home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Santos Tour Down Under 2010 op Google Maps & Google Earth

Toegevoegd: zondag 03 januari 2010 om 21:42:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Santos Tour Down Under 2010 op Google Maps & Google EarthVan 17 tot en met 24 januari 2010 vindt in Zuid-Australië de 12de Tour Down Under plaats onder de naam Santos Tour Down Under.
  In dit artikel vindt u de details van de 6 etappes en van de Down Under Classic (Cancer Council Helpline Classic). U vindt hier ook exclusief het parcours van de 794,5 kilometer van deze Tour Down Under 2010 op Google Maps kaarten, met de mogelijkheid alle etappes te downloaden in een KML bestand om dit te openen in Google Earth en zo de streek waar deze eerste wedstrijd van de UCI ProTour 2010 plaats vindt te ontdekken. U kunt hiermee zelfs een virtuele vogelvlucht maken over de etappes in Google Earth. Voor het eerst vindt u in dit artikel ook de profielen van alle etappes op basis van de ingetekende route op Google Maps.

  In een ander artikel kunt u de lijst van renners die deelnemen aan de Tour Down Under 2010 vinden met hun rugnummers.


  de vertrek- en aankomsttijden genoemd in dit artikel zijn in lokale tijd in Adelaide; het is daar 9u30 eerder dan in Amsterdam - een vertrek om 11u00 komt dus overeen met 0u30 in Nederland/België

  De Cancer Council Helpline Classic - zondag 17 januari 2010 - 51 km

  De trui van de Cancer Council Helpline ClassicZoals gebruikelijk begint ook de Tour Down Under 2010 met de Down Under Classic, een soort proloog (zonder echter zo genoemd te kunnen worden want een proloog is een initiële tijdrit van maximaal 8 kilometer) voor de 6 etappes die de dinsdag erop beginnen. Vorig jaar heette deze etappe de Cancer Council Classic, dit jaar krijgt hij de naam Cancer Council Helpline Classic dankzij samenwerking met de Cancer Council SA (de Zuid-Australische organisatie die tips geeft om de kans op kanker te verkleinen en een goede zorg voor kankerpatiënten helpt op te zetten).

  Deze klassieker zal verreden worden op een gesloten circuit met een volledig vlak parcours van 1,7 kilometer rondom Rymill Park. Dit circuit wordt 30 keer verreden om tot een totale afstand van 51 kilometer te komen.

  Bij de 5de, 10de, 15de en 20ste doorkomst over de finishlijn kunnen de renners in een sprint geldprijzen winnen.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de Cancer Council Helpline Classic

  De kaart van het parcours van de Cancer Council Helpline Classic op Google Maps Het profiel van de Cancer Council Helpline Classic

  Cancer Council Helpline Classic

  [X] Close

  1/ Clare > Tanunda - dinsdag 19 januari 2010 - 141 km

  Deze dinsdag begint de Tour Down Under 2010 echt met de eerste etappe tussen Clare (vertrek om 11u00) en Tanunda (aankomst gepland om 14u34).

  Op het parcours van deze etappe vinden de renners twee tussensprints: in Riverton op kilometer 44,6 en in Kapunda op kilometer 74,5. De ravitailleringszone bevindt zich ten zuiden van Greenock op kilometer 91,2 en na de eerste doorkomst over de finishlijn volgen zij een circuit wat Tanunda, Angaston en Nuriootpa met elkaar verbindt voor een tweede en laatste doorkomst over de finishlijn.
  Op dit circuit, op 27 kilometer van de aankomst, bevindt zich de eerste klim van deze Tour Down Under waar punten te verdienen zijn voor de Škoda trui van beste klimmer: op Menglers Hill Road vlakbij Tanunda.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de etappe Clare > Tanunda van de Tour Down Under 2010

  De kaart van het parcours van de etappe Clare > Tanunda van de Tour Down Under 2010 op Google Maps Het profiel van de etappe Clare > Tanunda van de Tour Down Under 2010

  1/ Clare > Tanunda

  [X] Close

  2/ Gawler > Hahndorf - woensdag 20 januari 2010 - 133 km

  De tweede etappe gaat, na vertrek vanuit Gawler, naar Williamstown (na een sprint in Lyndoch) waar de renners een rondje rijden via Springton en Mount Pleasant voordat ze terugkeren naar Williamstown.
  Vandaaruit dalen ze af naar het zuiden naar de ravitailleringszone die zich in Kersbrook (op kilometer 85,8) bevindt.
  Zij vervolgen dan hun weg naar de enige klim van de dag op Checker Hill Road tussen Kersbrook en Forreston.

  In het tweede deel van de etappe bevindt zich een tweede sprint in Mount Torrens op zo'n 25 kilometer van de aankomst in Hahnsdorf waar de renners om 14u23 verwacht worden.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de etappe Gawler > Hahnsdorf van de Tour Down Under 2010

  De kaart van het parcours van de etappe Gawler > Hahnsdorf van de Tour Down Under 2010 op Google Maps Het profiel van de etappe Gawler > Hahnsdorf van de Tour Down Under 2010

  2/ Gawler > Hahnsdorf

  [X] Close

  3/ Unley > Stirling - donderdag 21 januari 2010 - 132,5 km

  In deze etappe van Unley naar Stirling is de geneutraliseerde zone vrij lang (normaal gesproken is deze vrij kort in de Tour Down Under) en start de etappe pas echt in Sturt.

