home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Ploegpresentatie AG2R La Mondiale wielerploeg 2009

Toegevoegd: dinsdag 27 januari 2009 om 23:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie AG2R La Mondiale wielerploeg 2009Vanmorgen vond op het hoofdkantoor van de verzekeraar AG2R La Mondiale in Parijs de officiële presentatie van de AG2R La Mondiale wielerploeg voor 2009 plaats. Nog steeds met 30 renners, waarvan 7 nieuw, en met 11 nationaliteiten werd een zeer gemengde groep voorgesteld aan de pers. Ik heb deze presentatie bij kunnen wonen en in dit artikel vindt u dus alle informatie over de ploeg!

  De presentatie

  Zoals gebruikelijk voor de presentaties van de Franse ploegen, werd de presentatie verzorgd door de stem van de Tour, Daniel Mangeas. Een bronchitis behandeld met antiobiotica konden hem er niet van weerhouden zoals altijd te laten zien dat hij alle renners goed kent en over iedereen wel een wetenswaardigheidje weet te vertellen.

  Allereerst heette Daniel Mangeas iedereen welkom voor hij het woord gaf aan André Renaudin, de Directeur Général van AG2R La Mondiale en zelf groot wielerfan. Meneer Renaudin heette de pers en fotografen welkom, maar ook de andere sponsors van de ploeg (zie de informatie aan het eind van dit artikel), de vertegenwoordigers van Amaury Sports Organisation waar AG2R La Mondiale een overeenkomst mee heeft om in de wedstrijden die A.S.O. organiseert aanwezig te zijn met 6 informatie en verkeersregeling motoren, de Gendarmerie met de kapitein Eric Luzet en de luitenant die de verschillende wielerrondes begeleiden, de vertegenwoordigers van Vélo Club La Pomme Marseille (die een contract heeft gesloten met Prémalliance ; Prémalliance is een partner van AG2R La Mondiale), drie Club des 12 waaronder de Club des 12 du Nord waar meneer Renaudin zelf fietst en ten slotte Fabienne Thibeault (een Canadese schrijfster/componiste/zangeres), de meter van de ploeg in 2009.

  Cyril Dessel bij de aankomst in JausiersVervolgens werd een 7 minuten durend filmpje getoond over de Tour de France waarin we de activiteiten van de ploeg in de Tour de France 2008 (zowel voor als achter de schermen) zagen, met met name de etappe-overwinning van Cyril Dessel tijdens de 16de etappe van 22 juli 2008, tussen Cuneo en Jausiers (zie foto), maar ook de opblaastent die het bedrijf bij de aankomst van de etappes opzette.

  Na dit filmpje vroeg Daniel Mangeas aan André Renaudin een korte samenvatting te geven van de impact van de sponsoring van de ploeg in 2008: Wij zijn erg tevreden met de resultaten van het eerste jaar waarin we de ploeg sponsorden onder de naam AG2R La Mondiale. 7000 medewerkers en de Raad van Bestuur van de groep hebben de ploeg nauwlettend gevolgd, met name tijdens de Tour de France. Op 18 januari 2008 werd AG2R La Mondiale officieel opgericht en dankzij de ploeg was onze nieuwe naam een paar dagen later meteen goed zichtbaar in de Tour Down Under.
  De reclamewaarde
  (het geldbedrag wat normaal gesproken geïnvesteerd had moeten worden aan reclame om het merk dezelfde bekendheid te geven) van de ploeg is met 47 miljoen euro 60% hoger dan in 2007 en via de ploeg zijn 2,8 miljard (klanten)contacten gemaakt.
  Ik heb zelf kunnen zien hoe goed dat werkt in de Tour de France tijdens de mooie etappe tussen Pau en Hautacam op 14 juli 2008
  .

  Vervolgens nam Yvon Breton, Sécretaire général van AG2R La Mondiale, het woord om de activiteiten rondom de sponsoring te presenteren, zowel intern als extern: Intern heeft tweederde van de medewerkers meegedaan aan verschillende quizzes (met betrekking tot zeilen maar met name ook het wielrennen), voorla tijdens de Tour de France en de wielersport is een gezamenlijke passie van onze medewerkers geworden. De dag dat Cyril Dessel een etappe won in de Tour de France is de productiviteit waarschijnlijk iets naar beneden gegaan want iedereen leefde enorm met hem mee en terwijl hij zelf zijn handen niet in de lucht durfde te doen voor hij over de streep was hebben de medewerkers van AG2R La Mondiale dat voor hem gedaan!
  Extern hadden we ons mobiele kantoor
  (de opblaastent bij de aankomst) in de Tour de France, waar we 35.000 bezoekers hebben ontvangen die meegedaan hebben aan verschillende kleine wedstrijdjes maar die ook op die manier ons werk als verzekeraar hebben kunnen ontdekken. Ten slotte hebben we in de Tour ons public relations programma waar we 1000 mensen uit hebben kunnen nodigen terwijl -zich richtend naar A.S.O.- we daar best nog een nul achteraan zouden hebben kunnen plakken!.

