) - +0'13"
  3/ José Joaquin Rojas (Caisse d'Epargne) - +0'20"
  4/ Gorka Izaguirre (Euskaltel-Euskadi) - +0'53"
  5/ Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) - +0'58"

  Puntenklassement

  1/ André Greipel (Columbia-HTC) - 24 punten
  2/ David Kemp (UniSA-Australia) - 16 punten
  3/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 12 punten
  4/ Mickaël Delage (Omega Pharma-Lotto) - 12 punten
  5/ Eduard Vorganov (Team Katusha) - 10 punten

  Beste klimmer

  1/ Thomas Rohregger (Team Milram) - 54 punten
  2/ David Kemp (UniSA-Australia) - 28 punten
  3/ Valeriy Dmitriyev (Astana) - 24 punten
  4/ Timothy Roe (UniSA-Australia) - 22 punten
  5/ Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) - 16 punten

  > Klik hier om de volledige resultaten na de voorlaatste etappe van de Tour Down Under 2010 te bekijken

  Tenzij anders vermeld zijn de foto's in dit artikel © Tour Down Under.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 4829x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| UCI ProTour| Tour Down Under 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Goed zeg van Luis Léon Sanchez! Het zijn niet de minste die hij even het nakijken gaf.
  Erg leuk dat verhaal van de fanclub van Arthur Vichot. Zulke acties maken het wielrennen nog eens extra leuk.

  | Tonn Vergouwen | zaterdag 23 januari 2010 om 15:52:15

 2. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-tour-down-under-2010-retour-sur-la-5-eme-etape-video-et-photos-43497383.html

  | Roland TISSIER | zaterdag 23 januari 2010 om 17:05:36

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer negen ?