home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Nieuws van de sponsors van de Tour de France 2015

Toegevoegd: woensdag 17 juni 2015 om 21:43:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Nieuws van de sponsors van de Tour de France 2015Over iets meer dan 2 weken gaat de Tour de France 2015 van start in Utrecht in Nederland. De stad Utrecht en haar mascotte Nijntje zijn al een paar weken klaar voor de Tour de France, zoals ik heb kunnen zien toen ik daar zelf een paar weken geleden was: zie de foto's die ik gemaakt heb in Utrecht.

  De sponsors van de Tour maken zich ook op voor de start van de Tour en laten dus weten wat ze allemaal van plan zijn in en rondom de Tour. Van de eerste elektrische auto in de reclamecaravaan van de Tour de France tot de nieuwe witte en groen truien, via de Tour op Strava met Powerbar, vindt u in dit artikel de meest actuele informatie over de verschillende sponsors.


  Hieronder zijn de sponsors gepresenteerd op basis van hun investering in de Tour en vervolgens op alfabetische volgorde om jalousie te voorkomen :).

  De Club du Tour de France: één nieuweling

  De Club du Tour de France bestaat uit de belangrijkste sponsors van de Tour, degene die u het meest ziet en die - in de meeste gevallen - één van de truien sponsoren.

  Onder de sponsors van de Club du Tour de France vinden we de gebruikelijke sponsors: LCL (de gele trui voor het algemeen klassement), Carrefour (bolletjestrui voor het bergklassement), Vittel (de officiël waterleverancier van de Tour de France die met name zichtbaar is in het slotstuk van de verschillende etappes) en Škoda.

  Škoda

  De nieuwe groene trui voor de Tour de France 2015 (Škoda) - © ASO / Bruno BadeZoals u al kon lezen op velowire.com op 18 maart op basis van exclusieve informatie verandert de laatstgenoemde van kleur in 2015: de Tsjechische autoleverancier sponsorde al sinds 2004 de witte trui van het jongerenklassement maar neemt nu de plaats over die PMU vrijliet als sponsor van de groene trui voor het puntenklassement.

  Dat is officieel aangekondigd op 23 maart (alleen beschikbaar in het Frans) en het werd toen ook bekend dat de autoleverancier ook het puntenklassement van de Vuelta a España (ofwel de Ronde van Spanje) zal sponsoren. Ik gaf het al aan in mijn artikel van 18 maart en Werner Eichhorn, Directeur van Škoda Sales and Marketing, bevestigde dit: De groene kleur van de trui past perfect bij Škoda, want sinds een aantal jaar is dat de kleur van ons bedrijf.
  In deze context lijkt het echter een beetje vreemd dat Škoda's meest recente nieuwsbrief haar klanten uitnodigt voor de "Tijdritdagen" ("Jours contre-la-montre") in plaats van een "sprintje" te trekken naar hun plaatselijke garage!

  De nieuwe groene trui krijgt gezelschap van een nieuwe officiële auto voor de directie van de Tour de France: de nieuwe rode Škoda Superb auto wordt onthuld op 22 juni op de Ambassade van de Tsjechische Republiek wanneer Sébastien Auguin, Directeur Marketing van Škoda Frankrijk de sleutels overhandigt van de allereerste nieuwe Superb in Frankrijk aan Christian Prudhomme, de Directeur van de Tour de France.

  Krys

  De nieuwe witte trui van de Tour de France 2015 (Krys)Een nieuweling in de Club du Tour de France is Krys, de opticiën van de Tour. Krys was voor het eerst sponsor van de Tour in 2014 en in 2015 kleurt het merk met een blauw/wit logo de witte trui een beetje blauw door haar logo erop te laten zien.

  Deze informatie was ook al exclusief bekend gemaakt op velowire.com op 18 maart en het werd uiteindelijk officieel bevestigd op 8 april. Als de sponsor van de witte trui staat Krys de jonge renners van 25 jaar of jonger bij want de bestgeplaatste renner in het algemeen klassement onder hen draagt de witte trui.
  Volgens Krys zorgt de sponsoring van deze trui ervoor dat het merk jonge renners en het Franse publiek aanmoedigt en uitnodigt om op de fiets te stappen en te laten zien waar ze toe in staat zijn. Dit is een belangrijke boodschap als echo op de tagline van het merk, "Vous allez vous aimer".. De opticiën belooft een platform op te zetten rondom de Tour de France en de belofte van "emotie 'Made in France'" maar daarover komen we pas meer te weten op 25 juni wanneer Krys een persconferentie organiseert over haar aanwezigheid in de Tour de France 2015 en over de toekenning van het label "Origine France Garantie".

  Officiële sponsors

  Dimension Data

  De enige echte verandering wat betreft de officiële sponsors is de nieuweling Dimension Data. Aangezien er geen nieuwe informatie is verstrekt sinds de oorspronkelijke aankondiging net voor Paris-Nice, kunt u lezen wat ik op 18 maart schreef over deze nieuwe sponsor.