  Daniel Mangeas gaf vervolgens het woord aan Loïc Varnet, de Directeur van Chambéry Cyclisme Formation (CCF), die uitleg gaf over dit programma wat opleiding en voorbereiding op een profwielrennercarrière combineert. Dit programma bestaat nu 7 jaar en heeft bewezen effectief te zijn met bijvoorbeeld 7 renners die prof zijn geworden in de afgelopen twee seizoenen en met name Guillaume Bonnafond die prof wordt bij AG2R La Mondiale in 2009. Het programma van CCF is met name gebaseerd op bepaalde normen en waarden die belangrijk in de sport en op de ethiek (met name met betrekking tot het naleven van regels, respect voor de begeleiding, de organisatie van wedstrijden, commissarissen, gezondheid en de renner zelf) en op een dagelijkse begeleiding waar alle renners van CCF gebruik kunnen maken in Chambéry.

  Vincent LavenuTen slotte was het de beurt aan Vincent Lavenu, de algemeen manager van de AG2R La Mondiale wielerploeg, om kort terug te komen op 2008 en de doelstellingen voor 2009 te presenteren. Om te beginnen gaf hij aan dat de normen en waarden zoals die door Chambéry Cyclisme Formation worden gehanteerd gedeeld worden met de professionele wielerploeg en dat de ploeg dagelijks eraan werkt om deze ook hier in de gewoonten op te nemen.

  Vincent toonde zich tevreden over de resultaten in 2008 en met name de Tour de France met de etappe-overwinning van Cyril Dessel en de tweede plaats in het ploegenklassement bij aankomst in Parijs, maar ook de Tour de Catalogne, de Vuelta en Parijs-Nice ... met name dus de etappekoersen. De ploeg behaalt namelijk al een aantal jaren goede resultaten in de etappekoersen maar kent een lege periode in maart/april tijdens de eendagsklassiekers. Vincent Lavenu bevestigde dat de ploeg daar zeker een verbeterpunt heeft, dat fysieke problemen het ontbreken van goede resultaten in die periode in 2008 deels verklaren maar dat de ploeg in 2009 zeker ook gaat werken aan de ploegselectie voor deze wedstrijden met een aantal grote renners in de Franse wedstrijden om de jongeren te begeleiden. 2009 is trouwens goed begonnen met een 4de plaats voor Martin Elmiger in de Tour Down Under.

  Over de terugkeer van Ivan Basso en Lance Armstrong in de professionele wielersport zei Vincent dat Basso zijn straf uitgezeten heeft en dat hij dus terug mag komen volgens de regels; hij moet nu laten zien dat hij een echte kampioen is en daarin zal hij waarschijnlijk nauwlettend in de gaten worden gehouden door de UCI en ik oordeel niet over de terugkeer van Armstrong, over of dat goed is of niet, maar ik heb in Australië vorige week wel gezien dat hij nog steeds een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de media en dat geen enkele andere renner daar toe in staat is. Wat betreft een terugkeer op hoog niveau denk ik dat hij daar best toe in staat is na hem vorige week te hebben zien fietsen.
  Op de vraag van Daniel Mangeas hierover zei hij blij te zijn met de verbroedering tussen de UCI en de organisatoren van de drie grote wielerrondes: de wielersport heeft rust nodig en ik denk dat we nu uiteindelijk in een periode van vernieuwing zitten en we de vruchten kunnen gaan plukken van het werk van alle mensen in de wielerwereld.

  De presentatie van de renners

  De ploeg heeft net zoveel renners nieuw aangetrokken als het aantal renners wat vertrokken is: 7 nieuwe renners komen bij de ploeg: 3 neo-profs en 4 ervaren renners.

  Guillaume Bonnafond (neo-prof)
  Met zijn leeftijd van 21 (geboren op 23 juni 1987) is deze Franse renner het jonkie van de ploeg. Hij komt in de professionele AG2R La Mondiale ploeg vanuit de opleidingsploeg Chambéry Cyclisme Formation en heeft een klimmersprofiel.

