dinsdag 26 mei 2009 om 23u01

Vandaag genieten de deelnemende renners in de Giro d'Italia 2009 van hun welverdiende tweede rustdag voor de laatste 4 normale etappes en de afsluitende individuele tijdrit in Rome.

U kon hier al eerder een artikeltje lezen over de eerste etappe, over de tweede etappe en een samenvatting van de eerste week van deze Ronde van Italië 2009. Vandaag kunt u tijdens de tweede rustdag hier een samenvatting vinden van de tweede week!


Belangrijkste gebeurtenissen in deze tweede week waren de 3 etappe-overwinningen van Mark Cavendish (Columbia High Road) en de overname van de roze leiderstrui door Denis Menchov ( Rabobank) ... maar misschien ook de verrassende beslissing van de ploegleiders van Cervélo TestTeam tijdens de etappe van afgelopen zondag?

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Tiende etappe - dinsdag 19 mei 2009 - Cuneo > Pinerolo

Het eerste nieuws van deze dag was triest nieuws ... Fabio Saccani, een motorrijder van 69 jaar die al 33 jaar in de Giro werkte, kwam om het leven toen hij onderweg was naar de start in Cuneo. Voor het vertrek van de 11de etappe de volgende dag werd één minuut stilte in acht genomen.

David ArroyoIn de langste etappe van de honderdjarige Giro bleef het peloton tot op kilometer 120 samen: Stefano Garzelli, kopman van de ploeg Acqua e Sapone, ging daar alleen verder. Deze langste etappe bevatte twee grote beklimmingen: de Moncenisio en de beklimming van Sestrière gevolgd door de Prá Martino voor de afdaling naar de finish in Pinerolo.
Garzelli werd teruggepakt door het peloton onder leiding van de Liquigas ploeg die reed voor Ivan Basso en de laatste kilometers waren dus beslissend in deze etappe. De roze trui drager Danilo di Luca maakte handig gebruik van het werk van de Liquigas ploeg om zich in de laatste beklimming in het wiel van hun kopman te zetten. Toen één van de in felgroen geklede renners aanviel reageerde de roze trui drager meteen om Franco Pellizotti terug te pakken. Als sterkste in de afdaling besloot di Luca dat hij met de extra bonusseconden bij de finish een extra marge kon pakken voor zijn roze trui.
Levi LeipheimerFranco Pellizoti (Liquigas), Denis Menchov (Rabobank), Carlos Sastre (Cervélo TestTeam) en David Arroyo (photo, Caisse d'Epargne) bleven nog een tijdje bij Danilo di Luca maar de Italiaan bleek toch het sterkste in de finale van deze etappe: Ik heb vandaag gereden als in een Klassieker. De afstand, het laatste stuk van de etappe, dat had veel weg van Luik-Bastenaken-Luik.
Bovenop de 20 bonusseconden voor di Luca, bleek het einde van deze etappe, de lengte en de verschillende beklimmingen te zwaar voor de beste jongere Thomas Lövkvist en zijn ploeggenoot Michael Rogers (Columbia High Road; nummer twee en drie van het algemeen klassement) en zij liepen een achterstand van 1'30" op. In de laatste afdaling verloren Levi Leipheimer (foto, Astana) en Ivan Basso ook 29 seconden.

Christopher Horner, perfecte ploegmaat voor Levi Leipheimer in deze Giro d'Italia, viel in een afdaling van deze etappe. Vanwege een blessure aan zijn been kwam hij de volgende dag niet aan de start en is hij verplicht een week rust te nemen alvorens de trainingen te hervatten.

Elfde etappe - woensdag 20 mei 2009 - Turijn > Arenzano (Genova)

Joaquin Rodriguez (Caisse d'Epargne) die last had van zijn knie is op kilometer 56 van deze etappe afgestapt en na Chris Horner was dit dus de tweede renner uit de top 20 van deze Giro die de ronde moest verlaten.

