home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het Critérium du Dauphiné Libéré 2009: exclusief het parcours in Google Maps / Google Earth, geselecteerde renners en hun rugnummers

Toegevoegd: donderdag 04 juni 2009 om 2:12:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het Critérium du Dauphiné Libéré 2009: exclusief het parcours in Google Maps / Google Earth, geselecteerde renners en hun rugnummersNu de Giro d'Italia 2009 voorbij is zijn alle ogen van wielerfans gericht op ... Nancy waar zondag de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré plaats zal vinden. Het Critérium du Dauphiné Libéré is een mini Tour de France, een etappekoers van een week die door sommige renners gebruikt wordt als allerlaatste voorbereiding op de nationale kampioenschappen en op de Tour de France.

  In dit artikel vindt u exclusieve kaarten van het parcours van de Dauphiné Libéré in Google Maps en een downloadbare versie voor Google Earth. Daarnaast bevat dit artikel de lijst met geselecteerde renners en hun bijbehorende rugnummers!


  Net als vorig jaar toen de Dauphiné werd gewonnen door Alejandro Valverde ( Caisse d'Epargne), zouden we ook deze 61ste editie een mini Tour de France kunnen noemen met onder andere een bergaankomst op de Mont Ventoux en de beklimming van andere bekende bergen zoals de Izoard, de Galibier, of de Croix-de-Fer.

  Waarom het vertrek vanuit Nancy?

  Mensen die deze etappekoers een beetje kennen vragen zich misschien af waarom deze dit jaar vertrek vanuit de Lorraine en om precies te zijn vanuit Nancy. Dit departement maakt namelijk geen onderdeel uit van de Dauphiné (een voormalige Franse provincie die de departementen Isère, Drôme en Hautes-Alpes bevat) en de keuze lijkt dus verrassend. Dat is het echter niet als je weet dat de organiserende krant, de Dauphiné Libéré, sinds 2006 onderdeel uitmaakt van de groep EBRA (wat staat voor Est Bourgogne Rhône Alpes) en dat deze groep haar hoofdkantoor heeft in Nancy.
  Charly Mottet
  Het Critérium du Dauphiné Libéré wordt georganiseerd door Thierry Cazeneuve samen met Charly Mottet (foto), die met name verantwoordelijk is voor het parcours. Dit parcours is dit jaar dus net iets anders dan andere jaren want de Dauphiné doorkruist een groter stuk van Frankrijk.

  De eerste etappe - zondag 7 juni 2009 - Nancy > Nancy - individuele tijdrit - 12,1 km

  Niet alleen het vertrek vanuit Nancy is nieuw maar ook de afstand van de initiële tijdrit. Het is dit keer namelijk geen proloog want de afstand overschrijdt de 8 kilometer.

  Charly Mottet (foto) zei over de 12,1 kilometer van deze individuel tijdrit Dit is een belangrijk element in het Critérium dit jaar want de tijdrit is redelijk zwaar met met name de Côte du Haut-du-Lièvre in de eerste kilometers, gevolgd door een snelle afdaling naar Maxéville en smalle wegen. Thierry Cazeneuve ging zelfs nog verder want hij denkt dat we misschien aanstaande zondag al wel de winnaar van de Dauphiné Libéré van dit jaar zouden kunnen kennen: in vergelijking met een proloog van 5-6 kilometer, zal de rangorde nu duidelijker bepaald zijn, hoogstwaarschijnlijk met veel bekende renners aan kop. En de kans bestaat zelfs dat de winnaar van de etappe in Nancy de gele trui tot het einde behoudt.

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Nancy > Nancy

  [X] Close

  De tweede etappe - maandag 8 juni 2009 - Nancy > Dijon - 228 km

  Deze tweede etappe gaat richting het zuiden en om precies te zijn naar Dijon in 228 kilometer.
  Twee beklimmingen staan op het programma: de Côte de Montcharvot (4de) op kilometer 127 en de Côte de Montesson (4de) op kilometer 138,5. De ravitailleringszone van deze etappe bevindt zich tussen Lamarche en Aureil-Maison.

