home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parkoers van de Ronde van Italië 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

Toegevoegd: donderdag 05 mei 2022 om 23:32:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parkoers van de Ronde van Italië 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sWe zijn alweer in de maand mei en dat betekent dus dat de eerste Grote Ronde van het jaar alweer op het programma staat, met de Ronde van Italië 2022, ofwel de Giro d'Italia zoals deze ter plaatse genoemd wordt in het Italiaans, die morgen deze vrijdag 6 mei van start gaat: uitzonderlijk op een vrijdag vanwege de start in Hongarije, waardoor er een extra rust/verplaatsingsdag toegevoegd wordt, deze maandag al.

  De Giro d'Italia 2022 vindt plaats van vrijdag 6 mei 2022 tot en met 29 mei 2022, met een totale afstand van 3445,6 km verdeeld over 21 verschillende etappes. Het betreft de 105ste editie van deze Italiaanse Grote Ronde. Laten we snel een kijkje nemen naar de verschillende etappes van deze Ronde van Italië 2022 met het parkoers op Open Street Maps/Google Earth.

  Het parkoers van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps

  1/ Budapest (🇭🇺) > Visegrád (🇭🇺) - 195 km

  De Grote Start locatie van deze Ronde van Italië is dus Hongarije, met drie etappes: de eerste etappe in lijn, de tweede als individuele tijdrit en de derde wederom een etappe in lijn, gevolgd door een transfer naar het zuiden van Italië.

  De eerste etappe gaat dus van start in de hoofdstad van Hongarije, Budapest, met een volledig vlak parkoers wat afdaalt naar het zuid-westen tot aan Székesfehérvár waar ze een tussensprint vinden, en vervolgens terug naar het noord-oosten richting de finish. Deze vindt bergop plaats, in de laatste 5 kilometer, tot aan Visegrád, een klim van de 4de categorie.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2022

  1/ Budapest (🇭🇺) > Visegrád (🇭🇺)

  [X] Close

  1/ Budapest (🇭🇺) > Visegrád (🇭🇺)

  [X] Close

  2/ zaterdag 7 mei 2022 - Budapest (🇭🇺) > Budapest (🇭🇺) - 9,2 km

  De tweede etappe van de Ronde van Italië 2022 vindt plaats in de vorm van een individuele tijdrit, in de straten van Budapest.

  Na het oostelijk deel van de stad te hebben doorkruist en vervolgens de Danube rivier te zijn overgestoken te zijn (ze rijden aan beide zijden van de rivier een stuk heen en weer) is het einde van het parkoers na het tussenliggende tijdwaarnemingspunt bergop voor deze individuele krachtsinspanning.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2022

  2/ Budapest (🇭🇺) > Budapest (🇭🇺)

  [X] Close

  2/ Budapest (🇭🇺) > Budapest (🇭🇺)

  [X] Close

  3/ zondag 8 mei 2022 - Kaposvár (🇭🇺) > Balatonfüred (🇭🇺) - 201 km

  De 3de en laatste etappe in Hongarije gaat van start in Kaposvár richting het westen tot aan de sprint van Nagykanizsa waarna de koers verder gaat naar het noorden en vervolgens naar het oosten boven het Balaton meer, tot aan de finish in Balatonfüred.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2022

  3/ Kaposvár (🇭🇺) > Balatonfüred (🇭🇺)

  [X] Close

  3/ Kaposvár (🇭🇺) > Balatonfüred (🇭🇺)

  [X] Close

  T/ maandag 9 mei 2022 - transfer naar Catania

  Deze maandag 9 mei is volgens het roadbook van de Ronde van Italië 2022 een rustdag, maar volgens de reglementen van de UCI moet deze dag als transferdag aangemerkt worden, alhoewel deze het natuurlijk wel mogelijk maakt om uit te rusten van de transfer vanuit Hongarije naar Catania, in het zuiden van Italië.

  4/ dinsdag 10 mei 2022 - Avola > Etna/Nicolosi (Rifugio Sapienza) - 172 km

  De 4de etappe, de eerste in Italië dus en om precies te zijn op het eiland Sicilië, gaat van start in Avola. De koers gaat richting het noorden en door landinwaarts te blijven rijden de renners om Catania heen waar ze de dag ervoor uitgerust hebben. De etappe loopt via Noto, Pantalica en Vizzini en vervolgens richting de twee tussensprints van PaternÚ en Biancavilla.

