home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours en de etappes van de Vuelta 2009 ... in Nederland, België en Spanje!

Toegevoegd: zondag 21 december 2008 om 20:42:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours en de etappes van de Vuelta 2009 ... in Nederland, België en Spanje!Ondertussen alweer precies een jaar geleden liet ik u hier weten dat de Vuelta 2009 -die van 29 augustus tot en met 20 september verreden zal worden- vertrekt in Nederland, vanuit Assen, maar op 17 december werd het parcours van de Ronde van Spanje pas officieel bekend gemaakt.

  Toen werd duidelijk dat na de proloog in Assen en de eerste etappe die in de provincie Drenthe (etappe tussen Assen en Emmen) blijft, er voor deze 64ste editie van de Vuelta a España nog een 100% Nederlandse etappe (Zutphen > Venlo) zal zijn en een etappe die Nederland met België verbindt (Venlo > Luik) voor een enorme verplaatsing naar Spanje.

  Het vertrek vanuit Nederland

  Het vertrek vanuit Nederland is pas het tweede vertrek buiten Spanje in de geschiedenis van de Vuelta (na het vertrek vanuit Lissabon in 1997).

  De Vuelta 2009 bestaat uit 20 etappes en een proloog met een totale afstand van 3.281,5 km. Deze 21 etappes zijn onderverdeeld in 10 vlakke etappes, 8 bergetappes en 3 individuele tijdritten. Er zijn in totaal 5 bergaankomsten en 60,5 km aan individuele tijdritten.

  3 bergen zijn van de buitencategorie, 10 eerste categorie, 16 tweede categorie, 19 derde categorie en 4 vierde categorie.

  4 vertrekplaatsen zijn volledig nieuwe: Assen (Nederland), Zutphen (Nederland), Venlo (Nederland) en Alzira en 6 aankomsten: Assen (Nederland), Emmen (Nederland) Venlo, Luik (België), Xátiva en Alto de Velefique.

  Het programma rondom het vertrek
  De provincie Drenthe maakt van de Vuelta een echt feestje en heeft dus verschillende evenementen gepland rondom het vertrek, zoals bijvoorbeeld de nacht van de Vuelta als logisch vervolg op de nacht van de TT die de dag voor de motorraces op het circuit van Assen georganiseerd wordt. Dit is een volksfeest met verschillende evenementen in de stad.

  Het officiële programma van het vertrek ziet er als volgt uit:
  - vrijdag 28 augustus om 20h00: Ploegenpresentatie (centrum van Assen)
  - zaterdag 29 augustus:
     > ochtend: amateurrace La Vuelta op het officiële parcours op het TT circuit
     > 16h00 - 18h00: Proloog op het TT circuit
  - zondag 30 augustus: eerste etappe - Assen > Emmen
  - maandag 31 augustus: tweede etappe - Zutphen > Venlo
  - dinsdag 1 september: derde etappe - Venlo > Luik (B)

  circuit TT AssenDe proloog - zaterdag 29 augustus 2009 - circuit TT Assen
  De proloog van de Ronde van Spanje 2009 zal plaatsvinden op het circuit van de Dutch TT / Moto GP op zaterdag 29 augustus 2009.
  Het betreft hier een individuele tijdrit van 4,5 km, ofwel één volledig rondje op het circuit wat normaal gesproken gebruikt wordt voor motorraces.

  De afbeelding die gebruikt wordt door de organisatie van de Vuelta in de provincie Drenthe - © vueltadrenthe.nl2/ zondag 30 augustus 2009 - Assen > Emmen - 202 km
  Na de proloog die gepresenteerd wordt als het voorgerecht van de rest van deze Vuelta, vertrekt de eerste etappe ook vanuit Assen en de gehele etappe vindt plaats in de provincie Drenthe. Het parcours ziet er op het eerste gezicht nogal verrassend uit met indrukwekkende rondjes die gebruikt worden om uiteindelijk uit te komen op 202 kilometer en toch in de provincie Drenthe te blijven. Het parcours is volledig vlak, maar de organisatie van de Vuelta heeft het toch voor elkaar gekregen om in het noorden van Nederland een berg van de 4de categorie te vinden, de Cota de Witteveen (hoogte: 30 m!).

