home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour de France 2015 op Google Maps/Google Earth, profielen en tijd- en routeschema's

Toegevoegd: zondag 28 juni 2015 om 11:20:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour de France 2015 op Google Maps/Google Earth, profielen en tijd- en routeschema'sZoals gebruikelijk kunt u op velowire.com alle details van het parcours van deze 102de editie de la Grande Boucle, op Google Maps/Google Earth kaarten op enkele dagen voor de start van de Tour de France 2015.

  Met de informatie in dit artikel zult u alle kleine details, alles bezochte steden en dorpjes van deze Tour kennen en zo op z'n best uw bezoek aan de Tour kunnen voorbereiden of simpelweg beter de wedstrijd volgen!

  Een beetje informatie ...

  Wellicht heeft u al Google Maps kaarten van de Tour de France gevonden op de officiële website van de wedstrijd.

  velowire.com had u dus simpelweg kunnen verwijzen naar die site of de kaarten die geplaatst zijn op letour.fr over kunnen nemen. Als we echter iets preciezer hiernaar kijken wordt al snel duidelijk dat deze kaarten helemaal niet zo precies zijn (de tracks volgen de wegen heel slecht bijvoorbeeld) en dat er ook nog eens fouten zitten in het traject op meerdere plaatsen. Daarnaast zou u niet de mogelijkheid hebben gehad om het parcours te bekijken in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken over de etappes van de Tour de France 2015.

  Daarom vindt u in dit artikel, zoals gebruikelijk voor een groot aantal wielerwedstrijden, alle informatie over het parcours van de 102de Tour, met Google Maps kaarten, de tijd- en routeschema's en de profielen, en precieze informatie over de belangrijkste bezochte steden (of steden waar ze omheen rijden), de bezochte departementen, de cols en côtes (beklimmingen), de sprints, de wegen die de renners volgen tussen fictieve start en kilometer 0 (werkelijke start, km 0) en alle andere nuttig informatie om het parcours van deze Tour de France met een Nederlands/Belgisch/Frans accent beter te begrijpen!

  Een paar dingetjes die u moet weten voordat u in detail alle etappes van de Tour de France 2015 ontdekt:
  - net als voor alle andere inhoud van velowire.com is het strikt verboden om deze over te nemen of op een andere wijze te verveelvuldigen, zoals aangegeven op de copyright pagina. Ik vraag u dan ook de grote hoeveelheid die hierin geïnvesteerd is te respecteren!
  - de etappeprofielen zijn automatisch aangemaakt op basis van hoogte-informatie die beschikbaar is voor de plaatsen waar de Tour langs komt; er kunnen dus soms wat verschillen in zitten maar het algeheel profiel is correct!
  - tijdens de voorbereiding van deze kaarten was het roadbook van de Tour de France 2015 nog niet beschikbaar gesteld aan de pers; daarom kunnen er wat foutjes zitten in de wegen die gevolgd worden tussen fictieve start en de werkelijke start (km 0) voor sommige etappes, maar ik heb m'n best gedaan de kaart zo goed mogelijk te tekenen!

  Het programma van de Grand Départ van de Tour de France 2015

  Utrecht - © Thomas VergouwenDit zijn de data van het Grand Départ van de Tour de France 2015:
  • woensdag 1 juli 2015: opening van de permanence en de perszaal in de Jaarbeurs Utrecht
  • donderdag 2 juli 2015: ploegenpresentatie van de Tour de France 2015 in het Park Lepelenburg
  • zaterdag 4 juli 2015: eerste etappe van de Tour de France 2015 die verreden wordt als een individuele tijdrit in Utrecht, over 13,8 km
  • zondag 5 juli 2015: tweede etappe van de Tour de France 2015 tussen Utrecht en Neeltje Jans in Zeeland over 166 km

  Het parcours van de Tour de France 2015 op Google Maps

  Laten we nu een kijkje nemen naar de details van het parcours van de Tour de France 2015, etappe per etappe:

  1/ zaterdag 4 juli 2015 - Utrecht (NL) > Utrecht (NL) - individuele tijdrit - 13,8 km

  De eerste etappe van de Tour de France 2015 vindt plaats als een individuele tijdrit, de enige van de hele wedstrijd!

  Deze eerste etappe kent een volledig vlak parcours, van 13,8 km, vanaf de startschans voor de Jaarbeurs Utrecht, in de Truus van Lierlaan. De renners slaan dan meteen linksaf op de Overste den Oudenlaan en op de rotonde (die ze buitenlangs nemen om de andere weghelft vrij te laten voor de renners die terug komen op weg naar de finish) slaan ze linksaf op de Koningin Wilhelminalaan / Balijelaan. Op de Vondellaan nemen ze dan een bocht naar rechts over het kanaal en komen zo op de Briljantlaan terecht. Ze slaan dan wederom rechtsaf richting de Venuslaan en Rubenslaan naar de Herculeslaan waar ze voorbij het Galgenwaard stadium, van FC Utrecht, komen.

  Via de Weg tot de Wetenschap begeven ze zich vervolgens naar de ingang van het Utrecht Science Park voordat ze terugkeren in westelijke richting via de Archimedeslaan. Snel links-rechts-links dan via de Pythagoraslaan, Waterlinieweg en Biltstraat richting het kanaal via de Kruisstraat om vervolgens de Maliesingel te volgen. De renners hebben waarschijnlijk geen tijd om hier aandacht aan te besteden maar ze rijden dan langs de Maliebaan die zo'n beetje het eerste fietspad van Nederland is want het voetpad werd opgesteld voor fietsers op de zondagen vanaf september 1885!

  De renners blijven dan het kanaal volgen om terug te komen op de Vondellaan en ze volgen dan de Balijelaan en Koningin Wilhelminalaan in tegenovergestelde richting om vervolgens de rotonde via de andere kant te nemen om daarna rechtsaf te slaan op de Doctor M.A. Teilegenlaan / Van Zijstweg. Een laatste bocht naar links brengt hen dan naar de Croeselaan waar de finishstreep vlakbij het station van Utrecht zal worden getrokken.

  U kunt het parcours van deze etappe in beeld zien op velowire.com!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de eerste etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  1/ Utrecht > Utrecht

  [X] Close

  1/ Utrecht > Utrecht

  [X] Close
  • start : de startschans wordt geïnstalleerd in de Truus van Lierlaan voor de Jaarbeurs
  • beklimmingen : geen
  • zone de ravitaillement : non applicable
  • tussensprint : geen
  • finish : Croeselaan net na de kruising met de Mineurslaan
  • bezochte departementen : Provincie van Utrecht van km 0 tot km 13,8
  • belangrijkste steden : Utrecht

  2/ zondag 5 juli 2015 - Utrecht > Neeltje Jans (Zeeland) - 166 km

  De tweede etappe van de Tour de France 2015 gaat ook van start in Utrecht, maar ditmaal is het een etappe in lijn, van 166 kilometer, richting het platform van Neeltje Jans in de provincie Zeeland.

  Na een parcours in de straten van Utrecht, met de officiële startceremonie op de Stadhuisbrug - voor het Stadhuis - en een doorkomst onder de Dom, verlaat de race de stad van het Grand Départ ten zuid-westen, op de N228. Na een bezoekje aan Gouda zetten ze koers richting Rotterdam waar zich de tussensprint van deze etappe bevindt.

  Via Spijkenisse, Hellevoetsluis en Ouddorp rijden ze dan naar de provincie Zeeland. Na de oversteek van Schouwen-Duiveland komen ze op de Brouwersdam terecht en uiteindelijk dus bij de finish op Neeltje Jans, een kunstmatig eiland in deze dam ter hoogte van de Oosterscheldekering.