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Nancy > Dijon

  [X] Close

  De derde etappe - dinsdag 9 juni 2009 - Tournus > Saint-Etienne - 182 km

  De reis gaat wederom verder naar het zuiden deze dinsdag met een etappe die Tournus met Saint-Etienne verbindt in 182 kilometer.
  De renners zullen 4 beklimmingen van de 4de categorie tegenkomen: de Côte de Pommiers (km 83,5), de Côté d'Albigny (km 116), de Côte de Duerne (km 139) en de Côte de Château-Gaillard (km 154).

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Tournus > Saint-Etienne

  [X] Close

  De vierde etappe - woensdag 10 juni 2009 - Bourg-les-Valence > Valence - individuele tijdrit - 42,4 km

  Een tweede tijdrit na die van de eerste etappe, dit keer met een afstand van maar liefst 42,4 kilometer en met de beklimming van de Côte de la Martinette van 4de categorie.

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Bourg-les-Valence > Valence

  [X] Close

  De vijfde etappe - donderdag 11 juni 2009 - Valence > Le Mont Ventoux - 154 km

  Net als in de Tour de France 2009 kent deze editie van de Dauphiné Libéré een etappe-aankomst bovenop de Mont Ventoux. Daar waar de Tour-etappe start in Montélimar, staat voor de Dauphiné de start in Valence op het programma voor een afstand van 154 kilometer.

  Naast de Mont Ventoux bij de aankomst moeten de renners ook de Col de Lunel (4de), de Côte de Bourdeaux (3de), de Côte de Serre-Turc (4de) en de Col de la Madeleine (4de) beklimmen. Gelukkig is er een ravitailleringszone in Mirabel-aux-Baronnies.

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Valence > Le Mont Ventoux

  [X] Close

  De zesde etappe - vrijdag 12 juni 2009 - Gap > Briançon - 106 km

  Na de aankomst bovenop de Ventoux, vertrekken de renners de volgende dag vanaf de Avenue du Marechal Foch in Gap om 106 kilometer verderop de stad Briançon te bereiken.
  In het begin van deze etappe beklimmen ze een bergje, de Côte de Châteauroux-les-Alpes (4de), wat weinig voorstelt in vergelijking met de volgende beklimming: die van de Col d'Izoard (hors catégorie).

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Gap > Briançon

  [X] Close

  De zevende etappe - zaterdag 13 juni 2009 - Briançon > Saint-François-Longchamp - 157 km

  De volgende dag wordt er gestart in Briançon, op het Place du Champ de Mars. 157 kilometer verderop zien de renners de finishstreep die getrokken is in Saint-François-Longchamp. Ondertussen zullen ze de Col du Lautaret/Col du Galibier (hors catégorie) en de Col de la Croix de Fer (hors catégorie) beklommen hebben.
  Ze kunnen nieuwe energie op doen in de ravitailleringszone in de mooie stad Saint-Jean-de-Maurienne.

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Briançon > Saint-François-Longchamp

  [X] Close

  De achtste en laatste etappe - Faverges > Grenoble - 146 km

  Het vertrek van deze laatste etappe bevindt zich iets verder naar het noorden, in Faverges en deze etappe brengt de renners naar de gebruikelijke finishplaats Grenoble, 146 kilometer verderop.

  De beklimmingen van de dag zijn de Col de Leschaux (3de), de Col du Frêne (3de) en de Montée de Saint-Bernard-du-Touvet (1ste).

  > Klik hier om een Google Maps kaart van de achtste etappe van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 te zien (in Internet Explorer moet u wellicht de kaart een beetje verplaatsen aangezien het parcours in de linkerbovenhoek weergegeven zou kunnen worden in de linkerbovenhoek)

  Faverges > Grenoble

  [X] Close

  Het volledige parcours van het Critérium du Dauphiné Libéré in Google Maps en in Google Earth

  Hierboven heeft u de verschillende etappes van deze 61ste editie van het Critérium du Dauphine Libéré kunnen ontdekken. Hieronder ziet u een Google Maps kaart met alle etappes en het volledige parcours.  Wilt u het parcours liever in Google Earth bekijken en een virtuele vogelvlucht over het parcours maken? Downloadt dan het parcours van het Critérium du Dauphiné Libéré 2009 in Google Earth.

