home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Ploegpresentatie Milram wielerploeg 2009 - alles nieuw, alles anders

Toegevoegd: zaterdag 10 januari 2009 om 23:00:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie Milram wielerploeg 2009 - alles nieuw, alles andersHet is weer de tijd van het jaar voor de presentaties van de wielerploegen voor het nieuwe seizoen 2009 ... De ploegen worden namelijk tegenwoordig gepresenteerd net voor of net na de Tour Down Under (van 18 tot en met 25 januari) nu deze deel uitmaakt van de UCI ProTour.

  Net als Rabobank met haar pure strijdlust afgelopen maandag, heeft ook de ploeg Milram zich op woensdag 7 januari gepresenteerd met een slogan: alles nieuw, alles anders!

  Alles nieuw, alles anders

  En inderdaad, de enige Duitse wielerploeg die nog overblijft (op ProTour niveau) -na de verdwijning van de Gerolsteiner ploeg en de overgang van T-Mobile inmiddels High Road en daarna Columbia geworden naar de Verenigde Staten- doet bijna alles anders in 2009!

  Alles nieuw
  ... om te beginnen de renners: een groot aantal renners is vertrokken maar er zijn ook maar liefst 14 nieuwe renners aangetrokken.

  De renners die vertrokken zijn
  Naast Igor Astarloa en Alessandro Petacchi die tijdens het vorige seizoen ontslagen zijn door de ploeg vanwege doping hebben 15 andere renners de ploeg verlaten.
  Deze renners zijn Volodymyr Dyudya, Artur Gajek, Sergio Ghisalberti, Ralf Grabsch die ploegleider is geworden bij Milram, Andriy Grivko die naar de Italiaanse ploeg Team ISD verhuisd is, Dennis Haueisen die met pensioen gaat (als renner in ieder geval), Matej Jurco, Brett Lancaster die nu onderdeel uitmaakt van de nieuwe ploeg Cervélo TestTeam, Alberto Ongarato, Enrico Poitschke die met pensioen gaat, Elia Rigotto, Fabio Sabatini die naar Liquigas is gegaan, Sebastian Schwager, Marco Velo die QuickStep gaat versterken en Erik Zabel die zijn carrière als actief wielrenner ook beëindigd heeft.

  De nieuwe renners
  Het verdwijnen van de Gerolsteiner ploeg maakte het voor Milram mogelijk een aantal van de beste Duitse renners aan te nemen: Robert Förster, Markus Fothen, Thomas Fothen, Johannes Fröhlinger, Matthias Russ, Ronny Scholz, Fabian Wegmann en Peter Wrolich.

  Daarnaast heeft Milram drie renners van de andere voormalige Duitse ploeg, Columbia, overgenomen: de Duitsers Gerald Ciolek en Linus Gerdemann en de Nederlander Servais Knaven.
  De twee Duitsers van Columbia worden de kopmannen van de Milram-ploeg.
  Markus Fothen Fabian Wegmann Gerald Ciolek Linus Gerdemann
  Markus Fothen, Fabian Wegmann, Gerald Ciolek en Linus Gerdemann - de eerste drie tijdens de Tour de France 2008, Linus Gerdemann bij het vertrek van de Tour de France 2007; klik op de foto's om ze in het groot te zien

  Drie andere renners maken de ploeg compleet: de Oostenrijker Thomas Rohregger die van de Elk Haus-Simplon ploeg komt en twee neo-profs, de Nederlander Wim Stroetinga en de Duitser Paul Voss.

  Niki TerpstraDe renners die blijven
  In totaal heeft de Duitse ploeg 25 renners in dienst (waarvan 17 Duitser). 11 renners blijven dus trouw aan de ploeg met de melksponsor. Dit zijn de Duitsers Markus Eichler, Artur Gajek, Christian Knees, Christian Kux, Martin Müller, Dominik Roels, Björn Schröder, de Slovaakse tweelingbroers Martin en Peter Velits, de Italiaan Luca Barla en de Nederlander Niki Terpstra (foto; klik op de foto om hem in het groot te zien of klik hier om al mijn foto's van Niki Terpstra te zien [13 foto's op het moment van publicatie van dit artikel]).

  De ploegleiding
  Twee nieuwe ploegleiders komen Vittorio Algeri versterken: Ralf Grabsch die vorig jaar nog als renner in de ploeg zat en Christian Henn die vorig jaar nog ploegleider was bij Gerolsteiner.

  Alles anders
  De ploeg is dus behoorlijk veranderd en heeft met Gerald Ciolek en Linus Gerdemann twee nieuwe kopmannen binnengehaald.

  Gerry van Gerwen -de ploegmanager- legde tijdens de presentatie uit dat de combinatie van jonge renners en professionals met veel ervaring nuttig zal zijn in 2009 en dat de combinatie van teamspirit en individuele klasse het (hen) mogelijk zal maken mooie prestaties op hoog niveau te laten zien.

  De doelstellingen
  De ploeg heeft één becijferde doelstelling: 25 overwinningen in 2009. Wat betreft wedstrijden zijn de belangrijkste doelen de UCI ProTour wedstrijden, de Duitse etappekoersen (maar welke etappekoersen zijn er nog nu er geen Ronde van Duitsland zal zijn in 2009?) en Duitse ééndagskoersen en uiteraard de Tour de France.

