vrijdag 28 augustus 2009 om 23u28

Morgen gaat de 64ste Vuelta a España van start in Assen in Nederland. Er wordt gestart met een proloog van 4,5 km op het motorcircuit TT Assen en met 3 etappes in Nederland en België (klik hier om het volledige parcours van de Vuelta 2009 te bekijken).

Vanavond zijn de verschillende ploegen gepresenteerd: 198 renners verschijnen aan de start voor 22 verschillende ploegen. In dit artikel kunt u lezen wie deze renners zijn, welke rugnummers ze zullen hebben en wat hun ambities zijn voor deze Ronde van Spanje 2009 !


De eerste renner vertrekt morgen om 15u30 terwijl de laatste om 18u38 van de startbaan zal rijden.

Aangezien de winnaar van vorig jaar, Alberto Contador, dit jaar niet meedoet heeft Samuel Sanchez als Olympisch kampioen rugnummer 1 toegewezen gekregen van de organisatie. Euskaltel Euskadi

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Euskaltel Euskadi (Spanje)

De Spaanse ploeg heeft de Olympisch kampioen Samuel Sanchez als kopman: hij wil graag op het podium eindigen. In de Vuelta 2007 eindigde hij derde en in totaal heeft hij al 5 etappeoverwinningen op zak in de Vuelta; dit jaar hoopt hij het nog beter te doen.

Samuel SanchezDe volledige "oranje" ploeg ziet er als volgt uit:
1/ Samuel Sanchez
2/ Igor Anton
3/ Aitor Hernandez
4/ Inaki Isasi
5/ Markel Irizar
6/ Egoi Martinez
7/ Alan Perez
8/ Ruben Perez
9/ Amets TxurrukaAG2R La Mondiale

AG2R La Mondiale (Frankrijk) : Top 5 als doelstelling!

De Franse ploeg wordt aangevoerd door de Sloveense renner Tadej Valjavec en legt voor zichzelf de lat behoorlijk hoog.

Vincent Lavenu, de manager van de ploeg zei hierover: Het belangrijkste doel voor ons is om onze kopman een goede plaats te laten behalen in het algemeen klassement. Ik denk dan aan een plaats tussen de eerste 10 of zelfs in de Top 5. Daarnaast proberen we ook etappe-overwinningen te behalen want die hebben we dit seizoen echt nodig. De ploeg behaalt namelijk goede resultaten tijdens de grote rondes maar het ontbreekt ons nog aan etappe-overwinningen. John Gadret, Rinaldo Nocentini en Sébastien Hinault zouden makkelijk een etappe moeten kunnen winnen. Hinault heeft trouwens in 2008 al een etappe gewonnen in de Vuelta. Jose-Luis Arrieta behoudt zoals gebruikelijk zijn rol als organisator in de ploeg zodat alles goed verloopt en zal tevens onze kopman beschermen. We zullen er in ieder geval alles aan doen om een etappe te winnen in deze Ronde van Spanje!

Valjavec maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuw contract te tekenen met zijn ploeg voor 2010 en een optie voor 2011.

Tadej ValjavecDe ploeg verschijnt morgen aan de start met de volgende renners:
11/ Tadej Valjavec
12/ José Luis Arrieta
13/ Alexander Efimkin
14/ John Gadret
15/ Sébastien Hinault
16/ Julien Loubet
17/ Rinaldo Nocentini
18/ Christophe Riblon
19/ Ludovic TurpinAndalucia Cajasur

Andalucia Cajasur (Spanje)

Deze Spaanse Continental ploeg komt naar de Vuelta met Xavier Tondo, 9de in de ranking van de UCI Europe Tour ranking op 25 augustus en onder anderen geholpen door de renner die van zich heeft laten horen in de Ronde van Portugal, Antonio Piedra. De volledige lijst van de renners in het roze ziet er als volgt uit:
21/ Xavier Tondo
22/ Manuel Calvente
23/ Juan Antonio Lopez Gil
24/ Francisco José Martinez Perez
25/ Manuel Ortega
26/ Antonio Piedra
27/ Javier Ramirez Abeja
28/ Jesus Rosendo Prado
29/ José Ruiz SanchezAstana

Astana (Kazakhstan)

