home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 op Open Street Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

Toegevoegd: donderdag 06 juni 2019 om 1:07:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 op Open Street Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sNu de Ronde van Italië weer voorbij is is het alweer tijd om het Critérium du Dauphiné 2019 te zien vertrekken vanuit het departement Cantal en om precies te zijn vanuit Aurillac. Het betreft de 71de editie van deze wedstrijd die door sommige renners wel wordt beschouwd als de ultieme voorbereiding op de Tour de France (de organisator van de wedstrijd gebruikt nu zelfs de tagline "en route vers le Tour de France; anderen geven de voorkeur aan de Ronde van Zwitserland die op 15 juni van start gaat) en deze bestaat uit 8 etappes waarvan één individuele tijdrit (de 4de etappe, halverwege de week) met een totale afstand van 1202,1 kilometer.

  Laten we nu samen de verschillende etappes van het Critérium du Dauphiné 2019 bekijken met De kaartten op Open Street Maps/Google Earth.

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 op Open Street Maps

  1/ zondag 9 juni 2019 - Aurillac > Jussac - 142 km

  De eerste etappe van dit Critérium du Dauphiné 2019 plaats vindt in de Cantal, met start in Aurillac. Terwijl de finish in Jussac op slechts tien kilometer ten noorden ligt betreft het hier een etappe van 142 kilometer.

  Al snel beginnen de renners met de zwaarste klim van deze etappe, een klim van de 1ste categorie, de Puy Mary (10,6 km à 6,1%), waarvan de top zal worden bereikt na 34 kilometer. De 30 volgende kilometers zijn bergafwaarts, via de tussensprint van Salers. Na de klim van de Côte de Besse (4de categorie, 2,6 km à 5,2%) kunnen de renners nieuwe energie opdoen in de bevoorradingszone in Saint-Chamant voordat ze beginnen met de klim van de Côte de Saint-Cernin (3de categorie, 4,8 km à 4,3%).

  Verderop komt het peloton terecht op een lokaal circuit rondom de finishstad waarin ze - twee keer dus - de Côte de Roquetanou (2de categorie, 3,6 km à 7%) beklimmen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  1/ Aurillac > Jussac

  [X] Close

  1/ Aurillac > Jussac

  [X] Close

  2/ maandag 10 juni 2019 - Mauriac > Craponne-sur-Arzon - 180 km

  De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gaat van start op een paar kilometer ten noorden van de finish van de dag ervoor, in Mauriac. Deze etappe is heuvelachtig, met maar liefst 8 beklimmingen gedurende de etappe, waarvan 5 in de eerste helft: de Côte de Moussages (2de), Côte de la Martel (3de), Côte de Cheylade (3de), Côte de la Tourbière du Jolan (4de) en de Côte de Chavanon (3de). In de tweede helft van de etappe, na de bevoorradingszone in Grenier-Montgon staan de Côte de la Baraque (3de), Côte de la Barbatte (2de) en - na de tussensprint in La Chaise-Dieu - de Côte de Saint-Victor-sur-Arlanc (2de) op het programma. De 18 laatste kilometers van de etappe zijn dan vrijwel vlak tot aan de finish in Craponne-sur-Arzon.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  2/ Mauriac > Craponne-sur-Arzon

  [X] Close

  2/ Mauriac > Craponne-sur-Arzon

  [X] Close

  3/ dinsdag 11 juni 2019 - Le Puy-en-Velay > Riom - 177 km

  Vanuit Le Puy-en-Velay, ten zuiden van de finish van de dag ervoor, gaan de renners van start voor de 3de etappe, en - na de Côte d'Allègre (4de categorie) en de tussensprint in La Chaise-Dieu vlakbij de plek waar het parcours dat van de dag ervoor kruist - via Ambert en de bevoorradingszone in Job.
  In de tweede helft van de etappe vinden de renners een opeenvolging van 3 klimmetjes van de 4de categorie, de Côte d'Augerolles, de Côte de Courpière en de Côte de Coulaud, maar dat zal waarschijnlijk niet voorkomen dat deze etappe eindigt in een massasprint, al was het alleen maar omdat de top van de laatste klim zich op zo'n 60 kilometer van de finish in Riom bevindt. De tussensprint van deze etappe vindt plaats in Entraigues, op zo'n vijftien kilometer van de finish.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  3/ Le Puy-en-Velay > Riom

  [X] Close

  3/ Le Puy-en-Velay > Riom

  [X] Close

  4/ woensdag 12 juni 2019 - Roanne > Roanne - individuele tijdrit - 26,1 km

  Halverwege de week is de etappe van woensdag een individuele tijdrit, met start en finish in Roanne, ter hoogte van de Scarabée, de evenementenhal van de stad. De etappe vindt ten westen van de stad plaats. De eerste helft van deze race tegen de klok gaat bergop, tot aan Saint-André-d'Apchon en vervolgens dalen de renners tot aan Pouilly-les-Nonains, gevolgd door 7 kilometer vlak tot aan de finish in Roanne. Het stuk tussen Saint-Alban-les-Eaux en het hoogste punt van deze etappe en de afdaling zijn meest bochtige stukken, maar verder zijn de wegen vrijwel recht tijdens deze tijdrit.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  4/ Roanne > Roanne