  Aurélien Clerc
  Deze 29 jarige Zwitser (geboren op 26 augustus 1979) is professioneel wielrenner sinds 2001 en heeft 14 overwinningen behaald in zijn carrière als prof. Hij is afkomstig van de ploeg Bouygues Telecom en heeft een lange afstands-/sprintersprofiel. Volgens Vincent Lavenu is AG2R La Mondiale voor hem een nieuwe start van zijn carrière en hij verwacht hem dus snel op een podium te zien. Deze talentvolle jongen voegde daar zelf nog aan toe dat hij van zich wil laten horen in Gent-Wevelgem die hem het beste ligt en Parijs-Roubaix maar ook daarvoor al in vorm wil zijn.

  Alexander Efimkin
  De Russische tweeling eindelijk verenigd in één ploeg: Alexander komt zijn broer Vladimir achterna vanuit de Quick Step ploeg. Volgens Daniel Mangeas kunnen we deze explosieve 27 jarige renner (geboren op 2 december 1981) herkennen aan een moedervlekje op zijn kin en een litteken op zijn voorhoofd.

  Sébastien Hinault
  Vincent Lavenu zei over deze 34 jarige Franse renner (geboren op 11 februari 1974) dat hij enorm veel ervaring heeft en ik ben blij deze kopman van Crédit Agricole over te hebben kunnen nemen zodat hij de jonge renners van deze ploeg kan begeleiden. Hij rijdt in 2009 bij AG2R La Mondiale zijn 13de profseizoen en ziet dit niet als een nieuwe start maar eerder als een nieuwe uitdaging. Hinault zal een lang seizoen rijden want hij wil met name van zich laten horen in Milaan-San Remo (21 maart) en Parijs-Tours (11 oktober).

  Blel Kadri (neo-prof)
  Deze Franse renner is pas 22 (geboren op 3 september 1986) en is eind 2008 als stagiaire bij AG2R La Mondiale begonnen; Vincent Lavenu had het over hem bij de profs te zien is een beloning voor alles wat hij tot nu toe heeft laten zien.

  Nicolas Roche
  Nicolas Roche zal waarschijnlijk niet graag uitsluitend gezien worden als de zoon van Stephen Roche maar liever gewoon als een veelbelovende Ierse renner die volgens Vincent Lavenu een renner voor de toekomst is die zich op het allerhoogste niveau zal laten zien in 2009. Hij is 24 en net als Sébastien Hinault afkomstig van de opgeheven ploeg Crédit Agricole.

  Gatis Smukulis (neo-prof)
  Deze jonge Letse renner komt als nieuweling binnen bij AG2R La Mondiale op 21 jarige leeftijd (geboren op 15 april 1987). Hij is binnengehaald als renner voor de eendagsklassiekers. Vincent Lavenu legde uit dat hij hetzelfde soort renner, volhouder/sprinter die ook goed bergop kan, als de Zwitser Martin Elmiger.

  Guillaume Bonnafond Aurélien Clerc Alexander Efimkin Sébastien Hinault Blel Kadri Nicolas Roche Gatis Smukulis

  23 renners zijn de AG2R La Mondiale ploeg trouw gebleven in 2009 om zo samen met de nieuwelingen een heel internationale ploeg te vormen die het hele seizoen van zich wil laten horen.

  Stéphane GoubertStéphane Goubert
  De oudste renner van het Franse peloton wordt binnenkort 39 (geboren op 13 maart 1970) en is nog altijd in uitstekende vorm als klimmer, met name in de Tour de France. Toen ik hem vroeg waarom hij had besloten om nog een jaartje meer te doen was zijn eerste antwoord da's ook meteen een jaartje minder ... als je het aantal jaren wat hij nog als profwielrenner te gaan heeft telt! Hij legde vervolgens uit dat hij de beslissing ieder jaar neemt tijdens de Tour de France : ik had het idee dat ik nog een goede conditie had, soortgelijk aan die in de Vuelta in 2007 (waar hij 13de eindigde en als beste Fransman). Als de sensaties op de weg vervolgens bewijzen dat het nog steeds goed gaat dan weet ik dat ik de juiste beslissing neem om door te gaan ... dan hoef ik ook niet terug te komen! (aan wie zou hij in hemelsnaam gedacht hebben toen hij dat zei ;-)

  Voor mij is het tweede deel van het seizoen het belangrijkst, vanaf mei/juni, dat is altijd al zo geweest. Het begin van het seizoen is voor mij meer om het ritme weer terug te krijgen en weer in vorm te komen. Toch heb ik een behoorlijk gevuld programma met de Etoile de Bessèges, de Ronde van Californië, Parijs-Nice en het Critérium International waar ik onze kopmannen ga helpen. Vervolgens ga ik verder met de Dauphiné en de Tour de France en wellicht de Vuelta: die zou ik graag weer willen rijden maar de beslissing is nog niet genomen.

