home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 10 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van Gent-Wevelgem 2017 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: zaterdag 25 maart 2017 om 15:35:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2017 op Google Maps/Google EarthNa "Dwars door Vlaanderen" (gewonnen door Yves Lampaert) en de E3 Harelbeke (waar de overwinning gisteren naar Greg van Avermaet ging), gaan de Belgische klassiekers zondag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 249,2 kilometer (6,4 km meer dan vorig jaar) die in het tweede deel van de koers door het heuvelachtige gebied komt waar de koers vaak beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours op Google Maps/Google Earth van Gent-Wevelgem 2017 en dat parcours is net even iets anders dan vorig jaar!

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2017 op Google Maps

  Zondagochtend hebben de renners en volgers van klassiekers een afspraak in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals zoveel koersen draagt namelijk ook deze de naam van de historische startplaats maar al sinds 2004 wordt er niet meer vanuit Gent vertrokken.

  Het parcours van deze wedstrijd is een beetje gewijzigd ten opzichte van 2016 en zelfs de beklimmingen zijn niet volledig hetzelfde. Genoeg wijzigingen dus om de kaart volledig opnieuw te moeten tekenen!

  Vanuit Deinze vertrekken de renners naar het westen via Tielt, Kortemark, Diksmuide en Veurne en de gebruikelijke eerste bevoorradingszone en daarna zien we dan de echte eerste wijziging (er is ook een aantal kleinere veranderingen in het eerdere deel). In plaats van de grens met Frankrijk over te steken in Oostkappel richting Wormhout zullen de renners de Belgisch/Franse grens volgen tot aan Abele waar ze verder rijden naar Godewaarsvelde aan de andere kant van de grens en waar ze terug zullen komen op het gebruikelijke parcours. Ze gaan dan verder met de klim van de Catsberg, die dit jaar dus wederom de eerste berg zal zijn. Vervolgens beginnen ze dan aan de opeenvolging van de Kokereelberg, Vert Mont en de Zwarte Berg die vanaf twee kanten beklommen zal worden: Côte du Ravel Put en vervolgens Côte de la Blanchisserie.

  Voordat ze terug België binnen rijden staat nog een andere wijziging op het programma, op zoek naar een nieuwe klim: de Ravensberg, en ze komen dan weer terug op het gebruikelijke parcours door linksaf te slaan richting de klim van de Baneberg, nu dus de 7de berg van de dag (was de 6de). Bij Heuvelland vinden ze dan nog twee andere bergen, de Kemmelberg (Belvedère) en de Monteberg.

  Ze leggen dan een lusje af waarmee ze (overgang op het groene deel van het parcours op de kaart) terugkomen bij de 7de berg die dus ook de 10de wordt, de Baneberg, waarna ze wederom de Kemmelberg beklimmen, vanaf de andere kant (Ossuaire).

  Terug in Heuvelland slaan de renners ditmaal linksaf richting Ieper om zo via de grote wegen zich te begeven naar de finish in Wevelgem. Dit slotstuk is hetzelfde als in 2015 en 2016.

  Wie zal morgen Peter Sagan (destijds Tinkoff, nu Bora-Hansgrohe) opvolgen die vorig jaar deze klassieker wist te winnen? Zal de extra klim zorgen voor een ander koersverloop?

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het koersprofiel en het parcours op Google Maps van Gent-Wevelgem 2017. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van Gent-Wevelgem 2017 Het profiel van Gent-Wevelgem 2017 De kaart met het parcours van Gent-Wevelgem 2017 op Google Maps

  Gent-Wevelgem 2017

  [X] Close

  Gent-Wevelgem 2017

  [X] Close

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2017 in Google Earth

  Als u het parcours van Gent-Wevelgem 2017 lievert opent in Google Earth, om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over dit parcours te maken, dan kan dat! Download daarvoor onderstaand KML bestandje en open het in Google Earth:

  >> Download het parcours van Gent-Wevelgem 2017 in Google Earth

  Download het parcours van Gent-Wevelgem 2017 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 15122x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus één ?