zaterdag 20 oktober 2007 om 00u41

Op 25 oktober 2007, aanstaande donderdag dus, wordt de Tour de France 2008 officieel gepresenteerd door A.S.O. in het Palais des Congrès in Parijs.

Vandaag heb ik de uitnodiging voor deze presentatie ontvangen en die zou best wel eens een aanwijzing kunnen geven over het thema van de Tour de France 2008 ...


Le monde en jauneNa 'de wereld in het geel' (le monde en jaune) in 2007, zou op basis van de uitnodiging voor de officiële presentatie best wel eens geconcludeerd kunnen worden dat het thema van de Tour de France 2008 iets met 'het hart' (le coeur) te maken zou kunnen hebben ...

Logo Ossard (l agence)De uitnodiging, vervaardigd door het reclamebureau Ossard (l'agence) uit Bordeaux (ik heb het nooit begrepen dat het in 2007 nog mogelijk is dat een reclamebureau geen website heeft!!), zit in een gele buitenkant waarin een gat in de vorm van een hart zit. Door dat gat heen is het logo van de Tour de France te zien op een rood hart.
Wanneer je de uitnodiging opent zie je het rode hart met daaromheen de tekst waarin staat dat Patrice Clerc, de president van A.S.O. (Amaury Sport Organisation) en Christian Prudhomme, de directeur van de Tour de France, genodigden uitnodigen voor de presentatie van de Tour de France 2008 op 25 oktober 2007 om 11 uur in het Palais des Congrès de Paris.

Uitnodiging presentatie Tour de France 2008 Uitnodiging presentatie Tour de France 2008


LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Wat zou het thema zijn?

Welk thema rondom het hart zou er voor de Tour de France 2008 gekozen zijn?
Iedereen weet sinds september zeker dat wielrenners die de Tour de France rijden een groter hart hebben dan een gemiddelde mens, maar daar zal het waarschijnlijk niets mee te maken hebben ...

Wat is dan wel het thema van de Tour de France 2008?
Au coeur du Tour (middenin de Tour) ?
Le Tour du coeur (de 'hartelijke' / vriendelijke Tour) ?
Au coeur de la France (middenin Frankrijk - gezien de vele etappes in het midden van Frankrijk zou dat ook best nog kunnen) ?
Par amour du vélo (uit liefde voor het wielrennen) ? ; zie discussie in de reacties hieronder
of nog iets heel anders ...

Mécénat Chirurgie CardiaqueSinds 2003 heeft de Tour de France een partnerschap met Mécénat Chirurgie Cardiaque (zie ook het overzicht van de activiteiten in het kader van dit partnerschap tijdens de Tour de France 2007), een organisatie die geld inzamelt om het mogelijk te maken om minder bedeelde kinderen die een beperkte hartfunctie of een misvormd hart hebben te kunnen opereren. Wellicht heeft het dus ook iets te maken met de vijfde verjaardag van dit partnerschap?!

Andere ideeën?

Wellicht heeft u na het lezen en het zien van de uitnodiging nog andere ideeën over wat het thema van de Tour de France 2008 zou kunnen zijn! Laat uw idee dan gerust achter in een reactie op dit artikeltje!!

> Het thema is dus uiteindelijk Le Tour toujours (met als uitleg: de liefde voor de Tour terugbrengen) en dat werd bekend gemaakt tijdens de presentatie op 25 oktober: lees hier meer over de etappes en het volledige parcours van de Tour de France 2008 !

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

8 reacties | 6694x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2008 | Tour de France | Marketing

Reacties

Er zijn 8 reacties!
  1. Salut Thomas,

    Ca pourrait être aussi "Pour l'amour du Tour"

    PS: Je n'ai pas mis l'ensemble de l'invitation sur mon blog pour éviter les copies illégales...
    A+

    | Pascal ORSINI | zaterdag 20 oktober 2007 om 09u51

  2. > Ca pourrait être aussi "Pour l'amour du Tour"

    Bien évidemment ! Ou plus général pour l'amour du vélo (c'est bien ça le Tour de France !).

    > Je n'ai pas mis l'ensemble de l'invitation sur mon blog pour éviter les copies illégales...

    J'y ai pensé aussi bien sûr ! C'est pour ça que j'ai réduit le scan à une image de seulement 250 pixels de large ... si tu imprimes ça à la taille d'origine ça se voit tout de suite que ce n'est pas une invitation originale :-).

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 20 oktober 2007 om 10u47

  3. petite question, vous avez fait comment pour avoir cette invitation??

    | fanofsports | zaterdag 20 oktober 2007 om 21u53

  4. Tout en étant petite, elle est bonne cette question ;-)

    Voici la réponse en quelques lignes : je travaille pour Orange et comme Orange est partenaire officiel du Tour de France nous avons fait pour la première fois cette année un blog qui s'appelle "Orange dans le Tour" sur lequel nous montrons les coulisses du Tour de France et dont j'étais l'auteur car j'étais à l'origine du projet.

    C'est donc dans ce cadre-là que j'ai été invité à la présentation du Tour de France 2008 et je publierai donc quelques articles sur le blog Orange dans le Tour en direct depuis le Palais des Congrès.

    découvrez les coulisses du Tour de France : Orange dans le Tour - blog - www.orangedansletour.com

    | Thomas Vergouwen | zondag 21 oktober 2007 om 14u01

  5. ah ok je comprends tout maintenant
    A++

    | fanofsports | zondag 21 oktober 2007 om 15u06

  6. Le coeur: c\'est l\'auvergne bien évidemment!

    | jeroen wielaert | dinsdag 23 oktober 2007 om 13u49

  7. Pour moi c'est : l'amour du tour
    ( represente l'amour des spectateurs au bord des routes pour le tour malgré les affaires. Il ya toujours autant et voire plus de monde sur le bord des routes)

    | fanofsports | dinsdag 23 oktober 2007 om 16u56

  8. Voilà on est deux à penser que c'est l'amour du Tour...
    Notez que je préfère ça plutôt qu'un point d'interrogation du style Le Tour de la question.
    L'amour de l'auvergne ? Non, non je ne crois pas au risque de décevoir jeroen !
    A Jeudi !

    | Pascal ORSINI | dinsdag 23 oktober 2007 om 17u36

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer vier ?