Deze overgangsetappe tussen de langste etappe de dag ervoor en de zware tijdrit van de volgende dag zag eruit als een etappe voor de sprinters. Gedurende zo'n 150 kilometer hebben zij dan ook alles gedaan om Vladimir Isaychev die lange tijd het mooie shirt van de ploeg Xacobeo-Galicia liet zien en vervolgens Marco Marzano van Lampre-NGC terug te pakken. Daarna kwamen de renners op een deel van het parcours met erg smalle en bochtige wegen. Ondanks de eveneens aanwezige korte beklimmingen wisten de sprintersploegen, en met name Columbia High Road, de controle te behouden.

Mark CavendishToen de finishlijn in zicht kwam werd het treintje van Columbia High Road weer perfect gevormd en de renner die de sprint aantrekt voor de Brit Mark Cavendish (foto), Mark Renshaw, wist zijn kopman perfect aan kop te plaatsen op 200 meter van de aankomst. Cav' won de sprint voor Tyler Farrar (Garmin Slipstream), Alessandro Petacchi (LPR Brakes - Farnese Vini) en de Australiër Allan Davis (Quick Step).

Een mooi cadeautje dus de dag voor de verjaardag van de Britse sprinter!

Fabian CancellaraNa deze etappe besloot Fabian Cancellara (foto, Saxo Bank) de Giro te verlaten om zich te richten op de voorbereiding voor de Tour de France 2009. Hij zei hierover: Ik had van begin af aan gepland om de Giro dag voor dag te bekijken. Ik ben blij met wat ik heb bereikt in dit eerste deel van de Giro, waar de sfeer altijd een beetje apart is. Mijn seizoen verloopt niet zoals gepland (z'n training werd tot twee maal toe onderbroken: eerst door de griep en vervolgens door een ongeluk tijdens één van zijn trainingsrondjes) maar ik ben ervan overtuigd dat ik nu op de goede weg ben en ik kijk al vooruit naar de volgende doelen voor mijzelf en voor de ploeg. Ik neem nu een paar dagen rust en dan ga ik op trainingsstage in de Alpen met een paar ploeggenoten. Als tijdritspecialist kwam hij dus niet aan de start van de tijdrit de volgende dag ... wellicht omdat deze tijdrit bijzonder lang en zwaar was?

Twaalfde etappe - donderdag 21 mei 2009 - Sestri Levante > Riomaggiore (Cinque Terre) - individuele tijdrit

Donderdag stond een bijzonder zware individuele tijdrit van maar liefst 61,7 kilometer op het programma!

De laatste keer dat de Giro d'Italia een tijdrit met een vergelijkbare afstand had was in 1996 toen de Rus Eugeni Berzin de etappe van 62 kilometer won voor de Spanjaard Abraham Olano.

Denis MenchovIn 2009 liep de etappe langs de kust en begon met de beklimming van de Passo del Bracco (een beklimming van 610 m) en de tijdritspecialisten moesten het ook nog eens doen met een tweede beklimming: de Passo del Termine (beklimming van 543 m).

Zoals ik al in mijn artikeltje over het parcours van de Giro d'Italia 2009 zei was de kans groot dat deze tijdrit een grote invloed zou hebben op het algemeen klassement en dat is inderdaad het geval!

Denis Menchov (foto, Rabobank) - die eerder al de vijfde etappe had gewonnen - bleek de sterkste te zijn op dit zware parcours. Hij won deze individuele tijdrit in 1h34'29" met een gemiddelde snelheid van 38,482 km/h en bleef hiermee de Amerikaan Levi Leipheimer voor met een verschil van 20 seconden en de Italiaan Stefano Garzelli (Acqua e Sapone) finishte op 1'03". De roze trui drager Danilo di Luca eindigde 6de op 1'54" en verloor hiermee zijn leiderstrui aan de de Russische kopman van de Rabobank ploeg.
Na deze etappe stond Denis Menchov op de eerste plaats in het algemeen klassement met een voorsprong van 34 seconden op Danilo di Luca en 40 seconden op nummer drie, Levi Leipheimer.