  De renners zijn dan al begonnen aan de slotklim van de Etna, een klim van de 1ste categorie van 22,8 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2022

  4/ Avola > Etna/Nicolosi (Rifugio Sapienza)

  [X] Close

  4/ Avola > Etna/Nicolosi (Rifugio Sapienza)

  [X] Close

  5/ woensdag 11 mei 2022 - Catania > Messina - 174 km

  Terug naar Catania voor de start van de 5de etappe en vervolgens volgen de renners allereerst de kust richting het noorden, waarna ze landinwaarts gaan via de sprint van Francavilla en de klim van Portella Mandrazzi op 1.125 m hoogte, om zo over te steken naar de andere kust via de sprint van Villafranca Tirrena, waarna de renners het punt van het eiland opzoeken om vervolgens terug naar het zuiden te rijden richting de finish in Messina.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2022

  5/ Catania > Messina

  [X] Close

  5/ Catania > Messina

  [X] Close

  6/ donderdag 12 mei 2022 - Palmi > Scalea (Riviera dei Cedri) - 192 km

  Voor de 6de etappe is de koers de baai van Messina overgestoken richting het vasteland voor de start in Palmi.

  Behalve de klim naar het vliegveld van Razza (4de categorie), staan er geen andere beklimmingen op het programma in het parkoers van deze etappe, die de kust volgt tot aan de finish in Scalea.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2022

  6/ Palmi > Scalea (Riviera dei Cedri)

  [X] Close

  6/ Palmi > Scalea (Riviera dei Cedri)

  [X] Close

  7/ vrijdag 13 mei 2022 - Diamante > Potenza - 196 km

  Op deze vrijdag 13 mei zal de etappe wat meer heuvelachtig zijn na de start in Diamante, dwars door de zuidelijke Apennijnen. Ook al begint de etappe vlak, langs de zee, zodra deze landinwaarts gaat in Marratea vinde de renners op hun weg de Passo Colla (3de categorie, 9,3 km à 4,5%), even verderop gevolgd door de Monte Sirino van de 1ste categorie (24,4 km à 3,8%), de sprint van Viggiano en vervolgens de opeenvolgende Montagna Grande di Viggiano (2de categorie, 6,6 km à 9,1%) en La Sellata (3de categorie, 7,8 km à 5,9%) en vervolgens de sprint in het centrum van de finishstad Potenza en ten slotte de finis in het hoge deel van Potenza.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2022

  7/ Diamante > Potenza

  [X] Close

  7/ Diamante > Potenza

  [X] Close

  8/ zaterdag 14 mei 2022 - Napoli > Napoli - 153 km

  De 8ste etappe gaat van start en finisht in dezelfde stad. Na de start in Napels (Napoli), gaat het parkoers eerst richting het wesetn waarna afgeslagen wordt naar het noorden tot aan Lago Patria waar de renners de eerste tussensprint van deze etappe vinden. Terug richting het zuiden en na de doorkomst langs het Lago d'Averno slaan ze dan linksaf alsof ze al terug op weg gingen naar de start-/finishstad, maar nadat ze rond het Lago Averno zijn gereden slaan ze dan rechtsaf rondom het Lago Lucrino waarmee ze op een circuit in de punt van dit stuk land komen wat ze 4 keer af zullen leggen.
  In de laatste ronde betwisten ze daar dan de tussensprint van Bacoli en kunnen ze ook punten pakken voor het bergklassement op de Monte di Procida (4de categorie, 2,1 km à 6%).

  Aan het einde van dit circuit rijden ze dan weer richting Napels, door in Pouzzuoli terug te komen op de weg die ze al namen op de heenweg. Als ze in de start-/finishstad aankomen is de weg die ze volgen iets anders maar daarna komen ze weer op dezelfde weg terecht. Ze gaan dan door tot aan het Piazza Vittoria waar ze omkeren door de rotonde linksom te nemen en zo rijden ze dan langs de kust terug naar de finish.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2022

  8/ Napoli > Napoli

  [X] Close

  8/ Napoli > Napoli

  [X] Close

  9/ zondag 15 mei 2022 - Isernia > Blockhaus - 191 km

  Ten noorden van Napels, staat aan de start in Isernia een bergetappe dwars door de Apennijnen de renners te wachten.