  Officiële leveranciers

  Banette

  BanetteBanette en haar verschillende bakkerijen die meedoen aan de Tour de France sinds 2011. Hun reclamecaravaan bestaat wederom uit 5 voertuigen die maar liefst 600.000 armbandjes en kortingsbonnen "1 Banette gekocht, 1 Banette gratis" uit zullen delen terwijl het merk, zoals gebruikelijk, ook iedere dag 12.000 gesmeerde sneetjes brood uit zal delen aan de start en finish van alle etappes. Het merk investeert één derde van haar jaarlijks marketingbudget in de Tour de France.

  Dit jaar organiseert Banette een evenement tijdens de Tour met haar « Grande Boucle des Banetiers », georganiseerd in samenwerking met Bernard Thévenet. Het idee is eenvoudig: 4 vestigingen van Banette op de route van de Tour hebben een hometrainer in hun winkel en hun klanten kunnen bij ieder bezoekje aan de bakkerij tijdens de Tour (van vrijdag 3 juli om 10 uur tot vrijdag 24 juli om 15 uur om precies te zijn) een paar kilometers wegtrappen.

  De bakkerij die het hoogste aantal kilometers behaalt wint de wedstrijd en de bijbehorende "Banetier" wint een uitzonderlijk weekend in Parijs om de finish van de Tour de France op de Champs-Elysées bij te wonnen! Iedere deelnemende klant kan, ieder keer als hij/zij een paar kilometers fiets, een deelnameformulier invullen om zo mee te doen aan een prijstrekking waarmee verschillende prijzen te winnen zijn, waaronder één jaar gratis Banette.

  Bostik

  BostikHet plakt met Bostik in de Tour de France 2015. Tot op heden heeft dit merk niets laten weten over haar aanwezigheid in de Tour de France maar het lijmmerk heeft een reclamecaravaan die deze maand juli de wegen van Frankrijk, Nederland en België zal bezoeken!

  Cornetto

  CornettoDe reclamecaravaan kent dit jaar weer een ijsjesmerk. In tegenstelling tot voorgaande jaren is dit echter niet langer Nestlé Glaces maar Cornetto die de Tour zal opfrissen. Ook dit merk heeft niets laten weten over haar aanwezigheid in de Tour maar we weten dat 4 voertuigen dit merk zullen vertegenwoordigen op de wegen van de Tour deze maand juli.

  Fruit Shoot

  De elektrische auto van Fruit Shoot - © Fruit ShootFruit Shoot by Teisseire kent dit jaar zijn tweede Tour de France. Het grote nieuws voor dit fruitdrank merk is dat zij de allereerste elektrische auto van de reclamecaravaan van de Tour de France zullen hebben!

  Een voertuig met 54 batterijcellen is één van de 5 voertuigen van de reclamecaravaan die 280.000 flesjes en 540.000 tatouages uit wil delen gedurende de hele Grande Boucle. Nou ja, de hele, eigenlijk echt pas als de Tour Frankrijk binnen rijdt (om precies te zijn vanaf de start van de betreffende etappe in Seraing in België) want het merk is pas aanwezig vanaf dinsdag 7 juli!

  Dit 5de voertuig met de grootte van ongeveer één vierde van een gewone auto (2m50 x 1m20 voor 550 kg met decoratie, een flesje) is gebouwd door Welter Racing en is het allereerste elektrische voertuig van de reclamecaravaan van de Tour! De auto heeft een bereik van 260 kilometer en dat is normaal gesproken voldoende om de langste etappe van de Tour de France 2015 af te leggen, tussen Seraing en Cambrai, van 223.5 km, en dus de eerste etappe voor de Fruit Shoot reclamecaravaan.

  Bekijk dit voertuig in actie in het filmpje hieronder; u vindt hier ook beelden van de voorbereiding van de andere voertuigen van het merk (beelden © Fruit Shoot):

  Ibis

  IbisGebruikelijk was Ibis Budget aanwezig in de Tour de France (na de rebranding van Etap Hotel in Ibis Budget), vanaf nu zullen alle Ibis merken vertegenwoordigd worden (Ibis, Ibis Styles en Ibis Budget). Met deze uitbreiding verandert de reclamecaravaan ook van kleur, met rood (Ibis), groen (Ibis Styles) en blauw (Ibis Budget) als verschillende kleuren, en wordt er ook reclame gemaakt voor de ibis.com website. Volgens Sport Stratégies wordt deze reclamecaravaan uitgerust met een high-tech installatie en de twee praalwagens met grote LED schermen die de verschillende reclames van deze merken zullen laten zien. Wat betreft de goodies die uitgedeeld zullen worden blijft het merk trouw aan wat werkt voor dit merk: de reclamecaravaan deelt wederom opblaaskussentjes uit!

  Kleber

  Zoals ik op 18 maart al aankondigde klimt Kleber op van het technisch sponsor niveau naar het officieel leverancier niveau.