  Aangezien deze finish volledig blootgesteld is aan de wind zullen de sprinters die deze 2de etappe van de Tour de France 2015 willen winnen uit moeten kijken dat ze niet verrast worden door tegen- of zijwind!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de tweede etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  2/ Utrecht > Neeltje Jans (Zélande)

  [X] Close

  2/ Utrecht > Neeltje Jans (Zélande)

  [X] Close
  • start : in Utrecht bevindt de start zich in de Croeselaan, vlakbij de Jaarbeurs
  • beklimmingen : geen
  • tussensprint : op Boompjes in Rotterdam op km 80,5
  • finish : op het werkeiland Neeltje Jans
  • bezochte departementen : Provincie Utrecht van km 0 tot km 35,5, Provincie Zuid-Holland van km 35,5 tot km 144, Provincie Zeeland van km 144 tot km 166
  • belangrijkste steden : Utrecht, Gouda, Rotterdam, Neeltje Jans

  3/ maandag 6 juli 2015 - Antwerpen (BE) > Huy (BE) - 159,5 km

  De 3de etappe is de laatste die volledig in het buitenland plaats vindt en gaat van start in Antwerpen, op zo'n 90 kilometer ten zuid-oosten van Neeltje Jans.
  De renners vertrekken naar het zuid-oosten tot aan Havelange en vervolgens naar het noorden richting de finish in Huy, op de top van de befaamde Mur d'Huy (officieel de chemin des Chapelles), bekend van de Waalse Pijl waar deze de gebruikelijke finish vormt. Het laatste deel van de etappe bevat verschillende klimmetjes waarvan de Mur d'Huy dus het hoogtepunt zal zijn!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de derde etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  3/ Antwerpen > Huy

  [X] Close

  3/ Antwerpen > Huy

  [X] Close
  • start : in de Ernest van Dijckkaai gaat de etappe fictief van start om 13u10 en de renners volgen dan de Jordaenskaai, Van Meterenkaai, Brouwersvliet, Hessenplein, Paardenmarkt, Italiëlei, Frankrijklei, Van Eycklei, Plantin en Moretuslei, Mercatorstraat, Cuperusstraat, Stanleystraat, Posthoflei, Posthofbrug, Arbeidersstraat, Edelgesteentenstraat, Diksmuidelaan, Gitschotellei, Drakenhoflaan, Borsbeeksesteenweg, de Robianostraat, Jozef Reusenslei, Lucien Hendirckxlei, Boechoutsesteenweg, Borsbeeksesteenweg en ten slotte de N10 of Liersesteenweg waar de werkelijke start plaats vindt om 13u40
  • beklimmingen : Côte de Bohissau (4, 2,4 km à 5,5%) op km 109, Côte d'Ereffe (4, 2,1 km à 5%), op km 143, Côte de Cherave (4, 1,3 km à 8,1%), op km 154 en ten slotte de finish op de Mur d'Huy (3, 1,3 km à 9,6%), op km 159,5
  • tussensprint : Havelange op km 128
  • finish : Chemin des Chapelles / Mur d'Huy in Huy
  • bezochte departementen : Provincie Antwerpen van km 0 tot km 15,5, Provincie Vlaams Brabant van km 15,5 tot km 64,5, Provincie Waals Brabant van km 64,5 tot km 72,5, Provincie Luik van km 72,5 tot km 91,5 en van km 96,5 tot km 101 en van km 128 tot km 159,5, Provincie Namen van km 91,5 tot km 96,5 en van km 101 tot km 128
  • belangrijkste steden : Antwerpen, Lier, Aarschot, Tienen, Havelange en Huy

  4/ dinsdag 7 juli 2015 - Seraing (BE) > Cambrai - 223,5 km

  De 4de etappe van de Tour de France 2015 is de eerste die Frankrijk binnenrijdt en deze gaat van start in Seraing in België, zo'n 25 kilometer ten noord-oosten van Huy.

  Na de start in Seraing keren de renners terug naar Huy om vervolgens koers te zetten naar Namen en de bijbehorende klim van de Côte de la Citadelle. Na een omweggetje naar het noorden om Charleroi te ontwijken gaan de renners verder naar het zuid-westen, via de sprint van Havay, op de grens met Frankrijk. Na een eerste kasseistrook in België (van Pont-à-Celles naar Gouy-lez-Piéton, over 1.800 m), vinden ze in de laatste 50 kilometer niet minder dan 6 kasseistroken die elkaar opvolgen tot 13 kilometer van de finish in Cambrai :
  • van Artres naar Famars, over 1.200 m
  • van Quérénaing naar Verchain-Maugré, over 1.600 m
  • van Verchain-Maugré naar Saulzoir, over 1.200 m
  • Saint-Python, over 1.500 m
  • van Fontaine-au-Tertre naar Quiévy, over 3.700 m
  • van Avesnes-les-Aubert naar Carnières, over 2.300 m
  Hiermee komen we op een totaal van 13,3 kilometer aan kasseien.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de vierde etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  4/ Seraing (BE) > Cambrai

  [X] Close

  4/ Seraing (BE) > Cambrai

  [X] Close
  • start : de renners gaan van start op de Chaussé d'Ivoz in Seraing om 12h00 en volgen dan de N90 waar de werkelijke start om 12u05 plaats vindt
  • beklimmingen : de Côte de la Citadelle de Namur op km 53 (4de categorie, ^ 181 m / 2 km à 4,8 %)
  • tussensprint : Havay
  • finish : in de Rue Pasteur in Cambrai, voor het Gemeentehuis
  • bezochte departementen : Provincie Luik van km 0 tot km 26, Provincie Namen van km 26 tot km 79, Provincie Hainaut van km 79 tot km 81 en van km 85 tot km 137, Provincie Waals Brabant van km 81 tot km 85, Nord (59) van km 137 tot km 223,5
  • belangrijkste steden : Seraing, Huy, Namur, (rondom Charleroi), Binche (bekend van de wedstrijd Binche-Chimay-Binche), Cambrai

  5/ woensdag 8 juli 2015 - Arras > Amiens - 189,5 km

  Voor de 5de etappe keert de Tour de France 2015 terug naar Arras waar in 2014 ook al een etappe van start ging.
  Deze etappe brengt een eerbetoon aan de honderd jaar van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) door langs verschillende herdenkingsplaatsen te rijden. Het begint met een omweggetje naar het noorden van de startplaats langs de Nécropole nationale Notre-Dame-de-Lorette, onder Lens, en vervolgens langs de Mémorial canadien de Vimy. Daarna rijden de renners naar het zuiden richting Péronne, via de tussensprint van Rancourt, de Nécropole nationale de Rancourt en de Historial de la Grande Guerre in Péronne.

  Er wordt dan afgesneden naar het westen tot aan Herbécourt en vervolgens weer naar het noorden tot aan Combles waar opnieuw koers gezet wordt naar het westen via de Mémorial national sud-africain du Bois Delville en de Mémorial franco-britannique de Thiepval. Vervolgens weer koers naar het zuiden tot aan Lamotte-Warfusée waar de reis verder gaat naar het westen, via de Mémorial national australien. Ditmaal is het direct naar de finish van de etappe in Amiens, die plaats vindt - hoogstwaarschijnlijk met een massasprint - vlakbij de Pôle National Cirque et Arts de la Rue en het Cirque Jules Verne.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de vijfde etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  5/ Arras > Amiens

  [X] Close

  5/ Arras > Amiens

  [X] Close
  • start : de fictieve start vindt plaats in de Boulevard du Général de Gaulle in Arras, vlakbij het Commonwealth Memorial en de Avenue du Mémorial des Fusillés, om 12u45 en de renners volgen dan de Boulevard Vauban, Boulevard Carnot, Rue Saint-Marguerite, Rue Gambetta, Rue Désiré Delansorne, Rue Emile Legrelle, Rue des Balances, Rue de la Taillerie, de Grand'Place, Rue Sainte Croix, Rue du Marché au File, Rue Méaulens, Rue de l'Abbé Pierre, la Place de Tchecoslovaquie, de Voie Notre Dame de Lorette/Route de Lens (D264) en ten slotte de Chaussée Brunehaut (D341) in Anzin-Saint-Aubin waar de werkelijke start plaats zal vinden om 13u00
  • finish : Mail Albert 1er in Amiens
  • bezochte departementen Pas-de-Calais (62) van km 0 tot km 79 en op km 80, van km 127,5 tot km 132,5, Somme (80) tot km 80 en van km 83,5 tot km 127,5 en van km 132,5 tot km 189,5
  • belangrijkste steden : Arras, Neuville-Saint-Vaast, Péronne, Albert en Amiens

  6/ donderdag 9 juli 2015 - Abbeville > Le Havre - 191,5 km

  De 6de etappe met start in Abbeville rijdt in eerste instantie richting Dieppe, om daar de kustlijn te volgen. Ook al lijkt dat verrassend, het is hier aan de kust dat de renners twee kleine bergjes van de 4de categorie beklimmen, de Côte de Dieppe en de Côte de Pourville-sur-Mer. Na een bezoekje aan Fécamp, betwisten de renners de tussensprint in Saint-Léonard en na de doorkomst vlakbij de mooie rotsen van Etretat, beklimmen ze de Côte du Tilleul van de 4de categorie voordat ze verder rijden naar de finish in Le Havre, licht bergop.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zesde etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de zesde etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de zesde etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  6/ Abbeville > Le Havre

  [X] Close

  6/ Abbeville > Le Havre

  [X] Close
  • start : de fictieve start vindt plaats om 12u40 in de Boulevard Vauban en de renners volgen dan de Rue Saint-Gilles, Rue du Maréchal Foch, Place Max Lejeune, Rue Saint-Vulfran, Rue Jean Jaurès, Boulevard Voltaire / D928, de Chaussée de Rouvroy / D925, Route des Polonais en de D22 waar de werkelijke start plaats vindt om 12u55
  • beklimmingen : drie klimmetjes op het programma, de Côte de Dieppe van de 4de categorie op km 72 (^ 85 m / 1,8 km à 4%), de Côte de Pourville-sur-Mer van de 4de categorie op km 77,5 (^ 97 m / 2 km à 4,5%) en de Côte du Tilleul ook van de 4de categorie op km 162 (^ 105 m / 1,6 km à 5,6%)
  • tussensprint : Saint-Léonard op km 145,5
  • finish : Rue du 329ème Régiment Infanterie in Le Havre
  • bezochte departementen : Somme (80) van km 0 tot km 20,5, Seine-Maritime (76) van km 20,5 tot km 191,5
  • belangrijkste steden : Abbeville, Dieppe, St-Valéry-en-Caux, Fécamp, Etretat en Le Havre

  7/ vrijdag 10 juli 2015 - Livarot > Fougères - 190,5 km

  Op zo'n 80 kilometer ten zuiden van de finish in Le Havre de dag ervoor, vindt de start van de 7de etappe van de Tour de France 2015 plaats in Livarot onder Lisieux. Al snel beginnen de renners aan de enige klim van de dag, de Côte de Canapville van de 4de categorie.

