home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Franse renner Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) wint de Tour du Limousin

Toegevoegd: zondag 23 augustus 2009 om 23:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Franse renner Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) wint de Tour du LimousinVorige week vond de Tour du Limousin plaats. Tijdens deze 4-daagse etappekoers, in de categorie 2.1 in de UCI Europe Tour, hebben we een opeenvolging van gele trui-dragers gezien. Mathieu Perget pakt uiteindelijk de eindoverwinning met 3 seconden voorsprong op zijn ploegmaat David Arroyo.

  Een terugblik op deze wedstrijd in onderstaand artikel ...

  Voor het vertrek

  De dag waarop de organisator van de wedstrijd het parcours bekend maakte had ik u al het parcours van de Tour du Limousin op Google Maps / Google Earth gepresenteerd.

  Het begon voor mij al op zaterdag 15 augustus toen ik de trein pakte naar Limoges: onderweg naar deze stad in midden Frankrijk om de Tour du Limousin te volgen om de officiële website van de wedstrijd, tourdulimousin.com, te vullen met hulp van Mathieu. Ook de gelegenheid trouwens om mijn ouders te zien die onderweg waren naar het noorden vanuit Zuid-Frankrijk!
  De volgende dag, zondag, maakte ik dankbaar gebruik van mijn verblijf in de Limousin om op de fiets het begin van de eerste etappe, een verbindingsstuk en tenslotte het einde van de vierde etappe, met het slotcircuit rondom Limoges, af te leggen. Op het slotcircuit heeft Mathieu mij gefilmd zodat we het parcours van dit circuit konden presenteren met ... Arnaud Coyot als guest star !

  De volgende dag begon met het ophalen van onze accreditatie, onze auto en de radio waarmee we Radio Tour konden ontvangen. Meteen daarna zijn we naar de Bar des Pompiers (grappige naam!) gegaan om een reportage te maken over een tentoonstelling over de Tour du Limousin en de Tour de France.

  De camper van Vacansoleil Pro Cycling TeamTerug in de Permanence hebben we verschillende ploegleiders geïnterviewd. Yvon Ledanois (Caisse d'Epargne) legde toen uit wat Arnaud Coyot op het slotcircuit van de 4de etappe deed ...

  's Avonds hebben in zijn hotel Sergey Lagutin (Vacansoleil), Wegkampioen van Oezbekistan, geïnterviewd.

  Voor de 4 etappes vindt u hieronder een korte samenvatting van iedere etappe en onder de titel En wij? een korte samenvatting van wat wij als "web team" van de officiële website van de Tour du Limousin hebben gedaan!

  Eerste etappe: Limoges > Ussel

  In tegenstelling tot vorig jaar was het weer de Tour du Limousin dit jaar goedgezind. Meteen al de eerste dag was de zon overdadig aanwezig en als je het hebt over zon is het natuurlijk maar een klein stapje naar Vacansoleil en het was dus eigenlijk niet meer dan logisch dat een renner van Vacansoleil Pro Cycling Team deze etappe won!

  Twee grote ontsnappingen
  Dimitri ChampionDimitri Champion (Bretagne-Schuller) die zijn naam dit jaar eer aan doet aangezien hij sinds juni Wegkampioen van Frankrijk is, was de eerste die aanviel net na het vertrek van de etappe. Een twintigtal renners vond hem even later terug in één van de ontsnappingen van deze etappe: onder anderen Lars Boom (Rabobank), David Arroyo (Caisse d'Epargne) en de lokale renner Maxime Méderel (Auber 93). Zij proberen beetje bij beetje hun voorsprong uit te bouwen.

  Dat lukt aardig voor een tijdje maar ze worden uiteindelijk teruggepakt. Toen het peloton weer samen was probeerden verschillende renners te ontsnappen maar zij werden allemaal teruggepakt.

  Nicolas Vogondy & Mathieu PergetAllemaal behalve één: net voor de Côte de Lestards (1ste categorie) viel de voormalig Frans kampioen, Nicolas Vogondy (Agritubel), aan. Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) wist hem in te halen en samen leken zij een perfect duo te vormen om de eindoverwinning te betwisten.
  Samuel Dumoulin (Cofidis) probeerde hen nog terug te halen maar hij werd zelf teruggepakt op zo'n 35 kilometer van de aankomst.