De Kazakhstaanse ploeg kan tijdens deze Spaanse wedstrijd helaas niet rekenen op Andreas Klöden. De Duitse renner kwam namelijk in de 2de etappe van de Eneco Tour ten val en heeft sindsdien last van zijn pols maar schijnbaar was de beslissing over het niet deelnemen al eerder genomen.
De Spaanse renner Haimar Zubeldia zal de ploeg aanvoeren maar een renner uit Kazakhstan zou ook best wel eens wat stof kunnen doen opwaaien: Alexander Vinokourov. Deze renner die in juli 2007 geschorst werd na een positieve controle op een bloedtransfusie is weer terug in het peloton sinds begin augustus. In de Tour de l'Ain ging hij nog met het shirt van Kazakhstan van start aangezien hij nog geen contract had kunnen tekenen met zijn voormalige ploeg Astana. Sindsdien zijn de onderhandelingen (die schijnbaar zo zwaar waren dat Johan Bruyneel vervolgens in het ziekenhuis opgenomen werd) dus geslaagd en is Vino terug bij Astana !

Zijn terugkeer is tot op heden behoorlijk geslaagd: in de Tour de l'Ain won hij een etappe en hij is inmiddels ook kampioen tijdrijden op de Aziatische Kampioenschappen geworden. In de Vuelta gaat hij eerder voor een etappe-overwinning dan voor een podiumplaats: Ik had er niet op gerekend dat ik die wedstrijden zou winnen, maar het niveau van de Vuelta ligt wel een stukje hoger. Ik weet niet of ik hetzelfde niveau vol kan houden gedurende drie weken. Daarom ga ik eerder voor een etappe-overwinning, in een tijdrit of in de bergen.
Haimar Zubeldia31/ Haimar Zubeldia
32/ Assan Bazayev
33/ Jesus Hernandez Blazquez
34/ Christopher Horner
35/ Maxim Iglinsky
36/ Daniel Navarro
37/ José Luis Rubiera
38/ Michael Schär
39/ Alexander VinokourovBbox Bouygues Telecom

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Bbox Bouygues Telecom (Frankrijk)

De tweede Franse ploeg, onlangs nog bovenaan in het ploegenklassement van de Tour du Limousin komt met de volgende renners naar de Ronde van Spanje:
Pierrick Fédrigo41/ Pierrick Fédrigo
42/ Giovanni Bernaudeau
43/ Olivier Bonnaire
44/ William Bonnet
45/ Franck Bouyer
46/ Damien Gaudin
47/ Vincent Jérôme
48/ Laurent Lefèvre
49/ Matthieu SprickCaisse d'Epargne

Caisse d'Epargne (Spanje)

Voor de eekhoorns is Alejandro Valverde de kopman. De Spanjaard die geschorst is op Italiaans grondgebied kon niet deelnemen aan de Tour de France 2009 en is dus gegarandeerd gemotiveerd om te bewijzen dat hij er nog steeds bij is en hoort op de wegen van de Ronde van Spanje.

Alejandro ValverdeDe Spaanse ploeg met Franse sponsor die onlangs nog een groot succes behaalde met Mathieu Perget die de Tour du Limousin won, verschijnt aan de start in Assen met de volgende renners:
51/ Alejandro Valverde
52/ Imanol Erviti
53/ José Vicente Garcia Acosta
54/ Vasil Kiryienka
55/ Daniel Moreno
56/ David Lopez
57/ Francisco Perez
58/ Joaquin Rodriguez
59/ Xabier ZandioCervélo TestTeam

Cervélo TestTeam

I&ntildeigo CuestaDe Zwitserse ploeg met Canadese sponsor verschijnt aan de start met een aantal van zijn Spaanse renners. De volledige ploeg ziet er als volgt uit:
61/ Iñigo Cuesta
62/ Philip Deignan
63/ Xavier Florencio
64/ Simon Gerrans
65/ José Angel Gomez Marchante
66/ Roger Hammond
67/ Ignatas Konovalovas
68/ Gabriel Rabsch
69/ Dominique RollinCofidis

Cofidis (Frankrijk)

David MoncoutiéDe derde Franse ploeg heeft een overwegend Franse selectie met 6 Franse renners:
71/ David Moncoutié
72/ Mickaël Buffaz
73/ Jean-Eudes Demaret
74/ Leonardo Duqué
75/ Julien El Farès
76/ Bingen Fernandez
77/ Amaël Moinard
78/ Damien Monier
79/ Rein TaaramaeContentpolis-Ampo

