home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Wisseling van de wacht voor de sponsors van de Tour de France

Toegevoegd: zondag 13 april 2008 om 0:36:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Wisseling van de wacht voor de sponsors van de Tour de FranceIets minder dan 3 maanden voor het Grand Départ van de Tour de France 2008 vanuit Brest vindt een aantal wijzigingen plaats in de sponsors van de Tour ... Ik had het een week geleden al aangekondigd: Nestlé Aquarel is niet langer de officiële waterleverancier van de Tour de France en Grand'Mere deelt niet langer koffie uit ...

  UPDATE 25 april 2008: onlangs is Culture Vélo toegevoegd aan het lijstje van officiële leveranciers van de Tour de France (lees meer)

  Op de blog Orange dans le Tour waar ik een kijkje achter de schermen van de Tour de France geef voor Orange had ik het gisteren al bekend gemaakt, maar ik had helaas geen tijd meer gehad om hier ook een artikeltje te plaatsen ... dat is dus bij deze opgelost :-).

  De Tour de France verandert van officiële waterleverancier

  Nestlé Waters heeft gisteren aangekondigd dat het bedrijf het merk Nestlé Aquarel in de Tour vervangt door Vittel. Nestlé Aquarel was officieel waterleverancier van de Tour de France sinds 2001 en sinds 2003 ook sponsor van de winnaar van de etappe.

  Voor Vittel is de Tour de France niet helemaal nieuw want het merk was al aanwezig in de reclamecaravaan van de Tour eind jaren 60. Vittel zal op ongeveer dezelfde wijze aanwezig zijn in de Tour als Nestlé Aquarel tot op heden met een zichtbare reclame over de laatste 25 kilometers van de etappes en op de aankomstboog naast de sponsoring van de winnaar van de etappe. Vittel neemt dus ook de plaats van Nestlé Aquarel in de Club du Tour de France (de 4 belangrijkste sponsors van de Tour) in.

  We verliezen hiermee de clown, de dokter, het onlangs getrouwde stel op huwelijksreis en de gekke brandweerman in de reclamecaravaan van Nestlé Aquarel, maar misschien bereidt Vittel ook wel een aantal leuke verrassingen voor de toeschouwers aan de kant van de weg!
  Daarover zei de algemeen directeur van Nestlé Waters, Denis Cans, trouwens "Wij gaan (...) de manier waarop we waterflesjes uitdelen langs de wegen van de Tour de France verbeteren met verschillende animaties die als doel hebben om nog interactiever te zijn met het publiek"

  De kans is trouwens groot dat de Tour in 2009 in de Vogezen komt, met met name twee belangrijke steden voor Nestlé Waters: Vittel en Contrexéville.

  Na de aankondiging van deze merkwijziging tijdens het 50ste congres van de Union de Journalistes Sportifs de France (UJSF), verklaarde de vice-voorzitter van Nestlé Waters, Hubert Genieys: "Naast de commerciële belangen staat de toevoeging van Vittel aan de Tour de France sponsors ook voor het vertrouwen en de steun die de groep Nestlé Waters hebben in / toedragen aan de organisator van de Grande Boucle, voor de moed, de vastberadendheid en de serieuze aanpak die zij steeds laten zien in de zware strijd die zij voeren voor een schone Tour".

  Ik weet niet precies meer hoeveel flesjes Nestlé Aquarel ik heb gedronken tijdens de Tour de France 2007, maar ik weet nu dus in ieder geval wel dat ik dit jaar zal moeten wennen aan de smaak van Vittel (maar goed, echt moeilijk zal dat niet zijn want als het lekker weer is dan drink je alles ;-)).

  Ook voor Grand'Mère is het Tour-avontuur voorbij en we krijgen er niet alleen maar koffie voor in de plaats

  De verandering van officiële waterleverancier is niet de enige verandering wat betreft drankenleveranciers voor de Tour de France: de koffie van Grand'Mère zal de medewerkers van de reclamecaravaan niet meer wakker maken op de parkeerplaats van de reclamecaravaan en de medewerkers van de andere Tour de France sponsors en hun genodigden zullen ook op een andere manier hun ochtend beginnen ... Deze zware taak zal nu opgenomen worden door Ricoré, een warme drank die voor 40% uit koffie bestaat en voor 60% uit cichorei.

  De site Prodimarques heeft een interessant artikeltje over de geschiedenis van het merk wat gebruikt wordt voor één enkel product.
  De reclamecaravaan van het koffiemerk laat wellicht het liedje over l'ami Ricoré horen op de wegen van de Tour de France: "Le soleil vient de se lever, grand-père et grand-mère sont passés pour l'ami Ricoré, l'ami du petit déjeuner, l'ami Ricoré. Que l'on soit grand ou bien petit, à chaque âge il est notre ami, l'ami du petit déjeuner, l'ami Ricoré." (of één van de vele varianten) ...

  Ideactif is op dit moment hoogstwaarschijnlijk al druk bezig met de reclamecaravaans voor de merken Vittel en Ricoré, beide onderdeel van de groep Nestlé.

