home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De derde etappewinst van André Greipel in de 4de etappe van de Tour Down Under 2010 (Norwood-Goolwa)

Toegevoegd: vrijdag 22 januari 2010 om 23:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De derde etappewinst van André Greipel in de 4de etappe van de Tour Down Under 2010 (Norwood-Goolwa)Voor de derde keer eindigde een etappe van de Tour Down Under in een massasprint en voor de derde keer gaat de Duitse sprinter, altijd in topvorm in het begin van het seizoen, André Greipel van de ploeg HTC-Columbia er met de etappewinst vandoor. Hij en zijn ploeg laten zien in vorm te zijn onder de Zuid-Australische zon!

  De samenvatting van de etappe Norwood > Goolwa

  130 renners aan het vertrek in Norwood vanochtend voor een etappe van 149,5 kilometer (de langste etappe) (richting Goolwa) die zich opnieuw voltrok in verre van optimale weersomstandigheden voor de renners: met temperaturen tot 36°C en hevige windstoten.

  Meteen na het vertrek ontstaat een kopgroep van 7 renners: Stef Clement (Rabobank), Anthony Ravard (AG2R La Mondiale), Thomas Rohregger (Team Milram), Jonathan Castroviejo en Miguel Minguez(Euskaltel-Euskadi), David Kemp (UniSA-Australia) en Thomas Frei (BMC Racing Team). Timothy Roe (UniSA-Australia) probeert het gat met hen nog dicht te rijden maar slaagt daar uiteindelijk niet in.
  De kopgroepOp het moment dat de kopgroep aankomt op de top van Fox Creek Road is hun voorsprong op het peloton 2'25". Thomas Rohregger is de eerste renner die boven komt met een dubbele fietslengte voorsprong op David Kemp en Stef Clement. Rohregger stelde zo de bergtrui die hij gisteren te pakken kreeg veilig.

  De voorsprong is opgelopen tot maximaal 2'57", maar bij de eerste tussensprint in Langhorne Creek was daar nog maar 2'06" van over en het peloton liep de achterstand op de 7 renners snel in. Deze sprint werd gewonnen door Anthony Ravard voor David Kemp en Thomas Rohregger. Net na de tweede sprint in Milang, Stef Clementgewonnen door Thomas Rohregger voor David Kemp en Thomas Frei, vallen 3 renners van de kopgroep aan en terwijl de andere 4 door het peloton ingelopen worden, vormen David Kemp, Stef Clement en Jonathan Castroviejo het nieuwe leiderstrio.

  Op het moment dat Yuriy Krivtsov (AG2R La Mondiale) het gat naar hen dicht probeert te rijden valt de Nederlandse renner van de Rabobank, Stef Clement, aan en gaat hij alleen verder aangezien de andere twee renners teruggepakt worden door het peloton. Zijn laatste aanval en zijn aanwezigheid in de kopgroep vanaf de start worden aan het eind van de etappe beloond met de prijs van meest strijdlustige renner van deze etappe, maar op 14 kilometer van de aankomst wordt ook hij uiteindelijk teruggepakt door het peloton wat dan weer volledig bij elkaar is en klaar is voor een massasprint.
  Lance Armstrong & Tomas Vaitkus
  Team Radioshack rijdt dan aan kop van het peloton en Tomas Vaitkus en Lance Armstrong zitten blijkbaar niet te wachten op een massamassif want zij vallen vooraan het peloton aan. HTC-Columbia zet de achtervolging in en op 3 kilometer van de aankomst wordt het leidersduo weer ingehaald.

  Het treintje van HTC-ColumbiaNet als in de 1ste en 2de etappe liet de ploeg HTC-Columbia ook vandaag weer een geweldig teamwork zien en op ruim 300 meter van de finish was de sprint al in volle gang met Matthew Goss aan kop. André GreipelGreipel had daarmee een perfecte beschermde positie vanwaaruit hij de kop over kon nemen op zo'n 150 meter van de finish om op die manier voor de derde keer een etappe in de sprint te winnen. Greipel wint de sprint voor twee andere sprinters die de afgelopen dagen ook al bij de eersten eindigden: Robbie McEwen (Team Katusha) en Graeme Brown de Rabobank.