  Via Vimoutiers begeven ze zich dan naar de tussensprint in Argentan en gaan vervolgens verder naar het zuid-westen naar de finish in Fougères.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zevende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de zevende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de zevende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  7/ Livarot > Fougères

  [X] Close

  7/ Livarot > Fougères

  [X] Close
  • start : de fictieve start van deze etappe vindt plaats om 12u40 in de Rue Maréchal Foch in Livarot en de renners bevinden zich dan al op de D4 waar de werkelijke start plaats vindt om 12u50
  • beklimmingen : één klim op het programma: de Côte de Canapville van de 4de categorie op km 12,5 (^ 210 m / 1,9 km à 4,7%)
  • tussensprint : in Argentan op km 65,5
  • finish : in de Boulevard des Déportés in Fougères
  • bezochte departementen : Calvados (14) van km 0 tot km 7,5 en op km 12,5, Orne (61) van km 7,5 tot km 12,5 en van km 12,5 tot km 96, Mayenne (53) van km 96 tot km 171,5, Ille-et-Vilaine (35) van km 171,5 tot km 190,5
  • belangrijkste steden : Livarot, Vimoutiers, Argentan, Fougères

  8/ zaterdag 11 juli 2015 - Rennes > Mûr de Bretagne - 181,5 km

  De 8ste etappe start in het centrum van Rennes en gaat allereerst naar het noord-westen tot aan Bécherel om vervolgens koers te zetten richting St-Méen-le-Grand (zuid-westelijk) en vervolgens wederom noord-westelijk via Plénée-Jugon, de Col du Mont Bel-Air (4de categorie) en Moncontour. Net hierna betwisten de renners de tussensprint in Gare de Moncontour voordat ze zich naar het zuiden begeven via Rohan.

  Daar draaien ze vrijwel om om op te klimmen naar Mûr de Bretagne en de bijbehorende slotklim naar de finishstreep op deze klim van de 3de categorie.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achtste etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de achtste etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de achtste etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  8/ Rennes > Mûr de Bretagne

  [X] Close

  8/ Rennes > Mûr de Bretagne

  [X] Close
  • start : in Rennes vinden de renners de fictieve start in de Boulevard de la Liberté om 12u40 en ze volgen dan de Rue Maréchal Joffre, Place de la République, Quai Lamennais, Pont de Bretagne, Mail François Mitterrand, Rue Vaneau, Rue de Brest, Avenue Sir Winston Churchill, Avenue Charles Tillon, Avenue du Bois Labbé, Avenue de Cucillé, Avenue André Mussat, Rue Gabriel Germain, Boulevard de la Robiquette, La Vizeule en de D637 in Montgermont waar de werkelijke start plaats vindt om 13u00
  • beklimmingen : naast de Col du Mont Bel-Air van de 4de categorie op km 99,5 (^ 336 m / 1,5 km à 5,7%), vinden de renners de slotklim naar de finishstreep in Mûr de Bretagne van de 3de categorie op km 181,5 donc (^ 293 m / 2 km à 6,9%)
  • tussensprint : in Gare de Moncontour op km 108,5
  • finish : op de top van de klim van Mûr de Bretagne (D767 / Prairie de Kersuard)
  • bezochte departementen : Ille-et-Vilaine (35) van km 0 tot km 54, Côtes-d'Armor (22) van km 54 tot km 143,5 en van km 166,5 tot km 181,5, Morbihan (56) van km 143,5 tot km 166,5
  • belangrijkste steden : Rennes, Bécherel, Saint-Méen-le-Grand, Plénée-Jugon, Collinée, Moncontour, Loudéac, Rohan, Mûr de Bretagne

  9/ zondag 12 juli 2015 - Vannes > Plumelec - ploegentijdrit - 28 km

  De 9de etappe van de Tour de France 2015 zorgde voor wat verbazing in aanloop naar de officiële aankondiging van het parcours van deze Tour. Dit is namelijk een ploegentijdrit terwijl het reglement van de UCI aangeeft dat dit soort etappes plaats moeten vinden in het eerste derde deel (dus in de 7 eerste etappes) van een Grand Tour. A.S.O. heeft blijkbaar recht op een uitzondering maar afhankelijk van wat er in de voorgaande etappes gebeurt zijn sommige ploegen wellicht ontevreden die dag aangezien sommige renners al uitgeschakeld kunnen zijn in de voorgaande etappes, bijvoorbeeld met de kasseistroken, waardoor een ploeg in minder goede vorm aan de start van deze etappe kan verschijnen!

  Aan de start in Vannes hebben de verschillende ploegen 28 kilometer in het vizier in deze race tegen de klok (met twee tussenliggende tijdwaarnemingspunten in Lesnevé op km 10 en in Le Croiseau (Plaudren) op km 20,5) wetende dat de ploegen de Côte de Cadoudal moeten beklimmen voordat ze over de finishstreep rijden in Plumelec.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de negende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de negende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de negende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  9/ Vannes > Plumelec

  [X] Close

  9/ Vannes > Plumelec

  [X] Close
  • start : de startschans van deze etappe wordt geplaatst op het Place de la Libération in Vannes en de ploegen gaan daar van start tussen 15u00 en 16u45 (waarmee de 22 ploegen iedere 4'45" (?) zouden starten)
  • beklimmingen : ook al telt deze niet mee voor het bergklassement aangezien het een ploegentijdrit betreft, eindigt deze etappe op de Côte de Cadoudal (^ 153 m / 1,7 km à 6,2%)
  • finish : Côte de Cadoudal in Plumelec (Route de Cadoudal)
  • bezochte departementen : Morbihan (56) van km 0 tot km 28
  • belangrijkste steden : Vannes, Plumelec

  R1/ maandag 13 juli 2015 - rustdag in Pau

  Terwijl de renners het vliegtuig zullen hebben gepakt richting Pau en kunnen genieten van de eerste rustdag van deze Tour de France 2015, zullen de volgers van de Tour deze dag kilometervreters zijn om met de auto dezelfde afstand af te leggen.

  Wanneer ze eenmaal aankomen kunnen ze een evenement bijwonen in Pau. De krant Sud Ouest geeft namelijk aan dat er een herdenkingsmonument van de Tour de France onthuld zal worden om 17u00. In het Bois-Louis, aan de voet van de Boulevard des Pyrénées, komen 104 interactieve palen, gemaakt van glas en aluminium, die alle winnaars van de Tour de France vertegenwoordigen sinds de eerste editie in 1903 (101 palen), daarnaast komen er twee palen als eerbetoon aan de renners die sneuvelden tijdens de twee Wereldoorlogen en één paal met uitleg. De palen worden geel geverfd, zoals we kunnen zien in onderstaand filmpje:

  10/ dinsdag 14 juli 2015 - Tarbes > La Pierre-Saint-Martin - 167 km

  De dag na de eerste rustdag staat de eerste bergetappe op het programma van deze Tour de France 2015. Alhoewel de etappe rustig begint na de start in Tarbes met alleen 3 bergjes van de 4de categorie in de eerste 150 kilometer, beginnen de renners net daarna aan de slotklim naar de nooit eerder bezochte finish op de top van La Pierre-Saint-Martin, een buitencategorie klim!

