home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Ploegpresentatie Rabobank wielerploeg 2009 - pure strijdlust

Toegevoegd: woensdag 07 januari 2009 om 0:20:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie Rabobank wielerploeg 2009 - pure strijdlustOp maandag 5 januari 2009 werd de Rabobank wielerploeg voor 2009 aan het publiek voorgesteld. Precies een jaar na de presentatie van de ploeg voor 2008 waren de doelstellingen wat realistischer dan in 2008 toen de ploeg nog de beste sportploeg van de wereld wilde worden.
  In 2009 gaat het om pure strijdlust ...


  In het Rotterdamse Ahoy, daar waar ook de Tour de France 2010 van start zal gaan, liet algemeen directeur Harold Knebel weten tevreden te zijn over de resultaten behaald in 2008 maar dat er toch ook nog meer in zit: Het was goed, maar het kon beter. Ik denk dat met een meer aanvallende instelling onze doelstellingen nog beter bereikt kunnen worden.
  De directie verwacht van de ploegleiders en renners in 2009 dan ook meer initiatief, aanvallender rijden en een herkenbare strategie.


  Naast het ProTeam rijden 22 renners voor het Rabobank Continental Team waaronder de voormalig baanwielrenner Theo Bos die de overstap maakt van de baan naar het weg-wielrennen.

  In het ProTeam zitten in 2009 maar liefst 30 renners die begeleid worden door 5 ploegleiders: Erik Breukink, Erik Dekker, Adri van Houwelingen, Frans Maassen en Jan Boven. Naast hun werk als ploegleider blijven zij ook hun rol als renner-regisseur vervullen. Deze rol was nieuw in 2008 en schijnt goed te hebben gewerkt aldus Knebel, en willen het nog intensiever en dus beter gaan toepassen. In deze dubbelrol zullen zij ondersteund en gecoached worden door de prestatiemanager, voormalig bondscoach volleybal Peter Murphy. Hierover zei Knebel: Wij kunnen niet stil blijven zitten. We denken dat iemand als Murphy onze ploegleiders nieuwe inzichten in het begeleiden van topsporters kan verschaffen. Niet omdat ze dat nu niet goed zouden doen, maar we willen verder om ons heen kijken..

  De nieuwelingen

  Zeven renners zijn nieuw in het Rabobank ProTeam 2009:
  - Lars Boom (NED, Rabobank Continental)
  - Kai Reus (NED, terug van weggeweest via het Rabobank Continental team na zijn ongeval in juli 2007)
  - Juan Manuel Garate (ESP, QuickStep)
  - Stef Clement (NED, Bouygues Telecom)
  - Nick Nuyens (BEL, Cofidis)
  - Tom Stamsnijder (NED, Gerolsteiner)
  - Maarten Tjallingii (NED, Silence-Lotto)

  In onderstaand filmpje stellen de nieuwe renners elkaar voor: Hennie Stamsnijder, voormalig wereldkampioen veldrijden (1981) en tegenwoordig manager sports marketing bij Shimano, stelt zijn zoon Tom Stamsnijder voor als een 23-jarige allround renner, Maarten Tjallingii (31) stelt Stef Clement (26-jarige tijdrijder) voor en andersom en Nick Nuyens (28) en Juan Manuel Garate (32-jarige klimmer) stellen elkaar voor.

  Voor Stef Clement is het een terugkeer naar een voor hem vertrouwde ploeg want voor zijn 3 jaren in dienst van Bouygues Telecom reed hij al voor het Rabobank Continental Team. Bij Bouygues werd de nadruk voor hem vooral gelegd op het tijdrijden en Clement geeft aan daar wel mee verder te willen maar zich ook breder te willen ontwikkelen: Ik kan nog voldoende bijleren. Mijn tijdrit kan nog beter en ik wil gaan schaven aan mijn klimkwaliteiten, want daar is drie jaar niks aan gedaan.
  Ik heb bijvoorbeeld voor het eerst van mijn leven een tijdrit-test gedaan op de wielerbaan in Apeldoorn. Dat was heel verrassend. Mijn positie is gemeten en we kijken nu of die voor verbetering vatbaar is. Daar moeten we dan voor gaan. Als na een paar maanden blijkt dat het niet werkt, dan gaan we weer terug naar de oude houding.
  Gezien mijn postuur, zou ik eigenlijk goed bergop moeten kunnen rijden, maar daar is in Frankrijk niet meer aan gewerkt. Ik wil er hier wel een doel van maken, want dat moet en kan gewoon beter
  .

  Zijn terugkeer naar het Nederlandse team verliep vrij eenvoudig: Je komt elkaar natuurlijk voortdurend tegen. Bovendien ben ik op een goede manier weggegaan. Zonder wrok. Ik trainde veel met Jan Boven en Erik Dekker en dan heb je het er nog wel over. In 2006 was ik er nog niet aan toe. In 2007 spraken we ook, maar liep mijn contract met Bouygues door. Nu was het snel duidelijk. Ik wilde graag en de ploeg zag het zeker zitten. Hartstikke fijn.