  Bij de eerste doorkomst over de finishlijn reden Vogondy en Perget nog altijd voorop met zo'n 3'30" voorsprong op het peloton, maar 3 renners van de Bbox Bouygues Telecom ploeg (Thomas Voeckler, Pierre Rolland en Cyril Gautier) proberen op dat moment aan te vallen om hen terug te halen. Borut Bozic (Vacansoleil Pro Cycling Team)Het peloton versnelt vervolgens en pakt niet alleen de drie renners in het blauw terug maar ook Nicolas Vogondy en Mathieu Perget.

  In Ussel, onder een blauwe lucht en met een stralende zon, werd de etappe dus beslist in een sprint. Deze sprint werd gewonnen door de Sloveense renner Borut Bozic van het Vacansoleil Pro Cycling Team die eerder al de eerste etappe van de Tour de Pologne won.
  Kai Reus (Rabobank)
  De Nederlander Kai Reus (Rabobank) kwam 23 minuten en 19 seconden na de etappe-winnaar binnen, buiten de tijdslimiet, en mocht dus de volgende dag niet aan het vertrek van de tweede etappe tussen Eymoutiers en Felletin verschijnen.

  En wij?
  's Ochtends voor het vertrek zijn we naar de ploegenpresentatie gegaan.

  Aangezien deze etappe een parcours in een redelijk rechte lijn richting het oosten van Limoges naar Ussel kende, was het deze dag niet mogelijk om stukken af te snijden om de renners meerdere keren te zien.
  Borut Bozic (Vacansoleil Pro Cycling Team)Daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal toeschouwers te interviewen (video's binnenkort online) voor we door reden naar de finish voor de eerste doorkomst van de renners over de finishlijn.
  Voor mij was het een beetje vreemd om aan het begin van de etappe over wegen te rijden waar ik twee dagen eerder nog op de fiets reed!

  Bij de aankomst hebben we de eerste doorkomst over de finishlijn te filmen en te fotograferen en vervolgens de aankomst van Borut Bozic in de sprint.

  Tweede etappe: Eymoutiers > Felletin

  Wederom een dag in de hitte met temperaturen die in de schaduw regelmatig de 36°C passeerden!

  Verschillende ontsnappingen waarvan één ... die uiteindelijk ook niet tot het einde stand hield
  Stéphane Augé (Cofidis) is de eerste renner die aanvalt, net voor de doorkomst in Lacelle, op 180 kilometer van de aankomst. Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom), Jonathan Thiré (Auber 93), Anthony Charteau (Caisse d'Epargne), Johnny Hoogerland (Vacansoleil Pro Cycling Team) en Anthony Ravard (Auber 93) rijden eveneens weg uit het peloton om samen met hem verder te gaan.

  Een aantal kilometers verderop worden deze 6 renners teruggepakt en vormt zich een andere groep van 20 renners met daarin onder anderen Stéphane Goubert (AG2R La Mondiale), Francis Mourey (Française des Jeux) en Jonathan Thiré (Auber 93).

  Jonathan Thiré (Auber 93) & Anthony Charteau (Caisse d'Epargne)Deze ontsnapping wordt ook teruggepakt en het peloton is dan weer gehergroepeerd. Op 158 kilometer van de aankomst, net voor de doorkomst door Saint-Merd-les-Oussines, leek de juiste ontsnapping zich uiteindelijk te vormen: Anthony Charteau en Jonathan Thiré pakken al snel één minuut op het peloton en zien hun voorsprong uiteindelijk oplopen tot 4'20".

  Anthony Charteau valt op de top van de Côte de Chaveroche op 10 kilometer van de aankomst aan, maar het peloton wat met hoge snelheid het einde van de etappe rijdt weet hem uiteindelijk terug te pakken op 800 meter van de finishlijn. Samuel Dumoulin (Cofidis) wint de etappe in de sprintDe etappe-overwinning wordt dus wederom het resultaat van een sprint en dit keer is het de kleine renner van Cofidis, Samuel Dumoulin, die de etappe wint voor Romain Feillu (Agritubel) en Sébastien Chavanel (Française des Jeux). Dumoulin pakt ook de gele leiderstrui van deze 42ste Tour du Limousin : 5de in het algemeen klassement op 9" van Bozic voor de etappe, weet hij met de bonusseconden voor de etappe-winnaar (10") de leiding over te nemen.

  Op het podium bedankte hij zijn ploeggenoten voor het geweldige werk wat ze voor hem hadden verricht en droeg hij deze overwinning ook op aan Magalie Dumoulin (de dochter van Vincent Lavenu van de AG2R La Mondiale ploeg) die een baby'tje verwacht.