Dertiende etappe - vrijdag 22 mei 2009 - Lido di Camaiore > Firenze

Een vlakke etappe van slechts 150 kilometer en dus gegarandeerd een etappe voor de sprinters.
Björn Schröder
Drie renners besloten toch hun kans te wagen om de etappe te winnen in een kopgroep van Björn Schröder (foto, Milram), Mikhail Ignatyev (Katusha) en Leonardo Scarselli (ISD) die al na minder dan 15 kilometer werd gevormd. Zij bleven samenwerken tot zo'n 30 kilometer voor de aankomst. Daar viel de Duitser Schröder aan om te proberen de etappe alleen te eindigen en zo op de finishlijn in Firenze de etappe te winnen.
Mark Cavendish
De sprintersploegen, met name natuurlijk Team Columbia voor Mark Cavendish (foto) maar ook Garmin Slipstream voor Tyler Farrar, waren het daar niet mee eens en zetten de achtervolging in om de Duitser uiteindelijk op 5 kilometer voor de aankomst terug te pakken. Daarna was het uiteraard weer aan Mark Renshaw en Edvald Boasson Hagen om Mark Cavendish (foto) perfect te plaatsen zodat hij de sprint kon winnen voor ... Alessandro Petacchi (LPR Brakes - Farnese Vini). Cav' maakte hiermee iets goed wat hem blijkbaar niet was bevallen: rechts ingehaald worden door Petacchi in de sprint van de tweede etappe!
Allan Davis (Quick Step) eindigde 3de, Robert Hunter (Barloworld) 4de en Tyler Farrar 5de.

De Britse sprinter speelde hier een soort van thuiswedstrijd want hij woont in Quarrata op zo'n 35 kilometer van de finish van deze etappe. Dat was trouwens voor hem ook de perfecte gelegenheid om ... naar huis te gaan want hij besloot uit de Giro te stappen na drie etappe-overwinningen in een sprint, één gezamenlijke overwinning met zijn ploeg in de ploegentijdrit de eerste dag en uiteraard twee roze truien in zijn koffer! Nu was het tijd om wat rust te nemen en zich vervolgens voor te bereiden op de Tour de France.

In het algemeen klassement veranderde deze etappe niets en Denis Menchov behield dus zijn roze trui ... de eerste roze trui in de geschiedenis van de Rabobank ploeg.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Veertiende etappe - zaterdag 23 mei 2009 - Campi Bisenzio > Bologna (San Luca)

Filippo PozzatoEen vlakke etappe met niet minder dan 5 beklimmingen ... de Passo della Collina (12,6 km @ 5,4%) gevolgd door de Valico di Mediano (14,7 km @ 3,9%), de Valico di Tolè (14,6 km @ 3,7%), de korte beklimming van de Mongardino (2,1 km met stukken van 12%) en uiteindelijk de beklimming naar de finish in Bologna (2,1 km @ 9,7%).

Filippo Pozzato (foto, Katusha) verscheen niet aan de start van deze etappe. Hij stond op de 51ste plaats in het klassement en had last van zijn rechterknie na een val in de 12de etappe. Hij besloot dus zijn knie rust te geven en zich te gaan voorbereiden voor de komende wedstrijden, hoogstwaarschijnlijk met name voor de Tour de France.

Mark Renshaw (Columbia High Road; de renner die de sprint aantrok voor Mark Cavendish), Cameron Meyer (Garmin Slipstream) en Steve Chainel (BBOx Bouygues Telecom) verschenen ook niet aan de start.

Danilo di Luca zag zich waarschijnlijk al als winnaar van deze etappe met een aankomst in de stijl van de Waalse Pijl. Hij had daarbij echter niet gerekend op Simon Gerrans (foto, Cervélo TestTeam) en 13 andere renners die al na 12 kilometer een kopgroep vormden:Simon GerransGuillame Bonnafond (AG2R La Mondiale), Giampaolo Cheula en Christopher Froome (Barloworld), Vasil Kiryienka (Caisse d'Epargne), Philip Deignan (Cervélo TestTeam), Giovanni Visconti en Andrey Grivko (ISD), Francesco Gavazzi (Lampre NGC), Francesco Reda (Quick Step), Rubens Bertogliati (Serramenti PVC Diquigiovanni), Evgeny Petrov (Katusha), Martin Müller (Milram) en Eduard Vorganov (Xacobeo-Galicia).