  Vorig jaar had ik het met Stéphane gehad over de toen nieuwe fiets, de BH G4 en hij had daar toen over verteld dat de eerste ervaringen in principe positief waren en dat BH goed luisterde naar de feedback van de ploeg. Ik vroeg hem dus nu hoe het daar nu mee staat en zijn antwoord was: de fiets is veel verbeterd: de nieuwe generatie komt er binnenkort aan en die heet ... weinig verrassend, de G5 ... als ze bij de G8 hebben ze misschien een naamsprobleempje ;-). De G4 was al een super fiets maar BH heeft ons nadrukkelijk om feedback gevraagd om de laatste minpuntjes eruit weg te schaven en te komen tot de G5. Die moet in principe in mei/juni beschikbaar zijn.

  Bedankt voor dit interview, Stéphane!

  Tadej Valjavec
  Een 31 jarige Sloveense renner (geboren op 13 april 1977) die gepresenteerd werd samen met de neo-prof Blel Kadri als twee complete renners.

  Martin Elmiger
  Met Aurélien Clerc krijgt Martin Elmiger er een Zwitserse landgenoot bij dit jaar. Deze 30 jarige renner (geboren op 23 september 1978) eindigde 4de in de Tour Down Under en hoopt nu van zich te laten horen in de Klassiekers in 2009.

  Alexandr PliuschinAlexandr Pliuschin
  Met zijn shirt van Moldavisch kampioen valt hij goed op op de ploegfoto! Deze renner die vorig jaar prof is geworden bij AG2R La Mondiale, werd door Vincent Lavenu een diamant genoemd waarin meerdere ploegen geïnteresseerd waren, maar hij heeft besloten aan zijn Frans te werken in Chambéry en vervolgens over te stappen naar de profploeg.

  Cédric Pineau
  Vincent Lavenu heeft vroeger nog samen met de vader van Cédric Pineau gereden voordat hij hem in zijn ploeg had, nu is het de beurt aan zijn zoon om in de ploeg van Lavenu te zitten. Cédric heeft een enorme wilskracht en zal in 2009 zeker op het podium te vinden zijn. In 2008 leed hij aan de ziekte van Pfeiffer maar in 2009 is hij terug! Hij begint zijn seizoen met de Tour of Qatar.

  Stéphane Poulhiès
  Deze 23 jarige renner (geboren op 26 juin 1985) is volgens Vincent Lavenu een veelbelovende renner: 2009 is een belangrijk jaar voor hem en hij heeft alles in zich om er een mooi jaar van te maken.

  Vladimir Efimkin
  Na aan Vincent Lavenu te hebben gevraagd zijn broer aan te trekken is de Russische tweeling eindelijk herenigd bij AG2R La Mondiale. Vladimir is een renner met kansen, met name in de Tour de France.

  José Luis Arrieta
  Deze Spaanse renner is de wegkapitein die in de Tour de France de lijnen uit weet te zetten en door iedereen op prijs wordt gesteld.

  Tanel Kangert
  Deze Estlander kwam vorig jaar als neo-prof bij de ploeg en heeft het afgelopen jaar wat knieprobleempjes gehad die nog niet helemaal over zijn, maar daarna zal hij snel weer mee kunnen op het internationale hoge niveau.

  Julien Loubet
  Deze Franse klimmer werd 2005 in de ploeg profwielrenner.

  Cyril DesselCyril Dessel
  Eén van de beste Fransen die door Vincent Lavenu werd beschreven als een jongen met klasse die de ploeg (vorig jaar) haar zelfvertrouwen weer had weten te geven na een teleurstellend begin van het seizoen. Het is niet alleen een hele goede renner maar hij is ook nog eens heel aardig. Hij begint zijn seizoen met de Etoile de Bessèges, de Ronde van Californië en Parijs-Nice.

  In een interview na de presentatie sprak hij over dit programma voor het begin van het seizoen als een goede tijdsverdeling gevolgd door 15 dagen om te herstellen. Hij wil goed zijn in Parijs-Nice.
  Wat betreft de veranderingen in de ploeg sprak hij over een selectie van nieuwe renners die gericht is op het vervolmaken van de ploeg, met name wat betreft de Klassiekers, terwijl de kwaliteiten die de ploeg nodig heeft om goed te zijn in etappekoersen behouden blijven. Hij wil graag het voorbeeld geven aan de nieuwe jonge renners, met name tijdens de trainingskampen want daarbuiten zien we elkaar niet echt vaak.
  Wat betreft de fiets is hij tevreden over de BH G4 en wacht hij geduldig op de G5 maar hij in de tussentijd zou hij graag een andere groep erop hebben gehad terwijl nu alleen het zadel anders is. De nieuwe zadels van AG2R La Mondiale zijn afkomstig van Prologo.