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Contentpolis-Ampo (Spanje)

De tweede Spaanse Continental ploeg in de Ronde van Spanje zegt zelf dat het maar een kleine ploeg is in een wedstrijd als de Ronde van Spanje. Ondanks dat gaan ze er toch alles aan doen om te laten zien dat ze de uitnodiging verdiend hebben. Dit gaat de ploeg proberen met de volgende renners:
81/ Julian Sanchez Pimienta
82/ Javier Benitez
83/ Sergio Dominguez
84/ Oscar Garcia-Casarrubios
85/ Mikel Gastañaga
86/ Francisco José Pacheco
87/ Adrian Palomares
88/ Aitor Perez Arrieta
89/ Manue VazquezFrançaise des Jeux

Française des Jeux (Frankrijk)

De vierde Franse ploeg moet het helaas zonder Yoann Offredo doen die zijn sleutelbeen heeft gebroken in een val tijdens de Eneco Tour. Met Sandy Casar, 19de in de Vuelta vorig jaar, heeft de ploeg een goede kopman.

Sandy CasarHieronder vindt u de volledige lijst met renners in het shirt met een klavertje vier:
91/ Sandy Casar
92/ Sébastien Chavanel
93/ Mikaël Cherel
94/ Rémy Di Gregorio
95/ Arnaud Gerard
96/ Timothy Gudsell
97/ Matthieu Ladagnous
98/ Anthony Roux
99/ Wesley SulzbergerFuji-Servetto

Fuji-Servetto (Frankrijk)

Deze ploeg die geweigerd was voor deelname aan de Tour de France 2009 vanwege het dopingverleden van zijn voorganger Saunier-Duval, is uiteindelijk wel aanwezig in de Ronde van Spanje met Juan José Cobo als kopman.

Juan José CoboVoici la composition complète de Fuji-Servetto :
101/ Juan José Cobo
102/ Eros Capecchi
103/ David de la Fuente
104/ Jesus Del Nero
105/ Arkaitz Duran
106/ Beñat Intxausti
107/ Fredrik Kessiakoff
108/ Robert Kiserlovski
109/ Davide ViganoGarmin Slipstream

Garmin Slipstream (Etats-Unis)

De Amerikaanse ploeg die luistert naar de naam van de leverancier van mijn GPS voor de fiets en om precies te zijn de renner Tyler Farrar heeft zich als doel gesteld de leiderstrui te pakken na de proloog morgen: Dat wordt niet makkelijk maar ik heb goede hoop en ik ga er alles aan doen. Ik heb vorige week ook al een goede tijdrit gereden in de Eneco Tour.

Tyler FarrarOnder de 9 renners die deelnemen aan de Vuelta vinden we grote namen zoals David Millar en Julian Dean. De volledige selectie ziet er als volgt uit:
111/ Thomas Danielson
112/ Julian Dean
113/ Tyler Farrar
114/ Ryder Hesjedal
115/ Martijn Maaskant
116/ Daniel Martin
117/ Christian Meier
118/ David Millar
119/ Svein TuftLampre-NGC

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Lampre-NGC (Italie)

De drager van de regenboogtrui van Wereldkampioen, Alessandro Ballan komt uiteraard aan de start van deze Ronde van Spanje en vindt aan zijn zijde een renner die niet minder belangrijk is: Damiano Cunego. Damiano CunegoMet uitzondering van één renner, de Oekraïener Vitaliy Buts, is de ploeg volledig Italiaans:
121/ Damiano Cunego
122/ Alessandro Ballan
123/ Emanuele Bindi
124/ Vitaliy Buts
125/ Enrico Gasparotto
126/ Marco Marzano
127/ Massimiliano Mori
128/ Paolo Tiralongo
129/ Frankrijksco TomeiLiquigas

Liquigas (Italië)