  3/ maandag 31 augustus 2009 - Zutphen > Venlo - 185 km
  Vanuit Emmen zullen de renners zich moeten verplaatsen (zo'n 130 km) naar de provincie Gelderland om elkaar in Zutphen weer bij de start te kunnen vinden.

  Tijdens deze etappe rijden de renners langs de grens tussen Nederland en Duitsland (met een klein uitstapje naar onze oosterburen) naar het zuiden van het land en de provincie Limburg, om precies te zijn naar de finishlijn die in Venlo getrokken zal worden.

  Volgens de organisatie van de Vuelta rijden de renners over korte stukjes kasseien die in het geval van slecht weer vermeden zullen worden om eventuele ongelukken te voorkomen aangezien de renners toch al de spanning zullen voelen van de eerste etappes van de Vuelta. De organisatie geeft verder aan dat de bonussen die te behalen zijn in de tussensprints en bij de aankomst er best wel eens voor zouden kunnen zorgen dat de gouden trui van schouders wisselt.

  4/ dinsdag 1 september 2009 - Venlo > Luik (België) - 224 km
  De eerste dag van september verlaten de renners Nederland om af te dalen naar België, om precies te zijn naar Luik.
  Tijdens deze etappe zullen met name de Cauberg (4de categorie; hoogte: 150 m) twee keer beklommen worden en aan het einde van de etappe de Mont Theux (4de categorie; hoogte: 338 m).
  De Cauberg, vlakbij Valkenburg, is met name bekend van de Amstel Gold Race die er sinds 2003 zijn finishlijn heeft liggen, van verschillende Wereldkampioenschappen en van twee aankomsten van de Tour de France (op 11 juli 1992 was er een aankomst bovenop de Cauberg en op 4 juli 2006 was de aankomst net na de beklimming van de Cauberg).

  Met een afstand van 224 kilometer, is deze etappe de langste van de Vuelta 2009.

  Na deze etappe pakken de renners het vliegtuig vanaf het vliegveld van Luik om de autonome regio Catalonië te bereiken ... En de kans is groot dat de organisator daar behoorlijk wat commentaar zal krijgen van renners en volgers want meteen na de langste etappe in een vliegtuig stappen is vast niet echt prettig en de volgers moeten zich uiteraard ... per auto verplaatsen!

  Gelukkig is de volgende dag, woensdag 2 september 2009, de eerste rustdag van deze Ronde van Spanje.

  De kaart
  Hieronder vindt u de kaart van het eerste deel van deze Vuelta a España 2009 (© Unipublic). Ik heb de officiële kaart in tweeën geknipt want ik vond dat ik het niet kon maken om hem op dezelfde manier te plaatsen als Unipublic met maar een heel klein stukje lege ruimte tussen Nederland en Spanje wat zowel België als Frankrijk voor moet stellen ;-).
  De kaart van het eerste deel van de Vuelta a Espa&ntildea 2009

  De site
  De lokale organisatie heeft een website gemaakt om het publiek te informeren over het vertrek van de Vuelta 2009 vanuit de provincie Drenthe.

  Op vueltadrenthe.nl zijn verschillende dingen te vinden, zoals nieuws over het vertrek en de eerste etappes, de kaarten van de eerste etappes en informatie over het organisatiecomité maar ook de eerste gegevens over de amateurversie van de Vuelta die verreden kan worden in 60, 90 of 120 kilometer en die de ochtend van de proloog plaats zal vinden.

  De Vuelta eindelijk in Spanje

  Na deze eerste drie etappes en de proloog komt de Vuelta eindelijk in Spanje aan, om te beginnen voor de eerste rustdag op woensdag 2 september en vervolgens voor de 5de etappe.