  Blaise Sonnery
  Deze 23 jarige Franse renner (geboren op 21 maart 1985) is sinds 2007 lid van de ploeg die hij in 2009 dus trouw blijft.

  John Gadret
  Alhoewel hij in de persmap genoemd staat als klimmer / veldrijden specialist heeft hij besloten dit jaar het veldrijden links te laten liggen en zich volledig te concentreren op een mooi wegseizoen. Hij leek er een beetje spijt van te hebben, hoewel hij aangaf zich op deze manier volledig te kunnen richten op de weg en mijn klimkwaliteiten te verbeteren. Hij zal de Giro rijden aangezien de bergen die op het programma staan hem goed liggen.

  Ludovic Turpin
  Een renner die trouw is aan de ploeg sinds 2000 en die goed ligt in de ploeg: hij communiceert veel en als je aan hem vraagt wat hij wenst voor 2009 antwoordt hij gewoon weer gezond worden en blijven.

  Jean-Charles Sénac
  Samen met Alexandr Pliuschin in de ploeg gekomen in 2008 vanaf Chambéry Cyclisme Formation blijft deze klimmer bij AG2R La Mondiale in 2009.

  Hubert Dupont
  Dit is volgens Vincent Lavenu een renner met een heel goed uithoudingsvermogen, erg steving en volledig gericht op zijn werk als renner.

  René Mandri
  Deze Estlander is een schitterende jongen met hele goede kwaliteiten die eind vorig seizoen zijn terugkeer heeft gemaakt na een zware val in de Giro.

  Rinaldo NocentiniRinaldo Nocentini
  Van de enige Italiaan in de ploeg wordt veel verwacht voor de start van het seizoen. Nocentini is iemand die altijd lacht en dus erg op prijs wordt gesteld in de ploeg. Zijn belangrijkste doelstellingen zijn de Waalse Pijl en Milaan San Remo.

  Nicolas Rousseau
  Hij is in 2007 profwielrenner geworden bij AG2R La Mondiale en zal in 2009 minder tijd doorbrengen op de baan en meer tijd op de weg.

  Christophe Riblon
  Hij zal ook minder tijd doorbrengen op de baan ... Vincent Lavenu noemde hem goed, snel en slim op de weg.

  Renaud Dion
  2009 is een belangrijk jaar voor hem. Renaud is een sprinter dus hij kan snel een overwinning halen: het is een snelle jongen die het goed doet in de Klassiekers.

  Yuriy Krivtsov
  Vincent Lavenu sprak over deze Oekraïense renner als een aardige jongen en over zijn vermogen om anderen te helpen, maar het belangrijkste nieuws leek te zijn dat Frankrijk hem zo goed bevalt dat hij de Franse nationaliteit heeft aangevraagd (hij is sinds 2004 lid van de ploeg).

  Lloyd Mondory
  Deze 26 jarige Fransman (geboren op 26 april 1982) is scherpzinnig, slim en snel en volgens Vincent Lavenu dat gaat dit jaar resultaten opleveren.

  De officiële foto van de AG2R La Mondiale ploeg

  > Klik hier om al mijn foto's van de officiële presentatie van de AG2R La Mondiale wielerploeg voor 2009 te bekijken

  De andere sponsors van de ploeg

  Naast AG2R La Mondiale zijn de andere sponsors van de ploeg BH voor de fietsen, Elite voor de bidons, bidonhouders, materieel en massageproducten, Biemme voor de wielerkleding, Time voor de pedalen, Mavic voor de wielen, Spiuk voor de helmen, Michelin voor de banden, Prologo voor de zadels, Cristaline voor het bronwater, Planete by ForMen voor de vrijetijdskleding, het ski-oord Corbier, Morgan Blue voor de onderhoudsproducten, Carrosserie Peinture MENDES, Saint-Siffrein, Floressance voor de voedingssupplementen, Shemsy voor kleding, Vision voor de stuurstang, Sigma voor de fietscomputers, R Janin, FSA voor de stuurpen, Marie Dolin voor de vruchtensiroop en Jardin Bio voor biologische voedingsproducten.
  De andere sponsors van de AG2R La Mondiale ploeg


  De officiële foto van de ploeg aangeleverd door de ploeg zelf - © Presse Sports (S Mantey & B Papon)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 26473x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegpresentaties 2009 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus twee ?