home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Ploegpresentatie Team High Road wielerploeg 2008

Toegevoegd: zondag 17 februari 2008 om 23:27:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie Team High Road wielerploeg 2008Twee dagen voor het vertrek van de Ronde van Californië werd de Amerikaanse ploeg Team High Road vrijdagavond (2 uur 's middags lokale tijd) gepresenteerd. Phil Liggett, presentator van wielerwedstrijden voor de TV-zenders Versus* en ITV, nam de rol van de lokale Daniel Mangeas op zich in Palo Alto in Californië (de startplaats van de Ronde van Californië). Team High Road is de ploeg die in 2008 voortgekomen is uit de voormalige T-Mobile ploeg.

  Nadat T-Mobile aangekondigd had de Duitse ploeg niet langer te sponsoren, besloot de manager van de ploeg Bob Stapleton toch door te gaan, zelfs zonder hoofdsponsor (op zijn minst tijdelijk). De ploeg is ondertussen officieel Amerikaans geworden en heet nu Team High Road. In Duitsland is de ploeg nog altijd verbonden met Neuer Strassen Sport, maar de ploeg is nu officieel gevestigd in San Luis Obispo in Californië (tussen Los Angeles en San Francisco) in de Verenigde Staten onder de naam High Road Sports.

  High Road Sports presenteerde niet alleen zijn ProTour ploeg maar ook een vrouwenploeg. De belangrijkste nieuwtjes betroffen het nieuwe shirt (wat nu wit is in plaats van zwart) en beloften van gemotiveerde renners die hard willen werken en fair-play (lees: zonder doping te gebruiken) hoog in het vaandel hebben staan.

  Voor de officiële presentatie zijn alle renners van de ploeg, in totaal 42 voor de mannen- en vrouwenploeg, samengekomen in Pismo Beach vlakbij San Luis Obispo voor een trainingsstage.

  De nieuwe renners

  Naast een groot aantal renners van de voormalige T-Mobile ploeg heeft Team High Road maar liefst 11 nieuwe renners aangetrokken:
  - George Hincapie die deze ploeg heeft gekozen nadat de Discovery Channel ploeg eind vorig jaar verdween
  - Bradley Wiggins die de Cofidis ploeg verlaten heeft om naar High Road te komen; bij High Road is hij hét geheime wapen voor de tijdritten ...
  - de Spanjaard Vicente Reynès (26) die naar High Road is gekomen vanaf de Spaanse ploeg Caisse d'Epargne
  - Edvald Boasson Hagen, een jonge Noorse renner (20) die in 2006 in de Noorse ploeg Maxbo-Bianchi professionneel wielrenner is geworden
  - John Devine, een Amerikaanse renner (22) die net als George Hincapie bij Team High Road is gekomen vanaf Discovery Channel
  - Craig Lewis, ook een Amerikaanse renner (22) die van de Slipstream ploeg afkomstig is
  - Thomas Lövkvist, de Zweedse renner (23) die Française des Jeux heeft verlaten
  - Tony Martin, een jonge Duitse renner (22)
  - Morris Possoni, een Italiaan (23) die vorig jaar nog bij Lampre-Fondital reed
  - Marcel Sieberg, een Duitser (25) die de andere Duitse ploeg Gerolsteiner verliet voor High Road
  - Kanstantsin Siutsou, de Wit-Rus (25) die vorig jaar bij Barloworld reed

  De renners die overgebleven zijn van T-Mobile

  Het nieuwe witte shirt van Team High Road18 renners zijn hun manager Bob Stapleton trouw gebleven want nadat T-Mobile zijn sponsoring stopte bleven zij vertrouwen in hem hebben. Dit jaar rijden ze dus niet meer in hun opvallende roze shirt maar in het nieuwe witte shirt van Team High Road:
  - Michael Barry (Canada, 18/12/1975)
  - Marcus Burghardt (Duitsland, 30/06/1983) die de belangrijkste kopman van de ploeg zal zijn
  - Mark Cavendish (UK, 21/05/1985)
  - Gerald Ciolek (Duitsland, 19/09/1986)
  - Scott Davis (Australië, 22/04/1979)
  - Bernhard Eisel (Oostenrijk, 17/02/1981)
  - Linus Gerdemann (Duitsland, 16/09/182) die de 7de etappe van de Tour de France 2007 heeft gewonnen
  - Bert Grabsch (Duitsland, 19/06/1975)
  - André Greipel (Duitsland, 16/07/1982) die bijna alles gewonnen heeft in de Tour Down Under dit jaar
  - Roger Hammond (UK, 30/01/1974)
  - Adam Hansen (Australië, 11/05/1981)
  - Greg Henderson (Nieuw-Zeeland, 09/10/1976)
  - Kim Kirchen (Luxemburg, 03/07/1978)
  - Andreas Klier (Duitsland, 15/01/1976)
  - Servais Knaven (Nederland, 06/03/1971)
  - Marco Pinotti (Italië, 25/02/1976)
  - František Raboň (Tsjechië, 26/09/1983)
  - Michael Rogers (Australië, 20/12/1979)

