zondag 17 januari 2010 om 23u52

De presentatie van Team Sky en alle buzz er rondom heen leek te wijzen op een nieuwe aanpak van het wielrennen in deze Britse ploeg. Wat is er dan beter om te laten zien dat het werkt met een dubbele overwinning in de eerste wedstrijd van de ploeg?

Op een circuit van 1,7 kilometer rondom Rymill Park in Adelaide in Australië hebben de 131 renners (Martin Pederson [Footon-Servetto] en Andreas Stauff [Quick Step] verschenen niet aan de start) 30 rondjes afgelegd om tot de totale afstand van 51 kilometer te komen.

Zoals verwacht eindigde deze wedstrijd in een sprint, maar voor die sprint lieten de renners een mooie show zien. De organisatie van de Tour Down Under 2010 liet trots weten dat er niet minder dan drie winnaars van de Grote Rondes aan de start verschijnen: Cadel Evans (BMC Racing Team) & Lance Armstrong (Radioshack)Lance Armstrong (Radioshack), Oscar Pereiro (Astana) en Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), zonder natuurlijk de Wereldkampioen -die ook nog eens uit Australië komt- Cadel Evans (BMC Racing Team) te vergeten.

Om 16u15 lokale tijd werd het startsein gegeven onder een mooie zon en met temperaturen rond de 21°C. Verschillende ontsnappingspogingen haalden niets uit en werden allemaal teruggepakt voor de eerste sprint waarvoor Cameron Meyer (Garmin-Transitions), die zeer recentelijk Australisch kampioen tijdrijden is geworden, en David Vitoria (Footon-Servetto) zich van voren laten zien. De laatste wint de eerste sprint na 5 rondjes op het circuit. De twee renners blijven dan even vooruit, op enkele seconden gevolgd door Anthony Roux (Française des Jeux).

Net voor de tweede sprint worden zij teruggepakt en is het de beurt aan Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) om de sprint van de 10de ronde te winnen, voor Daryl Impey (Radioshack). Verschillende nieuwe ontsnappingspogingen volgen dan, waaronder één met de Wereldkampioen Beloften, Romain Sicard (Euskaltel-Euskadi), maar deze blijven allemaal zonder succes.
Peter Sagan (Liquigas-Doimo), Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) & Lance Armstrong (Radioshack)Andriy Grivko (Astana) wint dan de derde sprint voor een verrassende aanval van 5 renners waaronder Lance Armstrong (Radioshack) en Oscar Pereiro (Astana). De drie andere renners zijn Mikaël Cherel (Française des Jeux), Peter Sagan (Liquigas-Doimo) en de winnaar van de Tour du Limousin 2009, Mathieu Perget (Caisse d'Epargne).

Team Sky rijdt voorop op twee rondjes van de finishAls ook deze laatste kopgroep is teruggepakt beginnen de treintjes van HTC-Columbia, Milram en Team Sky zich te vormen op zo'n twee rondjes van de finish om de sprint voor te bereiden. Terwijl het lijkt alsof HTC-Columbia de deur op slot heeft gegooid voor Team Sky, lukt het de renners in het zwart met de blauwe lijn toch nog om mooi terug te komen en de etappe te winnen met Greg Henderson. Greg Henderson (Team Sky) op het podiumChris Sutton die onderdeel uitmaakte van het treintje voor de sprint van Henderson zat eigenlijk in een positie waar hij dit criterium zou winnen. Hij besluit dan vaart te minderen en zijn handen in de lucht te steken om zo zijn ploegmaat te laten winnen en eenvoudig de tweede plaats te pakken voor Robbie McEwen (Katusha).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 10 van het klassement van de Cancer Council Helpline Classic

Team Sky viert de dubbele overwinningHieronder vindt u de top 10 van dit criterium:
1/ Greg Henderson (Team Sky) met een gemiddelde snelheid van 47,405 km/h
2/ Chris Sutton (Team Sky)
3/ Robbie McEwen (Katusha)
4/ André Greipel (HTC-Columbia)
5/ Baden Cooke (Team Saxo Bank)
6/ Graeme Brown (Rabobank)
7/ Allan Davis (Astana)
8/ José Joaquin Rojas (Caisse d'Epargne)
9/ Anthony Ravard (AG2R La Mondiale)
10/ Manuel Cardoso (Footon-Servetto)

6 renners uit deze top 10 (allemaal met uitzondering van André Greipel, Allan Davis, José Joaquin Rojas en Anthony Ravard) hebben meegedaan met de Jayco Bay Classic, ook in Australië, die gewonnen werd door Chris Sutton. Uitsluitend op basis van het resultaat van vandaag lijkt dat dus een uitstekende voorbereiding te zijn op de Tour Down Under!

> Klik hier om het volledige klassement van de Cancer Council Helpline Classic te downloaden

De beelden van de Cancer Council Helpline Classic

Hieronder vindt u de officiële video van deze Cancer Council Helpline Classic.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Dinsdag begint dan echt de Santos Tour Down Under 2010

Aanstaande dinsdag gaat de Santos Tour Down Under, eerste wedstrijd uit de UCI ProTour 2010, dan echt van start met een eerste etappe tussen Clare en Tanunda.

Voor alle details van de Santos Tour Down Under 2010 verwijs ik u door naar mijn artikeltjes hierover:
> Het parcours van de Santos Tour Down Under 2010 op Google Maps & Google Earth
> Santos Tour Down Under 2010: lijst van deelnemers met hun rugnummers en een paar filmpjes

Alle foto's in dit artikel zijn © Tour Down Under

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 5036x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2010

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Mis sur :

    http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-council-helpline-classic-greg-henderson-video-photos--43152733.html

    Bonne journée à tous

    | Roland TISSIER | maandag 18 januari 2010 om 07u25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus drie ?