  [X] Close

  4/ Roanne > Roanne

  [X] Close

  5/ donderdag 13 juni 2019 - Boën-sur-Lignon > Voiron - 201 km

  De 5de etappe is één van de langste etappes van dit Critérium du Dauphiné 2019 (alleen de etappe de volgende dag is langer), met start in Boën-sur-Lignon, ten zuiden van Roanne, maar deze etappe is niet bijzonder zwaar. Na de 4 klimmetjes van de 4de categorie, de Côte de Saint-Galmier, de Côte de Saint-Symphorien-sur-Coise, de Côte de Givors en de Côte de Vienne, en de bevoorradingszone in Jardin is de rest van de etappe namelijk behoorlijk vlak, met de tussensprint in Pajay en tot aan de finish in Voiron.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  5/ Boën-sur-Lignon > Voiron

  [X] Close

  5/ Boën-sur-Lignon > Voiron

  [X] Close

  6/ vrijdag 14 juni 2019 - Saint-Vulbas (Plaine de l'Ain) > Saint-Michel-de-Maurienne - 229 km

  De langste etappe van dit Critérium du Dauphiné 2019, met start in Saint-Vulbas, staat deze vrijdag 14 juni op het programme. Deze etappe is in het begin vlak maar komt dan in het massif des Bauges terecht waar de renners de Col de la Chambotte (5 km à 7,8%, 2de categorie), de Côte de Lachat (4de) - gevolgd door de bevoorrading in Allèves en de tussensprint in Le Châtelard - de Col du Frêne (4de), de Côte de Châteauneuf (4de), de Côte d'Aiton (3de) en de Côte de Saint-Georges-d'Hurtières (2de categorie, 4,9 km à 5,9%) beklimmen.

  Na een wat makkelijker stukje vals plat en de doorkomst door Saint-Jean-de-Maurienne beginnen de renners met de klim van de Côte du Bochet waarna ze op het circuit terecht komen waarin ze al snel voor het eerst over de finishlijn komen en vervolgens verder rijden naar het noorden richting de Col de Beaune (2de categorie, 8,1 km à 5,6%), waarna ze wederom richting de finishlijn in Saint-Michel-de-Maurienne rijden.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  6/ Saint-Vulbas > Saint-Michel-de-Maurienne

  [X] Close

  6/ Saint-Vulbas > Saint-Michel-de-Maurienne

  [X] Close

  7/ zaterdag 15 juni 2019 - Saint-Genix-les-Villages > Les Sept Laux-Pipay - 133,5 km

  Een korte maar zware etappe deze zaterdag! Na een verplaatsing naar de start in Saint-Genix-les-Villages aan de andere kant van Chambéry, begeeft deze etappe zich in eerste instantie richting Chambéry en rijdt langs de zuidkant om het Lac d'Aiguebelette heen en gaat dan via de tussensprint van Nances en de klim van de 1ste categorie, de Col de l'Epine (7,6 km à 7,2%), langs de zuidkant van Chambéry tot aan de voet van de Col du Granier (1ste categorie, 12 km à 5,8%). Na deze opeenvolging van twee klimmen van de eerste categorie ligt er nog een dergelijke klim op de renners te wachten, de Col de Marcieu (10,4 km à 6,1%), en net na Tencin beginnen ze dan aan de slotklim, van de buitencategorie, naar het station Les Sept Laux en om precies te zijn de lokatie Pipay daar.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  7/ Saint-Genix-les-Villages > Les Sept Laux-Pipay

  [X] Close

  7/ Saint-Genix-les-Villages > Les Sept Laux-Pipay

  [X] Close

  8/ zondag 16 juni 2019 - Cluses > Champéry (Suisse) - 113,5 km

  De laatste etappe van dit Critérium du Dauphiné 2019 is de kortste van deze editie en alhoewel het niet de zwaarste etappe zal zijn bevat deze maar liefst twee bergen van de eerste categorie, naast de 5 beklimmingen van de 2de (één) en 3de (vier) categoriën. Het begint al meteen na het vertrek in de stad Cluses met de Côte de Châtillon-sur-Cluses en vervolgens de Côte de Rond die overgaat in de Montée des Gets.

  Na een lange afdaling staat dan de eerste berg van de 1ste categorie van deze etappe op het programma, de Col du Corbier (7,6 km à 7,5%). Na de afdaling en de tussensprint in La Chapelle-d'Abondance komen de renners door Châtel waar de start van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2013 plaats vond en ze beginnen dan met de klim van de Pas de Morgins die hen in Zwitserland brengt. Na de afdaling tot aan Monthey staat dan de tweede klim van de 1ste categorie hen te wachten, de Côte des Rives (8,5 km à 6,2%). De Montée de Champéry moet dan nog beklommen worden en daarvan bereiken ze de top op 1 kilometer van de finish in Champéry.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 De kaart met het parcours van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019 in Open Street Maps Het profiel van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

  8/ Cluses > Champéry (CH)

  [X] Close

  8/ Cluses > Champéry (CH)

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 in Google Earth

  U heeft hierboven het parcours van de etappes van het Critérium du Dauphiné 2019 kunnen ontdekken in Open Street Maps, en ook de etappeprofielen en de tijd- en routeschema's. Als u liever het volledige parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 ineens bekijkt of als u een virtuele vogelvlucht wenst te maken over één of meerdere etappes dan kan dat via een link waarmee u het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 kunt downloaden in Google Earth, middels een KML bestand:

  >> Download het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 in Google Earth

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2019 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 9285x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Criterium du Dauphiné Libéré| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Ready for LIVE race

  | Stefano | zaterdag 08 juni 2019 om 12:34:09

 2. Do you know how I might find GPS route files of the stages of the Dauphiné?
  Thanks

  | Ken | vrijdag 14 juni 2019 om 19:08:58

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer negen ?