home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Ploegpresentatie Cervélo TestTeam wielerploeg 2009

Toegevoegd: zondag 25 januari 2009 om 23:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie Cervélo TestTeam wielerploeg 2009Tijdens haar trainingskamp in het zuid-oosten van Portugal heeft de nieuwe ploeg Cervélo TestTeam zich gepresenteerd aan de pers.

  Voor het eerst sinds jaren is een fietsenfabrikant hoofdsponsor geworden van een wielerploeg en deze ploeg slaagt er dan ook nog eens in om de winaar van de laatste Tour de France meteen het eerste jaar in het team te hebben!

  Het merk Cervélo

  Cervélo Cycles is opgericht in 1995 door twee ingenieurs, Phil White en Gérard Vroomen. Vroomen heeft aan dezelfde universiteit gestudeerd als ik, de Technische Universiteit Eindhoven waar hij Werktuigbouwkunde heeft gestudeerd. Hij heeft zijn afstudeerstage verricht aan de Universiteit van Montréal in Canada waar hij samen met een andere student, Phil White, het eerste prototype van een speciale tijdritfiets, de Baracchi, heeft ontwikkeld. Deze fiets werd ontworpen voor een Italiaanse wielrenner die aan Gérard Vroomen had gevraagd een dergelijke fiets te ontwikkelen omdat de fietssponsor van de ploeg niet in staat was een revolutionair nieuwe tijdritfiets te ontwikkelen.

  Iedereen vond het resultaat geweldig ... behalve de fietssponsor van de ploeg. Vroomen en White besloten toen dat de enige oplossing om deze fiets op de markt te brengen en de ontwikkeling ervan voort te zetten was om zelf een bedrijf op te zetten.

  Het bedrijf begon met de ontwikkeling van met name tijdritfietsen en de Canadese renner Eric Wohlberg gebruikte al een Cervélo in 1996 tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. De nationale tijdritkampioenschappen van Duitsland en Canada werden vervolgens gewonnen op een Cervélo en op die manier kreeg het merk steeds meer bekendheid.

  In 1996 begon het bedrijf met 4 modellen: twee wegfietsen en twee tijdrit- / triathlon fietsen. Deze modellen waren ver voor op hun tijd en liepen daarom niet echt goed. In 2000, toen de UCI nieuwe strenge regels aankondigde waar fietsen aan moesten voldoen, had Cervélo deze nieuwe regels al in haar ontwerpen opgenomen en kon het bedrijf dus hypermoderne fietsen blijven verkopen die aan de nieuwe regels voldeden waar de concurrenten helemaal opnieuw moesten beginnen en dus verplicht werden veel minder moderne fietsen te verkopen.

  Van 2003 tot 2008 was Cervélo officieel fietsleverancier van de ploeg CSC, die inmiddels Saxo Bank is geworden. In 2003 stond deze ploeg op nummer 14 op de wereldranglijst, met Cervélo stond de ploeg maar liefst drie jaar op de eerste plaats.
  Vroomen-White DesignDaarnaast sponsort het bedrijf sinds 2008 een damesfietsploeg waarin onder andere Kristin Armstrong en Karin Thürig rijden.

  Het bedrijf heeft op dit moment zo'n 30 werknemers en kantoren in Toronto in Canada en La Chaux-de-Fonds (Neuchâtel) in Zwitserland.

  Vandaag de dag staat op de fietsen van Cervélo nog altijd de tekst Vroomen-White-Design te lezen en het bedrijf heeft zich altijd meer bezig gehouden met de technische dan met de marketingkant. Op de website van het bedrijf staat dan ook te lezen dat het doel van het bedrijf altijd is geweest om haar klanten te helpen om te winnen en dat het daarom belangrijker is geld te steken in een test in een windtunnel dan in een reclame: Het spijt ons als het lijkt dat onze reclames gemaakt zijn door ingenieurs, maar wij denken dat onze klanten liever een reclame zien die geschreven is door een ingenieur dan dat ze rijden op een fiets die gemaakt is door de marketingafdeling.

  Meer informatie over de geschiedenis van Cervélo is te vinden op de website van het bedrijf.

  Waarom Cervélo besloten heeft een wielerploeg te sponsoren

  Al lange tijd is er geen fietsleverancier meer die hoofdsponsor is van een wielerploeg. Waarom heeft Cervélo dan besloten deze gewoonte uit de jaren 60 tot 80 in ere te herstellen?

  Tijdens de ploegpresentatie beantwoordde Phil White deze vraag door te zeggen: Wij doen dit omdat wij denken dat de professionele wielersport uitermate belangrijk is voor de fietsindustrie. In plaats van vanaf de zijlijn als kleine sponsor kritiek te leveren hebben wij besloten dat we geld moeten stoppen in iets waar wij actief in willen zijn. Wij denken dat de tijd gekomen is dat de fietsindustrie niet langer ploegen sponsort die zij niet aanstuurt en een verantwoordelijkheid op zich neemt voor het management van deze ploegen en voor de promotie van fietsen en van de wielersport in het algemeen.