  De deelnemende renners en hun rugnummers

  Hieronder vindt u, per ploeg, de lijst van deelnemende renners en hun rugnummer:
  Caisse d'Epargne> Caisse d'Epargne
  1 VALVERDE Alejandro ESP
  2 ERVITI OLLO Immanol ESP
  3 COYOT Arnaud FRA
  4 GUTIERREZ José Ivan FRA
  5 PASAMONTES Luis ESP
  6 PEIREIRO SIO Oscar ESP
  7 URAN Rigoberto COL
  8 ZANDIO ECHAIDE Xavier ESP

  Silence Lotto> Silence Lotto
  11 EVANS Cadel AUS
  12 AERTS Mario BEL
  13 LANG Sébastian GER
  14 LLOYD Matthew AUS
  15 SCHEIRLINCKX Staf BEL
  16 SENTJENS Roy BEL
  17 VAN DEN BROECK Jurgen BEL
  18 VANENDERT Jelle BEL  Astana> Astana
  21 CONTADOR VELASCO Alberto ESP
  22 DYACHENKO Alexandr KAZ
  23 HERNANDEZ Jesus ESP
  24 NOVAL GONZALEZ Benjamin ESP
  25 PAULINHO Sergio POR
  26 RENEV Sergey KAZ
  27 VAITKUS Tomas LTU
  28 ZUBELDIA AGIRRE Haimar ESP

  Rabobank> Rabobank
  31 GESINK Robert NED
  32 CLEMENT Stef NED
  33 FLECHA Juan Antonio ESP
  34 GARATE Juan Manuel ESP
  35 MOERENHOUT Koos NED
  36 NIERMANN Grischa GER
  37 POSTHUMA Joost NED
  38 TANKINK Bram NED  Euskaltel Euskadi> Euskaltel Euskadi
  41 LANDALUZE Inigo ESP
  42 ANTON Igor ESP
  43 ASTARLOZA Mikel ESP
  44 ISASI Inaki ESP
  45 MARTINEZ Egoi ESP
  46 NIEVE Mikel ESP
  47 PEREZ Alan ESP
  48 VERDUGO Gorka ESP

  AG2R La Mondiale> AG2R La Mondiale
  51 DESSEL Cyril FRA
  52 ARRIETA José-Luis ESP
  53 DUPONT Hubert FRA
  54 EFIMKIN Vladimir RUS
  55 TURPIN Ludovic FRA
  56 GOUBERT Stéphane FRA
  57 NOCENTINI Rinaldo ITA
  58 ROCHE Nicolas IRL  Française des Jeux> Française des Jeux
  61 COPPEL Jérôme FRA
  62 CHAVANEL Sébastien FRA
  63 DI GREGORIO Rémy FRA
  64 GESLIN Anthony FRA
  65 JOLY Sébastien FRA
  66 LADAGNOUS Matthieu FRA
  67 LE MEVEL Christophe FRA
  68 VAUGRENARD Benoît FRA

  Cofidis> Cofidis
  71 PAURIOL Rémi FRA
  72 AUGE Stéphane FRA
  73 EL FARES Julien FRA
  74 FERNANDEZ Bingen FRA
  75 KERN Christophe FRA
  76 MINARD sébastien FRA
  77 MOINARD Amaël FRA
  78 MONCOUTIE David FRA  Quick Step> Quick Step
  81 BOONEN Tom BEL
  82 PINEAU Jérôme FRA
  83 DE WEERT Kevin BEL
  84 DEVOLDER Stijn BEL
  85 ROSSELER Sébastien BEL
  86 VAN DE WALLE Jurgen BEL
  87 VELO Marco ITA
  88 WYNANTS Maarten BEL