De tweede Italiaanse ploeg komt naar de Vuelta met Ivan Basso als kopman. Deze Italiaans renner rijdt voor het eerst de Vuelta maar laat weinig aan de verbeelding over: Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik in de Vuelta start en ik wil graag een goede indruk achterlaten. Vijf aankomsten bergop, moeilijke etappes met verschillende beklimmingen en twee moeilijke tijdritten. Ik kan niet ontkennen dat dat overeenkomt met mijn kwaliteiten.
Hij zal bijgestaan worden door een behoorlijk indrukwekkende ploeg met renners zoals bijvoorbeeld Daniele Bennati, Roman Kreuziger en Manuel Quinziato. Manuel QuinziatoDe volledige selectie is als volgt:
131/ Ivan Basso
132/ Daniele Bennati
133/ Maciej Bodnar
134/ Kjell Carlström
135/ Roman Kreuziger
136/ Manuel Quinziato
137/ Fabio Sabatini
138/ Sylvest Szmyd
139/ Oliver ZauggQuickStep

QuickStep (België)

Na een Tour de France die een beetje in het water is gevallen zal Tom Boonen - Belgisch kampioen - zich hier van zijn beste kant willen laten zien. Dat doet hij aan de zeide van de enige Spaanse renner in de selectie, Carlos Barredo die best wel eens een etappe-overwinning in de wacht zou kunnen slepen, net als de sprinter Allan Davis.

Wilfried Peeters zei over de selectie: Ons belangrijkste doel is om één of meer etappes te winnen, het zal moeilijk zijn de score van vorig jaar te evenaren. Het vertrek vanuit Nederland en de doorkomst door België langs onze supporters zijn voor ons een extra motivatie.

Tom BoonenHieronder vindt u de volledige selectie:
141/ Tom Boonen
142/ Carlos Barredo
143/ Allan Davis
144/ Kevin de Weert
145/ Stijn Devolder
146/ Matteo Tossato
147/ Marco Velo
148/ Wouter Weylandt
149/ Maarten WynantsRabobank

Rabobank (Nederland)

De ploeg van de Nederlandse bank is waarschijnlijk blij de wegen van het eigen land te mogen berijden tijdens de eerste paar etappes.
De grote namen uit deze ploeg zijn Robert Gesink die vorig jaar in de ronde van Spanje eindigde als 7de, en uiteraard de Spanjaard Oscar Freire. De Nederlands kampioen, Koos Moerenhout, is er ook bij.

Oscar FreireDe ploeg van Erik Breukink aan de start van de Vuelta ziet er als volgt uit:
151/ Oscar Freire
152/ Lars Boom
153/ Juan Manuel Garate
154/ Robert Gesink
155/ Tom Leezer
156/ Paul Martens
157/ Koos Moerenhout
158/ Bram Tankink
159/ Pieter WeeningSilence Lotto

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Silence Lotto (Belgique)

De tweede Belgische ploeg verschijnt aan de start onder anderen met Cadel Evans waarvan we niet echt weten of hij in vorm is of niet.

Cadel EvansDe volledige selectie van Silence-Lotto ziet er als volgt uit:
161/ Cadel Evans
162/ Christophe Brandt
163/ Francis de Greef
164/ Mickaël Delage
165/ Philippe Gilbert
166/ Olivier Kaisen
167/ Matthew Lloyd
168/ Jurgen Roelandts
169/ Charles WegeliusColumbia HTC

Columbia HTC (Etats-Unis)

De Amerikaanse ploeg heeft zich van zijn beste kant laten zien in de andere twee Grote Rondes van het seizoen met maar liefst zes overwinningen in de Ronde van Italië en ook zes in de Tour de France. In de Ronde van Spanje is de raketmotor Mark Cavendish er niet bij en de kans is dus klein dat de ploeg nu dezelfde score kan halen.

Ondanks het ontbreken van Cavendish kan Columbia-HTC toch rekenen op een sprintspecialist in de vorm van André Greipel. Kim Kirchen wil graag een goede plaats pakken in het algemeen klassement.

André Greipel171/ André Greipel
172/ Michael Albasini
173/ Bert Grabsch
174/ Adam Hansen
175/ Greg Henderson
176/ Kim Kirchen
177/ Frantisek Rabon
178/ Vicente Reynes
179/ Marcel SiebergTeam Milram

Team Milram (Allemagne)

Fabian Wegmann doet niet mee aan de Ronde van Spanje aangezien hij last heeft van zijn rug. Op zijn website legt hij uit dat hij zich dus liever concentreert op de Wereldkampioenschappen in Mendrisio.