  5/ donderdag 3 september 2009 - Tarragona > Vinarós - 174 km
  De eerste etappe in Spanje vertrekt vanuit de mooie stad Tarragona en gaat naar de stad Vinarós 174 kilometer verderop. Op het parcours komen de renners de eerste twee echte bergen tegen, namelijk de Alto de Fatxas (hoogte: 510 m) van tweede categorie en de Alto de Benifallet van derde categorie (hoogte: 360 m).
  Op 6 kilometer van de aankomst rijden ze langs de kerk Ermita de la Misericordia die zich bovenop een heuveltje bevindt.

  6/ vrijdag 4 september 2009 - Xativá > Xativá - 186 km
  220 kilometer verwijderd van de plaats waar ze de dag ervoor finishten, treffen de renners elkaar weer in Xativá voor het vertrek van de 6de etappe.

  Deze etappe maakt een lus rondom deze stad en gaat over drie bergen: allereerst de Alto de la Muela van tweede categorie (hoogte: 610 m) en vervolgens twee volledig nieuwe bergen van derde categorie, de Alto Millares (hoogte: 560 m) en de Alto de Beniganim (hoogte: 320 m).

  7/ zaterdag 5 september 2009 - Valencia - individuele tijdrit - 30 km
  De zaterdagen worden in de grote rondes vaak gebruikt om echt iets moois te laten zien en dat zal ook in de Vuelta 2009 het geval zijn. Die dag zullen de renners namelijk hun krachten meten in een individuele tijdrit in een lusje rondom de stad Valencia. Na het TT motorcircuit van de proloog in Assen in Nederland, bevat dit het parcours van deze etappe het Formule 1 circuit van deze stad.

  8/ zondag 6 september 2009 - Alzira > Alto de Aitana - 206 km
  Tussen de start- en finishplaats van de 6de etappe en de stad waar de tijdrit van de zaterdag plaats vindt ligt de startplaats van de 8ste etappe, Alzira.

  Dit zal de eerste echte bergetappe zijn met niet minder dan 7 bergen!
  Het profiel van de 8ste etappe
  Het profiel van de 8ste etappe - Alzira > Alto de Aitana

  De eerste berg is van de 3de categorie en de top ervan ligt op 54,6 km van de aankomst, de Alto de Beniarres (hoogte: 600 m) die nooit eerder deel uitmaakte van de Vuelta. Na de afdaling van deze berg volgt een aaneenschakeling van de Alto de Margarida (3de categorie, hoogte: 620 m) en de Alto de Tollos (2de categorie, hoogte: 830 m).
  Na een korte afdaling beginnen de renners aan de Alto de Castell de Castells (3de categorie, hoogte: 800 m) die ook nieuw is in de Vuelta en een lange afdaling net voor de behoorlijk stijle beklimming van de Alto de Guadalest die ook nieuw is (2de categorie, hoogte: 690 m). De renners gaan vervolgens meteen verder met de Alto de Confrides (3de, 960 m) en de Puerto de Tudons (2de, 1030 m).
  Na dit parcours wat al behoorlijk wat klimmerscapaciteiten zal vergen zijn de renners er nog niet mee klaar want na een lange afdaling tot in Sella moeten ze nog beginnen aan de beklimming naar de bergaankomst bovenop de Alto Base de Aitana (buitencategorie, hoogte: 1510 m).

  9/ maandag 7 september 2009 - Alcoy > Xorret del Catí - 186 km
  Na de moelijke etappe de dag ervoor gaan de renners verder met wederom een bergetappe die een origineel lusje maakt om van Alcoy naar Xorret del Catí te gaan.

  Tijdens deze etappe moeten de renners wederom 7 bergen beklimmen.
  Het profiel van de 9de etappe
  Het profiel van de 9de etappe - Alcoy > Xorret del Catí

  Meteen na het vertrek begint de beklimming naar de top van de Alto de Onil, een berg van de derde categorie (hoogte: 1000 m) die nog niet eerder beklommen is tijdens een etappe van de Vuelta. Na een lange afdaling volgt de beklimming van de Alto de Tibi, kort maar stijl, van de 3de categorie (hoogte: 710 m) en de Puerto de la Carrasqueta (2de categorie, hoogte: 1020 m).
  In een opeenvolging van afdalingen en beklimmingen zien we vervolgens de Alto de Tudons (2de categorie, hoogte: 995 m) die de dag ervoor deel uitmaakte van de beklimming naar de aankomst, de Puerto de Torre Manzanas (2de, 906 m) en de Puerto de la Carrasqueta (2de, 1020 m). Na een lichte maar lange afdaling kunnen de renners dan eindelijk beginnen met de laatste beklimming naar de Alto de Xorret de Catí waarvan de top (1090 m, 1ste categorie) op iets minder dan 3 kilometer van de aankomst ligt.