  De reactie van de winnaar, André Greipel

  Na de etappe benadrukte André Greipel nogmaals het teamwork wat ervoor had gezorgd dat hij zijn 3de etappe van deze Tour Down Under (en tevens de 8ste van 13 etappes waarin hij aan de start verscheen in de geschiedenis van de Tour Down Under) kon winnen: De hele ploeg reed aan kop het laatste stuk. We hebben moeten vechten voor onze plaats aan kop maar het is ons gelukt. We reden de laatste 5 kilometer vooraan, dat toont aan hoe sterk onze ploeg is. Aan het einde reed Michael Rogers vooraan ons treintje en niemand kon hem nog inhalen.
  Ik voel geen extra druk vanwege de verantwoordelijkheid
  (om de wedstrijd te beheersen) die wij sinds twee jaar genomen hebben. Iedereen kijkt naar ons en als de ploeg goed zijn werk doet dan kan het lukken. We verdienen het om te winnen want we rijden steeds voorop, ik denk dus dat het goed is.

  De samenvatting in beeld en geluid (video) van de 4de etappe van de Tour Down Under 2010

  Zoals gebruikelijk vindt u hieronder de beelden van deze etappe. Net als voor één van de etappes van de Tour de France (onder de naam L'Etape du Tour - voor de Tour de France 2010 is dat de etappe Pau > Col du Tourmalet die op zondag 18 juli zo'n 9500 wielerfans samen zal brengen), werd de etappe van vandaag verreden als de Mutual Community Ride waaraan 8.100 renners deelnamen om dezelfde weg af te leggen als de professionele renners. Het filmpje hieronder laat dus eerst wat beelden van deze wedstrijd zien.

  De klassementen

  Het etappeklassement

  1/ André Greipel (HTC-Columbia) - 3h30'29" (gemiddelde snelheid: 42,616 km/h)
  2/ Robbie McEwen (Team Katusha)
  3/ Graeme Brown (Rabobank)
  4/ Gert Steegmans (Team Radioshack)
  5/ Manuel Cardoso (Footon-Servetto)
  6/ Julian Dean (Garmin-Transitions)
  7/ Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto)
  8/ Matthew Goss (HTC-Columbia)
  9/ Robert Förster (Team Milram)
  10/ Yauheni Hutarovich (Française des Jeux)

  Wim Stroetinga (Team Milram) heeft vrij vroeg in de etappe de Tour Down Under verlaten.

  Algemeen klassement

  André GreipelBij de finish pakte André Greipel wederom 10 bonusseconden waarmee hij zijn positie als leider in het algemeen klassement nog wat meer veilig stelt. Zouden de twee beklimmingen van Willunga Hill tijdens de etappe van morgen fataal worden voor deze rassprinter? We zullen zien in de voorlaatste etappe van de Tour Down Under 2010. U kunt te allen tijde het parcours van de Tour Down Under 2010 op Google Maps / Google Earth raadplegen.

  Na deze 4de etappe ziet het algemeen klassement er als volgt uit:
  1/ André Greipel (HTC-Columbia) - 13h23'57"
  2/ Robbie McEwen (Team Katusha) - +0'20"
  3/ Greg Henderson (Team Sky) - +0'24"
  4/ Gert Steegmans (Team Radioshack) - +0'24"
  5/ Graeme Brown (Rabobank) - +0'26"
  6/ Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) - +0'26"
  7/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'26"
  8/ Andriy Grivko (Team Astana) - +0'29"
  9/ Robbie Hunter (Garmin-Transitions) - +0'30"
  10/ Baden Cooke (Team Saxo Bank) - +0'30"

  Beste jongere

  1/ Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) - 13h24'23"
  2/ Wesley Sulzberger (Française des Jeux) - +0'13"
  3/ José Joaquin Rojas (Caisse d'Epargne) - +0'20"
  4/ Gorka Izaguirre (Euskaltel-Euskadi) - +0'53"
  5/ Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) - +0'58"

  Puntenklassement

  1/ André Greipel (HTC-Columbia) - 24 punten
  2/ David Kemp (UniSA-Australia) - 16 punten
  3/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 12 punten
  4/ Mickaël Delage (Omega Pharma-Lotto) - 12 punten
  5/ Robbie McEwen (Team Katusha) - 10 punten

  Beste klimmer

  1/ Thomas Rohregger (Team Milram) - 42 punten
  2/ David Kemp (UniSA-Australia) - 28 punten
  3/ Timothy Roe (UniSA-Australia) - 22 punten

  > Klik hier om de volledige resultaten te bekijken

  Alle foto's in dit artikel zijn © Tour Down Under

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2380x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| UCI ProTour| Tour Down Under 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-tour-down-under-2010-retour-sur-la-4-eme-etape-video-43476324.html

  | Roland TISSIER | zaterdag 23 januari 2010 om 10:51:58

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus acht ?