  En dat begint al snel, met de klim van Valico del Macerone (3de categorie), gevolgd door die van Rionero Sannitico (2de categorie) en Roccaraso (2de categorie). Er volgt dan een deel vrijwel uitsluitend bergaf over zo'n 90 kilometer via de sprint van Filetto waarna ze beginnen aan de eerste klim van de eerste categorie van de Passo Lanciano (10,3 km à 7,6%) niet ver van de finish van de etappe. Ze dalen dan echter eerst nog volledig af om vervolgens wederom te klimmen gedurende 13,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4% tot aan Blockhaus.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2022

  9/ Isernia > Blockhaus

  [X] Close

  9/ Isernia > Blockhaus

  [X] Close

  R1/ maandag 16 mei 2022 - repos à Pascara

  Na deze 9 eerste etappes van de Giro d'Italia 2022 en dus het bezoek aan twee landen (Hongarije en Italie), zien de renners deze maandag de eerste officiële rustdag van deze Giro, in Pescara, waar de volgende dag de etappe zal vertrekken.

  10/ dinsdag 17 mei 2022 - Pescara > Jesi - 196 km

  Na deze rustdag gaat de 10de etappe dus van start in dezelfde stad, Pescara, en dat met een parkoers wat bewust in twee delene opgesplitst lijkt te zijn als we kijken naar het etappeprofiel: eerst vlak langs de zee tot aan de sprint van Civitanova Marche en dan, landinwaatrs, een opeenvolging van kleine klimmetjes. We vinden zo de Crocette di Montecosaro (4de categorie), de klim van Recanati (4de categorie, 3,4 km à 6,9%) en, na de sprint van Filottrano en door ten noorden van de finishstad verder te rijden, de klim van Monsano (4de categorie, 4,2 km à 4,2%) en ten slotte een kort klimmetje naar de finishlijn in Jesi.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2022

  10/ Pescara > Jesi

  [X] Close

  10/ Pescara > Jesi

  [X] Close

  11/ woensdag 18 mei 2022 - Santarcangelo di Romagna > Reggio Emilia - 203 km

  De twee langste etappes van deze Giro d'Italia 2022 volgen elkaar dan op, met 203 kilometer voor de 11de en 204 voor de 12de etappe.

  Deze 11de etappe gaat van start in Santarcangelo di Romagna. Dit is een overgangsetappe met een volledig vlak parkoers wat in het eerste deel in een rechte lijn naar Bologna loopt waarna het parkoers een stukje noordelijker gaat om rond Modena te rijden, waarna de renners koers zetten naar de finish in Reggio Emilia.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2022

  11/ Santarcangelo di Romagna > Reggio Emilia

  [X] Close

  11/ Santarcangelo di Romagna > Reggio Emilia

  [X] Close

  12/ donderdag 19 mei 2022 - Parma > Genova - 204 km

  De 12de etappe van de Giro d'Italia 2022 is dus de langste van deze 105de editie en deze start in Parma. De etappe doorkruist de Appenijnen en begint met een progressieve klim tot aan de voet van de eerste berg van de dag, de Passo del Bocco. Na een technische afdaling gaat het weer licht bergop, tot aan de sprint in Ferrada waarna de renners beginnen met twee bergen die elkaar opvolgen, La Colletta en Valico di Trensasco. Na de afdaling van de laatstgenoemde is het dan nog bijna 34 kilometer tot aan de finish in Genova.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2022

  12/ Parma > Genova

  [X] Close

  12/ Parma > Genova

  [X] Close

  13/ vrijdag 20 mei 2022 - Sanremo > Cuneo - 150 km

  De 13de etappe is een stuk korter, 150 kilometer, en gaat van start in Sanremo, de finishstad van de voorjaarsklassieker, la Primavera. De etappe volgt eerst de kust tot aan Imperia, waar de renners landinwaarts keren en na de sprint in Pieve di Teco beklimmen ze de enige berg van de dag, de Colle di Nava. In Ceva komt hun reis naar het noorden dan tot een einde, en gaan ze verder naar het westen, via de sprint van San Michele di Mondovì en tot aan de finish in Cuneo.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2022

  13/ Sanremo > Cuneo

  [X] Close

  13/ Sanremo > Cuneo

  [X] Close

  14/ zaterdag 21 mei 2022 - Santena > Torino - 147 km

  Een etappe nog korter voor deze 14de etappe van de Giro d'Italia 2022, met 147 kilometer en de start in Santena is dit zelfs de kortste etappe!