In deze kopgroep had de Australische renner van Cervélo TestTeam dus de hulp van zijn ploegmaat Philip Deignan. Deignan probeerde een ontsnapping in de beklimming van de Mongardino, maar zonder succes.
Simon Gerrans (foto) slaagde er echter wel in uit de groep weg te rijden in de laatste beklimming en finishte 12 seconden voor nummer twee, Rubens Bertogliati (Serramenti PVC Diquigiovanni) en 18 seconden voor Francesco Gavazzi (Lampre NGC). Christopher Froome (Barloworld) probeerde hem te volgen maar moest op een gegeven moment ook opgeven. Vervolgens zagen we hem van de ene naar de andere kant van de weg slingeren om boven te komen ... Hij eindigt uiteindelijk op de 6de plaats achter Evgeny Petrov (+0'24") en Philip Deignan (+0'27") op 36 seconden.

Danilo di Luca eindigde 11de op 1'04" samen met de andere favorieten Denis Menchov en Carlos Sastre. Ivan Basso en Levi Leipheimer verloren 3 seconden want zij eindigden 16de en 17de op 1'07".

Vijftiende etappe - zondag 24 mei 2009 - Forlì > Faenza

Deze etappe, waarvan de finish bijna op dezelfde plaats lag als de start (er zit maar 16,6 km tussen Forlì en Faenza), telde 159 kilometer en niet minder dan 6 beklimmingen. Na de start vanuit Forlì stond allereerst de lange beklimming van de Passo dell'Eremo (10,7 km @ 4%) op het programma, gevolgd door een korte afdaling en de beklimming van de Colle Carnevale (6 km @ 6,2%), een lange afdaling en een korte beklimming van de Colle Albano. Daarna volgden de Valico la Valletta, de Monte Casale (8,7 km @ 4,7%) en uiteindelijk de Monte Trebbio (6 km @ 6,7%) alvorens af te dalen naar de finish in Faenza.
Tyler Farrar
Tyler Farrar (foto, Garmin Slipstream) verscheen niet aan de start van deze etappe en zal dus uiteindelijk geen etappe winnen in deze honderdjarige Giro. De Amerikaanse sprinter behaalde twee 2de plaatsen, één 3de plaats en twee 5de plaatsen. Hij laat nu alle kansen aan Alessandro Petacchi om de komende sprints te winnen: na het vertrek van Mark Cavendish en Farrar blijven er namelijk nog weinig kanshebbers over voor een overwinning in het geval van een sprint.

Na de dag ervoor de etappe te hebben gewonnen, zal deze etappe waarschijnlijk in het geheugen gegrift blijven als de etappe waarin Cervélo TestTeam een verrassende beslissing nam. Wat is er gebeurd?

Na 35 kilometer vormden vijftien renners een kopgroep. Eén voor één verdwenen de renners uit deze kopgroep om terug te keren in het peloton met uitzondering van de Belg Serge Pauwels (foto, Cervélo TestTeam) en Leonardo Bertagnolli (Serramenti PVC Diquigiovanni). Bertagnolli dacht toen weinig kans te hebben de etappe te winnen in een sprint met de jonge Belg. Zijn kopman en ploegleiders besloten echter anders ...Serge PauwelsIvan Basso (Liquigas) bevond zich namelijk samen met Stefano Garzelli (Acqua e Sapone) tussen de kopgroep en de groep met de roze trui. Hun voorsprong bedroeg maximaal één minuut maar Carlos Sastre was bang in deze etappe tijd te verliezen op Ivan Basso. Aangezien de Spanjaard nog altijd hoopt op een hoge klassering in deze Giro vroeg hij om de hulp van zijn Belgische ploegmaat.
Toen de beslissing genomen was en via zijn oortje aan Pauwels doorgegeven was ging de LPR Brakes - Farnese Vini ploeg van Danilo di Luca aan de slag om de twee uitgelopen renners terug te halen en zij besloten daarom uiteindelijk op te geven en terug te keren in het peloton. Er was dus uiteindelijk geen echt gevaar voor de kopman van Cervélo TestTeam en Serge Pauwels zat dus uiteindelijk in een situatie waarin hij geen enkele kans meer had om de etappe te winnen en waarin hij ook niet echt van nut was voor zijn kopman. Op de Belgische zender Sporza vroegen de commentatoren zich meteen af waarom deze beslissing genomen was. Zij belden dus met de ploegleider Jean-Paul van Poppel om hem om uitleg te vragen. Veel meer dan dat Sastre om hulp had gevraagd kon hij echter niet zeggen.

