vrijdag 10 mei 2019 om 22u26

Deze zaterdag, 11 mei 2019, gaat de Giro d'Italia 2019 van start in Bologna met een individuele tijdrit. De 102de editie van de Ronde van Italië, die in 2019 zijn 110de verjaardag viert, bestaat uit 21 etappes waarvan drie individuele tijdritten (de 1ste, 9de en 21ste etappe) met een totale afstand van 3.576,8 kilometer. 7 etappes kennen een aankomst bergop terwijl 5 etappes plaatsvinden in het hooggebergte en 7 in het middelgebergte.

Laten we nu alle etappes van deze Ronde van Italië 2019 in detail bekijken met de Open Street Maps/Google Earth kaarten in dit artikel.

Het parcours van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


1/ zaterdag 11 mei 2019 - Bologna > Bologna - individuele tijdrit - 8 km

De eerste etappe van deze Ronde van Italië 2019 is een race tegen de klok in de straten van de stad Bologna. Na een start in het centrum begeven de renners zich naar het uiterste zuiden van de stad waar een tussenliggend tijdwaarnemingspunt ligt aan de voet van de slotklim naar de Madonna di San Luca.

De eerste renner die van start gaat in deze individuele tijdrit is Tom Dumoulin (Team Sunweb) om 16u50 en de renner die deze race tegen de klok afsluit is Salvatore Puccio (Team Ineos) die om 19u45 van start gaat.

Hieronder vindt u de startvolgorde en -tijden van de openingstijdrit van de Ronde van Italië 2019:

>> startvolgorde en -tijden van de eerste etappe van de Giro d'Italia 2019: tijdrit in Bologna

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 1ste etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2019

1/ Bologna > Bologna

[X] Close

1/ Bologna > Bologna

[X] Close

2/ zondag 12 mei 2019 - Bologna > Fucecchio - 205 km

De tweede etappe van deze Ronde van Italië gaat van start op bijna dezelfde plaats als de tijdrit de dag ervoor, in het centrum van Bologna, maar ditmaal betreft het een etappe in lijn van maar liefst 205 kilometer. Een eerste klim na zo'n vijftig kilometer in de etappe maakt geen deel uit van het bergklassement. Daarom vinden we pas in de tweede helft van de etappe belangrijke punten, met de twee tussensprints, in Montespertoli, bovenop een klein klimmetje, en in Empoli. Er zijn dan nog twee beklimmingen te gaan, Montalbano (il Castra) en San Baronto, respectievelijk van de 3de en 4de categorie, maar de sprintersploegen zullen er waarschijnlijk wel in slagen om zich te organisen voor de finish in Fucecchio om één van de sprinters deze etappe te laten winnen.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 2de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2019

2/ Bologna > Fucecchio

[X] Close

2/ Bologna > Fucecchio

[X] Close

3/ maandag 13 mei 2019 - Vinci > Orbetello - 220 km

Vanuit Vinci, ter hoogte van Florence, gaan de renners van start voor de 3de etappe, via Emboli, en vervolgens ook hier weer langs een klimmetje wat niet meetelt voor het bergklassement, via Certaldo en de tussensprint in Poggibonsi, de sprint in Grosseto en de klim van de Poggio l'Apparita van de 4de categorie, gevolgd door zo'n 25 kilometer vlak tot aan de finish in Orbetello, grotendeels over een kustweg langs de laguna van Ponente.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 3de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2019

3/ Vinci > Orbetello

[X] Close

3/ Vinci > Orbetello

[X] Close

4/ dinsdag 14 mei 2019 - Orbetello > Frascati - 235 km

Aan de start in Orbetello, bijna op hetzelfde plek als de finish de dag ervoor, staat een etappe van 235 kilometer de renners te wachten, allereerst landinwaarts tot aan het meer van Bolsena en via de klim van Manciano (4de categorie), en vervolgens richting het zuid-oosten, via de tussensprint van Vetralla net na de bevoorradingszone. Ten noord-oosten van Rome betwisten de renners dan de sprint van Mentana, alvorens ze koers zetten richting de finish in Frascati.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 4de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2019