  Na de start in Tarbes vertrekt de koers in noord-westelijke richting via Morlaàs en via de Côte de Bougarber voordat de renners afdalen naar het zuid-westen via Mourenx, de Côte de Vielleségure, Navarrenx, Mauléon-Licharre, Tardets-Sorholus en de Côte de Montory. Recht naar het zuiden dan richting de grens met Spanje en richting de slotklim van La Pierre-Saint-Martin.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de tiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de tiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  10/ Tarbes > La Pierre-Saint-Martin

  [X] Close

  10/ Tarbes > La Pierre-Saint-Martin

  [X] Close
  • start : de fictieve start vindt plaats om 12u25 in de Rue François Mousis in Tarbes en de renners volgen dan de Rue Maréchal Foch, Place de Verdun, Rue Georges Lassalle, Avenue Bertrand Barere, Avenue Maréchal Joffre / D935B, Avenue Marcel Billières / Rue Jean Mermoz / D935A, Rue Pierre Semard / D7, D2 in Bordères-sur-l'Echez waar de werkelijke start plaats zal vinden om 12u35
  • beklimmingen : Côte de Bougarber van de 4de categorie op km 66 (^ 257 m / 1,4 km à 6,2%), Côte de Vielleségure van de 4de categorie op km 90 (^ 255 m / 1,7 km à 5,9%), Côte de Montory van de 4de categorie op km 134 (^ 374 m / 1,8 km à 6,3%) en de slotklim naar La Pierre-Saint-Martin van de buitencategorie op km 167 (^ 1.610 m / 15,3 km à 7,4%)
  • tussensprint : in Trois-Villes op km 124
  • finish : op de top van La Pierre-Saint-Martin, na een klim van 15,3 km à 7,4%
  • bezochte departementen : Hautes-Pyrénées (65) van km 0 tot km 4,5 en van km 13 tot km 16,5, Pyrénées-Atlantiques (64) van km 4,5 tot km 13 en van km 16,5 tot km 167
  • belangrijkste steden : Tarbes, Morlaàs, Sauvagnon, Navarrenx, Mauléon-Licharre, Tardets-Sorholus, Arette, La Pierre-Saint-Martin

  11/ woensdag 15 juli 2015 - Pau > Cauterets - 188 km

  Terwijl de renners van start gaan voor deze 11de etappe in Pau op de gebruikelijke lokatie voor het Palais Beaumont, is de gevolgde weg in de stad Pau iets ingewikkelder dan gebruikelijk. De werkelijke start is dan echter nog ver weg dus dat is geen probleem voor de renners die een mooie plaats willen bemachtigen in de deze bergetappe of een paar secondes of zelfs minuten weg willen snoepen voor het algemeen klassement!

  De eerste helft van de etappe bevat slechts drie bergjes, respectievelijk van de 3de, 4de en 3de categorie (Côte de Loucrup, Côte de Bagnères-de-Bigorre en Côte de Mauvezin). In de tweede helft van de etappe wordt het echter allemaal wat zwaarder met de opeenvolgende klim van de Col d'Aspin (1ste categorie), de Col du Tourmalet (buitencategorie) en de slotklim naar Cauterets die uiteindelijk vrij eenvoudig is vergeleken met de twee voorgaande bergen en dus als 3de categorie in de boeken staat.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de elfde etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de elfde etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de elfde etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  11/ Pau > Cauterets

  [X] Close

  11/ Pau > Cauterets

  [X] Close
  • start : de renners gaan van start in Pau om 11u45 voor het Palais Beaumont in de Boulevard des Pyrénées, gebruikelijke startplaats in deze stad. Ze volgen dan de Rue Adoue, Rue Henri IV, Rue Gassion, Rue Maréchal Joffre, Rue Serviez, Rue d'Orléans, Rue de Liège, Cours Camou, Allée du Grand Tour, Rue Bayard, Rue Marca, GELOS, Rue du 14 juli, Avenue de Gelos / Rue Louis Barthou / Rue du Maréchal Leclerc / Avenue du Général de Gaulle / D37, D100, BIZANOS (près), D938 waar de werkelijke start plaats zal vinden om 12u05
  • beklimmingen : Côte de Loucrup van de 3de categorie op km 48,5 (^ 530 m / 2 km à 7%), Côte de Bagnères-de-Bigorre van de 4de categorie op km 61,5 (^ 644 m / 1,4 km à 6,1%), Côte de Mauvezin van de 3de categorie op km 74,5 (^ 501 m / 2,7 km à 6%), Col d'Aspin van de 1ste categorie op km 117 (^ 1.490 m / 12 km à 6,5%), Col du Tourmalet buitencategorie op km 147 (^ 2.115 m / 17,1 km à 7,3%) waar het Souvenir Jacques Goddet staat met het standbeeld als eerbetoon aan de voormalig directeur van de Tour de France en ten slotte de slotklim naar Cauterets van de 3de categorie op km 188 (^ 916 m / 6,4 km à 5%)
  • tussensprint : in Pouzac op km 56,5
  • finish : Place de la Gare in Cauterets
  • bezochte departementen : Pyrénées-Atlantiques (64) van km 0 tot km 20,5, Hautes-Pyrénées (65) van km 20,5 tot km 188
  • belangrijkste steden : Pau, Saint-Pé-de-Bigorre, Lourdes, Bagnères-de-Bigorre, La Barthe-de-Neste, Arreau, Barèges, Luz-St-Sauveur, Pierrefitte-Nestalas, Cauterets

  12/ donderdag 16 juli 2015 - Lannemezan > Plateau de Beille - 195 km

  Wederom een bergetappe ligt de renners te wachten aan de start in Lannemezan. Door de Pyreneën van west naar oost te bezoeken na de tussensprint in Saint-Bertrand-de-Comminges, zullen ze 4 bergen beklimmen. Ze beginnen met de Col de Portet-d'Aspet van de 2de categorie en gaan dan verder met de klim van de Col de la Core (1ste categorie). Iets verderop vinden ze een andere berg van de eerste categorie, de Port de Lers en vervolgens de slotklim naar het Plateau de Beille (buitencategorie).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de twaalfde etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de twaalfde etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de twaalfde etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  12/ Lannemezan > Plateau de Beille

  [X] Close

  12/ Lannemezan > Plateau de Beille

  [X] Close
  • start : na het intekenen op de Place de la République, is de fictieve start gepland om 11u10 voor het Gemeentehuis en de renners volgen dan de Rue Alsace-Lorraine (D939), de Route de Toulouse (D817), Rue Bellevue / D10 waar de werkelijke start plaats vindt om 11u15
  • beklimmingen : Col de Portet-d'Aspet van de 2de categorie (^ 1.069 m / 4,3 km à 9,7%), Col de la Core van de 1ste categorie (^ 1.395 m / 14,1 km à 5,7%), Port de Lers van de 1ste categorie (^ 1.517 m / 12,9 km à 6%) en de slotklim naar het Plateau de Beille van de buitencategorie (^ 1.780 m / 15,8 km à 7,9%)
  • tussensprint : in Saint-Bertrand-de-Comminges op km 20
  • finish : ter hoogte van het Plate-forme n° 1 aan het einde van de D522 op het Plateau de Beille na een klim van 15,8 km
  • bezochte departementen : Hautes-Pyrénées (65) van km 0 tot km 17, Haute-Garonne (31) van km 17 tot km 59,5, Ariège (09) van km 59,5 tot km 195
  • belangrijkste steden : Lannemezan, Sarp, Aspet, Les Bordes-sur-Lez, Le Port, Auzat, Ussat, Plateau de Beille

  13/ vrijdag 17 juli 2015 - Muret > Rodez - 198,5 km

  In de zuidelijke buitensteden van Toulouse, in Muret, gaan de renners van start voor de 13de etappe, richting Rodez.

  De eerste helft van de etappe, met de tussensprint in Laboutarie, die de Haute-Garonne en de Tarn doorkruist, is vrijwel vlak, maar het tweede deel bevat 3 hellinkjes: de Côte de Saint-Cirgue (3de categorie), de Côte de la Pomparie (4de categorie) en de Côte de la Selve (4de categorie). Na deze beklimmingen zetten ze koers naar het noorden recht naar de finishstreep in Rodez.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de dertiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de dertiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de dertiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  13/ Muret > Rodez

  [X] Close

  13/ Muret > Rodez

  [X] Close
  • start : na het intekenen in het Parc Jean Jaurès, is de ficteve start om 12u20 ter hoogte van de Pont de la Louge en de renners vertrekken dan voor een lang stuk tot de werkelijke start, via de Allée Niel / Route d'Eaunes / D12, Avenue Roger Tissandié / Route de Labarthe / Avenue du Comminges / Avenue du Lauragais / D19, LABARTHE-SUR-LEZE, VERNET, VENERQUE, D35, D74 waar de werkelijke start wordt gegeven om 12u40
  • beklimmingen : Côte de Saint-Cirgue van de 3de categorie op km 131 (^ 422 m / 3,8 km à 5,8%), Côte de la Pomparie van de 4de categorie op km 156,5 (^ 578 m / 2,8 km à 5%) en de Côte de la Selve van de 4de categorie (^ 661 m / 3,9 km à 3,7%)
  • tussensprint : in Laboutarie op km 92,5
  • finish : Avenue de Saint-Pierre in Rodez
  • bezochte departementen : Haute-Garonne (31) van km 0 tot km 44, Tarn (81) van km 44 tot km 142, Aveyron (12) van km 142 tot km 198,5
  • belangrijkste steden : Muret, Lavaur, Graulhet, Rodez

  14/ zaterdag 18 juli 2015 - Rodez > Mende - 178,5 km

  Het etappeprofiel aan de start in Rodez is een beetje ongebruikelijk: in het begin van de etappe beklimmen de renners de Côte de Pont-de-Salars van de 4de categorie en ze vervolgen hun weg daarna licht bergop tot op het hoogste punt van de eerste helft van deze etappe, om vervolgens de vallei van de Tarn in te duiken. Ze gaan dan verder met 80 kilometer vals plat, via de sprint in Millau, en komen dan terecht op een wat heuvelachtiger stuk met 2 bergjes en de slotklim.

