home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Paris-Bourges: André Greipel sprint naar zijn 20ste overwinning

Toegevoegd: vrijdag 09 oktober 2009 om 0:45:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Paris-Bourges: André Greipel sprint naar zijn 20ste overwinningVandaag werd Paris-Bourges verreden, tegenwoordig beter bekend als Paris-Gien-Bourges aangezien deze wedstrijd in de categorie 1.1 van de Europe Tour van de UCI alweer sinds 12 jaar start in Gien op zo'n 150 kilometer ten zuiden van Parijs.

  De officiële sprinter van de Amerikaanse Columbia-HTC ploeg bij afwezigheid van Mark Cavendish, de Duitser André Greipel, won de wedstrijd in de sprint.


  Paris-Bourges werd voor het eerst verreden in 1913, maar het betrof vandaag "slechts" de 59ste editie**. Aan de start van deze wedstrijd, georganiseerd door de Union Bourges Cher Cyclisme (UBCC), stonden aan het begin van de middag 20 ploegen die zo'n 150 renners bijeen hadden gebracht.

  Na twee mislukte pogingen werd een groep van 19 renners gevormd, zo'n 35 kilometer na het vertrek. De voorsprong op het peloton liep op tot maximaal 2'30" in 40 kilometer, voordat het peloton weer licht inliep op de ontsnappelingen.
  Cédric PineauDe organisatie van de kopgroep raakte kwijt op het moment dat Cédric Pineau (foto, AG2R La Mondiale) aanvalt om alleen verder te gaan op 77 kilometer van de aankomst. In verschillende stukken worden de ontsnapte renners allemaal teruggepakt: op 51 kilometer van de aankomst is het avontuur voorbij voor alle renners van de kopgroep.

  4 van hen willen echter maar niet opgeven en rijden wederom weg van het peloton en krijgen daarin gezelschap van twee andere renners. Uiteindelijk bevinden Johnny Hoogerland (Vacansoleil), Cédric Pineau (AG2R-La Mondiale), Jean-Marc Marino (Besson-Sojasun), Anthony Geslin (Française des Jeux), Vasil Kiryienka (Caisse d'Epargne) en Nadir Haddou (Auber 93) zich op zo'n 30 seconden voor het peloton. Al snel kunnen Johnny Hoogerland en Cédric Pineau het tempo niet meer volgen en zij worden dus teruggepakt door het peloton terwijl de Bbox Bouygues Telecom ploeg dit peloton aanvoert.

  Alexandre UsovZo'n 10 kilometer verderop is het de beurt aan Jean-Marc Marino om teruggepakt te worden door het peloton terwijl Alexandre Usov (foto, Cofidis) het gaatje met de 3 andere renners van de kopgroep dichtrijdt, gevolgd door een vijftiental andere renners.

  Op 11 kilometer van de aankomst, net voor de renners het slotcircuit in Bourges op rijden wordt ook deze nieuwe kopgroep teruggepakt en is het peloton dus wederom compleet. Verschillende renners proberen dan nog weg te komen maar met name de Columbia-HTC ploeg laat hen niet ver komen.

  Weinig verrassend sluit een sprint dus deze wedstrijd af en in die sprint is de Duitser André Greipel (Columbia-HTC) voor de 20ste keer dit seizoen de snelste. Hij eindigt net voor Juan José Haedo (Saxo Bank) en Alexandre Usov (Cofidis).
  De 193,3 kilometer werden afgelegd in 4h11m55s, met en gemiddelde snelheid van 46 km/h dus!

  Hieronder vindt u de top 10 van het klassement:
  André Greipel1/ André Greipel (Columbia-HTC) - 4h11m55s
  2/ Juan José Haedo (Saxo Bank)
  3/ Alexandre Usov (Cofidis)
  4/ Roger Hammond (Cervélo TestTeam)
  5/ Sébastien Chavanel (Française des Jeux)
  6/ Sébastien Hinault (AG2R-La Mondiale)
  7/ Andreas Dietziker (Vorarlberg-Corratec)
  8/ Martin Reimer (Cervélo TestTeam)
  9/ Borut Bozic (Vacansoleil Pro Cycling Team)
  10/ Romain Feillu (Agritubel)

  De officiële website van de wedstrijd kreeg onlangs een enorme opfrisbeurt, maar jammer genoeg is er op de site geen informatie te vinden over het verloop van de wedstrijd. Gelukkig was DirectVelo aanwezig om de informatie over het verloop online te zetten.

  Nu is het wachten op het vertrek vanaf Place du Châtelet in Chartres van Paris-Tours aanstaande zondag!


  ** Paris-Bourges werd niet verreden in 1914, 1915 en 1916, van 1926 tot en met 1946, van 1958 tot en met 1970 en in 1989.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2614x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Pour les lecteurs interessés: Le vainqueur de cette course viens de la même ville autant que le grand Jan Ullrich [et moi :)]: Rostock, la ville très magnifique sur la mer baltique.

  | huba | vrijdag 09 oktober 2009 om 10:50:55

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer vier ?