4/ Orbetello > Frascati

[X] Close

4/ Orbetello > Frascati

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


5/ woensdag 15 mei 2019 - Frascati > Terracina - 140 km

De 5de etappe is een kortere etappe, die start in Frascati en na een ommetje via Rocca Priora en een heuvelachtig begin van de etappe, vinden de renners de twee tussensprints van deze etappe vrij dicht bij elkaar, in Cisterna di Latina en in Latina, gevolgd door de enige klim van de dag in Sezze (4de categorie). Wat volgt is dan de afdaling en een vlak deel van zo'n 40 kilometer, tot aan de finishlijn in Terracina, na een rondje op een lokaal circuit rondom de finishstad.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 5de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2019

5/ Frascati > Terracina

[X] Close

5/ Frascati > Terracina

[X] Close

6/ donderdag 16 mei 2019 - Cassino > San Giovanni Rotondo - 238 km

Dit is één van de langste etappes van deze Giro d'Italia 2019, op één kilometer na de langste, die start in Cassino op donderdag 16 mai. Deze etappe doorkruist het land van west naar oost. Ondanks de beklimmingen die we zien in het etappeprofiel vinden we pas in het slotstuk van deze etappe een echte officiële klim, de Coppa Casarinelle van de 2de categorie, vrijwel onmiddellijk gevolgd door de tussensprint in San Marco in Lamis. Aangekomen in de finishstad San Giovanni Rotondo rijden de renners een vrijwel volledig rondje tot aan de finishlijn in de via Aldo Moro.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 6de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2019

6/ Cassino > San Giovanni Rotondo

[X] Close

6/ Cassino > San Giovanni Rotondo

[X] Close

7/ vrijdag 17 mei 2019 - Vasto > L'Aquila - 185 km

Après un déplacement vers le départ à Vasto, cette etappe suivra dans un premier temps la côte, jusqu'au sprint à Ortona, avant de rentrer dans les terres, par le sprint à Ripa Teatina et par Chieti. A une cinquantaine de kilomètres de l'arrivée, les coureurs auront une difficulté de la 2de categorie à monter, Le Svolte di Popoli. Ensuite ils tourneront vers le nord-ouest, jusqu'à l'arrivée à L'Aquila, après un petit tour autour du château qui domine la ville.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 7de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2019

7/ Vasto > L'Aquila

[X] Close

7/ Vasto > L'Aquila

[X] Close

8/ zaterdag 18 mei 2019 - Tortoreto Lido > Pesaro - 239 km

Een transfer brengt de renners weer terug naar de kust, voor de start van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2019, in Tortoreto Lido. Ze volgen dan de kustlijn via Ancona, de bevoorradingszone, de sprint in Senigallia en tot aan Mondolfo waar ze linksaf slaan, richting de sprint in Calcinelli. Meteen daarna beklimmen ze de Monte della Mattera van de 3de categorie en zetten ze koers richting de finishstad Pesaro maar voor ze daar aan komen rijden ze om via Cattolica en beklimmen ze twee bergjes van de 4de categorie, Monteluro en Gabicce Monte.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 8ste etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2019

8/ Tortoreto Lido > Pesaro

[X] Close

8/ Tortoreto Lido > Pesaro

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


9/ zondag 19 mei 2019 - Riccione > San Marino (RSM) - individuele tijdrit - 34,8 km

De eerste week van de Giro d'Italia 2019 eindigt met de 9de etappe in de vorm van een individuele tijdrit, soortgelijk aan de eerste etappe maar dan langer, die eindigt bergop.

De start vindt plaats in Riccione in Italië, maar de renners zetten koers richting de Repubblica di San Marino, om zo naar de finish te klimmen in San Marino.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 9de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het etappeprofiel van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2019

9/ Riccione > San Marino

[X] Close

9/ Riccione > San Marino

[X] Close

R1/ maandag 20 mei 2019

Na een lange week van 9 etappes kunnen de renners dan eindelijk wat uitrusten op deze maandag 20 mei.