  Alle namen

  De volgende 30 renners (waaronder 18 Nederlanders) zullen in 2009 uitkomen voor het Rabobank ProTeam:
  - Mauricio Ardila (COL)
  - Lars Boom (NED)
  - Graeme Brown (AUS)
  - Stef Clement (NED)
  - Jos van Emden (NED)
  - Juan Antonio Flecha (ESP)
  - Rick Flens (NED)
  - Oscar Freire (NED)
  - Juan Manuel Garate (ESP)
  - Robert Gesink (NED)
  - Bram de Groot (NED)
  - Mathew Hayman (AUS)
  - Pedro Horrillo (ESP)
  - Dmitri Kozontchouk (RUS)
  - Sebastian Langeveld (NED)
  - Tom Leezer (NED)
  - Marc de Maar (NED)
  - Paul Martens (DEU)
  - Denis Menchov (RUS)
  - Koos Moerenhout (NED)
  - Bauke Mollema (NED)
  - Grischa Niermann (DEU)
  - Nick Nuyens (BEL)
  - Joost Posthuma (NED)
  - Kai Reus (NED)
  - Tom Stamsnijder (NED)
  - Bram Tankink (NED)
  - Laurens ten Dam (NED)
  - Maarten Tjallingii (NED)
  - Pieter Weening (NED)

  De doelstellingen

  Nick Nuyens is door de ploeg aangetrokken voor de Vlaamse klassiekers en ook Sebastian Langeveld zal daar een belangrijke rol spelen. Doel is hier om minstens één klassieker te winnen.

  Denis Menchov rijdt net als in 2008 eerst de Giro d'Italia als voorbereiding op de Tour de France en zal normaal gesproken voor het eerst in de Tour ondersteund worden door het jonge talent Robert Gesink. In de Tour is het de bedoeling op het podium te eindigen ... het liefst op het bovenste treetje.
  Gesink schitterde vorig jaar nog in Parijs-Nice (zie hier voor meer informatie over Parijs-Nice 2009) waar hij enkele dagen in de gele trui rond reed en uiteindelijk als vierde eindigde en in de Ronde van Spanje die hij voor het eerst reed en eindigde op de 7de plaats (zie hier voor het parcours en de etappes van de Vuelta 2009 in Nederland, België en Spanje).
  Gesink zal een soortgelijk programma afwerken als vorig jaar in het begin van het seizoen met de Tour of California en Parijs-Nice of de Tirreno Adriatico. Gesink zei hierover: Ik ken de profielen van de etappes in die twee rondes nog niet. Daar moeten we nog naar kijken, maar misschien rijd ik een van de twee. Maar ik richt me vooral op de Amstel Gold Race en de Waalse klassiekers. Daarna is het voorbereiden op de Tour. Ik heb het (deze winter) iets rustiger aan gedaan. Vorig jaar mikte ik op een goede start in Californië. Daar wilde ik goed presteren. Nu liggen de prioriteiten anders.

  Het onderwerp doping

  Het nieuwe Rabobank shirt voor 2009De Rabobank-ploeg heeft besloten volledige transparantie te geven op het gebied van bestrijding van doping. Op de website zal een regelmatig bijgewerkte lijst van alle dopingcontroles van de renners van de Rabobank worden geplaatst met als doel de geruchten dat sommige renners meer gecontroleerd zouden worden dan anderen de wereld uit te helpen en de geloofwaardigheid van de wielersport te verbeteren.

  Het nieuwe Rabobank shirt en de nieuwe fiets

  Het shirt en de broek van de Rabobank-renners voor 2009 is enigszins aangepast ten opzichte van het tenue voor 2008. In de broek is een witte band toegevoegd en ook in het shirt komt meer wit voor.
  AGU blijft de kledingsponsor tot en met 31 december 2012 en is daarmee als sponsor net zo trouw als de Rabobank zelf.

  In 2009 verandert Rabobank ook van fietsleverancier: voor het eerst sinds de oprichting in 1996 is niet Colnago de leverancier maar Giant. De ploeg heeft gekozen voor de TCR Advanced SL, ook wit ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 16892x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentaties 2009| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Très belle équipe.Très joli maillot, que l'on verra, en bonne position, toute l'année 2009. TOUS MES VOEUX POUR 2009, ET VIVE LE VELO

  | BAICRY Jean-Claude | woensdag 07 januari 2009 om 9:59:12

 2. Go Team Rabobank!!!
  No gifts!!!
  Fight for every position!!!
  If you get second place, it's better than 3rd!!!
  No gifts!!!
  If you race like this, you could end up with first!!!
  Astana will have to race for everything.

  | Tony from California | zondag 11 januari 2009 om 6:03:55

 3. Goed gedaan jongens ,net niet in Parijs -Nice van dinsdag 10 maart goed gereden en verder succes

  | Gerard | dinsdag 10 maart 2009 om 16:55:25

 4. het plan dit jaar vooral in de bergen de tour volgen.Hiervoor is en echt routeschema wel erg makkelijk temeer dat je al dagen van tevoren je plaatsje
  -camper-moet zoeken,
  b.v.dank jan klomp

  | j , klomp | zondag 28 maart 2010 om 16:59:44

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus twee ?