  10/ dinsdag 8 september 2009 - Alicante > Murcia - 162 km
  Het vertrek van de tiende etappe vindt plaats in de havenstad Alicante. Dit is de eerste etappe in de regio Murcia met aankomst in de hoofstad ervan, Murcia.
  Ondanks het feit dat deze etappe begint met een lichte klim die bijna de helft van de etappe duurt is de enige berg van deze etappe de Alto de la Cresta del Gallo van de tweede categorie (hoogte: 400 m) op zo'n 12 kilometer van de aankomst.

  11/ woensdag 9 september 2009 - Murcia > Caravaca de la Cruz - 191 km
  De volgende dag vinden de renners de startstreep ook in de stad Murcia voor een bergetappe van 191 kilometer.
  Tijdens deze etappe, richting de heilige stad Caravaca de la Ceruz (in 2004 was er ook al een etappe-aankomst van de Vuelta), zullen de renners 3 bergen beklimmen die nooit eerder deel uitmaakten van de Vuelta: allereerst de Alto Collado Bermejo van de eerste categorie (hoogte: 1200 m) waarvan de top op 53 kilometer van de start ligt, gevolgd door de Alto de Zarzadilla (3de categorie, hoogte: 1030 m) ongeveer 30 kilometer verder en de Alto de Moratalla (2de, 1240 m) op iets meer dan 30 kilometer van de aankomst.
  Het profiel van de 11de etappe
  Het profiel van de 11de etappe - Murcia > Caravaca de la Cruz

  donderdag 10 september 2009 - journée de repos
  8 dagen na de eerste rustdag die de renners zullen gebruiken om uit te rusten van hun vliegreis vanuit Luik in België naar Tarragona in Spanje, kunnen ze tijdens deze tweede rustdag weer wat nieuwe energie opdoen. Deze tweede rustdag zal ook gebruikt worden voor een verplaatsing, dit keer naar Zuid-Spanje, om precies te zijn naar de stad Almería (ongeveer 200 kilometer).

  12/ vrijdag 11 september 2009 - Almería > Alto de Velefique - 191 km
  Het is te hopen dat de renners tijdens de tweede rustdag echt een beetje uit hebben kunnen rusten, want deze vrijdag staat er wederom een bergetappe op het programma en het is de eerste in een drieluik van bergetappes van dit weekend.

  Het parcours van deze etappe bevat een hoogteverschil van niet minder dan 3.550 meter met de Alto de Velefique (1ste categorie, hoogte: 1840 m) en de eerste doorkomst over de finishlijn na 55,6 kilometer, de Alto de Calar Alto (1ste, 1980 m), de Alto de Filabres (3de, 1280 m), nieuw in de Vuelta en uiteindelijk de tweede beklimming naar de bergaankomst bovenop de Alto de Velefique.
  Het profiel van de 12de etappe
  Het profiel van de 12de etappe - Almería > Alto de Velefique

  13/ zaterdag 12 september 2009 - Berja > Sierra Nevada - 175 km
  Tweede etappe in Andalusië en wederom een mooie bergetappe met aankomst bergop.
  Na een korte beklimming meteen na het vertrek, van de Alto de Berja (3de categorie, hoogte: 840 m) waarvan de top na 13 kilometer wordt bereikt, gaan de renners meteen verder met de Puerto de la Ragua (1ste categorie, hoogte: 2000 m) die nooit eerder onderdeel uitmaakte van de Vuelta. Op 60 kilometer van de aankomst komen ze dan bovenop de Puerto Los Blancares (3de, 1290 m) aan en na deze afgedaald te hebben naar Granada, beginnen ze aan de laatste beklimming naar de Alto de Monachil (1ste, 1510 m) die doorgaat op de Alto de Sierra Nevada (buiten categorie, 2520 m) om zo in totaal zo'n 25 kilometer te klimmen.
  Dit is het dak van de Vuelta.
  Het profiel van de 13de etappe
  Het profiel van de 13de etappe - Berja > Sierra Nevada