10/ dinsdag 21 mei 2019 - Ravenna > Modena - 145 km

De dag na de eerste rustdag hervat de Giro d'Italia 2019 rustig aan, met een volledig vlakke etappe, tussen Ravenna en Modena. Terwijl de etappeoverwinning waarschijnlijk dus beslist zal worden in een massasprint, betwisten de renners ook twee tussensprints, in San Giovanni in Persiceto en in Crevalcore.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 10de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het profiel van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2019

10/ Ravenna Lido > Modena

[X] Close

10/ Ravenna > Modena

[X] Close

11/ woensdag 22 mei 2019 - Carpi > Novi Ligure - 221 km

De 11de etappe is wederom een volledig vlakke etappe, ditmaal met een wat langere afstand, 221 kilometer, om zo de oversteek van oost naar west van Italië voort te zetten. De start vindt plaats in Carpi en de renners begeven zich richting Novi Ligure, waarvoor ze in het slotstuk van de etappe een deel van het parcours van Milaan-Sanremo volgen. De etappeoverwinning wordt ook hier waarschijnlijk weer beslist in een massasprint, al was het maar omdat de laatste rechte lijn ditmaal maar liefst 2,8 kilometer lang is. Voordat ze daar aankomen betwisten de renners twee tussensprints, in San Zenone Al Po en in Pontecurone.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 11de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het profiel van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2019

11/ Carpi > Novi Ligure

[X] Close

11/ Carpi > Novi Ligure

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


12/ donderdag 23 mei 2019 - Cuneo > Pinerolo - 158 km

Voor de start van de 12de etappe hebben de renners zich dan verplaatst naar Cuneo en de etappe die hen staat te wachten is relatief kort maar daarom nog niet simpel. De etappe zal van begin tot eind enigszins heuvelachtig zijn en deze bevat de eerste klim van de 1ste categorie van deze Giro d'Italia 2019, de Montoso met een stijgingspercentage van 9,4% over een afstand van 8,9 km wat soms zelfs plaatselijk oploopt tot 14%. Na een snelle afdaling bevindt de finishstad Pinerolo zich dan op slechts 16 kilometer, wellicht een gelegenheid voor een kopgroep om de etappe te winnen en waarom ook niet voor de klassementsrenners om eventueel wat tijd te pakken op hun concurrenten.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 12de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het profiel van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2019

12/ Cuneo > Pinerolo

[X] Close

12/ Cuneo > Pinerolo

[X] Close

13/ vrijdag 24 mei 2019 - Pinerolo > Ceresole Reale (Lago Serù) - 196 km

De start van de 13de etappe vindt plaats in Pinerolo, waar de etappe de dag ervoor finishte. Het betreft een echte bergetappe want de renners beklimmen, terwijl ze rondom Turijn rijden, niet alleen de Colle del Lys van de 1ste categorie en de Pian del Luppo van de 2de categorie, maar ze eindigen ook met een lange slotklim naar de finish boven Ceresole Reale, ter hoogte van het meer Lago Serrù, een klim van de 1ste categorie.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 13de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het profiel van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2019

13/ Pinerolo > Ceresole Reale

[X] Close

13/ Pinerolo > Ceresole Reale

[X] Close

14/ zaterdag 25 mei 2019 - Saint Vincent > Courmayeur - 131 km

Voor de start van de 14de etappe verplaatsten de renners zich dan naar Saint Vincent en het betreft hier een korte maar niet minder zware etappe die hen te wachten staat deze zaterdag. Tijdens deze etappe beklimmen de renners maar liefst 4 bergen (zonder de tussensprint mee te tellen die zich in La Salle op een klimmetje bevindt): Verrayes (2de categorie), Verrogne (1ste categorie), Truc d'Arbe (2de categorie) en Colle San Carlo (1ste categorie), alvorens de etappe te eindigen met de slotklim naar de finish in Courmayeur waar de finishlijn zich bevindt ter hoogte van de kabelbaan Skyway Monte Bianco die Courmayeur verbindt met de Mont Blanc en Chamonix. Deze slotklim is 8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% over de eerste 3 kilometers en vervolgens 2 tot 3% voor de resterende afstand.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 14de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het profiel van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2019