  En wij?
  Julien Simon's Ochtends hebben wij verschillende interviews gedaan, waaronder met name Julien Simon (Besson Chaussures - Sojasun) die de witte trui van beste jongere droeg na de eerste etappe, Brice Feillu (Agritubel), de winnaar van de etappe Barcelona > Andorra Arcalis in de Tour de France 2009, Laurent Devoyon met Raymond Poulidor voor de tente casquéeLaurent Devoyon van de organisatie Je Porte 1 Casque (www.jeporte1casque.com) en Eric Caritoux.

  Voor deze vier interviews begonnen we met een interview van Frédéric Delcambre, ploegleider van Roubaix Lille Métropole die niet goed wist hoe hij om moest gaan met de vraag waarom er maar 6 renners (in plaats van 8 zoals gebruikelijk) aan de start van de Tour du Limousin verschenen.

  Net voor het vertrek van de renners hebben wij het parcours van de etappe gevolgd tot aan de top van de eerste beklimming van de dag, de Côte de Font Goux waar wij foto's en een filmpje hebben gemaakt van de doorkomst van de renners en met name Jonathan Thiré en Anthony Charteau die zo'n 4'30" voorsprong hadden op het peloton.
  Na de doorkomst van de renners en alle volgauto's zijn we terug gereden om via een andere weg door te rijden naar de finish. Bij de finish hebben we een tijdje rond gereden om de juiste weg te vinden ...

  We hebben daar foto's gemaakt en een filmpje van de eerste doorkomst over de finishlijn en uiteraard van de etappe-aankomst.

  Derde etappe : Saint-Martin-de-Jussac > Saint-Junien

  De eerste renners bij het Domaine de BallerandDeze etappe was de langste van deze 42ste Tour du Limousin met 189,6 km terwijl het vertrek en de aankomst maar zo'n 5 kilometer uit elkaar lagen!

  We hebben moeten wachten op deze derde etappe van de 42ste Tour du Limousin om de ontsnapping van de dag eindelijk als eerste over de finishlijn te zien komen: Mathieu Perget en David Arroyo (Caisse d'Epargne) kregen dat voor elkaar en pakten zo een dubbel succes ... de etappe-overwinning voor David Arroyo die helemaal op was en de gele trui voor Mathieu Perget (en overigens ook de witte trui van beste jongere, de groene trui van beste sprinter en de combinatietrui).

  Deze twee renners ontsnapten al uit het peloton in de beklimming van de Côte du Grand Puyconnieux op zo'n 120 kilometer van de aankomst.

  Mathieu Perget & David Arroyo (Caisse d'Epargne)De Cofidis ploeg, van de gele trui drager Samuel Dumoulin, controleert de race in de eerste 70 kilometers en geen enkele renner pakt meer dan dan 100 meter voorsprong. In de eerste beklimming avn de dag valt Mathieu Perget aan op het moment dat het peloton weer volledig samenkomt. Hij wordt alleen gevolgd door zijn ploeggenoot David Arroyo. De Cofidis ploeg controleert het tempo van het peloton om de voorsprong te beperken tot 2 à 3 minuten, hopend op de steun van de andere ploegen om de twee renners van de Spaanse ploeg terug te pakken. David Arroyo laat Mathieu Perget als eerste doorkomen over alle bergtoppen en bonificatiesprints.

  Cofidis staat er alleen voor vooraan in het peloton om de voorsprong terug te brengen. Op 40 km van de aankomst telt het peloton 4'15" achterstand. Verschillende renners proberen dan aan te vallen maar zonder al te veel succes.

  Arroyo denkt eraan om de ontsnapping op te geven maar Perget wil koste wat het kost doorgaan tot de eindoverwinning. Op de finishlijn laat hij een paar belangrijke bonificatieseconden ontsnappen (6 voor de tweede in plaats van 10 voor de winnaar) om de Spanjaard te bedanken voor zijn belangrijke bijdrage in deze ontsnapping. Mathieu Perget (Caisse d'Epargne)David Arroyo komt als eerste over de finishlijn en stort een paar meter verderop bijna in (voor diegenen die de beelden hebben gezien: nee, hij kende die mensen niet!!), volledig uitgeput. Hij heeft alles gegeven om zijn Franse ploegmaat te leiden naar een eventuele eindoverwinning, de volgende dag in Limoges.