  Gérard Vroomen vulde hierop aan: Een zichtbaarheid van ons merk in wedstrijden is natuurlijk super gaaf maar wij hebben meer nodig dan dat alleen. Ons bedrijf is gebaseerd op het maken van de beste producten voor onze klanten. De beste manier om er zeker van te zijn dat een ploeg feedback levert is om eigenaar van die ploeg te zijn. In gesprekken met Thomas Campana hebben we de ploeg structuur gegeven. De damesploeg die hij bestuurt is voor ons een super ervaring geweest in 2008 en het leek ons dus logisch om hier een mannenploeg aan toe te voegen en er een fietsfabrikantenploeg van te maken.

  Het doel van het bedrijf is dus duidelijk om gebruik te maken van de ploeg om haar producten te verbeteren.

  De ploeg Cervélo TestTeam 2009

  Toen het idee voor de ploeg vorm begon te krijgen toonde de winnaar van de Tour de France 2008, Carlos Sastre, meteen interesse ... het is waarschijnlijk voor het eerst dat een ploeg die net nieuw is meteen de winnaar van de Tour de France in zijn gelederen heeft. Vervolgens hebben Roger Hammond en Thor Hushovd zich erbij aangesloten, gevolgd door andere renners en ploegleiders en andere medewerkers.

  Het shirt van Cervélo 2009De renners van de mannenploeg
  - Andreas Klier (GER, 33, komt van Team Columbia)
  - Brett Lancaster (AUS, 29, komt van Milram)
  - Carlos Sastre (ESP, 33, komt van CSC - sindsdien Saxo Bank geworden)
  - Daniel Fleeman (GBR, 26, komt van An Post - M. Donnelly - Grant Thornton - Sean Kelly Team)
  - Daniel Lloyd (GBR, 28, komt ook van d'An Post - M. Donnelly - Grant Thornton - Sean Kelly Team)
  - Dominique Rollin (CAN, 26, komt van Toyota-United)
  - Gabriel Rasch (NOR, 32, komt van Crédit Agricole)
  - Hayden Roulston (NZL, 27, was tot in 2006 renner bij HealthNet toen hij moest stoppen vanwege hartproblemen)
  - Heinrich Haussler (GER, 24, komt van Gerolsteiner)
  - Ignatas Konovalovas (LTU, 23, komt van Crédit Agricole)
  - Íñigo Cuesta López (ESP, 39, komt van CSC - sindsdien Saxo Bank geworden)
  - Jeremy Hunt (GBR, 34, komt van Crédit Agricole)
  - Joaquin Novoa (ESP, 25, néo-pro)
  - Jose Angel Gomez Marchante (ESP, 28, komt van Saunier Duval-Scott / Scott-American Beef)
  - Marcel Wyss (SUI, 22, néo-pro)
  - Martin Reimer (GER, 21, néo-pro)
  - Oscar Pujol (ESP, 25, komt van Burgos Monumental)
  - Philip Deignan (IRL, 25, komt van AG2R La Mondiale)
  - Roger Hammond (GBR, 34, komt van Team Columbia)
  - Serge Pauwels (BEL, 25, komt van Topsport Vlaanderen)
  - Simon Gerrans (AUS, 28, komt van Crédit Agricole)
  - Ted King (USA, 25, komt van Bissel Pro Cycling)
  - Thor Hushovd (NOR, 31, komt van Crédit Agricole)
  - Volodymir Gustov (UKR, 31, komt van CSC - sindsdien Saxo Bank geworden)
  - Xavier Florencio (ESP, 29, komt van Bouygues Telecom)

  De renners van de damesploeg
  Carla Ryan, Christiane Soeder, Claudia Häusler, Emma Pooley, Kirsten Wild, Kristin Armstrong, Lieselot Decroix, Pascale Schnider, Patricia Schwager, Regina Bruins, Sandra Dietel en Sarah Düster.

  De andere sponsors van de ploeg

  Naast Cervélo heeft de ploeg nog de volgende sponsors: 2XU voor de wielertenues, 3T voor de sturen, Bicycling Magazine, Castelli voor de wintertenues, Cross Klinik voor de medische en orthopedische producten, Elite voor de trainers, bidons en bidonhouders, fi'zi:k voor de zadels, Morgan Blue voor de onderhoudsproducten, nokon voor de rem- en schakelkabels, Quarq Technology voor het verzamelen van gegevens tijdens de training, Reporter voor de kostuums, Rotor Bike Components voor de fietsonderdelen, Skoda voor de auto's, Speedplay voor de pedalen, Vittoria voor de banden, Zipp voor de wielen en Zipvit voor de voedingssupplementen.
  De sponsors van Cervélo 2009

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 7 reacties | 7757x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentaties 2009| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. quelle est la marque de casque que porte l'équipe cervélo. SVP.
  Et ou s'en procurer

  | mocellin christian | woensdag 11 maart 2009 om 15:08:18

 2. Bonjour Christian,

  Je comprends pourquoi vous posez cette question ... il est d'un design assez sympa effectivement leur casque !