14/ Saint-Vincent > Courmayeur (Skyway Monte Bianco)

[X] Close

14/ Saint-Vincent > Courmayeur (Skyway Monte Bianco)

[X] Close

15/ zondag 26 mei 2019 - Ivrea > Como - 232 km

Vanaf de grens met Frankrijk zijn de renners voor de start van de 15de etappe verplaatst naar Ivrea waar hen een langere etappe dan de vorige licht te wachten, 232 kilometer. Ook al is dit een etappe in het middelgebergte, de eerste 160 kilometers zijn vlak, via de tussensprints van Busto Arsizio en Cantù. In het slotstuk wordt het echter wat zwaarder, met de befaamde Madonna del Ghisallo met stijgingspercentages die oplopen tot 14%, snel gevolgd door de klim van Colma di Sormano en na een eerste doorkomst door de stad Como, wacht hen nog een klim en uiteindelijk bereiken ze op minder dan 9 kilometer van de finish de top van Civiglio, waarna ze afdalen naar de finish in Como.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van de 15de etappe du Giro d'Italia 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2019 De kaart met het parcours van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps Het profiel van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2019

15/ Ivrea > Como

[X] Close

15/ Ivrea > Como

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


R2/ maandag 27 mei 2019

Na de tweede week van deze Ronde van Italië 2019 kunnen de renners opnieuw wat uitrusten deze maandag 27 mei.

Wat volgt in dit artikel is helaas niet vertaald vanuit het Frans naar het Nederlands. Deze inhoud wordt wel in dit artikel ter beschikking gesteld omdat u hiermee de kaarten van de volgende etappes kunt ontdekken. Aan het eind van dit artikel vindt u ook het parcours van de verschillende etappes in Google Earth.

16/ mardi 28 mai 2019 - Lovere > Ponte di Legno - 226 km

Au bord du lac à Lovere c'est une longue étape alpestre qui attend les coureurs du Giro d'Italia 2019. D'abord ils passeront par deux montées non référencées, le Passo della Presolana et le Passo della Croce di Salven. Après le sprint d'Edolo, ils arrivent alors sur le circuit final de l'étape et après la zone de ravitaillement ils passeront une première fois sur la ligne d'arrivée à Ponte di Legno. C'est depuis l'entrée sur le circuit qu'ils se trouvent alors sur des routes en pente mais après ce premier passage sur la ligne ils entament la vraie montée du fameux Passo Gavia, avec ses 2618 mètres le toit de ce Tour d'Italie 2019. La descente les mène alors par Bormio où ils tournent vers le sud jusqu'au sprint à Mazzo di Valtellina où s'arrête la descente puisqu'ils seront alors au pied de la dernière montée de l'étape, le Passo del Mortirolo de 1ère catégorie. Sa descente continue ensuite jusqu'au point d'entrée sur le circuit à Monno et il reste alors une quinzaine de kilomètres en légère montée (3 à 4%) jusqu'à l'arrivée à Ponte di Legno !

Ci-dessous vous trouverez l'itinéraire horaire, le profil et la carte Open Street Maps du parcours de la 16ème étape du Giro d'Italia 2019. Cliquez sur les images pour les agrandir.
L'itinéraire horaire de la 16ème étape du Giro d'Italia 2019 La carte du parcours de la 16ème étape du Giro d'Italia 2019 sur Open Street Maps Le profil de la 16ème étape du Giro d'Italia 2019

16/ Lovere > Ponte di Legno

[X] Close

16/ Lovere > Ponte di Legno

[X] Close

17/ mercredi 29 mai 2019 - Commezzadura (Val di Sole) > Anterselva/Antholz - 181 km

La 17ème étape commence en descente à Commezzadura (Val di Sole) jusqu'à Fondo, d'où les coureurs entament la montée du Passo della Mendola qui n'est pas référencée pour le classement de meilleur grimpeur mais qui ne s'en sentira pas moins dans les jambes en ce début d'étape. Après la descente de cette difficulté jusqu'à Bolzano/Bozen, la suite de l'étape sera quasiment en montée continue, avec une pente plus ou moins importante, mais les difficultés seront moins importantes que sur les étapes précédentes.

