home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Team Direct Energie 2016: rijden met plezier en veel winnen!

Toegevoegd: woensdag 20 januari 2016 om 20:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Team Direct Energie 2016: rijden met plezier en veel winnen!Afgelopen vrijdag 15 januari 2016 werd de ploeg Team Direct Energie voorgesteld aan de pers. De ploeg met een nieuwe sponsor gaat door waar Team Europcar eind vorig jaar ophield en volgens Jean-René Bernaudeau (manager van de ploeg) blijft het voornaamste doel van de professionele ploeg van "Vendée Cyclisme" om te rijden met plezier.

  Nieuw tenue, de renners van de ploeg - van Thomas Voeckler tot de terugkeer van Sylvain Chavanel, via de nieuw aangetrokken renners van de Vendée U opleidingsploeg - en de staff, het kwam allemaal voorbij tijdens de presentatie van het Team Direct Energie 2016!

  De nieuwe sponsor: Direct Energie

  We wisten al sinds oktober 2014 dat Europcar de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg zou stoppen eind 2015. We wisten dus dat, nadat hij op het laatste moment Europcar had gevonden als sponsor ter vervanging van Bouygues Télécom, Jean-René Bernaudeau opnieuw op zoek moest naar een nieuwe sponsor en ditmaal had hij iets minder dan één jaar, om op tijd het dossier rond te krijgen voor de registratie voor het seizoen 2016.

  Verschillende geruchten deden toen de rondte maar de aankondiging van Direct Energie, nummer 3 in de Franse energiemarkt en ook aanwezig in België, als nieuwe sponsor kwam toch min of meer onverwachts. Met Jean-René Bernaudeau, de algemeen manager van de ploeg, blikken we dus terug op de zoektocht naar deze sponsor en het blijkt dat voor Bernaudeau, die in 2016 begint aan het 17de seizoen als manager van deze ploeg, dit bedrijf al een paar jaar in het vizier zat.

  In dit interview ontdekt u ook de belangrijkste doelen van de ploeg in 2016 en de renners die nieuw aangetrokken zijn voor het komende seizoen:

  De renners van Team Direct Energie 2016

  Romain CardisU heeft het ondertussen al begrepen, Sylvain Chavanel maakt zijn comeback in de ploeg (afkomstig van IAM Cycling en het betreft een comeback want hij verliet de ploeg Brioches La Boulangère aan het eind van het seizoen 2004 na bij deze ploeg onder de naam Bonjour te zijn begonnen toen deze in 2000 opgericht werd) en de ploeg heeft daarnaast maar liefst 4 renners aangetrokken van de opleidingsploeg Vendée U: Lilian Calmejane, Romain Cardis (foto), Jérémy Cornu en Fabien Grellier. De andere nieuwe renners in de ploeg zijn Adrien Petit, afkomstig van Cofidis, en Ryan Anderson, een Canadese renner afkomstig van de ploeg Optum-Kelly Benefit Strategies.

  Tijdens de presentatie van de ploeg vervulde Jean-René Bernaudeau tijdelijk de rol van journalist, met interviews van Thomas Voeckler en vervolgens van Sylvain Chavanel, het verrassingsinterview van Romain Sicard, dat van de kopman en sprinter van de ploeg Bryan Coquard en uiteindelijk dat van één van de nieuwelingen afkomstig van Vendée U, Romain Cardis. U vindt deze laatste interviews (allemaal behalve dat van Thomas Voeckler) in onderstaand filmpje:


  De renners die in de ploeg zijn gebleven, afkomstig van Team Europcar, zijn de sprinter Bryan Coquard, de senior Thomas Voeckler, de winnaar van de eerste editie van de Classica Corsica en baanrenner, Thomas Boudat, de Canadees Antoine Duchesne, Yohann Gene, Romain Guillemois, Tony Hurel, Fabrice Jeandesboz, Julien Morice, Bryan Nauleau, Alexandre Pichot, Perrig Quéméneur, Romain Sicard, Guillaume Thévenot en Angelo Tulik.

  De staff: Jimmy Engoulventn, van renner tot trainer / ploegleider

  Na Paris-Tours 2015 verliet Jimmy Engoulvent (Team Europcar) het professionele wielerpeloton. Althans, als renner, want vanaf dit jaar is Engoulvent, afkomstig uit Le Mans en met name succesvol tijdens de 4 Jours de Dunkerque in 2012, traner / ploegleider in ditzelfde team, nu dus bekend onder de naam Team Direct Energie.

  In dit interview ziet u Jimmy Engoulvent reageren op zijn nieuwe rol in de ploeg:

  De foto's van de presentatie van Team Direct Energie

  Vrijdagavond heeft u al een selectie van foto's kunnen bekijken van de presentatie van het Team Direct Energie in het bijbehorende fotoalbum:

  >> foto's Ploegpresentatie Team Direct Energie

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4513x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus negen ?