zondag 20 maart 2016 om 20u42

Na een race die met name gekleurd werd door een 4 man sterke kopgroep zag de 39ste editie van Cholet-Pays de Loire iedereen samenkomen nog voordat het slotcircuit rondom Cholet in zicht was en ondanks een poging van Blel Kadri (AG2R La Mondiale) en van verschillende Belgische renners werd de overwinning uiteindelijk beslist in een massasprint. In een valpartij op 150 meter van de finishlijn was onder de sprinters met name Bryan Coquard (Direct Energie) betrokken en hij kon dus niet meedoen in de massasprint die gewonnen werd door Rudy Barbier (Roubaix Métropole Européenne de Lille).

De samenvatting van Cholet-Pays de Loire 2016

Onder een stralend zonnetje gingen 122 renners vroeg in de middag van start voor 210 kilometer koers rondom Cholet.

Meteen na de start zagen we verschillende ontsnappingspogingen maar uiteindelijk was het die van Maxime Daniel (AG2R La Mondiale), Murilo Fischer (FDJ), Ryan Anderson (Direct Energie) en Yannis Yssaad (Armée de Terre) op kilometer 18 die stand hield. Eén renner (Jaap de Man van Team 3M) zette vervolgens de achtervolging in maar tegen de 4-koppige kopgroep raken hij en het peloton snel achterop. Na zo'n 50 kilometer in de race is de voorsprong van deze groep het grootst met meer dan 11 minuten!

Ondanks het feit dat het peloton in verschillende groepjes uiteen viel weet de eerste groep toch tijd terug te winnen op de kopgroep en op 120 kilometer van de finish is de voorsprong stabiel rond de 4'40". In de tussentijd kwam Maxime Daniel als eerste boven op de eerste 7 hellingen van de "Challenge des 10 bosses" en de renner van de AG2R La Mondiale ploeg wist zo dus deze challenge te winnen.

Op zo'n 80 kilometer van de finish komt het peloton dan al snel terug op de kopgroep, met name dankzij de inspanningen van de renners van de Wanty-Groupe Gobert en Roubaix Métropole Européenne de Lille ploegen en vervolgens ook van de Direct Energie en Armée de Terre ploegen. Wanneer ze bijna aan de klim van de Côte de Roussay, de 8ste helling uit de "challenge", beginnen wordt de kopgroep dan teruggepakt door een eerste peloton want vanwege de versnelling aan kop van het peloton viel dit uiteen in twee grote groepen en verschillende renners die achterbleven.

Het peloton wordt dan nog altijd gecontroleerd door de Armée de Terre en Direct Energie ploegen maar Blel Kadri (AG2R La Mondiale) weet toch tot twee keer toe weg te komen uit het peloton maar zijn voorsprong is nooit meer dan 10 seconden. Onder leiding van de Direct Energie ploeg rijdt het peloton het gaatje met hem weer dicht net na de eerste doorkomst over de finishlijn en na de voorlaatste helling is het dan de beurt aan Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise) om er vandoor te gaan. Wanneer ook hij teruggepakt wordt nog voor de laatste klim begint het peloton gehergroepeerd aan de Côte de la Séguinière. In deze klim weten Floris de Tier (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) er nog vandoor te gaan maar de Direct Energie ploeg geeft hen niet veel ruimte en op iets meer dan 5 kilometer van de finish is dit leidersduo ook teruggepakt.

In de laatste 3 kilometer vormen Johan Le Bon (FDJ) en Damien Gaudin (AG2R La Mondiale) dan het laatste leidersduo maar bij de rode vlag van de laatste kilometer worden ook zij teruggepakt en maakt iedereen zich op voor een massasprint. Op 150 meter van de finish, in de lange rechte lijn naar de finishsstreep in Cholet, vindt dan een valpartij plaats met daarin met name de sprinter Bryan Coquard (Direct Energie).

Uiteindelijk weet Rudy Barbier redelijk eenvoudig de eerste plaats te pakken in Cholet-Pays de Loire 2016, voor Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles-Group Protect) en Yannis Yssaad (Armée de Terre).

De klassementen van Cholet Pays de Loire 2016

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de wedstrijd

Hieronder vindt u de top 10 van Cholet-Pays de Loire 2016:

1/ Rudy Barbier (Roubaix Métropole Européenne de Lille) - 5h11'06"
2/ Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles-Group Protect)
3/ Yannis Yssaad (Armée de Terre)
4/ Nico Denz (AG2R La Mondiale)
5/ Marc Sarreau (FDJ)
6/ David Menut (HP-BTP Auber 93)
7/ Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen-Baloise)
8/ Laurent Evrard (Team 3M)
9/ Armindo Fonséca (Fortuneo-Vital Concept)
10/ Jimmy Turgis (Roubaix Métropole Européenne de Lille)

Het klassement van de Coupe de France PMU 2016 na Cholet Pays de Loire

Na deze 3de wedstrijd op de kalender van ééndagskoersen is het klassement van de Coupe de France PMU 2016 wederom gewijzigd met Baptiste Planckaert die de leiding overneemt:

1/ Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles-Group Protect) - 60 punten
2/ Rudy Barbier (Roubaix Métropole Européenne de Lille) - 50 punten
3/ Anthony Turgis (Cofidis, solutions crédits) - 50 punten
4/ Dries Devenyns (IAM Cycling) - 50 punten
5/ Loïc Chetout (Cofidis, solutions crédits) - 35 punten
6/ Thibaut Pinot (FDJ) - 35 punten
7/ Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen-Baloise) - 30 punten
8/ Yannis Yssaad (Armée de Terre) - 25 punten
9/ Kévin Ledanois (Fortuneo-Vital Concept) - 25 punten
10/ Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert) - 25 punten

De foto's van Cholet-Pays de Loire 2016

Binnenkort kunt u een fotoselectie van deze wedstrijd vinden in het bijbehorende fotoalbum:

>> De foto's van Cholet-Pays de Loire 2016

De video van de finish van Cholet-Pays de Loire 2016

In het filmpje van de finish van de wedstrijd van de Ligue Nationale de Cyclisme, zien we duidelijk de valpartij op 150 meter van de finish en daarna de overwinning van Rudy Barbier:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 2251x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Cholet-Pays de Loire

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. connaît t'on svp les noms des coureurs pris dans la chute ,merci

  | MELSEN Patrick | zondag 20 maart 2016 om 22u07

 2. @Patrick, dans un premier temps je pensais malheureusement devoir vous répondre par la négative car comme la chute est intervenue dans les 3 derniers kilomètres, ils ont été classé dans le même temps que le vainqueur, mais ... Après avoir re-visionné la vidéo je vois Bryan Coquard ainsi qu'a priori deux coureurs de l'équipe Delko Marseille Provence KTM et un coureur de l'équipe HP-BTP Auber 93. Ce dernier, selon le tweet de son équipe était Romain Feillu :  Selon le tweet de l'équipe Delko Marseille Provence KTM, les deux coureurs de cette équipe étaient Benjamin Giraud et Leonardo Duque :  Je ne peux pas garantir qu'il n'y en avait pas d'autres, mais voici ceux que j'ai réussi à identifier ! :)

  | Thomas Vergouwen | zondag 20 maart 2016 om 23u28

 3. merci Thomas TANT MIEUX....pas de dégâts...!!..J'AI CRAINT que l'un des coureurs que je connais ai été pris dans la chute(Bryan ALAPHILIPPE)....tout va donc bien pour tout les coursiers !

  | MELSEN Patrick | maandag 21 maart 2016 om 08u34

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus twee ?