En effet, après le sprint de Bressanone/Brixen, ils auront une difficulté de 4ème catégorie à monter, jusqu'à Elvas alors qu'un peu plus tard ils monteront vers Terento/Terenten. Après une courte descente, ils se disputent alors un sprint intermédiaire à Brunico/Bruneck où un départ d'étape du Tour d'Italie avait eu lieu en 2010. A partir de là ils monteront progressivement vers le pied de la montée finale d'Anterselva/Antholz. L'arrivée n'aura pas lieu dans le village principal mais juste avant le lac qui porte le même nom, dans le centre de biathlon, après le passage dans un tunnel pour y accéder.

Ci-dessous vous trouverez l'itinéraire horaire, le profil et la carte Open Street Maps du parcours de la 17ème étape du Giro d'Italia 2019. Cliquez sur les images pour les agrandir.
L'itinéraire horaire de la 17ème étape du Giro d'Italia 2019 La carte du parcours de la 17ème étape du Giro d'Italia 2019 sur Open Street Maps Le profil de la 17ème étape du Giro d'Italia 2019

17/ Commezzadura (Val di Sole) > Anterselva/Antholz

[X] Close

17/ Commezzadura (Val di Sole) > Anterselva/Antholz

[X] Close

18/ jeudi 30 mai 2019 - Valdaora/Olang > Santa Maria di Sala - 222 km

La 18ème étape se déroule majoritairement en descente au départ de Valdaora/Olang. La seule difficulté référencée se trouve au milieu de l'étape, à Pieve di Alpago (4ème catégorie) et les deux sprints intermédiaires se trouvent dans la deuxième partie de l'étape, à Conegliano et à Scorzè à seulement 17 kilomètres de l'arrivée à Santa Maria di Sala.

Ci-dessous vous trouverez l'itinéraire horaire, le profil et la carte Open Street Maps du parcours de la 18ème étape du Giro d'Italia 2019. Cliquez sur les images pour les agrandir.
L'itinéraire horaire de la 18ème étape du Giro d'Italia 2019 La carte du parcours de la 18ème étape du Giro d'Italia 2019 sur Open Street Maps Le profil de la 18ème étape du Giro d'Italia 2019

18/ Valdaora/Olang > Santa Maria di Sala

[X] Close

18/ Valdaora/Olang > Santa Maria di Sala

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


19/ vendredi 31 mai 2019 - Treviso > San Martino di Castrozza - 151 km

Pour la 19ème étape au départ de Treviso, c'est une étape relativement courte et vallonnée qui attend les coureurs. Au cours de l'étape, ils ne trouveront que le Passo di San Boldo de 3ème catégorie et la montée de Lamon de 4ème catégorie, ainsi que les deux sprints intermédiaires, à Lentiai et à Fonzaso. La montée finale se déroule alors encore sur une petite quinzaine de kilomètre, pour une montée de deuxième catégorie, jusqu'à l'arrivée à San Martino di Castrozza.

Ci-dessous vous trouverez l'itinéraire horaire, le profil et la carte Open Street Maps du parcours de la 19ème étape du Giro d'Italia 2019. Cliquez sur les images pour les agrandir.
L'itinéraire horaire de la 19ème étape du Giro d'Italia 2019 La carte du parcours de la 19ème étape du Giro d'Italia 2019 sur Open Street Maps Le profil de la 19ème étape du Giro d'Italia 2019

19/ Treviso > San Martino di Castrozza

[X] Close

19/ Treviso > San Martino di Castrozza

[X] Close

20/ samedi 1er juin 2019 - Feltre > Croce d'Aune-Monte Avena - 194 km

Le dernier week-end de ce Tour d'Italie 2019 commencera par une nouvelle étape de montagne, qui forme quasiment une boucle entre départ et arrivée, mais mesure toutefois 194 km. Rapidement après le départ de Feltre commence la montée de la Cima Campo dont le sommet sera atteint après 27,1 kilomètres. Après la descente de cette première difficulté, de 2ème catégorie, et le sprint à Telve, les coureurs commencent déjà la montée de la montée de 1ère catégorie, le Passo Manghen.

