zondag 08 november 2009 om 02u56

Voor de 8ste keer was het eiland Curaçao in de Nederlandse Antillen deze zaterdag de droomlocatie voor de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen: de Amstel Curaçao Race.

Een paar uur geleden wist de Spaanse renner van Astana, Alberto Contador, deze wedstrijd voor de tweede keer te winnen, na zijn eerste overwinning onder de zon van Curaçao in 2007.

Het parcours

Het parcours, met vertrek en aankomst bij het Lions Dive & Beach Resort, liep over een groot deel van het eiland van oost naar west met een rondje met een totale afstand van 73,6 kilometer.

Hieronder vindt u een kaart van het parcours (klik op de kaart om in te zoomen):
Het parcours van de Amstel Curaçao Race 2009

De wedstrijd

Vanmiddag om 2 uur (plaatselijke tijd) stonden 238 renners, amateurs en profrenners, aan de start van de 8ste Amstel Curaçao Race.

Op zo'n 5 kilometer van de aankomst, in de klim van de Julianabrug, besloot de Nederlandse renner Koos Moerenhout (Rabobank) aan te vallen. Thor Hushovd en Alberto Contador voegden zich bij hem en deze drie-mans kopgroep reed zo verder naar de finish. Net voor de aankomst viel de Spanjaard aan om zo de Amstel Curaçao Race voor de tweede keer in zijn carrière te winnen.

De Noor Thor Hushovd eindigde tweede voor Koos Moerenhout.

Alberto ContadorIn de Amstel Curaçao Race dragen de renners van de Tour de France gebruikelijk hun leiderstrui en zo was het dus mogelijk dat de gele trui van de Tour de France als eerste over de streep kwam, gevolgd door de groene trui die de Nederlandse kampioen in de sprint versloeg.

De sprint voor de vierde plaats werd gewonnen door de specialist op dat gebied, Mark Cavendish (Columbia-HTC):

1/ Alberto Contador (Astana)
2/ Thor Hushovd (Cervélo TestTeam)
3/ Koos Moerenhout (Rabobank)
4/ Mark Cavendish (Columbia-HTC)
5/ Kenny Van Hummel (Skil-Shimano)
6/ Edvald Boasson Hagen (Columbia-HTC)

Frank Schleck (Saxo Bank) gaat trouwen!

Frank SchleckVoor de wedstrijd kunnen de renners, lekker relaxen en genieten van een week vakantie op uitnodiging van de organisator. Dat is altijd de gelegenheid om te zwemmen met dolfijnen en te genieten van het mooie weer, wellicht om de delen van het lichaam die normaal gesproken niet bruin worden aan de zon bloot te stellen ...

Volgens de site van de Amstel Curaçao Race, was een vuurwerk afgelopen maandag de gelegenheid voor Frank Schleck (Saxo Bank) om zijn vriendin, Martine Schmid, ten huwelijk te vragen.
Volgens de site was dit een spontaan idee wat hij kreeg toen hij de gekleurde lucht zag aan de rand van het zwembad en Martine beantwoordde de belangrijke vraag natuurlijk met een volmondig ja.

Alberto Contador, winnaar van de Tour de France en nu dus ook van de Amstel Curaçao Race, hief later in de avond het glas op het toekomstige Luxemburgse bruidspaar.

De vorige winnaars

Andy SchleckAlberto Contador had de Amstel Curaçao Race ook al gewonnen in 2007. Vorig jaar was het de jongere broer Schleck, Andy, die er met de overwinning vandoor ging (dit jaar stond Andy Schleck uiteraard weer aan het vertrek met zijn witte trui van beste jongere van de Tour de France).
Hieronder vindt u de erelijst van de Amstel Curaçao Race:
2002/ Michael Boogerd
2003/ Peter van Petegem
2004/ Oscar Freire
2005/ Tom Boonen
2006/ Alejandro Valverde
2007/ Alberto Contador
2008/ Andy Schleck
2009/ Alberto Contador

Een paar filmpjes

Zoals ik hierboven al zei, is de Amstel Curaçao Race ook de gelegenheid voor de renners om zich te ontspannen op Curaçao. Hieronder vindt u een paar interviews met Nederlandse renners die u een idee geven van hun verblijf ter plaatse!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Johnny Hoogerland (Vacansoleil Pro Cycling Team)

Kenny van Hummel (Skil-Shimano)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Lars Boom (Rabobank)

Lars Boom en Koos Moerenhout op RaboSport - inclusief beelden van de wedstrijd

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 11541x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus acht ?