home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 205 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Bbox Bouygues Telecom & Cofidis niet langer in de UCI ProTour

Toegevoegd: dinsdag 29 september 2009 om 23:47:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Bbox Bouygues Telecom & Cofidis niet langer in de UCI ProTourDe UCI ProTour licenties van de wielerploegen en van de verschillende wedstrijden moeten regelmatig vernieuwd worden. Wanneer een licentie afloopt wordt deze soms verlengd, worden er nieuwe licenties toegekend terwijl andere geweigerd worden ...

  In de laatste beslissing die de UCI bekend gemaakt heeft staat te lezen dat de ploegen Bbox Bouygues Telecom en Cofidis, le crédit en ligne niet langer onderdeel uitmaken van de UCI ProTour vanaf 2010.

  De ploegen

  Twee weken geleden maakte de UCI bekend dat de UCI ProTour licentie van de ploeg AG2R La Mondiale verlengd was met 3 jaar (2010 tot en met 2012) en dat een nieuwe licentie was toegekend aan de nieuwe Britse ploeg Team Sky voor een 4-jarige periode (2010 tot en met 2013).

  Na de bekendmaking van de verlenging van de licentie voor AG2R La Mondiale, liet Vincent Lavenu, de manager van de ploeg, weten: Wij zijn erg trots dat onze ProTour licentie verlengd is voor drie jaar: dat is een bewijs van de gedegenheid van onze aanvraag. Ik bedank dan ook onze hoofdsponsor, AG2R La Mondiale, die al meerdere jaren achter ons staat en die het ons mogelijk heeft gemaakt een gedegen aanvraag in te dienen.
  Deze sponsor liet op zijn beurt, via André Renaudin, Directeur général van AG2R La Mondiale, weten: Deze licentie maakt het onze ploeg mogelijk op hetzelfde hoge niveau verder te gaan en dat is een felicitatie waard. Ik wens de ploeg meerdere overwinningen voor de komende jaren.

  Team Sky is een nieuwe Britse ploeg die zich ten doel heeft gesteld de eerste Britse winnaar van de Tour te "maken" binnen nu en 5 jaar.

  De UCI liet in hetzelfde persbericht overigens weten dat de Nederlandse Skil-Shimano ploeg zijn aanvraag voor een UCI ProTour licentie had ingetrokken.

  Verder liet de UCI weten dat de Licentiecommissie binnenkort haar beslissing bekend zou maken over de andere aanvragen.

  Vandaag maakte de UCI in een nieuw persbericht de beslissingen over de verlenging van de licentie van 4 andere ploegen bekend:
  - de licentie van de Italiaanse ploeg Lampre-NGC is verlengd met 4 jaar (2010 tot en met 2013)
  - de licentie van de Duitse ploeg Milram is met één jaar verlengd (2010)

  Na deze bekendmaking liet Gerry van Gerwen, de manager van de Milram ploeg, weten: dit is heel goed nieuws voor ons. Het geeft ons meer zekerheid in onze planning voor volgend jaar. We kunnen de ploeg nu verder blijven ontwikkelen op het hoogste niveau. En, als enige Duitse ploeg op het hoogste niveau, zullen we er natuurlijk alles aan doen om op de belangrijke momenten van het seizoen van ons te laten horen.

  - de licentie van de Franse ploeg Bbox Bouygues Telecom wordt niet verlengd en loopt dus aan het eind van dit seizoen af
  - de licentie van een andere Franse ploeg, Cofidis, le crédit en ligne wordt ook niet verlengd

  In 2010 blijven er dus nog maar twee Fransen ploegen over in de UCI ProTour: AG2R La Mondiale en Française des Jeux. De ploegen Bbox Bouygues Telecom en Cofidis, le crédit en ligne, die respectievelijk op de 19de en de 20ste plaats staan in het wereldwijde ploegenklassement, zijn echter wel verzekerd van een uitnodiging voor de Tour de France 2010, dankzij het contract wat zij hebben getekend in 2008 toen de UCI en ASO het nog niet goed met elkaar konden vinden.

  Het niveau (plaats in het ploegenklassement) en het aangekondigde einde van de sponsoring aan het eind van het seizoen 2010 hebben waarschijnlijk een rol gespeeld in de beslissing van de Licentiecommissie van de UCI.

  Jean-René Bernaudeau, de manager van Bbox Bouygues Telecom, liet aan het AFP weten dat de ploeg er niet minder om zal rijden en etappes kan winnen in de Tour. Wat betreft de redenen achter de weigering van de verlenging van de licentie zei hij: de UCI heeft ons laten weten dat we een gedegen aanvraag ingediend hebben maar dat onze sportieve prestaties niet goed genoeg waren. Dat is verrassend als je ziet dat we dit jaar ons beste seizoen hebben gehad sinds 5 jaar.

  De laatste beslissing die nog genomen moet worden door de Licentiecommissie is die van de toekenning van een UCI ProTour licentie aan de nieuwe ploeg Radioshack, de ploeg rondom Lance Armstrong. Hierover zei de UCI dat de Commissie de aanvraag nog verder bestudeert en dat de beslissing later bekend zal worden gemaakt.

  De ProTour races

  Twee weken geleden liet de UCI weten dat een UCI ProTour licentie was toegekend aan twee Canadese wedstrijden: de Grand Prix de Québec en de Grand Prix de Montréal.

  Deze wedstrijden zullen in september worden georganiseerd:
  - de Grand Prix de Québec is een ééndagskoers van ongeveer 290 km die een deel van het parcours van de Tour de Beauce en de Canadese Nationale Kampioenschappen zal volgen. Op dit parcours zijn de Côte Gilmour en de Côte de la Montagne de belangrijkste beklimmingen. De wedstrijd zal plaatsvinden in het weekend na het Canadese Feest van de arbeid (eerste maandag van september) ; in 2010 dus op 10 september 2010
  - de Grand Prix de Montréal op een parcours van 240 km op het circuit van de Mont Royal in Montréal waar in 1974 de Wereldkampioenschappen werden georganiseerd. Deze tweede Canadese wedstrijddag zal worden georganiseerd op de zondag na het Feest van de arbeid ; in 2010 dus op 12 september 2010

  Deze twee wedstrijden worden georganiseerd door Serge Arsenault die volgens de Franse Wikipedia een adverteerder, televisie-presentator, journalist, sportverslaggever en ambtenaar in Quebec is. De UCI ProTour licentie voor deze twee ééndagswedstrijden betreft de periode van 2010 tot en met 2013 (4 jaar) en laat nog eens zien dat de UCI de UCI ProTour internationaal uit wil breiden.

  Vandaag maakte de UCI de verlenging van de UCI ProTour licentie van de Ronde van Vlaanderen (begin april) en de Amstel Gold Race (rond 20 april) voor een periode van 4 jaar (van 2010 tot en met 2013) bekend.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 1626x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: UCI ProTour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. pourtant COFIDIS ce n est pas par manque de moyens , car quand t on reçois leur proposition de crédit , quand je vois les intérêts ...au secours..!! pas étonnant que de nos jours les gens soient sur endettés..!!faut etre fou pour faire des prêts a + de 18%...LE CYCLISME est déja le sport le plus pauvre , alors si en plus il y a de moins en moins de sponsors , le tour risque de disparaitre...!!

  | vaucaire | woensdag 30 september 2009 om 13:37:49

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus negen ?