  De eerste sprint bevindt zich in McLaren Flat en de tweede in Echunga. Tussen deze twee tussensprints bevindt zich de enige klim van de dag, op de Wickhams Hill Road.

  In Mylor komen de renners op het circuit rondom de finish wat zij twee keer afleggen (het stuk tussen Mylor en Stirling wordt dus 3 keer afgelegd). Bij de eerste doorkomst over de finishlijn vinden zij daar de ravitailleringszone. De derde en laatste doorkomst staat gepland voor 14u39.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de etappe Unley > Stirling van de Tour Down Under 2010

  De kaart van het parcours van de etappe Unley > Stirling van de Tour Down Under 2010 op Google Maps Het profiel van de etappe Unley > Stirling van de Tour Down Under 2010

  3/ Unley > Stirling

  [X] Close

  4/ Norwood > Goolwa - vrijdag 22 januari 2010 - 149,5 km

  25 kilometer na het vertrek vanuit Norwood bevindt zich de enige klim van deze 4de etappe op de Fox Creek Road in Lenswood. Vervolgens dalen de renners af naar het zuiden tot aan de ravitailleringszone in Strathalbyn.

  De twee tussensprints bevinden zich in Langhorne Creek en in Milang. De renners worden in Goolwa verwacht om 15u07.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de etappe Norwood > Goolwa van de Tour Down Under 2010

  De kaart van het parcours van de etappe Norwood > Goolwa van de Tour Down Under 2010 op Google Maps Het profiel van de etappe Norwood > Goolwa van de Tour Down Under 2010

  4/ Norwood > Goolwa

  [X] Close

  5/ Snapper Point > Willunga - zaterdag 23 januari 2010 - 148 km

  Deze 5de etappe bestaat uit twee circuits: het eerste vertrekt vanuit Snapper Point en gaat tot aan de finish in Willunga via Port Willunga, Aldinga en McLaren Vale en dan weer terug naar Snapper Point en een tweede circuit rondom Willunga.

  De renners rijden het eerste circuit twee keer helemaal en het stuk tot Willunga een derde keer. Na de eerste en tweede ronde kunnen zij punten pakken in de tussensprints in Snapper Point.
  Ter afsluiting van de etappe rijden ze twee rondjes over het tweede circuit waarin zich de Willunga Hill bevindt waar bij de twee doorkomsten op de top punten toegekend worden aan de beste klimmer.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de etappe Snapper Point > Willunga van de Tour Down Under 2010

  De kaart van het parcours van de etappe Snapper Point > Willunga van de Tour Down Under 2010 op Google Maps Het profiel van de etappe Snapper Point > Willunga van de Tour Down Under 2010

  5/ Snapper Point > Willunga

  [X] Close

  6/ Adelaide City Council Street Circuit - zondag 24 januari 2010 - 90 km

  Zoals gebruikelijk vindt de laatste etappe plaats op een circuit in het centrum van Adelaide. Dit circuit is 4,5 km lang en zal 20 keer afgelegd worden om tot een totale afstand van 90 kilometer te komen (vertrek om 13u30).

  Na de 8ste en 12de ronde sprinten de renners op de start- en finishstreep terwijl zij in de 10de en 15de ronde punten voor de beste klimmerstrui kunnen winnen in de minuscule beklimming van Montefiore Hill.

  De aankomst staat gepland tegen 15u15.

  Het parcours (op een Google Maps kaart) en het profiel van de Adelaide City Council Street Circuit van de Tour Down Under 2010

  La carte du parcours van de Adelaide City Council Street Circuit van de Tour Down Under 2010 op Google Maps Het profiel van de Adelaide City Council Street Circuit van de Tour Down Under 2010

  6/ Adelaide City Council Street Circuit

  [X] Close

  Het parcours van de Tour Down Under 2010 in Google Earth

  Als u het volledige parcours van de Tour Down Under 2010 wenst te bekijken in Google Earth kunt u (na eventuele installatie van Google Earth) op onderstaande link klikken:
  > Download het parcours van de Tour Down Under 2010 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 7832x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| UCI ProTour| Tour Down Under 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Great post. It's always great to have such detailed info on the race routes. Do you think twice over Willunga will be too much of an ask for the sprinters this year?

  | Irish Peloton | dinsdag 19 januari 2010 om 13:13:50

 2. Hi "Irish Peloton",
  Thanks for your message, happy to see my blog provides useful information :-).
  Climbing Willunga Hill twice might indeed be too much for the sprinters depending on their freshness after the 4 previous stages. They do not really have the opportunity to get back on any riders who might have escaped in the climb since the finish is not far after the second descent of Willunga Hill.
  It might be difficult for them to stay up with the real climbers there but if they are still fresh enough, they might use the descent to prepare the sprint and do a bunch sprint anyway.

  Hard to say ...

  | Thomas Vergouwen | donderdag 21 januari 2010 om 0:46:14

 3. Greipel looks very very strong. I don't think I'll be betting against his HTC-Columbia team dragging him over Willunga to take the overall. He seems to thrive in this race.

  | Irish Peloton | donderdag 21 januari 2010 om 0:55:21

 4. hi

  | stacey | woensdag 18 augustus 2010 om 5:54:43

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus vijf ?