  Wat betreft Vittel is het waarschijnlijk een overname van het bestaande contract van Nestlé Aquarel en dat contract loopt nog 2 jaar (2008 en 2009).

  Andere wijzigingen in de sponsors van de Tour de France

  Nestlé vervangt het merk Nestlé Aquarel dus door Vittel en voegt het merk Ricoré toe. Daarnaast trekt het bedrijf het merk Nestlé Extrême terug uit de Tour ... Jammer, want het was voor mij een beetje gewoonte geworden om iedere dag bij de etappe-aankomst een ijsje te eten in de VIP ruimte (espace Tourmalet).

  De andere merken die niet langer in de Tour aanwezig zullen zijn zijn:
  - Eurotyre
  - Grand'Mère (cf. hierboven)
  - Isover
  - SeaFrance: da's logisch, dit was min of meer een gelegenheidssponsor vanwege de overtocht tussen Frankrijk en Engeland voor de Tour de France vorig jaar
  - ADEME (Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Energie)

  In de lijst van officiële leveranciers is La Vache Qui Rit nieuw toegevoegd. Het kaasmerk is al een aantal jaren aanwezig in de reclamecaravaan (zie eventueel mijn artikeltje over mijn dag in de reclamecaravaan van La Vache Qui Rit tijdens de Tour de France 2006), maar wordt nu dus ook officieel leverancier.

  Ten slotte zijn er ook nog twee naamswijzigingen: AG2R Prévoyance is AG2R La Mondiale geworden (zie eventueel ook mijn artikeltje over de ploegpresentatie van de wielerploeg AG2R La Mondiale 2008) en Sodexho is zijn h kwijt geraakt en is dus Sodexo geworden.

  De volledige lijst van sponsors van de Tour de France

  • De officiële uitzenders
   France 2 France 3 France 4
  • De leden van de Club du Tour de France

   - Vittel
   Vittel
   Vittel wordt de officiële waterleverancier van de Tour de France en sponsort de etappe-winnaar.

   Op de site van Vittel is op dit moment nog niets te vinden over de Tour de France.

   - Champion
   Champion
   Officiële supermarkt van de Tour de France en sponsor van de bolletjestrui.

   Champion heeft de speciale pagina over de Tour de France op haar website nog niet bijgewerkt want er wordt nog gesproken over de Tour de France 2007.

   De site Distrifood heeft een artikeltje gepubliceerd over het schrappen van het merk Champion door Carrefour (met een link naar mijn site!)

   - LCL
   LCL
   De bank van de Tour de France laat dit jaar haar mobiele geldautomaat thuis ... dat wordt dus geld pinnen voor je naar de Tour gaat.

   LCL is sponsor van de gele trui en heeft op haar website tot op heden alleen nog maar een pagina met wat algemene informatie over de Tour de France 2008 geplaatst ... ze moeten alleen wel nog even de kaart en het parcours aanpassen ;-)

   - Skoda
   Skoda
   De leverancier van een groot aantal auto's in de Tour de France (voor de organisatie en voor een groot aantal ploegen) heeft zijn contract met de Tour tot 2011 verlengd en op zijn website wordt op dit moment dus alleen daar maar over gesproken.
  • De officiële sponsors

   - Orange
   Orange
   Orange levert wederom alle communicatiediensten voor de Tour en de blog Orange dans le Tour geeft wederom een kijkje achter de schermen van de Tour de France.
   Orange dans le Tour


   - PMU
   PMU
   PMU is sponsor van de groene trui

   - Nike
   Nike


   - Festina
   Festina
   Pascal schrijft dit jaar wederom verhaaltjes op de blog Festina (mooi is anders, maar goed ...)

   - CSC
   CSC
   CSC is dit jaar waarschijnlijk voor het laatst te zien in de Tour aangezien CSC aangekondigd heeft te stoppen met haar sponsoring van het wielrennen

   - Sagem
   Sagem
   Het logo van Sagem staat wederom op de rugnummers van alle renners en Sagem sponsort het ploegenklassement.

   - Brandt
   Brandt


   - AG2R La Mondiale
   AG2R La Mondiale


   - Antargaz
   Antargaz
   Antargaz heeft een speciale pagina over de Tour de France, maar ook deze pagina is niet bijgewerkt sinds de Tour de France 2007
  • De milieupartners

   - Eco Emballages
   Eco Emballages


   - ARPE MIP (Agence Régionale Pour l'Environnement Midi-Pyrénées)
   ARPE MIP
  • De officiële leveranciers

   - Cochonou
   Cochonou
   Normaal gesproken schrijft Adeline weer verhaaltjes over de eendjes van Cochonou op de blog Cochonou et Vous

   - Doublet
   Doublet


   - Dr. Oetker
   Dr. Oetker


   - Etap Hotel
   Etap Hotel
   Wederom een sponsor die zijn pagina over de Tour de France niet bijgewerkt heeft sinds vorig jaar