  De renners beklimmen allereerst de Côte de Sauveterre van de 2de categorie en iets verderop de Côte de Chabrits van de 4de categorie en ten slotte de Côte de la Croix Neuve in Mende (2de categorie, ook bekend onder de naam Montée Laurent Jalabert sinds de etappewinst van Jalabert op 14 juli 1995 op deze plaats) en vervolgens een stukje vlak ter hoogte van het vliegveld waar ze de finishstreep over rijden.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de veertiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de veertiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de veertiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  14/ Rodez > Mende

  [X] Close

  14/ Rodez > Mende

  [X] Close
  • start : na het intekenen in de Avenue Victor Hugo, is de fictieve start om 12u35 en de renners volgen dan de Boulevard Gambetta, Boulevard Gally, Boulevard Laromiguière, Boulevard François Fabié, Boulevard Flaugergues, Boulevard Denys Puech, Boulevard de la République, Rue Saint-Cyrice, Avenue de Montpellier / D12, LE MONASTERE, D62 waar de werkelijke start plaats vindt om 12u45
  • beklimmingen : Côte de Pont-de-Salars van de 4de categorie op km 20 (^ 780 m / 1,3 km à 5,8%), Côte de Sauveterre van de 2de categorie op km 146 (^ 1.014 m / 9 km à 6%), de Côte de Chabrits van de 4de categorie op km 169,5 en de Côte de la Croix Neuve van de 2de categorie net voor de finish, op km 177 (^ 1.055 m / 3 km à 10,1%)
  • tussensprint : in Millau
  • finish : op de baan van het vliegveld in Mende
  • bezochte departementen : Aveyron (12) van km 0 tot km 106,5, Lozère (48) van km 106,5 tot km 178,5
  • belangrijkste steden : Rodez, Pont-de-Salars, Castelnau-Pégayrols, Viala-du-Tarn, Rivière-sur-Tarn, Sainte-Enimie, Mende

  15/ zondag 19 juli 2015 - Mende > Valence - 183 km

  De 15de etappe van de Tour de France maakt gebruik van het Centraal Massief voor een heuvelachtige etappe met start in Mende. Meteen na de start beklimmen de renners de Côte de Badaroux (3de categorie) en blijven vervolgens op de hoogte die ze zo bereikt hebben over zo'n zestig kilometer om vervolgens successievelijk de Col de Bez en de Col de la Croix de Bauzon, beide van de 4de categorie, te beklimmen.

  Ze duiken dan naar Aubenas waar ze de tussensprint betwisten om vervolgens verder te gaan met de klim van de Col de l'Escrinet, een berg van de 2de categorie. Op de top hiervan zijn ze iets meer dan 50 kilometer verwijderd van de finish in Valence en de afstand die hen verwijdert van de witte lijn wordt grotendeels vlak afgelegd na de afdaling van deze berg en vervolgens licht bergop naar de finish.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijftiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de vijftiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de vijftiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  15/ Mende > Valence

  [X] Close

  15/ Mende > Valence

  [X] Close
  • start : na het intekenen op het Place du Forail in Mende, is de fictieve start gepland om 13u00 en de renners volgen dan de Boulevard du Soubeyran, Avenue du Père Coudrin / N88 waar de werkelijke start plaats vindt om 13u05
  • beklimmingen : Côte de Badaroux van de 3de categorie op km 9,5 (^ 1.011 m / 4,6 km à 5,1%), Col du Bez van de 4de categorie op km 69,5 (^ 1.223 m / 2,6 km à 4%), Col de la Croix de Bauzon van de 4de categorie op km 73,5 (^ 1.308 m / 1,3 km à 6,2%) en Col de l'Escrinet van de 2de categorie op km 126,5 (^ 787 m / 7,9 km à 5,8%)
  • tussensprint : in Aubenas op km 108
  • finish : Avenue de Romans in Valence
  • bezochte departementen : Lozère (48) van km 0 tot km 44,5 en van km 48 tot km 53,5, Ardèche (07) van km 44,5 tot km 48 en van km 53,5 tot km 175, Drôme (26) van km 175 tot km 183
  • belangrijkste steden : Mende, Aubenas, Privas, Valence

  16/ maandag 20 juli 2015 - Bourg-de-Péage > Gap - 201 km

  In de 16de etappe van de Tour de France 2015, met start in Bourg-de-Péage, vinden de renners een parcours licht bergop vanaf kilometer 50 in Crest. In dit stuk licht bergop betwisten ze de sprint in Die en na 120 kilometer beginnen ze de klim van de eerste van de twee bergen van de 2de categorie van deze etappe, de Col de Cabre.

  Na een eerste doorkomst door de finishplaats Gap beginnen ze aan de gebruikelijke klim in deze streek, de Col de Manse, en dalen vervolgens opnieuw af naar Gap richting de finishstreep!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zestiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de zestiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de zestiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  16/ Bourg-de-Péage > Gap

  [X] Close

  16/ Bourg-de-Péage > Gap

  [X] Close
  • start : na het intekenen bij het Collège de l'Europe Jean Monnet, vindt de fictieve start in Bourg-de-Péage plaats om 12u25 en de renners volgen dan de Carrefour de l'Europe, de Avenue Antonin Vallon, Avenue des Martyrs de la Libération, Rue Andrevon, Rue du Vercors, Boulevard Alpes Provence / D2092N, Rue Saint-Nicolas, Côte des Cordeliers, Place Charles de Gaulle, Rue Jacquemart, ROMANS-SUR-ISERE, Cours Pierre Didier / Rond-Point Paul Deval / Côte des Masses / Avenue Berthelot / Route de Tain / D532 waar de werkelijke start plaats zal vinden om 12u40
  • beklimmingen : Col de Cabre van de 2de categorie op km 130 (^ 1.180 m / 9,1 km à 4,6%), Col de Manse van de 2de categorie op km 189 (^ 1.268 m / 8,9 km à 5,6%)
  • tussensprint : in Die op km 86,5
  • finish : Avenue Maréchal Foch ter hoogte van de Rue de la Gare in Gap
  • bezochte departementen : Drôme (26) van km 0 tot km 130, Hautes-Alpes (05) van km 130 tot km 201
  • belangrijkste steden : Bourg-de-Péage, Romans-sur-Isère, rondom Valence, Crest, Die, Veynes, Gap

  R2/ dinsdag 21 juli 2015 - Gap

  Na deze etappe genieten de renners ter plaatse van de tweede rustdag, in Gap.

  17/ woensdag 22 juli 2015 - Digne-les-Bains > Pra Loup - 161 km

  Terwijl Pra Loup een nooit eerder bezochte finishplaats is voor de Tour de France zullen sommige renners toch een déjà-vu hebben voor deze etappe met start in Digne-les-Bains. Op donderdag 11 juni jongstleden stond namelijk precies dezelfde etappe op het programma van de 5de dag van het Critérium du Dauphiné toen deze briljant gewonnen werd door Romain Bardet (AG2R La Mondiale).

  Romain is één van de renners van de AG2R La Mondiale ploeg die deelnemen aan de Tour de France 2015. Zou de Franse renner zijn prestatie kunnen herhalen in de strijd met de grote namen van de Tour?

  In ieder geval komen de renners na zo'n veertig kilometer op de top van de eerste klim van de dag, de Col des Lèques (3de categorie) en zo'n 25 kilometer verderop zijn ze alweer klaar met de klim van de Col des Toutes Aures (3de categorie).