  Over de Tour de France zei Gerry van Gerwen: Misschien kunnen we dit keer op zijn minst één dag de gele en groene trui dragen en een etappe winnen. De ploeg zal er in ieder geval alles aan doen om klaar te zijn om dit te bereiken.

  Wat betreft de Duitse wedstrijden geeft de nieuwe ploegleider Christian Henn meer informatie maar het betreft hier geen etappekoersen (wellicht een foutje in de communicatie van de ploeg?!): Wij zijn erg blij dat we dit seizoen kunnen proberen te winnen in de Rund um Köln en Rund um den Henninger Turm. Duitsland is onze sportieve basis en het is dus onze plicht maar we doen het ook met plezier om onze beste kant te laten zien in eigen land als Duitse ploeg. Wij zullen dus elke kans grijpen om ons te laten zien aan de Duitse wielerfans.

  Transparantie
  Transparantie lijkt een ander modewoord te zijn voor de wielerploegen ... na de Rabobank ploeg die alle dopingcontroles van haar renners online zal zetten wil Milram nu ook zo transparant mogelijk zijn. Bij Milram zal dat meer een transparantie richting de pers zijn met veel kleine persconferenties (net als in het voetbal) voor iedere belangrijke wedstrijd en steeds als de Milram ploeg iets nieuws te vertellen heeft.
  Tijdens deze persconferenties zal de ploeg de voorgaande wedstrijd analyseren en informatie geven over de komende wedstrijd, al het nieuws over de ploeg geven en interviewpartners presenteren (ik heb niet goed begrepen wat Milram hiermee bedoelt ... misschien dat tijdens deze persconferenties één of meerdere mensen beschikbaar zullen zijn voor interviews?).

  Een paar foto's

  Hieronder vindt u een aantal foto's van de presentatie van de Milram wielerploeg 2009 en van het nieuwe tenue. Deze foto's zijn © Team MILRAM.
  De Milram 2009 ploeg
  De Milram 2009 ploeg
  De drie belangrijkste renners van de ploeg: Fabian Wegmann, Gerald Ciolek en Linus Gerdemann
  De drie belangrijkste renners van de ploeg: Fabian Wegmann, Gerald Ciolek en Linus Gerdemann
  Linus Gerdemann is nu al fan van Milram melk
  Linus Gerdemann is nu al fan van Milram melk
  Het koedecoratie shirt van Milram 2009
  Het koedecoratie shirt van Milram 2009
  Het koedecoratie shirt van Milram 2009 - dit shirt laat duidelijk zien waar het merk Milram voor staat

  De andere sponsors

  Naast het merk Milram, heeft de ploeg uiteraard vele andere sponsors en leveranciers.
  Ook hier een beetje van "alles anders": Milram zegt gedag tegen Colnago als fietsleverancier en kiest voor het Duitse merk FOCUS wat trots is op de geometrie van haar fietsen en op SSPS wat staat voor stable stiffness per size, wat betekent dat de stijfheid van het frame hetzelfde is voor alle maten. Voor de Duitse ploeg is het natuurlijk fijn dat de fiets nu 100% Duits is want de fietsen van FOCUS worden volledig ontworpen in Duitsland. Milram heeft gekozen voor de FOCUS Izalco Extreme (de ploeg noemt hem per ongeluk Icalco Extreme in haar persmap).

  Een andere nieuwe sponsor is het Belgische bedrijf Vermarc wat de wieleroutfit met koe-decoratie levert.

  De andere sponsors zijn: Skoda voor de auto's (Škoda Octavia), Le Coq Sportif voor de vrijetijdskleding, 3T voor de vorken, Continental voor de banden, Fizik voor de zadels, FSA voor het stuur, Garmin voor de fietscomputers met GPS en het navigatiesysteem voor in de auto's, Grupotel Playa de Palma Suites & Spa als hotelpartner, Lausitzer Fruchtkonserven GmbH voor gedroogd fruit en vruchtensap, Lightweight voor de wielen, Lui's Karlsruhe voor het confectiepak, Motorex voor de onderhoudsproducten en olie voor de fietsen, Multipower voor de voedingssupplementen, Rudy Project voor de helm en bril, SCI-CON voor de fietstasjes, Skins voor de compressiekleding, SKS voor de fietspompen, Speedplay voor de pedalen, SportsBalm voor de verzorgingsproducten van huid en spieren, SRAM voor de versnellingen, SRM voor krachtmetingen, Tacx voor de bidons, de trainers en gereedschap en Tecar voor de medische producten.
  Sponsors Milram 2009

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 27829x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentaties 2009| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Très joli maillot

  | BAICRY Jean-Claude | zondag 11 januari 2009 om 11:24:15

 2. Effectivement, je trouve qu'il est très réussi aussi !

  | Thomas Vergouwen | zondag 11 januari 2009 om 12:11:05

 3. Monsieur,
  pour compléter ma collection je recherche le bidon et la musette de ravitaillement, comme ceux que jette le coureur, de l'Equipe RABOBANK. Par avance je vous remercie sincèrement
  Merci de bien vouloir me donner une réponse.
  Merci de faire suivre ce message au service concerné car je n'ai trouvé que ce site pour vous contacter.

  Recevez Monsieur, mes sincères salutations.
  M. Decamps R
  54 rue St Lazare
  02460 La Ferté Milon

  | DECAMPS robert | zondag 26 april 2009 om 21:36:00

 4. jaime trpo les milram

  | r | vrijdag 03 juli 2009 om 13:27:59

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vijf ?