  14/ zondag 13 september 2009 - Granada > Sierra de la Pandera - 157 km
  Alsof de twee vorige etappes nog niet moeilijk genoeg waren gaat de Vuelta verder met weer een bergetappe met vertrek vanuit Granada en met aankomst in Sierra de la Pandera in de provincie Jaén (in Andalusië), stad die voor de 4de keer bezocht zal worden door de Vuelta.

  Na de beklimming van twee kleine bergjes, de Alto de las Encebras (3de categorie, hoogte: 1140 m) en de Alto de Huelma (3de, 1167 m), volgt de afdaling naar de stad Jaén via een kasseienroute vlakbij de kathedraal en de beklimming van de Alto de lo Villares (2de categorie, hoogte: 1200 m) die toegang geeft tot de laatste beklimming van de Sierra de la Pandera (buiten categorie, 1840 m) van 9 kilometer met een stijgingspercentage van gemiddeld 8%.
  Het profiel van de 14de etappe
  Het profiel van de 14de etappe - Granada > Sierra de la Pandera

  15/ maandag 14 september 2009 - Jaén > Córdoba - 168 km
  Na de dag ervoor al door Jaén te zijn gereden, is deze stad ook de startplaats van de etappe van maandag 14 september; een etappe die wat makkelijker zal zijn dan de 3 voorgaande etappes. De Alto del Catorce por ciento (2de categorie, hoogte: 560 m) op 20 kilometer van de finishstad Córdoba ligt echter wel op het parcours van deze etappe en maakt op die manier voor het eerst deel uit van de Vuelta.

  16/ dinsdag 15 september 2009 - Córdoba > Puertollano - 170 km
  Met maar twee bergen van de derde categorie aan het begin van de etappe, de Alto de los Villares (hoogte: 580 m) en de Puerto de la Chimorra (hoogte: 730 m) is dit echt een relaxte etappe in vergelijking met de voorgaande etappes.
  De organisator van de Vuelta waarschuwt echter wel voor een nogal bochtig parcours, of in het plaatselijke dialect muy pestoso.

  17/ woensdag 16 september 2009 - Ciudad Real > Talavera de la Reina - 175 km
  Deze woensdag staat er een echt vlakke etappe op het programma en naast de aankomst van de laatste etappe in Madrid is dit de laatste kans voor een etappe-overwinning voor de sprinters. De kans is dus groot dat de winnaar van deze etappe zal moeten sprinten naar de finishlijn in Talavera de la Reina, stad die bekend staat om haar traditionele feesten les Mondas.

  18/ donderdag 17 september 2009 - Talavera de la Reina > Ávila - 187 km
  Na de vlakke etappe van de dag ervoor, staat er deze donderdag weer een bergetappe op het programma die start in de finishplaats van de dag ervoor, Talavera de la Reina, voor een etappe van 187 kilometer die nog een behoorlijke impact kan hebben op het klassement. In deze etappe zitten namelijk 4 bergen: de Alto Pielago van de tweede categorie (hoogte: 1120 m), de Puerto de Mijares van de eerste categorie (1570 m), de Alto Mediano (2de categorie, 1380 m) en uiteindelijk de Alto de Boquerón (3de, 1310 m). Alleen de Puerto de Mijares maakte al eens eerder deel uit van de Vuelta, de drie andere bergen zijn nooit eerder bezocht.
  Het profiel van de 18de etappe
  Het profiel van de 18de etappe - Talavera de la Reina > Ávila