  Na de afdaling hiervan begint het zwaarste stuk van de etappe, met de klim van de Col de la Colle Saint-Michel van de 2de categorie en vervolgens, dichter bij de finish, die van de Col d'Allos (1ste categorie, 14 km à 5,5%). Na de afdaling hiervan blijft alleen nog de slotklim over naar de finish in Pra Loup.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zeventiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de zeventiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de zeventiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  17/ Digne-les-Bains > Pra Loup

  [X] Close

  17/ Digne-les-Bains > Pra Loup

  [X] Close
  • start : de renners gaan van start om 12u45 en ze volgen dan de Boulevard Gambetta, Avenue du Maréchal Juin, Route de Nice / N85 waar de werkelijke start plaats zal vinden om 12u55
  • beklimmingen : Col des Lèques van de 3de categorie op km 40 (^ 1.148 m / 6 km à 5,3%), de Col de Toutes Aures van de 3de categorie op km 67 (^ 1.124 m / 6,1 km à 3,1%), de Col de la Colle Saint-Michel van de 2de categorie op km 96 (^ 1.431 m / 11 km à 5,2%), de Col d'Allos van de 1ste categorie op km 139 (^ 2.250 m / 14 km à 6,5%) die het hoogste punt vormt van deze Tour de France 2015 en op de top van deze berg wordt dus het souvenir Henri Desgrange toegekend aan de renner die als eerste boven komt op het "dak" van de Tour, en uiteindelijk de slotklim naar Pra Loup van de 2de categorie op km 161 (^ 1.620 m / 6,2 km à 6,5%)
  • tussensprint : in Beauvezer op km 111
  • finish : op de top van Pra Loup, op de D109 vlakbij het Office du Tourisme
  • bezochte departementen : Alpes-de-Haute-Provence (04) van km 0 tot km 161
  • belangrijkste steden : Digne-les-Bains, Castellane, Thorame-Haute, Allos, Pra Loup

  18/ donderdag 23 juli 2015 - Gap > Saint-Jean-de-Maurienne - 186,5 km

  Terug naar Gap voor de 18de etappe van de Tour de France 2015 deze donderdag 23 juli. Wederom een bergetappe op het programma voor de renners aan de start in Gap en deze etappe begint meteen met de klim van de Col Bayard (2de categorie).

  Na zo'n dertig kilometer komen de renners op de aaneenvolgende klim van 3 bergjes van de 3de en een berg van de 2de categorie: de Rampe du Motty, de Côte de la Mure, de Col de Malissol en de Col de la Morte.

  Na de afdaling van deze laatste klim betwisten de renners de tussensprint in Rioupéroux en beginnen net na Allemont de klim van de Col du Glandon. De afdaling hiervan en een paar kilometer vlak verderop staan de Lacets de Montvernier (2de categorie), nooit eerder beklommen door de Tour de France maar toch al bekend vanwege de mooie beelden van de haarspeldbochten, op het programma, gevolgd door een vlakke finish in Saint-Jean-de-Maurienne.


  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achttiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de achttiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de achttiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  18/ Gap > Saint-Jean-de-Maurienne

  [X] Close

  18/ Gap > Saint-Jean-de-Maurienne

  [X] Close
  • start : na het intekenen bij de Alp'Arena vinden de renners de fictieve start om 12u10 in de Avenue Emile Didier (N94) en volgen dan de Avenue d'Embrun, Rue de Nestle, Rue du Plan de Gap, Rue de Villarobert / D92, N85 waar de werkelijke start plaats zal vinden om 12u10
  • beklimmingen : Col Bayard van de 2de categorie op km 6,5 (^ 1.264 m / 6,3 km à 7%), Rampe du Motty van de 3de categorie op km 35,5 (^ 982 m / 2,3 km à 8,3%), Côte de la Mure van de 3de categorie op km 60,5 (^ 803 m / 2,7 km à 7,5%), Col de Malissol van de 3de categorie op km 70,5 (^ 1.153 m / 2 km à 8,7%), de Col de la Morte van de 2de categorie op km 85 (^ 1.368 m / 3,1 km à 8,4%), Col du Glandon van de buitencategorie op km 147 (^ 1.924 m / 21,7 km à 5,1%) en de Lacets de Montvernier van de 2de categorie op km 176,5 (^ 782 m / 3,4 km à 8,2%)
  • tussensprint : in Rioupéroux op km 107,5
  • finish : Rue Louis Sibué in Saint-Jean-de-Maurienne
  • bezochte departementen : Hautes-Alpes (05) van km 0 tot km 35,5, Isère (38) van km 35,5 tot km 140,5, Savoie (73) van km 140,5 tot km 186,5
  • belangrijkste steden : Gap, Corps, Saint-Jean-de-Maurienne

  19/ vrijdag 24 juli 2015 - Saint-Jean-de-Maurienne > La Toussuire - 138 km

  De start van deze 19de etappe vindt plaats in dezelfde stad als de finish van de 18de, Saint-Jean-de-Maurienne, en de etappe keert er net voor de finish ook nog eens terug.

  Na de start in Saint-Jean-de-Maurienne rijden de renners langs Montvernier waar ze een blik naar links kunnen werpen naar de haarspeldbochten die ze de dag daarvoor hebben beklommen. Ditmaal laten ze ze echter links liggen en gaan verder naar de klim van de Col du Chaussy (1ste categorie). Na het lusje naar het oosten met daarin deze klim rijden ze naar La Chambre en vervolgens naar de tussensprint in Epierre.

  Ze steken dan de snelweg A43 over en maken dan rechtsomkeert naar het zuiden, via Saint-Rémy-de-Maurienne en Saint-Etienne-de-Cuines. Vervolgens zetten ze koers naar het zuid-westen, naar de klim van de Col du Glandon en de Col de la Croix de Fer (buitencategorie) en vervolgens richting de Col du Mollard (2de categorie). Vanaf Albiez-Montrond zetten ze weer koers naar Saint-Jean-de-Maurienne waar ze vrijwel rechtsomkeert maken net voor ze op de startplaats aan komen, om zo te beginnen aan de slotklim naar La Toussuire (1ste categorie).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de negentiende etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de negentiende etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de negentiende etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  19/ Saint-Jean-de-Maurienne > La Toussuire

  [X] Close

  19/ Saint-Jean-de-Maurienne > La Toussuire

  [X] Close
  • start : de fictieve start vindt plaats om 13u20 in de Rue de la Libération / D906 in Saint-Jean-de-Maurienne en de renners volgen vervolgens de Route de la Cascade / D77 à HERMILLON waar de werkelijke start plaats vindt om 13u25
  • beklimmingen : Col du Chaussy van de 1ste categorie op km 15,5 (^ 1.533 m / 15,4 km à 6,3%), Col de la Croix de Fer van de buitencategorie op km 83 (^ 2.067 m / 22,4 km à 6,9%), Col du Mollard van de 2de categorie (^ 1.638 m / 5,7 km à 6,8%) en de slotklim naar La Toussuire van de 1ste categorie (^ 1.705 m / 18 km à 6,1%)
  • tussensprint : in Epierre op km 42
  • finish : Rue des Fondeurs in La Toussuire
  • bezochte departementen : Savoie (73) van km 0 tot km 138
  • belangrijkste steden : Saint-Jean-de-Maurienne, Hermillon, La Chambre, Epierre, Saint-Rémy-de-Maurienne, Saint-Etienne-de-Cuines, Saint-Alban-des-Villards, Albiez-Montrond, Saint-Jean-de-Maurienne, La Toussuire

  20/ zaterdag 25 juli 2015 - Modane > Alpe d'Huez - 110,5 km

  De voorlaatste etappe van de Tour de France 2015 zou eigenlijk een remake zijn van de 19de etappe van de Tour de France 2011 met start in Modane en de klim van de Col du Télégraphe (^ 1.566 m, 11,9 km à 7,1%) en de Col du Galibier (^ 2.645 m, 17,7 km à 6,9%) gevolgd door een afdaling tot Le Bourg d'Oisans en de gebruikelijke 21 bochten van de Alpe d'Huez tot een hoogte van 1.850 meter! (13,8 km à 8,1%).

  De aardverschuivingen ter hoogte van de Tunnel du Chambon (zie de speciale pagina op de website van het departement Isère voor meer informatie) op de D1091 tussen de Col du Lautaret en Bourg d'Oisans, maken deze etappe onmogelijk. Helaas zijn de gevolgen voor de betreffende weg de afgelopen dagen alleen maar erger geworden, waardoor het onmogelijk werd de tunnel te herstellen. De etappe is daarom gewijzigd: in plaats van linksaf te slaan in Saint-Michel-de-Maurienne gaan de renners rechtdoor tot in Saint-Jean-de-Maurienne waar ze linksaf slaan richting de Col de la Croix de Fer (buitencategorie), die ze nu vanaf de andere kant zullen beklimmen dan de dag ervoor en die uiteindelijk de enige klim van deze etappe zal zijn naast de slotklim.