Gerald CiolekVoor de ploeg met de koeienhuid zullen de volgendre renners aanwezig zijn:
181/ Gerald Ciolek
182/ Linus Gerdemann
183/ Christian Knees
184/ Dominiki Roels
185/ Thomas Rohregger
186/ Matthias Russ
187/ Björn Schröder
188/ Martin Velits
189/ Paul VossSaxo Bank

Saxo Bank (Danemark)

De Deense ploeg komt naar de start van de Ronde van Spanje met de twee Schleck broertjes. Andy is de kopman van de ploeg maar heeft zichzelf minder hoge doelen gesteld dan in de Tour de France : Ik kom niet naar de Vuelta om hem te winnen, ik ben te jong om hetzelfde jaar te proberen een podiumplaats te halen in twee Grote Rondes. Maar ik ga natuurlijk het beste ervan maken, ik probeer iets moois te laten zien.

De neo pro Jakob Fuglsang rijdt de Ronde van Spanje voor het eerst maar probeert toch maar meteen een plaats in de Top 15 te bemachtigen en denkt een etappe te kunnen winnen.

Matti Breschel en Stuart O'Grady proberen een etappe te winnen in het geval van een massasprint.

Andy SchleckDe volledige selectie rondom de Luxemburgse broertjes ziet er als volgt uit:
191/ Andy Schleck
192/ Kurt-Asle Arvesen
193/ Matti Breschel
194/ Fabian Cancellara
195/ Jakob Fuglsang
196/ Alexander Kolobnev
197/ Karsten Kroon
198/ Stuart O'Grady
199/ Frank SchleckVacansoleil Pro Cycling Team

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Vacansoleil Pro Cycling Team (Nederland)

De tweede Nederlandse ploeg in deze Ronde van Spanje heeft onlangs de broertjes Feillu weten te strikken voor het seizoen 2010 en 2011. Deze ploeg komt naar de Vuelta met meerdere renners die een etappe kunnen winnen.

De Sloveense sprinter Borut Bozic bijvoorbeeld had al de eerste etappe van de Ronde van Polen gewonnen en onlangs ook de eerste etappe van de Tour du Limousin.

De renners van deze snel in bekendheid groeiende ploeg zullen van start gaan met een rouwband om als eerbetoon aan de vader van één van de renners, Lieuwe Westra, die ondanks dit verlies toch mee zal doen aan de Ronde van Spanje.

Matteo Carrara201/ Matteo Carrara
202/ Borut Bozic
203/ Johnny Hoogerland
204/ Sergey Lagutin (bekijk mijn interview met hem voor het vertrek van de Tour du Limousin)
205/ Björn Leukemans
206/ Marco Marcato
207/ Jens Mouris
208/ Matheus Pronk
209/ Lieuwe WestraXacobeo Galicia

Xacobeo Galicia (Spanje)

Deze Spaanse Continental ploeg heeft eerder dit jaar ook al deelgenomen aan de Ronde van Italië.

In de Ronde van Spanje is de ploeg met de volgende renners aanwezig:
211/ Ezequiel Mosquera
212/ Gustavo César Veloso
213/ Gustavo Dominguez
214/ Alberto Fernandez Sainz
215/ David Garcia
216/ David Herrero
217/ Serafin Martinez Acevedo
218/ Gonzalo Rabunal Rios
219/ Eduard Vorganov

De belangrijkste favorieten

Na deze lijst van deelnemers aan de Ronde van Spanje 2009, denk ik dat je makkelijk de volgende renners in het rijtje van favorieten kunt plaatsen:
- Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne)
- Ivan Basso (Liquigas)
- Cadel Evans (Silence-Lotto) met een twijfelgevalletje wat betreft zijn conditie
- et pourquoi pas Robert Gesink (Rabobank)
- Andy Schleck (Saxo Bank) sluit zichzelf meteen uit voor de eindoverwinning en Alexander Vinokourov (Astana) doet hetzelfde terwijl Alessandro Ballan en Damiano Cunego (Lampre-NGC) vooral komen om hun vorm te verbeteren voor de Wereldkampioenschappen in Mendrisio één week na de Ronde van Spanje.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 19991x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Vuelta a España | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Vuelta a España 2009

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. This may sound silly, but is there a way for anyone to take part in a large cycling tour individually ? I read various articles and noticed the participants are specially selected Teams so it would mean that no one else can enter the tour..

    | Doru | maandag 26 juli 2010 om 16u16

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer twee ?