  19/ vrijdag 18 september 2009 - Ávila > La Granja. Real Fábrica de Cristales - 174 km
  De laatste bergetappe loopt tussen de aankomstplaats van de dag ervoor, Ávila, naar het Nationaal Glasmuseum in La Granja.
  Na een eerste deel met erg veel bochten tot aan El Espinar waarin zeer waarschijnlijk enkele renners zullen proberen te ontsnappen, beginnen zij aan de beklimming van de Alto del Léon (3de, 1510 m), de Alto Navacerrada (1ste, 1870 m), de Puerto de la Morcuera (2de, 1795 m) en uiteindelijk nogmaals de Puerto de Navacerrada (1ste, 1870 m) waarvan de top ligt op 17 kilometer van de aankomst.
  Het profiel van de 19de etappe
  Het profiel van de 19de etappe - Ávila > La Granja

  20/ zaterdag 19 september 2009 - Toledo > Toledo - contre-la-montre individuel - 26 km
  Na een verplaatsing van zo'n 250 kilometer, vindt de voorlaatste etappe plaats als individuele tijdrit met vertrek en aankomst in Toledo. Het parcours van deze etappe is gedeeltelijk hetzelfde als dat van de aankomst in Toledo tijdens de Vuelta 2008.
  Na deze etappe zullen we de naam kennen van de renner die tijdens de laatste etappe de oro trui zal dragen en die dus hoogstwaarschijnlijk deze 64ste editie van de Vuelta zal winnen.
  Toledo
  Toledo - © Diliff

  21/ zondag 20 september 2009 - Rivas-Vaciamadrid > Madrid - 110 km
  De allerlaatste etappe is een vlakke etappe van 110 kilometer naar het gebruikelijke rondje over de Paseo de la Castellana in Madrid. Net als de afgelopen jaren, zal de finishlijn getrokken worden op het Plaza de Cibeles en daar zal hoogstwaarschijnlijk een sprinter als eerste over de streep rijden ...

  De kaart
  Na het eerste deel van de kaart hierboven in dit artikel (voor het deel in Nederland en in België), vindt u hieronder het vervolg van het parcours met de Spaanse etappes:
  De kaart met het Spaanse deel van de Vuelta a Espa&ntildea 2009

  De Vuelta op letour.fr

  Nadat A.S.O. een aandeel van 49% in de Vuelta a España had genomen, liet de organisator van onder andere de Tour de France, op de website letour.fr al sinds eind vorige week weten dat tegelijk met de presentatie die plaats zal vinden in de Spaanse hoofdstad, het parcours van de 64ste editie bekend zal (zou) worden gemaakt op de officiële website, lavuelta.com, en op letour.fr.
  De aankondiging van de Vuelta op letour.fr
  De aankondiging van de Vuelta op letour.fr ... die er iets te lang op bleef staan!

  De wielerfans die op de dag van de presentatie, woensdag 17 december, en op zijn minst een deel van de volgende dag kwamen kijken op letour.fr kwamen echter bedrogen uit want er stond toen nog niets meer op dan deze eenvoudige aankondiging ...

  Sinds een paar dagen is er dan eindelijk een filmpje van het parcours te vinden!

  Een filmpje van het parcours

  Net als voor de Tour de France, is het parcours van de Vuelta a España 2009 nu te vinden op YouTube!

  Dit filmpje laat het parcours heel uitgebreid zien met een overzicht van iedere etappe gevolgd door een geleidelijke weergave van het parcours en het profiel van iedere etappe na een zoom op de kaart. Op basis van dit filmpje is het dus in principe goed mogelijk om een kaart van het parcours van de Vuelta 2009 te maken in Google Maps/Google Earth, dus mocht iemand genoeg tijd hebben om dit te doen dan houd ik me zeker aanbevolen om een dergelijke creatie in dit artikel op te nemen :-)!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 28840x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Vuelta a España| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Vuelta a España 2009 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Encore une très bonne documentation. Bravo au Webmaster.

  | BAICRY Jean-Claude | zondag 28 december 2008 om 11:05:03

 2. la vuelta 2009 est l une des meilleurs courses cette année vu le tracé du parcours

  | el kadi | donderdag 10 september 2009 om 19:01:23

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus vijf ?