  Via Oz en Allemont komen de renners dan in Le Bourg d'Oisans, waar ze de tussensprint betwisten, weer op het oorspronkelijke parcours terecht en beginnen ze aan de klim van de befaamde 21 haarspeldbochten van de Alpe d'Huez (buitencategorie).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de twintigste etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de twintigste etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de twintigste etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  20/ Modane > Alpe d'Huez

  [X] Close

  20/ Modane > Alpe d'Huez

  [X] Close
  • start : de fictieve start van deze voorlaatste etappe staat gepland voor 13u10 op de brug over de Arc (D215) in Modane en de renners volgen dan de Avenue Emile Charvoz en de Rue Jean Jaurès / D1006 in FOURNEAUX waar de werkelijke start plaats zal vinden om 13u15
  • beklimmingen : Col de la Croix de Fer buitencategorie op km 56 (^ 2.067 m / 29 km à 5,2%) en de slotklim van de Alpe d'Huez buitencategorie op km 110,5 (^ 1.850 m / 13,8 km à 8,1%)
  • tussensprint : op de D1091B in Le Bourg d'Oisans
  • finish : Avenue du Rif Nel op Alpe d'Huez
  • bezochte departementen : Savoie (73) van km 0 tot km 62, Isère (38) van km 62 tot km 110,5
  • belangrijkste steden : Modane, Saint-Michel-de-Maurienne, Saint-Jean-de-Maurienne, Saint-Jean-d'Arves, Saint-Sorlin-d'Arves, Oz, Allemond, le Bourg d'Oisans, Alpe d'Huez

  21/ zondag 26 juli 2015 - Sèvres > Paris Champs-Elysées - 109,5 km

  De Patrouille de France boven de Tour in ParijsDe laatste etappe die finisht in Parijs is altijd een beetje bijzonder. Iedereen is blij dat het voorbij is maar de volgende dag is het toch een vreemd gevoel dat er geen nieuwe etappe op het programma staat. De renners vieren het einde van de Tour op de wegen van deze laatste etappe, met een glas champagne in de hand! Dit jaar is de etappe extreem kort en rijden de renners al na 30 kilometer Parijs binnen! De start vindt namelijk plaats in Sèvres. Aangezien de etappe niet door de Vallée de Chevreuse komt zoals gebruikelijk de afgelopen jaren staat er maar één klein klimmetje op het programma na de werkelijke start vanuit Ville d'Avray (die hier symbolisch is geplaatst omdat de finish van de eerste editie van de Tour de France (in 1903) hier plaats vond): de Côte de l'Observatoire ter hoogte van Meudon (4de categorie).

  De renners rijden vervolgens naar Issy-les-Moulineaux, niet ver van het kantoor van A.S.O. maar de rest van de etappe is niet zoals gebruikelijk. De renners rijden namelijk niet Parijs binnen via de wegen langs de Seine maar door rondom Boulogne-Billancourt te rijden en vervolgens door het Bois de Boulogne, waarna ze Parijs binnen rijden via de Porte Maillot, waar ook het Palais des Congrès staat waar het parcours van de Tour de France ieder jaar gepresenteerd wordt.

  Vanaf Porte Maillot volgen de renners dan de Avenue de la Grande Armée en komen dan al over het Place Charles de Gaulle (Place de l'Etoile). ze volgen dan de Avenue Marceau tot aan het Place de l'Alma waar ze rechtsaf slaan op de Avenue de New York. Via de Pont d'Iéna steken ze de Seine over met het best mogelijke uitzicht op de Eiffeltoren. Ze gaan dan verder over de Quai Branly en komen langs het museum die dezelfde naam draagt voordat ze rechtsaf slaan op de Avenue Bousquet. Vervolgens gaan ze linksaf op de Avenue de Tourville en komen ze voorbij de glanzende koepel van het Hôtel des Invalides en de Esplanade des Invalides brengt hen dan naar de Quai Anatole France en Quai Voltaire. Ze slaan zoals gebruikelijk links af op de Pont du Caroussel en komen zo langs het Louvre waarna ze linksaf slaan op de Rue de Rivoli om op het slotcircuit terecht te komen wat ze maar liefst 10 keer zullen doen, met de gebruikelijke finish op de Champs-Elysées!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eenentwintigste etappe van de Tour de France 2015 Het profiel van de eenentwintigste etappe van de Tour de France 2015 De kaart met het parcours van de eenentwintigste etappe van de Tour de France 2015 op Google Maps

  21/ Sèvres > Paris Champs-Elysées

  [X] Close

  21/ Sèvres > Paris Champs-Elysées

  [X] Close
  Le peloton arrive à Paris en fin de journée
  • start : na het intekenen bij het Complexe sportif Marcel Bec in Sèvres, staat de fictieve start gepland voor het eind van de middag, om 16u15 en de renners volgen dan de Route du Pavillon l'Abbé en vervolgens de Route du Pavé des Gardes, Route des Bois Blancs, Rue du Pavé de Meudon, CHAVILLE, Rue Anatole France / D53, Boulevard de la République, Rue Carnot, Rue du Coteau, Rue des Mortes Fontaines, Rue de la Monesse, VILLE D'AVRAY, Rue de la Justice, Chemin Desvallieres, Rue de la Ronce, Rue de Versailles / D985 waar de werkelijke start plaats zal vinden om 16u35
  • beklimmingen : Côte de l'Observatoire van de 4de categorie op km 10,5 (^ 138 m / 2,2 km à 4,1%)
  • tussensprint : Parijs, op de Champs-Elysées op km 55,5 net na de 3de doorkomst over de finishstreep
  • finish : Avenue des Champs-Elysées in Parijs, na een laatste rechte lijn van 400 m, 9 m breed
  • bezochte departementen : Hauts-de-Seine (92) van km 0 tot km 1,5 en van km 2,5 tot km 19, Yvelines (91) van km 1,5 tot km 2,5, Parijs (75) van km 19 tot km 109,5
  • belangrijkste steden : Sèvres, Chaville, Meudon, Vanves, Boulogne-Billancourt, Parijs

  Het parcours van de Tour de France 2015 in Google Earth

  Bekijkt u liever het volledige parcours van de Tour de France 2015 op één kaart? Of wilt u een virtuele vogelvlucht maken over het parcours van één of meerdere etappes van deze 102de editie van de Tour de France? Dat kan allemaal, door onderstaand KMZ bestandje (een geZIPt KML bestand, vanwege de grootte) te downloaden en het te openen in Google Earth!

  ALERTELET OP - auteursrecht: ondanks het feit dat dit KMZ bestandje voor uw eigen gebruik ter beschikking wordt gesteld, is het strikt verboden om de inhoud van dit KMZ bestand of elk willekeurig ander bestand (waaronder de kaarten, de etappeprofielen, de KML bestandjes en andere) die het parcours van de Tour de France 2015 vormen opnieuw te publiceren. Deze inhoud is namelijk beschermd middels een copyright/auteursrecht en u wordt dan ook vriendelijk verzocht de grote hoeveelheid tijd die hierin gestoken is te respecteren. Deze bescherming betreft dus het heropenbaar maken van de kaarten of andere elementen in elke willekeurige vorm (als een kaart, een filmpje van een vogelvlucht over de kaarten of elke willekeurige andere creatie op basis van de inhoud geplaatst op velowire.com).

  >> Download het parcours van alle etappes van de Tour de France 2015 in Google Earth (KMZ bestand)

  Het parcours van de Tour de France 2015 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 23 reacties | 56393x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2015| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 23 reacties!
 1. Beau travail comme d'habitude!

  | pierre veyssilier | zondag 28 juni 2015 om 11:42:05

 2. Petite erreur sur le Google Maps de l'étape Gap - Saint-Jean-de-Maurienne, la Rampe du Motty a l'icône de la 2C alors que c'est un 3C :)

  | Linkinito | zondag 28 juni 2015 om 15:47:31

 3. Bien vu @Linkinito, c'est corrigé (l'effet de cache peut faire que ça reste encore visible pendant quelque temps en 2C) :)

  | Thomas Vergouwen | zondag 28 juni 2015 om 17:18:59

 4. Pour la 8 eme étape, les départements traversés ne sont pas les 54 et 88 mais les 35 et 56
  On n'est pas dans les Vosges mais en BRETAGNE

  | Le FRENE | zondag 28 juni 2015 om 18:22:53

 5. Toujours pour la 8eme étape la ville traversée entre LOUDEAC et MUR DE BRETAGNE n'est pas RONAN mais ROHAN

  | LE FRENE | zondag 28 juni 2015 om 18:32:30

 6. @Le FRENE, il s'agissait d'informations non mises à jour par rapport à 2014 pour 2015. L'erreur est humaine. D'ailleurs, la preuve, vous avez complètement oublié les Côtes d'Armor (22) qui accueillent une grande partie de cette étape.