Lors du passage dans la vallée qui suit la descente de cette deuxième difficulté, les coureurs pourront se ravitailler avant de se disputer le deuxième sprint intermédiaire à Predazzo et enchaîner sur la troisième montée du jour, celle du Passo Rolle. Après une longue descente, il restera alors l'enchaînement des deux dernières difficultés, dont l'arrivée en altitude. Cet enchaînement commence par une montée de deuxième catégorie, celle du Croce d'Aune. Après une courte descente, les coureurs attaquent alors une montée pentue de 7 km à 7,4% (montant par endroit jusqu'à 10%) qui lui doit la classification en première catégorie !

Ci-dessous vous trouverez l'itinéraire horaire, le profil et la carte Open Street Maps du parcours de la 20ème étape du Giro d'Italia 2019. Cliquez sur les images pour les agrandir.
L'itinéraire horaire de la 20ème étape du Giro d'Italia 2019 La carte du parcours de la 20ème étape du Giro d'Italia 2019 sur Open Street Maps Le profil de la 20ème étape du Giro d'Italia 2019

20/ Feltre > Croce d'Aune-Monte Avena

[X] Close

20/ Feltre > Croce d'Aune-Monte Avena

[X] Close

21/ dimanche 2 juin 2019 - Verona > Verona - contre-la-montre individuel - 17 km

La toute dernière étape du Tour d'Italie 2019 se déroulera sous forme de contre-la-montre d'une longueur de 17 kilomètres dans la ville de Verona. La première partie se déroule sur le plat, pour ensuite enchaîner sur une montée d'environ 4,5 km au milieu de l'étape, avant une fin à nouveau sur le plat.

Ci-dessous vous trouverez l'itinéraire horaire, le profil et la carte Open Street Maps du parcours de la 21ème étape du Giro d'Italia 2019. Cliquez sur les images pour les agrandir.
L'itinéraire horaire de la 21ème étape du Giro d'Italia 2019 La carte du parcours de la 21ème étape du Giro d'Italia 2019 sur Open Street Maps Le profil de la 21ème étape du Giro d'Italia 2019

21/ Verona > Verona

[X] Close

21/ Verona > Verona

[X] Close

Het parcours van de Ronde van Italië 2019 in Google Earth

U heeft hierboven het parcours van de etappes van de Giro d'Italia 2019 op Open Street Maps kunnen ontdekken, alsook hun etappeprofiel en de bijbehorende tijd- en routeschema's. Als u het volledige parcours van de Ronde van Italië 2019 ineens wilt bekijken of als u een virtuele vogelvlucht wenst te maken over één of meerdere etappes bijvoorbeeld, dan kunt u middels de link hieronder het parcours van de Giro d'Italia 2019 downloaden in Google Earth, in een KML bestand wat u kunt openen in Google Earth ! :

>> Download het parcours van de Ronde van Italië 2019 in Google Earth

Het parcours van de Giro d'Italia 2019 in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 12194x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2019 | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Stage 16 has been modified due to avalanches risk along Passo Gavia
  The new trak in 195km long with a new climb: Cevo, category 3.
  https://riders.dalli.it/races/GDI/2019/kml/16.kml

  | Stefano | maandag 27 mei 2019 om 16u18

 2. Ciao Stefano, can you share also the next stages kml please?
  Thomas didn't share it yet unfortunately..
  thank you both!
  Andrea

  | Andrea | dinsdag 28 mei 2019 om 11u34

 3. ok Stefano, I made it changing the end number of the path..
  thanks a lot, Andrea

  | Andrea | dinsdag 28 mei 2019 om 14u06

 4. The KML file of the whole race route has now been published. The KML files for the individual stages were of course available as well through some retro engineering ;-).

  As for today's stage, I did see the change of course but didn't have the time to integrate it. It also reminded me of the bad memories of a few years ago where I corrected a stage based on a new race route .. for the stage being cancelled in the end! ;-)

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 28 mei 2019 om 15u51

Plaats een reactie

Het is niet langer mogelijk te reageren op dit artikel.