home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de eerste etappes van de Tour de France 2017 op Google Maps

Toegevoegd: zondag 16 oktober 2016 om 16:19:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de eerste etappes van de Tour de France 2017 op Google MapsTerwijl we slechts twee dagen verwijderd zijn van de presentatie van het parcours van de Tour de France 2017, parcours wat u uiteraard al ontdekt heeft op velowire.com op basis van de geruchten, stel ik voor om nu een kijkje te nemen naar het gedetailleerde parcours van de twee eerste etappes van deze 104de editie van de Grande Boucle, met de eerste etappe in het geheel en het begin van de tweede etappe.

  Het parcours van de individuele tijdrit en het begin van de 2de etappe van de Tour de France 2017

  We wisten het al sinds november 2015 en het werd een maand later bevestigd: de Tour de France 2017 gaat van start in Düsseldorf in Duitsland, met een individuele tijdrit en de start van de tweede etappe, eerste etappe in lijn.

  Laten we nu in detail kijken naar het parcours van deze eerste etappes:

  1/ zaterdag 1 juli 2017 - Düsseldorf (DE) > Düsseldorf (DE) - individuele tijdrit - 13 km

  De eerste etappe vindt plaats in de straten van de stad Düsseldorf op een parcours met behoorlijk wat lange rechte stukken maar ook een paar technische bochten rondom de overgangen over de rivier de Rijn voor alle renners aan de start van de Tour de France 2017. De start vindt plaats in de Stockumer Kirchstraße en de finish in de Rotterdamer Straße bij het congrescentrum van Düsseldorf.

  Het betreft hier een eerste etappe en geen proloog want de afgelegde afstand tijdens deze individuele krachtsinspanning is 13 kilometer lang terwijl de maximale afstand van een proloog 8 kilometer is.

  U vindt hieronder het profiel van deze eerste etappe, een volledig vlakke tijdrit, en het gedetailleerde parcours op een Google Maps kaart. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het profiel van de eerste etappe van de Tour de France 2017 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour de France 2017 op Google Maps

  1/ Düsseldorf (DE) > Düsseldorf (DE)

  [X] Close

  2/ zondag 2 juli 2017 - Düsseldorf (DE) > ???

  De tweede etappe van de Tour de France 2017 gaat ook van start in de stad van het Grand Départ, Düsseldorf. Officieel is de bestemming van deze etappe nog niet bekend, maar als u een kijkje heeft genomen naar de geruchten over het parcours van de Tour de France 2017 weet u al lang dat deze etappe logischerwijze rechtstreeks naar het westen zal rijden naar zijn eindbestemming, Luik in België.

  Nou ja, rechtstreeks naar het westen, niet echt eigenlijk want er is aangekondigd dat deze etappe begint met een lusje van zo'n vijftig kilometer rondom Düsseldorf, ten oosten van de startstad. De fictieve start van deze etappe vindt plaats in het centrum van Düsseldorf, in de Mertensgasse en na een zig-zag parcours in de straten van deze stad bevindt de werkelijke start zich in de Kaiserstraße, zo'n 9 kilometer van de startlokatie. Na minder dan 10 kilometer worden de eerste punten voor het bergklassement al uitgedeeld aan de renner die als eerste boven komt op de Grafenberg en de wedstrijd gaat dan verder naar het oosten tot aan de stad Mettmann waar deze afslaat naar het westen terug richting Düsseldorf.

  Dat is waar het parcours op de kaart ophoudt maar we weten dat de etappe verder gaat naar het westen en dat de tussensprint ervan plaats zal vinden in Mönchengladbach, vlakbij het stadion van Borussia Mönchengladbach, één van de beste voetbalploegen van het land (het "Stadion im Borussia-Park").

  Hieronder vindt u het profiel van het eerste deel van deze tweede etappe (tot aan de terugkeer in Düsseldorf) en het gedetailleerde parcours op een Google Maps kaart. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het profiel van de tweede etappe van de Tour de France 2017 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour de France 2017 op Google Maps

  2/ Düsseldorf (DE) > ???

  [X] Close


  Tot binnenkort voor meer informatie over het parcours van de Tour de France 2017!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 10582x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2017| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Bonjour,
  Je voudrais savoir où vous trouvez ces tracés précis des étapes ?
  Je souhaiterais les reproduire pour un projet perso

  | Frederic | dinsdag 24 januari 2017 om 19:39:49

 2. bonjour quand sera disponible le trace sur google map avec les zone de ravitaillements merci

  | roy | donderdag 22 juni 2017 om 9:19:38

 3. Bonjour @Frederic #1, les informations sont fournies par A.S.O. mais après il faut en déduire où ça passe précisément car les itinéraires horaires et les cartes ne sont pas très précis !

  @roy #2, je travaille dessus actuellement et je devrais pouvoir publier tout ça avant mon départ sur le Tour jeudi prochain, malgré mon emploi du temps très chargé ! Vous avez de la chance, mes cartes intègreront en effet les localisations des zones de ravitaillements, malgré le fait que l'information sur leur localisation n'est pas fournie à ce jour par A.S.O. dans les itinéraires horaires et malgré le fait que le livre de route n'est toujours pas publié pour la presse :-(.

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 23 juni 2017 om 0:12:20

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer vier ?