  Op het podium legde Mathieu Perget met zijn zingende accent (hij komt uit Montauban) uit dat ze op een gegeven moment zich afgevraagd hadden waar ze in hemelsnaam mee bezig waren maar dat hij, toen hij er eenmaal in begon te geloven, er alles aan had gedaan om zijn ploeggenoot te overtuigen tot het einde door te gaan!

  En wij?
  's Ochtends zijn we naar Saint-Martin-de-Jussac gereden waar we een aantal mensen die met ons meereisden te droppen voordat we gingen tanken. Toen we terugkwamen in Saint-Martin-de-Jussac wilde een vrijwilliger niet dat ik op de parkeerplaats avant ging staan ... beetje vreemd aangezien ik voor de renners moest vertrekken. Hij maakte het ons vervolgens onmogelijk om om te keren en we moesten daarom een omweg maken van zo'n 10 kilometer naar een andere parkeerplaats op ... zo'n 200 meter van de parkeerplaats avant! Gelukkig ben ik niet zo goed in gezichtsherkenning en zou ik hem dus niet eens meer kunnen herkennen ...

  Voor het vertrek hebben we de reclamecaravaan gefotografeerd voordat we naar de camper van de Cofidis ploeg gingen om daar de verjaardag te vieren van Samuel Dumoulin (in de gele trui) en Julien Fouchard: net als Dan Martin (Garmin Slipstream) vierden zij die dag hun verjaardag.

  Au Domaine de BallerandVervolgens hebben we het parcours gevolgd tot aan de kilomètre gourmand (een plaats die is uitgekozen door de organisator om er VIP gasten te ontvangen voor het middagmaal). De plaats was die dag perfect uitgekozen met het Domaine de Ballerand met bijbehorend kasteel en meertje. Het was tevens een mooie plek om foto's te maken, terwijl ik op de grond zat kon ik de renners die in de afdaling over een bochtige weg kwamen goed op de foto zetten. Voeg daar nog wat planten en bloemen op de voorgrond aan toe en je komt uit bij de foto's die u binnenkort op deze site kunt vinden!
  Christophe Riblon in de zone de ravitaillement
  Nadat de renners voorbij waren gekomen hebben we het parcours weer een stuk terug gereden en vervolgens een stuk afgesneden via minuscuul kleine weggetjes waar ik zo'n 130 km per uur reed om het parcours een stuk verder weer terug te vinden net voor de renners er waren. Dat lukte en we zijn toen in de zone de ravitaillement gaan staan, allereerst voor een interview met Emmanuel Seloi van de AG2R La Mondiale ploeg over wat er allemaal gebeurt in de zone de ravitaillement en vervolgens voor de foto's en een filmpje van de doorkomst van de renners.

  Na de zone de ravitaillement hebben we de renners een paar kilometer gevolgd alvorens we weer een stuk afsneden om naar de aankomst te rijden om daar de eerste doorkomst en de finish te filmen en te fotograferen.

  Vierde etappe : Châlus > Limoges

  Het vertrek in ChâlusDeze vierde en laatste etappe verliep als gebruikelijk in de Tour du Limousin: verschillende ontsnappingen leken het te halen maar de rondjes over het slotcircuit zorgden ervoor dat alle renners weer samen kwamen en dat de etappe uiteindelijk eindigde in een sprint. De voormalig gele trui drager van de Tour de France 2008, Romain Feillu (Agritubel) wint de sprint voor Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) en Paul Martens (Rabobank).
  De Franse renner Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) wint de Tour du Limousin voor zijn ploegmaat David Arroyo, en schrijft hiermee zijn eerste overwinning als profwielrenner op zijn naam.

  's Ochtends bij het vertrek was het voor het eerst tijdens deze Tour du Limousin een beetje koud. Er waren nog 116 renners over voor het vetrek in Châlus : twee renners vertrokken niet, Dan Martin (Garmin-Slipstream) en René Mandri (AG2R La Mondiale).

  De groep van 5 renners - Mathieu Ladagnous, Julien Simon, Niels Brouzes, Sébastien Duret en Stéphane AugéEen groep van 5 renners maakt zich los uit het peloton aan het begin van de etappe op 168 kilometer van de aankomst. In deze groep vinden we Mathieu Ladagnous (Française des Jeux), Stéphane Augé (Cofidis), Julien Simon (Besson Chaussures - Sojasun), Niels Brouzes (Auber 93) en Sébastien Duret (Bretagne Schuller). 2 andere renners rijden even later weg uit het peloton om zich bij deze groep te voegen: Yury Trofimov (Bbox Bouygues Télécom) en Frederik Veuchelen (Vacansoleil).

