woensdag 27 december 2017 om 21u07

Op 22 mei 2014 noemde velowire.com al een mogelijke Grand Départ van de Tour de France 2019 in Brussel, in het kader van de 50 jaar van de eerste van de 5 overwinningen in de Tour de France van Eddy Merckx. Op 30 mei jongstleden, maakte de organisator van de Tour, Amaury Sport Organisation (A.S.O.), eindelijk officieel dit Grand Départ bekend, wat 100 jaar na de introductie van de Gele Trui* en 61 jaar na het laatste Grand Départ van de Belgische hoofdstad plaats zal vinden.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Eddy Merckx: wel of niet aanwezig?

De Kannibaal zelf liet destijds al weten bij dit evenement aanwezig te zijn als ik er nog ben in 2019 en, sindsdien lijkt een ander akkefietje ervoor te zorgen dat hij wellicht niet aanwezig zal zijn bij het Grand Départ ter ere van hem. Eddy MerckxDe relaties tussen Eddy Merckx en A.S.O. schijnen namelijk niet opperbest te zijn op dit moment na het stoppen van de Ronde van Qatar, georganiseerd door Merckx voor A.S.O. Volgens Merckx zou A.S.O. hem namelijk respectloos behandeld hebben door te zeggen dat dit zijn schuld was ...

U kunt hieronder luisteren naar een interview van Merckx met de RTBF hierover.
Loading media player

Het programma van het Grand Départ van de Tour de France 2019 in Brussel

In Brussel, in België, zou het programma van het Grand Départ van de Tour de France 2019 bestaan uit twee etappes op het grondgebied van de Belgische hoofdstad.

Inderdaad, volgens de Belgische media zou de eerste etappe van start gaan in Brussel op zaterdag 6 juli 2019 en vervolgens door Vlaanderen en Wallonië rijden. De volgende dag, op zondag 7 juli 2019 zou er een ploegentijdrit op het programma staan in de straten van Brussel!

De details van het Grand Départ zullen bekend gemaakt worden tijdens een persconferentie die in Brussel georganiseerd zou worden op dinsdag 16 januari 2018.

Voordat we deze zullen ontdekken kunnen we nog een kijkje nemen naar de beelden van de vorige doorkomsten van de Tour de France in Brussel:


>> Daarnaast kunt u de foto's van de laatste etappestart van de Tour de France in Brussel, in 2010, bekijken

* dat jaar zou de Tour wat mij betreft ook de eerste drager van de Gele Trui, Eugène Christophe moeten vereren, en dus de stad Malakoff, die net als voor mij voor hem ook zijn woonplaats was! (maar toen ik dat geopperd heb tijdens de actie "Malakoff en ik" heb ik daar geen enkele reactie op gekregen ...)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

7 reacties | 12982x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2019

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. Dank voor deze - zoals gewoonlijk - gedegen informatie! Goed om het geheugen op te frissen. Goed idee om in 2019 tevens Eugène Christophe te herdenken/huldigen.Ik hoop op aanwezigheid Eddy Merckx. Ophalen van geschiedenis is deel van de charme van de Tour de France.

  | elli izeboud | donderdag 28 december 2017 om 12u10

 2. CLM par equipes 28 km agglo Bruxelles. Etape sprinter 192km (Bosberg et Mur de Grammont loin de l'arrivée).

  | barbote | dinsdag 16 januari 2018 om 12u50

 3. Hey Thomas, bien le tour 2018 n"est même pas encore fini, je devient déjà curieux afin de savoir les passages aux alpes et aux pyrenées, après les deux etappes de départ à Bruxelles. Est-ce vous avez déjà de plus amples renseignements à ce point svp? Merci d'avance Thomas.

  | marcel van londerzeele | zaterdag 28 juli 2018 om 22u25

 4. marcel
  Il y a déjà quelques pistes sur la discussion "Le Grand Départ du Tour de France 2019 à Bruxelles?"

  Cordialement

  | Pierre LACOUE | zondag 29 juli 2018 om 07u13

 5. Dag Thomas,

  via via heb ik vernomen dat er op 15 juli 2019 iig een aankomst zal plaatsvinden in Briancon. Het betreft hier een rit van circa 75 km over de Col de Vars en Col de l'Izoard. Ik heb uit eigen beweging gecheckt naar de beschikbaarheid van hotels in Briancon, veel, zoniet alles is reeds volgeboekt op voornoemde datum.

  | John ten Brink | dinsdag 31 juli 2018 om 11u23

 6. le dauphine du 28 juillet evoque une etape qui arriverait à Villard de Lans et le lendemain un départ de Grenoble.

  | blaise | donderdag 02 augustus 2018 om 08u26

 7. 'Mont Ventoux could return as the race heads to Gap for its second rest day.', Cycling Weekly says in this blog: https://www.cyclingweekly.com/news/racing/tour-de-france/tour-de-france-route-192041

  | Alex | vrijdag 03 augustus 2018 om 19u45

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer drie ?