Leonardo Bertagnolli kwam dus als eerste over de finishlijn en Serge Pauwels (foto, tweede op 14 seconden) kwam in de studio van Sporza om uitleg te geven. De jonge Belg die hier zijn eerste grote etappe-overwinning bij de profs had kunnen pakken, was duidelijk teleurgesteld maar hij respecteerde de beslissing van zijn ploeg en zei dat hij in de Giro was om zijn kopman te helpen en dus de beslissingen van de ploeg op moest volgen. De commentatoren van de Belgische zender kwamen dus tot de conclussie dat zij hoopten dat ze hem een nieuw contract aan zouden bieden ...

Bertagnolli, die ook een soort van thuiswedstrijd speelde, was ook verrast door deze beslissing: Ik snapte niet wat Pauwels deed. Ik was blij dat ik uiteindelijk alleen voorop reed want ik was bang voor hem in de sprint. Als we met zijn tweeën naar de finish waren gereden zou ik liever gewacht hebben op de anderen.

De favorieten finishten allemaal samen in een groep op 1'56" achter de winnaar van de etappe en het algemeen klassement veranderde dus niet na deze etappe.

Zestiende etappe - maandag 25 mei 2009 - Pergola > Monte Petrano

Juan Mauricio Soler HernandesGisteren, de dag voor de rustdag, stond de koninginnerit van deze Giro op het programma. Na het vertrek in Pergola moesten de renners de Monte delle Cessan (7,7 km @ 6,6%), de Monte Nerone (7,6%) en de Monte Catria (11 km @ 8%) beklimmen en uiteindelijk beginnen met de beklimming van de Monte Petrano (10,4 km @ 7,9%) vlakbij Cagli waar de etappe eindigde. Daar wist Cervélo TestTeam de fout van de dag ervoor goed te maken ...

Tijdens deze etappe besloot de bolletjestrui van de Tour de France 2007, Juan Mauricio Soler Hernandes (foto), op 57 kilometer van de finish uit de Giro te stappen. Hij stond 37ste in het algemeen klassement en had last van zijn knie.

Vrijwel meteen na de start vormden twintig renners een kopgroep. Eén voor één kwamen de renners echter terug in het peloton en uiteindelijk bleef alleen Yaroslav Popovych (Astana) vooraan over. Damiano Cunego (Lampre NGC) volgde hem op een kleine minuut.Carlos SastreDe groep met de roze trui, Denis Menchov, waarin ook Danilo di Luca, Ivan Basso en Carlos Sastre (foto) reden, zette de achtervolging in. Carlos Sastre deed wat hij ook al deed op de Alpe d'Huez tijdens de etappe die hij won in de Tour de France 2008 en die hem de beslissende voorsprong had gegeven om de Grande Boucle te winnen. Hij viel twee keer achter elkaar aan en de tweede keer wist hij uit de groep weg te rijden. Na de twee renners aan kop teruggepakt te hebben op zo'n 5 kilometer van de aankomst ging hij alleen verder en won hij redelijk gemakkelijk de etappe.

