home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschema

Toegevoegd: vrijdag 02 oktober 2015 om 22:24:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschemaNu de Wereldkampioenschappen van Richmond in de Verenigde Staten voorbij zijn, zijn de Italiaanse klassiekers weer aan de gang met de Tre Valli Varesini die woensdag gewonnen werd door Vincenzo Nibali (Astana Pro Team), Milaan-Turijn die gisteren gewonnen werd door Diego Rosa (Astana Pro Team), de GranPiemonte die vandaag gewonnen werd door Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) en de UCI WorldTour wedstrijd, Il Lombardia of de Ronde van Lombardije 2015, deze zondag, de dag voor de officiële presentatie van het parcours van de Giro d'Italia 2016.


  Il Lombardia, de 109de editie van de wedstrijd, heeft een gewijzigd parcours, met dezelfde start- en finishsteden maar in de omgekeerde volgorde in vergelijking met vorig jaar, met start in Bergamo en finish in Como. Hieronder vindt u een kaart op Google Maps/Google Earth met dit nieuwe parcours, maar ook het tijd- en routeschema en het koersprofiel.


  De wedstrijd van de vallende bladeren vindt overmorgen plaats, in afwachting van zijn kleine broertje Paris-Tours in Frankrijk volgende week. Kleine broertje want deze twee wedstrijden delen dezelfde bijnaam De wedstrijd van de vallende bladeren want de twee klassiekers vinden in het begin van de herfst plaats.

  De beschrijving van het parcours van de Ronde van Lombardije 2015

  Na de start in Bergamo rijden de renners naar het zuiden richting de werkelijke start op de SS42 en vervolgens volgen ze een lusje via Verdello, Mornico Al Serio, Casazza, de klim van de Colle Gallo (7,43 km @ 6%) en Alzano Lombardo voor de terugkeer naar Bergamo.

  Via de bevoorradingszone van San Sosimo rijden ze vervolgens in westelijke richting voordat ze afslaan naar het noorden om te beginnen aan de klim van de Colle Brianza en doorkomen aan de andere kant van het meer van de voormalige finishstad van de wedstrijd, Lecco. Via Valmadrera rijden ze dan weer naar het zuiden tot aan Oggiono waar ze hun weg vervolgen naar het westen alvorens ze wederom verder gaan naar het noorden, naar de bevoorradingszone van Onno.

  Als ze rechtsomkeert maken in Bellagio komen ze wederom op een wat bergachtiger stuk van de wedstrijd terecht: ze beklimmen de gebruikelijke Madonna del Ghisallo waar ze de befaamde kerk vinden van de Beschermheilige van de wielrenners. Deze klim is 8,58 km lang en het hoogteverschil van 532 mètres wordt bereikt middels een klim met gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% (maximale helling van 14% vroeg in de klim).

  Na de afdaling gaan de renners dan verder met de Muro di Sormano die een hoogte van 1.124 meter bereikt en die bestaat uit een beginstuk van 5,1 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4% en vervolgens de echter "muur" van 1,92 km @ 15,8% met een maximale klim tot aan 25 en zelfs 27%.

  De afdaling van deze "muur" tot aan het Comomeer en een stuk vlak langs het meer worden gevolgd door een nieuwe finale die nog twee belangrijke beklimmingen bevat. Na een eerste doorkomst door Como beginnen de renners namelijk aan de klim van Civiglio (4,2 kilometer @ 9,7%) waarna ze afdalen via Ponzate en terugkeren naar Como om vervolgens te beginnen aan de slotklim van San Fermo della Battaglia (397 hoogtemeters met een hoogteverschil van 195 meter en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2% [maximale helling van 10% tegen het einde van de klim]) waarvan de top zich op slechts 5,3 kilometer van de finishlijn bevindt die dus getrokken zal worden op de Lungo Lario Trento in Como.

  Voordat ze daar aankomen dalen de renners af, door twee tunnels, tot op één kilometer van de finish. Ze vinden vervolgens een laatste bocht naar links op 600 meter van de finish en vervolgens zullen we de winnaar kennen van deze 109de editie, die het stokje over zal nemen van Dan Martin!

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het koersprofiel

  U vindt hieronder een kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van de Ronde van Lombardije 2015 Het profiel van de Ronde van Lombardije 2015 De kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 op Google Maps

  Tour de Lombardie 2015

  [X] Close

  Ronde van Lombardije 2015

  [X] Close

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over dit parcours? Of bekijkt u het gewoon liever in Google Earth?

  >> Klik hier om het parcours van de Ronde van Lombardije 2015 te downloaden in Google Earth (KML bestand)

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2015

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 7700x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Il Lombardia | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Good luck Peter Sagan. Be good to see the World Champion winning.

  | rob wright | zondag 04 oktober 2015 om 10:27:18

 2. Les favoris étaient au taquet et on a eu droit à une belle course de mouvement ! Comme quoi, pour avoir une belle course, il faut un parcours qui présente des opportunités mais il faut aussi un tempérament. Les Valverde, Rodriguez et autres Gilbert peuvent prendre des notes.

  | Freddy | zondag 04 oktober 2015 om 19:44:42

 3. Bonjour.

  100% d'accord avec Freddy sur l'analyse du Giro di Lombardia.
  Le parcours, ainsi dessiné, offre de belles opportunités avec une succession de montées dans une très bonne séquence :
  - Ghisallo pour "user" et permettre une première course de mouvements
  - "Muro" qui fait exploser, révèle les faiblesses, et amplifie l'usure"
  - Civiglio en "pivot" décisif (montée/descente)
  - final avec le San Fermo peut encore tout remettre en question.

  Beau tempérament de Nibali, avec (une fois encore) une grosse équipe Astana !

  Je suis/reste convaincu que les organisateurs de grands Tours (Vuelta et Giro sont moins visés) feraient preuve d'intelligence en programmant des étapes de ce type en substitutions des sempiternelles courses de cotes.
  Y a pas photo niveau spectacle.

  J'ai suivi toutes les grandes courses d'un jour, et bon nombre d'épreuves de la "Coupe de France" (quelques belles "joutes") en 2015.
  Si je devais accorder une "mention", ce serait (sans hésitation) pour ce Tour de Lombardie et les "Strade Bianche" en mars.
  Inversément, le Tour des Flandres, Liège-Bastogne-Liège, et meme (depuis 2/3 ans) Paris-Roubaix se jouent de plus en plus à la marge quand jadis ils produisaient de gros écarts.
  J'invite les organisateurs à "revoir leur copie", meme si au final les vainqueurs ne sont pas contestés.

  Ciao.

  | André | maandag 05 oktober 2015 om 8:24:22

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer twee ?