  Dat maakt deze echter nog niet gemakkelijk, in tegendeel, want naast de klim van Il Pilonetto, liggen er twee bergen in het circuit rondom de finishstad wat de renners twee maal afleggen. Het betreft de klim van Superga (5 km à 8,6%) en de Colle della Maddalena (3,5 km à 8,1% met een stuk tot aan 20%) die er voor zorgen dat na de eerste klim van de etappe het parcours nergens vlak meer zal zijn tot aan de finish in Turijn (Torino).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2022

  14/ Santena > Torino

  [X] Close

  14/ Santena > Torino

  [X] Close

  15/ zondag 22 mei 2022 - Rivarolo Canavese > Cogne - 177 km

  Deze derde en voorlaatste zondag van de Ronde van Italië 2022 ziet een etappe met start in Rivarolo Canavese. Tot aan de sprint van Pollein na 90 kilometer is het parkoers vrijwel volledig vlak maar na deze sprint wordt het allemaal een stuk zwaarder. De renners doen om te beginnen een omweggetje, op zoek naar de klim van Pila - Les Fleurs van de 1ste categorie (12,3 km à 6,9% ; max 15%) en na de afdaling hiervan en de doorkomst door Aosta, beginnen ze al aan de volgende klim van de 1ste categorie, die van Verrogne (13,8 km à 7,1% ; max 14%) en zonder enig moment van rust gaat de afdaling hiervan meteen over in de slotklim. Als ze langs de sprint in het centrum van Cogne (1534 meter hoogte) komen hebben ze het grootste deel van deze klim al achter zich, maar de finish bevindt zich nog hoger, op 1611 meter hoogte in Cogne (2de categorie, 22,4 km à 4,3%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2022

  15/ Rivarolo Canavese > Cogne

  [X] Close

  15/ Rivarolo Canavese > Cogne

  [X] Close

  R2/ maandag 23 mei 2022 - rustdag in Salò

  Deze maandag 23 mei is het dan alweer de laatste rustdag waar de renners van kunnen genieten, na een verplaatsing ten oosten van Milaan (vanaf de finish ten westen van Milaan op zondag), in Salò, waar de start van de volgende etappe plaats zal vinden.

  16/ dinsdag 24 mei 2022 - Salò > Aprica - 202 km

  De terugkeer naar de koers na deze rustdag zal niet eenvoudig zijn want tussen Salò en Aprica staan maar liefst 3 bergen van de eerste categorie op het programma, en zelfs de laatste tussensprint in Teglio vindt op de top van een klimmetje plaats (5,6 km à 8,2% ; max 16%). De 3 officiële beklimmingen zijn de Goletto di Cadino (19,9 km à 6,2%), de befaamde Passo del Mortirolo (12,6% à 7,6%) en Valico di Santa Cristina net voor de finish (13,5 km à 8%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 16de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 16de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 16de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 16de etappe van de Giro d'Italia 2022

  16/ Salò > Aprica

  [X] Close

  16/ Salò > Aprica

  [X] Close

  17/ woensdag 25 mei 2022 - Ponte di Legno > Lavarone - 168 km

  Na vertrek vanuit Ponte di Legno en de klim van de Passo del Tonale meteen na de start gaat deze 17de etappe in eerste instantie richitng het oosten in neerwaartse richting, tot aan Ponte Mostizzolo, waarna de renners afslaan naar het zuiden. De klim van Giovo (3de categorie, 5,9 km à 6,8%) is dan nog maar het begin van wat de renners te wachten staat in de laatste 50 kilometers van de etappe, na de sprint in Pergine Valsugana.

  Twee bergen van de 1ste categorie staan namelijk op het programma voor de finish, de Passo del Vetriolo (11,8 km à 7,7%) en de klim van Monterovere (7,9 km à 9,9%). Na deze zware klimmen zijn de laatste 4 kilometers dan met name bergaf, maar de laatste 800 meters tot aan de finish in Lavarone gaan weer lichtjes bergop.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 17de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 17de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 17de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 17de etappe van de Giro d'Italia 2022

  17/ Ponte di Legno > Lavarone

  [X] Close

  17/ Ponte di Legno > Lavarone

  [X] Close

  18/ donderdag 26 mei 2022 - Borgo Valsugana > Treviso - 152 km

  De 18de etappe is veel minder zwaar en waar het al bergop gaat is het een stuk minder steil en lang. Na de start in Borgo Valsugana komen de renners na 25 kilometer in de etappe op de klim van Le Scale di Primolano, maar dit is slechts een klim van de 4de categorie. Het vervolg van de etappe is dan enigszins heuvelachtig, bijvoorbeeld ter hoogte van de tussensprint in Valdobbiadene. Zo'n dertig kilometer verderop zijn ze dan op de top van een andere klim van de 4de categorie, de Muro di Ca' del Poggio. Zoals zijn naam al aangeeft is dit een echte muur: een steile klim, maar ook relatief kort, 1,1 km à 12,3%. Wat volgt is dan vlak, met de sprint in Susegana, ende finish in Treviso die ook volledig vlak is.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 18de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 18de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 18de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 18de etappe van de Giro d'Italia 2022