De roze trui drager, Denis Menchov, finishte tweede op 25 seconden voor Danilo di Luca (+0'26") en Ivan Basso (0'29"). Levi Leipheimer eindigde 11de en verloor veel tijd door te finishen op 2'51" achter Sastre. Met deze tijdverschillen en de bonussecopnden, kwam er enige verandering in het algemeen klassement de dag voor de rustdag: Carlos Sastre komt binnen in de top 3 terwijl Levi Leipheimer van de derde plaats terugvalt naar de zesde plaats. Het klassement ziet er nu als volgt uit:
1/ Denis Menchov (Rabobank) - 70h06'30"
2/ Danilo di Luca (LPR Brakes - Farnese Vini) - +0'39"
3/ Carlos Sastre (Cervélo TestTeam) - +2'19"
4/ Franco Pellizotti (Liquigas) - +3'08"
5/ Ivan Basso (Liquigas) - +3'19"
Tadej Valjavec6/ Levi Leipheimer (Astana) - +3'21"
7/ Michael Rogers (Columbia High Road) - 5'54"
8/ Stefano Garzelli (Acqua e Sapone) - 8'21"
9/ David Arroyo (Caisse d'Epargne) - 8'39"
10/ Tadej Valjavec (foto, AG2R La Mondiale) - 8'47"

Na de finish reed een auto over de voet van de laatste renner uit de top 10, Tadej Valjavec (foto). Hij heeft een kneuzing maar na het nemen van röntgenfoto's en een kort trainingsritje vandaag liet de ploeg AG2R La Mondiale (volgens selon L'Equipe.fr) weten dat hij de Giro toch voort kan zetten.

De etappe-overwinningen per ploeg

Als we deze twee eerste weken van de Giro d'Italia 2009 samenvatten in etappe-overwinningen per ploeg staat de Columbia High Road ploeg duidelijk aan kop met maar liefst 6 van de 16 etappes. Deze ploeg wordt gevolgd door LPR Brakes - Farnese Vini met 4 overwinningen en 3 ploegen met twee etappes: Rabobank, Serramenti PVC Diquigiovanni en Cervélo TestTeam.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De overige klassementen

Beste jongere (witte trui)
Kevin SeeldrayersIn het klassement van beste jongere vond ook een belangrijke wijziging plaats want de witte trui wordt overgenomen door een andere renner: de beste jongere tot nu toe, Thomas Lövkvist (Columbia High Road), eindigde de 16de etappe op de 62ste plaats op 24'46" en liet de witte trui over aan de Belgische renner Kevin Seeldrayers (foto, Quick Step) die de etappe op de 16de plaats eindigde op 3'02". In het algemeen klassement staat de nieuwe beste jongere nu op de 15de plaats op 13'57".
1/ Kevin Seeldrayers (foto, Quick Step) - 70h20'27"
2/ Francesco Masciarelli (Acqua e Sapone) - 4'13"
3/ Francis de Greef (Silence Lotto) - 10'40"
4/ Jackson Rodriguez (Serramenti PVC Diquigiovanni) - 16'38"
5/ Thomas Lövkvist (Columbia High Road) - 17'02"

Puntenklassement (cyclaamkleurige trui)
1/ Danilo di Luca (LPR Brakes - Farnese Vini) - 130 punten
2/ Denis Menchov (Rabobank) - 99 punten
3/ Alessandro Petacchi (LPR Brakes - Farnese Vini) - 96 punten
4/ Stefano Garzelli (Acqua e Sapone) - 81 punten
5/ Edvald Boasson Hagen (Columbia High Road) - 78 punten

Klassement van de beste klimmer (groene trui)
1/ Stefano Garzelli (Acqua e Sapone) - 51 punten
2/ Andrey Grivko (ISD) - 39 punten
3/ Denis Menchov (Rabobank) - 33 punten
4/ Danilo di Luca (LPR Brakes - Farnese Vini) - 33 punten
5/ Michele Scarponi (Serramenti PVC Diquigiovanni) - 24 punten

Het vervolg

Morgen staat een korte etappe op het programma: slechts 83 kilometer tussen Chieti en Blockhaus. De 48 eerste kilometers zijn vrijwel vlak (met alleen de Côte de Villamagnia) maar dan beginnen de renners aan een stijle beklimming naar de finish van deze etappe: 1,63 km hoogteverschil over een afstand van 23,5 km met een gemiddeld percentage van 7%.
In deze beklimming zal de roze trui drager waarschijnlijk moeten reageren op verschillende aanvallen van zijn concurrenten en aan het eind van de etappe weten we dus of Denis Menchov zijn leiderstrui heeft weten te behouden.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 16918x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2009

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus één ?