  Garmin Slipstream> Garmin Slipstream
  91 MILLAR David GBR
  92 COZZA Steven USA
  93 DUGGAN Timothy USA
  94 LOWE Trent AUS
  95 MARTIN Daniel IRL
  96 MEIER Christian CAN
  97 PETERSON Thomas USA
  98 TUFT Svein CAN  BBox Bouygues Telecom> BBox Bouygues Telecom
  101 FEDRIGO Pierrick FRA
  102 ARASHIRO Yukiya JPN
  103 BONNET William FRA
  104 GAUTIER Cyril FRA
  105 LEFEVRE Laurent FRA
  106 ROLLAND Pierre FRA
  107 PICHOT Alexandre FRA
  107 TROFIMOV Yuri RUS

  Milram> Milram
  111 KNAVEN Servais NED
  112 KNEES Christian GER
  113 KUX Christian GER
  114 ROELS Dominik GER
  115 TERPSTRA Niki NED
  116 VELITS Peter SLQ
  117 VOSS Paul GER
  118 WEGMANN Fabian GER  Lampre NGC> Lampre NGC
  121 SPILAK Simon SLO
  122 BANDIERA Marco ITA
  123 FURLAN Angelo ITA
  124 MARZANO Marco ITA
  125 LORENZETTO Mirco ITA
  126 SANTAMBROGIO Mauro ITA
  127 RIGHI Danièle ITA
  128 ZAGORODNY Volodymyr UKR

  Columbia High Road> Columbia High Road
  131 GRABSCH Bert GER
  132 BARRY Michael CAN
  133 HANSEN Adam AUS
  134 LEWIS Craig USA
  135 POSSONI Morris ITA
  136 RABON Frantisek CZE
  137 SIEBERG Marcel GER
  138  Katusha> Katusha
  141 BOTCHAROV Alexandre RUS
  142 BODROGI Laszio FRA
  143 ROVNY Ivan RUS
  144 PETROV Evgeny RUS
  145 SEROV Alexander RUS
  146 STEEGMANS Gert BEL
  147 TRUSSOV Nikolay RUS
  148 VANDENBERGH Stijn BEL

  Saxo Bank> Saxo Bank
  151 BAK Lars DEN
  152 BOCHMAN Lasse DEN
  153 FUGLSANG Jakob DEN
  154 HOJ Frank DEN
  155 KOLOBNEV Alexandr RUS
  156 KROON Karsten NED
  157 SÖRENSEN Nicki DEN
  158 VAN GOOLEN Jurgen BEL  Liquigas> Liquigas
  161 BASSO Ivan ITA
  162 BODNAR Maciej POL
  163 FISCHER Murilo BRA
  164 FRANZOI Enrico ITA
  165 KUCHYNSKI Aliaksandr BLR
  166 NIBALI Vincenzo ITA
  167 SZMYD Sylwester POL
  168 WILLEMS Frédérik BEL

  Fuji Servetto> Fuji Servetto
  172 DE LA FUENTE RASILLA David ESP
  173 PIAMONTESI Fabrice ITA
  174 INTXAUSTI Benat ESP
  175 FERNANDEZ DE LA PUEBLA Alberto ESP
  176 JUFFRE POU Josep ESP
  177 MEGIAS LEAL Javier ESP
  178 WURF Cameron AUS  BMC Racing Team> BMC Racing Team
  181 ZBERG Markus SUI
  182 BOOKWALTER Brent USA
  183 FRANK Mathias SUI
  184 FREI Thomas SUI
  185 LOUDER Jeffry USA
  186 MCKISSICK Ian USA
  187 MOOS Alexandre SUI
  188 STALDER Florian SUI

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 14859x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Criterium du Dauphiné Libéré| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. A l'occasion du Dauphiné Libéré, la Région Rhône-Alpes organise du 7 au 14 juin un concours gratuit sur son site Internet www.rhonealpes.fr.

  Le but est de répondre correctement au questionnaire mis en ligne. Pour vous aider, des liens vous guideront sur les pages du site qui contiennent les informations recherchées.

  Vous pourrez remporter le maillot à pois (meilleur grimpeur) dédicacé du vainqueur de chacune des étapes, ou encore un ensemble cycliste « Rhône-Alpes » (maillot, cuissard, et gants), et de nombreux autres lots.

  Venez tenter votre chance à cette adresse : www.rhonealpes.fr/448 pour être tiré au sort.

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 09 juni 2009 om 22:52:01

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus drie ?