  In totaal telt de ploeg dus 29 renners. 10 van deze 29 renners zijn jonger dan 25!

  De strijd tegen doping

  Met deze jonge renners heeft Bob Stapleton willen investeren in de toekomst van het wielrennen. Om ervoor te zorgen dat het wielrennen een goede toekomst heeft, heeft hij van de strijd tegen doping een belangrijk punt voor de ploeg gemaakt: een ethische code en een intern programma van dopingcontroles moeten ervoor zorgen dat het wielrennen in de toekomst dopingvrij is!

  Daarnaast heeft de ploeg een samenwerkingsverband opgericht met de organisatie Right To Play. Deze organisatie gebruikt sport- en spelprogramma's om kinderen in landen die in oorlog zijn, waar armoede heerst of waar ernstige ziektes voorkomen op te groeien in goede gezondheid, in vrede en door kennis op te doen waarmee ze een carrière op kunnen bouwen.

  De andere partners

  Alhoewel de ploeg geen hoofdsponsor heeft die zijn naam eraan verbonden heeft, zijn er niet minder dan 16 technische partners:
  - Giant voor de fietsen
  - MOA voor de fietskleding
  - Uvex voor de helmen
  - Oakley voor de zonnebrillen
  - SRM voor de hartslagmeters
  - Schwalbe voor de banden
  - Shimano voor verschillende fietsonderdelen en de wielen
  - Powerbar voor de voedingsproducten
  - Skins voor de compressiekleding
  - First Endurance voor de voedingssupplementen
  - Park Tool voor het gereedschap voor het onderhoud van de fietsen
  - Selle Italia voor de zadels
  - Elite (bidons)
  - Polar (hartslagmeter)
  - Training Peaks (trainingssoftware)
  - Morgan Bleu

  Team High Road doet toch mee met de Giro!!

  Terwijl de ploeg nog ontbrak op het lijstje van uitgenodigde ploegen voor de Giro d'Italia 2008 toen deze op 1 februari bekend gemaakt werd, heeft de ploeg nu bekend gemaakt toch uitgenodigd te zijn!
  Net voor de ploegpresentatie heeft de ploeg aangekondigd dat RCS, de organisator van de Giro d'Italia, Team High Road uiteindelijk toegevoegd heeft aan de lijst van uitgenodigde ploegen voor de Giro. De Amerikaanse ploeg heeft de uitnodiging uiteraard geaccepteerd.

  Na de aankondiging van de ploeg heeft Angelo Zomegnan, Sportdirecteur bij RCS uitgelegd dat op 1 februari de analyse van High Road nog niet volledig afgerond was en dat de ploeg daarom destijds niet uitgenodigd was. Nu de gegevens van de ploeg volledig bestuurd zijn heeft Team High Road alsnog een uitnodiging gekregen.
  Angelo Zomegnan heeft echter wel duidelijk gemaakt dat de ploeg is uitgenodigd onder bepaalde voorwaarden, net als de 21 andere ploegen. Hij behoudt zich namelijk het recht voor om een uitnodiging van één van de ploegen in te trekken tot op de dag van vertrek van de Giro d'Italia op 10 mei als een ploeg "het niet meer verdiend" om uitgenodigd te zijn.

  De uitnodiging van Team High Road is trouwens geldig voor alle wedstrijden georganiseerd door RCS: Monte Paschi Eroica, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Giro d'Italia, Giro del Lazio, Giro del Piemonte en de Giro di Lombardia

  ---
  * de zender Versus heette oorspronkelijk OLN en is eind september 2006 omgedoopt in Versus (zie hier een foto van een uitzending van OLN TV tijdens de Tour de France 2006)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 9585x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentatie 2008| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Giro d Italia | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer drie ?