  Alors, à ma connaissance l'équipe Cervélo TestTeam porte un casque de leur fournisseur espagnol Catlike et plus précisément le casque Catlike Whisper Plus R000 P.

  Pour la France c'est Catlike Espagne qui distribue directement leurs produits, donc pour trouver un revendeur le plus facile est probablement de leur envoyer un mail à catlike@catlike.es.

  On voit d'ailleurs bien ce casque sur ma photo d'Inigo Cuesta de dimanche dernier :

  Inigo Cuesta (Cervélo TestTeam) avec le casque Catlike Whisper Plus

  | Thomas Vergouwen | woensdag 11 maart 2009 om 15:31:59

 3. Je suis à la recherche d'un collant long et d'un maillot manches longues de cette superbe équipe.ou trouver ces articles.
  Merci par avance,à ceux qui me répondront!!!
  Sportivement.Olivier

  | TARDY | donderdag 12 maart 2009 om 18:49:16

 4. Bonjour Olivier,

  Désolé de ne pas vous avoir répondu plus tôt !

  Si jamais vous n'avez pas trouvé entre-temps (les températures permettent maintenant de sortir en cuissard et maillot manches courtes :-), vous trouverez peut-être votre bonheur via le site de Castelli. En effet, Castelli est le fournisseur de Cervélo TestTeam et sur leur site on trouve en tout cas le maillot manches longues. En ce qui concenre le collant, je crois qu'ils utilisent celui par défaut de Castelli (pas spécifique Cervélo) comme on peut le voir dans la première épisode de "Beyond The Peloton" ici (si votre débit le permet la vidéo en HD est impressionnante !).

  Par contre, il ne semble pas y avoir de distributeur pour la France :-(.

  | Thomas Vergouwen | maandag 20 april 2009 om 0:02:53

 5. Je me suis renseigné auprès de Castelli et ils (leur distributeur DAGG) m'ont envoyé les adresses suivantes :
  - Audiocar Saint-Honoré - 156 Rue Saint-Honoré, 75001 PARIS - 01 42 60 06 19
  - Fyrem SARL - 11 Rue Sadi Carnot, 92170 VANVES - 01 45 29 10 42
  - Cycles Ghidini - 368 Avenue Roger Salengro, 92370 CHAVILLE - 01 47 50 55 57

  Ceci dit, comme sur le formulaire de contact ils demandent ton adresse, je pense qu'il s'agit des magasins du côté de chez moi. Apparemment il suffit donc de remplir le formulaire pour qu'on vous donne les magasins près de chez vous !

  | Thomas Vergouwen | maandag 20 april 2009 om 21:34:57

 6. En tant que directeur sportif de BRESSUIRE AC et venant de 23 LA CREUSE ,j'ai eu le plaisir de découvrir le coureur neo_zelandais HAYDEN ROULSTON que j'ai recruté en direct par appel téléphonique et que j'ai managé jusqu'a le faire recruté par mon ami BERNARD QUILFEN chez COFIDIS .En effet celui_ci s'engageait a laisser HAYDEN tenter sa chance sur piste. Apres 2 saisons chez l'équipe nordiste il etait reperé par un certain Mr.ARMSTRONG qui le faisait signer avec lui chez Discovery Channel.Passe l'année et là problème de santé inconnu a ce jour; en effet Hayden se voit interdire de compétitions sur avis medical.Son objectivite,sa motivation et surtout sa classe incomparrable le dirigent vers la reprise des activites et fin 2007 il s'adjuge le titre sur route de champion de NOUVELLE ZELANDE! Quelle classe et je l'ai retrouvé comme vous tous en finale des JO de PEKIN le 16 aout 2008 face à BRADLEY WIGGINS .Aussi a present on a le plaisir de le retrouver dans les plus belles epreuves du circuit pro avec le maillot CERVELO ! Un exemple a retenir pour tous nos jeunes pousses de ce merveilleux sport que JAMAIS OH NON JAMAIS on ne demolira......

  | herve Fracasso | zaterdag 09 mei 2009 om 13:23:40


 7. Geachte heer of mevrouw,
  IK werk in het belevingsmuseum Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde.
  Zou het mogelijk zijn een gesigneerde groene trui en een trui gesigneerd door
  Carlos Sastre(eentje waar ze nu meerijden in de Tour 2009) me op te sturen
  a.u.b.
  Het zou ons echt plezieren dit van jullie te mogen ontvangen.
  Trouwens we werken al een tijdje samen met de invoeder van Nederland van
  Cervélo, we hebben er trouwens één gekregen in consignatie.
  Daarom zou het leuk zijn dat we de 2 truitjes bij de fiets kunnen hangen
  hier in het CRVV te Oudenaarde.
  Hopend van jullie iets te mogen ontvangen dank ik jullie bij voorbaat.

  Met sportieve groeten,
  Freddy Maertens P.R. Centrum Ronde van Vlaanderen.

  P.S.Freddy Maertens
  Centrum Ronde Van Vlaanderen VZW
  Markt, 43
  B - 9700 Oudenaarde.

  | Freddy Maertens | zondag 19 juli 2009 om 13:22:37

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus één ?