  @tous : d'éventuelles erreurs peuvent simplement être signalées par mail :)

  | Thomas Vergouwen | zondag 28 juni 2015 om 18:36:55

 7. quand vous dites le sommet de la pierre st martin,préciser que c'est le sommet de la station car sur les hauteurs de la station; il y a le col qui a le meme nom

  | laurent | maandag 29 juni 2015 om 13:17:09


 8. Les zones de ravitaillement n'étaient pas encore connues lors de la publication initiale de cet article. Voici donc les zones de ravitaillement de l'ensemble des étapes du Tour de France 2015 :
  - étape 2 - Utrecht > Neeltje Jans (Zélande) : sur la N492 à Rotterdam
  - étape 3 - Anvers > Huy : sur la N80 à Hannut
  - étape 4 - Seraing > Cambrai : à Binche
  - étape 5 - Arras > Amiens : sur la D938 à Cléry-sur-Somme
  - étape 6 - Abbeville > Le Havre : sur la D925 à Veules-les-Roses
  - étape 7 - Livarot > Fougères : à Carrouges
  - étape 8 - Rennes > Mûr de Bretagne : près de Le Gouray
  - étape 10 - Tarbes > La Pierre-Saint-Martin : sur la D281 à Artix
  - étape 11 - Pau > Cauterets : sur la D929 à La Barthe-de-Neste
  - étape 12 - Lannemezan > Plateau de Beille : sur la D3 à Oust
  - étape 13 - Muret > Rodez : à Laboutarie-Gare
  - étape 14 - Rodez > Mende : Le Mas
  - étape 15 - Mende > Valence : Pont d'Ucel
  - étape 16 - Bourg-de-Péage > Gap : Le Claps
  - étape 17 - Digne-les-Bains > Pra Loup : Annot
  - étape 18 - Gap > Saint-Jean-de-Maurienne : Rioupéroux (1 km après le sprint)
  - étape 19 - Saint-Jean-de-Maurienne > La Toussuire : Saint-Rémy-de-Maurienne
  - étape 20 - Modane > Alpe d'Huez : ??? (aucune ??)
  - étape 21 - Sèvres > Paris Champs-Elysées : aucune

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 30 juni 2015 om 21:42:57

 9. Les ravitaillements ne sont pas indiqués, comment peut on faire pour savoir ou ils sont.
  Cordialement
  Raphael

  | raphael | woensdag 01 juli 2015 om 14:14:19

 10. @raphael : comme indiqué dans mon commentaire précédent, les zones de ravitaillement n'étaient pas connues lors de la publication initiale de l'article. En conséquence, elles ne sont pas intégrées dans les cartes.

  En revanche, la liste les indique assez clairement pour savoir où elles se trouvent.

  | Thomas Vergouwen | woensdag 01 juli 2015 om 15:06:21

 11. Hi do you have the route files in GPX or KML format. We care coming over next weekend (a last minuet decision) and would be helpful to have the route in my GPS.
  Kind Regards
  Mick
  I have a blog at the above website mostly about cycling....

  | Mick Drake | vrijdag 03 juli 2015 om 11:46:28

 12. Aujourd'hui, 3 juillet 2015, je suis tombée par hasard sur un article qui titre : « Tour de France 2015: Pourquoi cette Grande Boucle sera la plus dingue des dernières années »

  ; ça m'intrigue, car moi aussi je me pose des questions, et pas sûr que je partage vraiment l'excitation montante des chroniqueurs sportifs.

  Pourquoi la plus dingue ? Pas d'accord avec eux. Selon moi, c'est juste parce que cette grande boucle n'est pas la Grande Boucle ! Ce ne sera pas le Tour de France, cette grande fête autour de laquelle les français de toutes les régions se mobilisent traditionnellement depuis plus d'un siècle.

  Cette année non, car 12 régions sur 22 sont ignorées. Exclues. Rayées du Tour. A part l'extrême nord-ouest et le sud, RIEN.

  C'est encore la crise qui justifie ce tracé minimaliste, marginal ?
  Et bien justement, c'est doublement dommage car outre le côté sportif et festif, il y a aussi pour nos régions un aspect économique non négligeable lié au passage du Tour.

  Alors vous me direz qu'il faut varier les plaisirs, innover. C'est vrai aussi.

  Donc pour l'an prochain, voici ma proposition : le Tour pourrait partir encore de Hollande - puisqu'ils ont l'air content - passer par la Belgique, traverser les Ardennes Belges, puis le Luxembourg, un peu d'Allemagne et de Suisse, puis les Alpes Italiennes, et enfin les Pyrénées (mais côté espagnol cette fois, car y-en a marre aussi du Tourmalet !). Ensuite un petit coup d'avion vers Brest ou Le Havre, histoire de dire que la boucle est bouclée et qu'on a vraiment bien « contourné » la France.
  Après ça, plus de problème pour un final en apothéose sur les Champs-Elysées. Voiture Cochonou et cocorico !


  Alors, si je salue d'avance les efforts et la performance extraordinaire de tous les cyclistes, je ne félicite pas les organisateurs pour ce tracé 2015. Qu'ils continuent ainsi, et ça finira comme le Paris-Dakar qui ne part plus de Paris, n'arrive plus à Dakar, et de fait n'intéresse plus grand monde… !

  | ald04 | vrijdag 03 juli 2015 om 15:58:23

 13. @mick: for private use only, you can find a KMZ file at the bottom of the article since its publication :).

  @ald04 : le départ du Tour de France 2015 est aux Pays-Bas, pas en Hollande (une région des Pays-Bas). Le Paris-Dakar s'appelle depuis de nombreuses années "Le Dakar" même s'il n'y arrive plus non plus.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 04 juli 2015 om 8:34:04

 14. merci pour la leçon de géographie, mais ce n'était pas l'objet de mon commentaire, et ça ne change rien sur le fond...

  | ald04 | zaterdag 04 juli 2015 om 14:04:21

 15. 3 jours hors de France, c'est quand même pas énorme, ça reste très raisonnable.

  | oliv56 | zaterdag 04 juli 2015 om 18:01:24

 16. Je suis bien d'accord. Ce qui me dérange c'est la mauvaise répartition en France des étapes suivantes. On ne peut pas dire que ce soit un tour qui sillonne la France et je pense que beaucoup de gens hors de ce parcours bizarre doivent être un peu amers et déçus de ne pouvoir vivre l'événement qu'à la télé. La logique a dû changer, c'est tout, mais c'est dommage.

  | ald04 | zaterdag 04 juli 2015 om 22:26:55

 17. Hey 'Mike' from the 2014 TdF comments section, can this be done this year? I can't find the correct 3-digit 2015 TdF data :-(

  --------------------------------------------------------------------
  For anyone with access to a PHP capable server, this script will allow you to add a network link in Google Earth that displays the Groups on the Road from the tour-tracker GPS data.

  https://www.dropbox.com/s/o0mcah4vel4c4kz/tdf2014.zip

  Example: http://imgur.com/N5XiXJe

  | Mike | tuesday 08 July 2014 at 16:40:52
  --------------------------------------------------------------------

  | Jeff | maandag 06 juli 2015 om 16:36:19

 18. Bonjour,
  Connaissez vous les hotels dans lesquels vont descendre les équipes (notamment pour les 4/5 jours à Gap) ?
  Merci.

  | Christophe | donderdag 09 juli 2015 om 15:34:41

 19. @Christophe : Voici la liste des Hôtels du lundi 20 au soir au jeudi 23 au matin.
  BMC &#8594; Les Chênes, Sisteron
  AG2R et Sky &#8594; Ibis, Sisteron
  Orica et Europcar &#8594; Le Cap, Tallard
  Cofidis &#8594; Azur, La Freissinouse
  Bretagne et Movistar &#8594; Les Bartavelles, Embrun
  Giant &#8594; Le Serre, Chorges
  Astana, Bora, FDJ et IAM &#8594; La lauzetane, Le Lauzet
  MTN et Tinkoff &#8594; Best Western, Gap
  Lotto-Jumbo &#8594; Kyriad, Gap
  Cannnodale et Katusha &#8594; Carina, Gap
  Etixx et Lampre &#8594; Gapotel, Gap
  Trek FR &#8594; Ibis, Gap
  Lotto-Soudal &#8594; Le Clos, Gap

  | Nicolas | donderdag 09 juli 2015 om 19:43:27

 20. Super, merci beaucoup.

  | Christophe | vrijdag 10 juli 2015 om 14:30:28

 21. Etape Vannes Plumelec. Il y a bien 5' entre chaque équipe. C'est un problème d'intervalle. Pour 22 équipes, il y 21 intervalles (pas d'intervalle avant le premier ni après le dernier) donc 21 x 5 min = 105 min soit 1 h 45.

  | Salou | zaterdag 11 juli 2015 om 21:59:40

 22. Yes, c'est bien ça @Salou :)

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 11 juli 2015 om 22:02:43

 23. Bonsoir Thomas,

  Bravo pour tout le travail accompli pour publier des articles de qualité comme celui-ci. Mais j'ai une interrogation à propos de la phrase suivante "Un regard un petit peu plus critique montre néanmoins très vite que ces cartes [celles du siteletour.fr] ne sont pas si détaillées que ça (les tracés suivent assez mal les routes) et qu'en plus il y a des erreurs de trajet à plusieurs endroits". Je n'en ai pour ma part, sans être sûr de mon fait, pas trouvé. Pouvez-vous me donner quelques exemples d'erreurs et/ou de manque de détaiL?

  Bonne fin de Tour.

  | kristo | zaterdag 25 juli 2015 om 20:18:40

Plaats een reactie

Het is niet langer mogelijk te reageren op dit artikel.