  18/ Borgo Valsugana > Treviso

  [X] Close

  18/ Borgo Valsugana > Treviso

  [X] Close

  19/ vrijdag 27 mei 2022 - Marano Luganare > Santuario di Castelmonte - 178 km

  De voorlaatste etappe in lijn gaat van start in Marano Luganare, een stad met de voeten in het water. Deze etappe keert weer terug de bergen in, met 2 klimmetjes van de 3de categorie (Villanova Grotte [3,7 km à 8%] en de Passo di Tanamea), gevolgd door een bezoekje aan Slovenië en de klim van Kolovrat van de 1ste categorie (10,3 km à 9,2%).

  Na de terugkeer in Italië komen de renners bij de sprint in Cividale del Friuli uit aan de voet van de slotklim naar de finish bij de Santuario di Castelmonte (3de categorie, 7,1 km à 7,8%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2022

  19/ Marano Luganare > Santuario di Castelmonte

  [X] Close

  19/ Marano Luganare > Santuario di Castelmonte

  [X] Close

  20/ zaterdag 28 mei 2022 - Belluno > Marmolada (Passo Fedaia) - 168 km

  Een monsterlijke etappe staat op het programma als laatste etappe in lijn van de Giro d'Italia 2022. De eerste 40 kilometer zijn relatief vlak maar de weg gaat licht bergop tot aan de sprint van Cencenighe Agordino en daarna echt voor de klim van de Passo San Pellegrino (1ste categorie, 18,5 km à 6,2%). Al snel daarna volgt dan de Passo Pordoi, de cima coppi, ofwel het dak (hoogste punt) van de Ronde van Italië 2022 op 2.239 meters hoogte! (11,8 km à 6,8%)

  Ten slotte gaat de weg naar de finish ook bergop, voor een finish op de top, na een klim van de eerste categorie, Marmolada (Passo Fedaia), een klim van 14 km à 7,6% waarvan de hoogste steigingspercentages in het laatste deel zitten, tot aan 18% op 4 km van de finish (in de 6 laatste kilometers na de laatste sprint in Malga Ciapela, heeft de eerste helft een gemiddeld stijgingspercentage van 11,8% en het einde van 10,5%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2022

  20/ Belluno > Marmolada (Passo Fedaia)

  [X] Close

  20/ Belluno > Marmolada (Passo Fedaia)

  [X] Close

  21/ zondag 29 mei 2022 - Verona > Verona (ITT) - 17,4 km

  De allerlaatste etappe van deze Giro d'Italia 2022 vindt plaats als een individuele tijdrit, in de straten van Verona en rondom de stad Verona.

  Het betreft hier hetzelfde circuit als dat van de Wereldkampioenschappen in 2004 waarin we, ongeveer halverwege, een klim van 4,5 kilometer à 5% vinden en het is op de top van Torricella Massimiliana dat het tussenliggende tijdwaarnemingspunt ligt, waarna de renners terugkeren naar de stad.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 21ste etappe van de Giro d'Italia 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 21ste etappe van de Giro d'Italia 2022 De kaart met het parkoers van de 21ste etappe van de Giro d'Italia 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 21ste etappe van de Giro d'Italia 2022

  21/ Verona > Verona

  [X] Close

  21/ Verona > Verona

  [X] Close

  Het parkoers van de Giro d'Italia 2022 in Google Earth

  Bekijkt u het parkoers van deze 21 etappes van de Ronde van Italië 2022, 105ste editie van de Giro d'Italia, liever ineens allemaal samen in Google Earth, wilt u een virtuele vogelvlucht maken over één of meerdere ervan? Dat is mogelijk, door onderstaand KML bestandje te openen in Google Earth:

  >> Download het parkoers van de Ronde van Italië 2022 in Google Earth

  Het parkoers van de Giro d'Italia 2022 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 7280x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2022| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Le tour d'Italie s'annonce grandiose cette année, J'ai hâte qu'il débute.

  | Cedric | woensdag 11 mei 2022 om 12:38:53

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus acht ?