   - Haribo
   Haribo


   - Kawasaki
   Kawasaki


   - Mavic
   Mavic


   - Nesquik
   Nesquik


   - Norbert Dentressangle
   Norbert Dentressangle


   - Powerbar
   Powerbar


   - Ricoré
   Ricoré


   - sodexo
   sodexo


   - La Vache Qui Rit
   La Vache Qui Rit


   - Vision Plus
   Vision Plus


   - Culture Vélo
   Culture Vélo


   Culture VéloUPDATE 25 april 2008: sinds een paar dagen is Culture Vélo toegevoegd als officiële leverancier van de Tour de France.
   Om precies te zijn: Culture Vélo is aanwezig in het Cycloparc, een park met allerlei activiteiten rondom de fiets in het kader van het programma A chacun son Tour. Culture Vélo, een fietswinkel, is aanwezig in het Cycloparc met een stand Veiligheid en een stand ECOfietser.

   Een speciale pagina legt uit wat Culture Vélo doet in het kader van het Cycloparc.
  • Les partenaires techniques

   - Kleber
   Kleber


   - Motorhome Rent
   Motorhome Rent


   - Doublet
   Doublet


   - Petit Ambulances
   Petit Ambulances
  • De overheidspartners

   - Assemblée des Départements de France
   Assemblée des Départements de France


   - Ministère de l'Intérieur
   Ministère de l'Intérieur

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 10 reacties | 20021x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2008| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 10 reacties!
 1. Goedemrgen Thomas,
  Erg informatief om de namen van de sponsors van de Tour te vermelden. Ziet er schitterend uit met die emblemen.
  Met vriendelijke groeten,

  Henk Scholten (de landmeter uit Beuningen)

  | Henk Scholten | zondag 13 april 2008 om 6:42:00

 2. Hallo Henk!

  Leuk om te zien dat mijn blog op prijs gesteld wordt!
  Het geeft een kleurrijk geheel inderdaad met al die logootjes zo bij elkaar.

  Ik kan haast niet wachten tot ik begin juli er in Brest weer bij zal zijn :-).

  Groeten,
  Thomas

  | Thomas Vergouwen | maandag 14 april 2008 om 0:17:09

 3. Dommage pour café grand mère !Depuis le temps qu elle était sur le Tour !!Et puis vue son age c était temps qu elle raccroche le vélo !! hihihi ciao a+

  | Liserois | zondag 20 april 2008 om 8:48:14

 4. Alors que Cunego remportait l Amstel Gold Race ,chez moi au Rhone Alpes Isère Tour c est Derangère de Dijon qui l emportait devant Vogondy d Agritubel. A+ THOMAS

  | Liserois | dinsdag 22 april 2008 om 7:07:35

 5. Alors que Cunego remportait l Amstel Gold Race ,chez moi au Rhone Alpes Isère Tour c est Derangère de Dijon qui l emportait devant Vogondy d Agritubel. A+ THOMAS

  | Liserois | dinsdag 22 april 2008 om 7:07:39

 6. Thomas, sur le site du Tour, en partie partenaires, il y a un nouveau sponsor CULTURE VELO qui ne figurait pas les années précédentes. Autre info glanée sur la toile, EUROTYRE ne ferait pas la caravane cette année. De ton côté, as-tu une liste des sponsors caravane cette semaine, s'il te plaît.
  Bonne Flèche Walonne à toutes et à tous.

  | JP | woensdag 23 april 2008 om 11:14:02

 7. Thomas, sur le site du Tour, en partie partenaires, il y a un nouveau sponsor CULTURE VELO qui ne figurait pas les années précédentes. Autre info glanée sur la toile, EUROTYRE ne ferait pas la caravane cette année. De ton côté, as-tu une liste des sponsors caravane cette semaine, s'il te plaît.
  Bonne Flèche Walonne à toutes et à tous.

  | JP | woensdag 23 april 2008 om 11:14:17

 8. Bien vu JP !

  Culture Vélo a été ajouté en tant que fournisseur officiel après la publication de cet article, mais je viens donc de le mettre à jour avec cette info ...

  Pour la liste des marques dans la caravane publicitaire ça va être difficile ... j'ai eu une semaine très (trop) chargée et je pars en vacances demain matin. Je pense que le mieux est donc que tu appelles A.S.O. directement au 01.41.33.14.00.

  J'ai d'ailleurs un truc pour toi mais j'ai pas eu le temps encore de t'envoyer un mail ... n'hésite pas à m'y faire penser si tu n'as rien reçu de ma part d'ici lundi !

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 25 april 2008 om 23:52:38

 9. Est-ce que quelq'un sait si les sponsors pour 2010 ont ete decidée?

  | Mark | vrijdag 11 september 2009 om 10:39:54

 10. Est ce que quelqu'un pourrait me dire la différence qu'il y a entre les partenaires officiels et les fournisseurs officiels du Tour de France?? Qui d'entre eux est présent sur la caravane publicitaire? (J'ai un exposé de communication qui porte sur ce sujet) Merci!

  | Masha | maandag 10 mei 2010 om 17:50:51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer vier ?