  18 kilometer verderop hebben deze renners een voorsprong van meer dan 2 minuten op het peloton wat wordt aangevoerd door het treintje van Caisse d'Epargne, de ploeg van de gele trui drager, Mathieu Perget.
  Het treintje van Caisse d'Epargne
  Op het slotcircuit final valt Brice Feillu (Agritubel) in de eerste ronde aan en krijgt hij gezelschap van Samuel Dumoulin, winnaar van de 2de etappe in Felletin, en even later door Johnny Hoogerland (Vacansoleil Pro Cycling Team). Op minder dan 30 kilometer van de aankomst rijden zij 55" achter de groep van 7 renners. Dumoulin en Trofimov halen hen in en Brice Feillu moet alleen proberen het gat dicht te rijden. Sinds het vertrek is de temperatuur snel opgelopen en de voorsprong van de 10 renners smelt als sneeuw in de zon. De groep splitst zich dan in 2-en: Augé, Feillu, Brouzes en Ladagnous zijn slachtoffer van deze splitsing en alleen Hoogerland, Dumoulin en Trofimov rijden voorop verder.

  Brice Feillu haalt hen in maar kan het tempo van Dumoulin niet bijhouden. Op minder dan 10 kilometer van de aankomst heeft het trio nog maar een tiental seconden voorsprong. Ze houden vol tot 4 kilometer van de aankomst en worden dan teruggepakt door het peloton. Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Telecom) probeert dan, net als in 2007 tijdens Parijs-Nice, alleen verder te rijden naar een etappe-overwinning op de Boulevard de Beaublanc in Limoges. Maar net als in 2007, wordt de Alsacien op 700 meter van de streep teruggepakt. Romain Feillu wint de laatste etappe
  Een massasprint sluit dus de Tour du Limousin 2009 af en Romain Feillu (Agritubel) komt daar als winnaar uit. Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom), twee maal winnaar van de Tour du Limousin, is tweede.

  Mathieu Perget pakt op 24-jarige leeftijd zijn eerste prof-overwinning: naast het algemeen klassement wint hij ook het combinatieklassement, het klassement van beste jongere en het puntenklassement.

  En wij?
  Nicolas Vogondy, Dimitri Champion & Cyril Gautier bij het vertrekDe etappes in de wedstijden waar ik aan het werk was en waar ik het vertrek van de renners heb kunnen zien zijn ruimschoots op één hand te tellen. Voor deze etappe was dat mogelijk en we hebben dus het vertrek in Châlus gezien om een heleboel foto's te maken (binnenkort een grotere versie op deze site) alvorens we via de N21 de renners voorbleven aangezien zij deze weg een paar kilometer verderop in Pageas kruisten na een iets langere omweg te hebben genomen.

  Liggend op de grond heb ik daar een paar mooie foto's kunnen maken voordat ik weer op stond en de auto weer pakte om via de N21 weer verder te rijden. Op een route nationale zorgt de doorkomst van een wielerwedstrijd natuurlijk al snel voor een enorme opstopping aan beide kanten en ik was dus een beetje bang dat ik niet makkelijk zou kunnen invoegen. Toen ik mijn raampje open deed om aan de Gendarme te vragen of hij mij er langs kon laten hoorde ik hem tot mijn grote verbazing tegen zijn collega zeggen: hou ze even tegen, dan kan hij er langs ! Meer hoef je toch niet te vragen?

  Oorspronkelijk wilden we de N21 een behoorlijk stuk volgen maar het was er te druk, vooral ook omdat er ook werkzaamheden waren op het stuk wat wij wilden nemen. Op het laatste moment vroeg ik dus aan Mathieu of ik een klein weggetje wat ik aan de rechterkant zag kon pakken en dat kon ...
  Door zo een stuk af te snijden kwamen we uit in Les Cars waar we weer op het parcours terecht kwamen (op dezelfde plaats als waar ik het parcours van de 4de etappe pakte toen ik het op de fiets reed na eerst een stuk van de eerste etappe te hebben gereden de zondag voor de Tour du Limousin). Vandaaruit zijn we verder gereden over het parcours langs de sprint in Flavignac (we zijn daar niet gestopt maar ik denk dat de renners daar behoorlijk snel voorbij zijn geflitst want toen ik daar reed haalde ik al een snelheid van zo'n 38/39 km/h terwijl ik aan het filmen was en niet aan het sprinten!) en vervolgens naar de zone de ravitaillement in Saint-Martin-le-Vieux.

  In de zone de ravitaillementDaar zijn we gestopt om de foto's van het vertrek online te zetten en om weer een filmpje en foto's te maken van de doorkomst van de renners (als je dan merkt dat je geheugenkaart vol is op het moment dat je een foto maakt dan mis je de foto van de ontsnapping ...).

  Na de doorkomst van de renners heb ik de auto weer gepakt en heb ik mijn twee passagiers opgepikt om vervolgens aan te sluiten achteraan de race om meteen mee verder te kunnen rijden. Op die manier zijn wij doorgereden tot aan de finish in Limoges waar we zijn gestopt zonder het slotcircuit (dat kende ik toch al!) te rijden. Er stond behoorlijk wat publiek rondom de finish en het was dus weer leuk om al toeterend door de straten van Limoges te rijden!

  Brice Feillu (Agritubel)Bij de finish hebben we de verschillende doorkomsten van de renners over de finishlijn gefilmd en gefotografeerd (filmpje van de 4de doorkomst, 5de doorkomst en van de finish).

  Binnenkort als hors catégorie?

  De organisator van de Tour du Limousin heeft een aanvraag ingediend om van categorie 2.1 opgewaardeerd te worden naar hors catégorie. Toen wij aan
  Brice Feillu vroegen wat hij daarvan vond antwoordde hij: Dat zou goed zijn, de wedstrijd is goed georganiseerd: ik zou het fijn vinden als deze wedstrijd in hors catégorie zou zijn net als de 4 Jours de Dunkerque want er zijn niet veel wedstrijden in hors caté in Frankrijk, dus dat zou goed nieuws zijn.

  En nu maar hopen dat de commission route van de UCI dezelfde criteria in acht neemt als deze bergkoning van Agritubel !

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 5 reacties | 19742x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Limousin| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 5 reacties!
 1. Salut Thomas ! 4 très belles journées de course et un excellent travail effectué pour www.tourdulimousin.com

  Rendez-vous est déjà pris pour l'édition 2010... j'espère en catégorie 2.HC !!!

  | Vincent | dinsdag 25 augustus 2009 om 12:38:16

 2. bon Thomas j aime mieux ton blog ci , j ai plus l habitude , et au moins si tu met des videos je peux les regardés , j ai téléchargé des pluggins et ca ne fonctionne toujours pas ..pffffff la poisse est avec moi ...!!

  | nath51300 | dinsdag 25 augustus 2009 om 14:48:41

 3. Salut,

  Je pense que c\'est toi et ton collègue qui nous ont filmé avec ma \"collègue\" du FOP, je voulais vous demander quand est ce qu\'on pourrais voir la vidéo??!!

  Merci d\'avance :)

  | Jenny | dinsdag 25 augustus 2009 om 18:23:26

 4. Vincent, avec plaisir bien sûr pour retrouver cette superbe course, si possible en HC, en 2010 !!

  Jenny, c'était effectivement nous qui vous avons interviewé ! On avait tellement de choses à publier qu'effectivement on n'a pas encore tout finalisé ! Par contre, je viens tout juste de monter la vidéo du FOP, donc là ça y est, tu peux regarder l'interview avec vous sur www.tourdulimousin.com !

  Bientôt encore plein d'autres exclusivités sur www.tourdulimousin.com !

  Nathalie, sur le site du Tour du Limousin les vidéos fonctionnent quand même je pense ? C'est juste la vidéo de LTV que tu n'arrives pas à voir, non ?

  | Thomas Vergouwen | woensdag 26 augustus 2009 om 0:54:49

 5. Hoi Thomas,

  Een goed verslag van deze 4-daagse wedstrijd. Mooie foto's en filmpjes (op het blog van de TdL)
  Ook leuk dat de door jou geïnterviewde Brice Feillu en z'n broer volgend jaar voor de Nederlandse Vacance Soleil-ploeg rijden.
  Weer meer kans voor deze vrij jonge nieuwe equipe om een uitnodiging voor de Tour de France te krijgen. Benieuwd ook wat deze ploeg in de Vuelta van dit jaar laat zien. Ze hebben een goede "warming up" gehad in de TdL

  | Tonn Vergouwen | woensdag 26 augustus 2009 om 21:49:10

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus één ?