  Le Gaulois

  Zoals al eerder aangekondigd zal het Le Gaulois merk een andere nieuweling zijn in de reclamecaravaan van de Tour en dit werd aangekondigd door de directeur van de L.D.C. groep (de eigenaar van het merk) tijdens de nieuwjaarsborrel:

  Aan het eind van dit filmpje vangen we zelfs al een blik op van wat de voertuigen van de reclamecaravaan van dit merk zouden kunnen zijn ... De directeur van de groep, Denis Lambert, zou hebben aangegeven dat het toen de Tour door Sablé kwam, in 2013, was dat we het idee hebben opgevat. De L.D.C. groep is namelijk gebaseerd in Sablé-sur-Sarthe.

  Na deze aankondiging begin dit jaar heeft het merk verder niets meer bekend gemaakt over haar aanwezigheid in de Tour.

  Powerbar

  PowerbarPowerbar TourPowerbar is niet nieuw in de Tour want dit merk voorziet de renners van de Tour de France al een paar jaar van energierepen en dergelijke (zie PowerBar voedt de renners van de Tour de France 2012 - interview) en het merk blijft als het goed is in de Tour tot op zijn minst 2018.

  Maar er is iets nieuws voor Powerbar in de Tour de France 2015 en dat is wat we vinden achter de hashtag #PowerbarTour. Dit jaar daagt Powerbar, in samenwerking met Strava, namelijk alle amateurwielrenners uit: tijdens de 21 etappes van de Tour kan iedereen zijn fietsrit uploaden op Strava en degene die de langste afstand aflegt tijdens één van de "etappes" wint een Rapha trui. Er zullen ook verschillende klassementen worden bijgehouden tijdens de Tour, met een heren- en een damesklassement en een positief hoogteverschilklassement. De uiteindelijke winnaar wint een reis naar Mallorca waar hij/zij een week zal verblijven in "Casa Ciclista" van de voormalig profrenner Marcel Wüst.

  Als u meer informatie zoekt over #PowerbarTour of als u er aan deel wilt nemen, klik dan door naar powerbar.eu/tour.

  Sodexo

  Sodexo was verdwenen van de lijst van sponsors van de Tour de France op 18 maart maar is uiteindelijk gewoon terug in de lijst van officiële leveranciers van de Grande Boucle.

  St Michel

  De madeleine praalwagen van St MichelHet biscuitmerk St Michel doet ook weer mee in de Tour de France, voor het 6de jaar alweer.

  St Michel doet in de Tour de France 2015 dezelfde dingen die het merk al jaren een succes maken in de Tour, het uitdelen van madeleines en het organiseren van de wedstrijd van de Communes Gourmandes. Maar toch is er iets nieuws te melden:

  > de reclamecaravaan wordt nog altijd gevormd door de roze/witte auto's (6 in totaal) maar er is één nieuweling: de praalwagen die vooraan de reclamecaravaan rijdt is dit jaar een enorme madeleine met daarop de dames die sinds een paar jaar de mascottes zijn geworden van deze reclamecaravaan: Michelle & Madeleine
  > de reclamecaravaan deelt nog altijd maar liefst 2,5 ton aan madeleines uit iedere dag maar dit jaar krijgen de gewone madeleines gezelschap van madeleines met stukjes chocola!
  > de Grand Prix des Communes Gourmandes is ook weer terug en daagt nog altijd de kleine dorpjes op de route van de Tour uit om een origineel recept te bedenken op basis van madeleines met een bepaald thema, wat dit jaar "Les inconTOURnables" zal zijn en daarmee is het doel voor de dorpjes om een madeleine versie te maken van een traditioneel Frans gerecht of dessert zoals bijvoorbeeld een chocolade mousse madeleine, een kouign-amann madeleine of een tartiflette madeleine.

  Officiële supporters

  Aangezien Courtepaille en P&O Ferries niet langer "officiële supporters" zijn blijven alleen Haribo en Teisseire hierin over.

  Teisseire

  Voor Teisseire is het de 6de Tour de France en het siroopmerk verandert, zoals elk jaar, haar reclamecaravaan, die 1,2 roerstaafjes uit zal delen, volledig!
  De Teisseire reclamecaravaan voor de Tour de France 2015 - © Newsport by KWO

  Dit jaar zal de Teisseire reclamecaravaan de Doseer Siroop promoten en de doseercapsules van de enorme flesen in de reclamecaravaan zullen bewegen en LEDs vrijlaten die de glazen "aanzetten", terwijl de roerstaafjes in de glazen beginnen te draaien!

  Teisseire biedt de kans om een weekend in Parijs te winnen voor een familie die de finish van de Tour de France 2015 op de Champs-Elysées bij kan wonen als zij de prijsvraag op Facebook winnen.

  Technische sponsors

  Onder de technische sponsors zien we Europcar en Carglass verdwijnen, wetende dat de laatsgenoemde vorig jaar een nieuweling was.

  Institutionele sponsors

  ERDF

  Onder de institutionele sponsors van de Tour de France vinden we al sinds 3 jaar het elektriciteitsdistributienetwerk ERDF. Voor het 4de jaar in de the Tour is ERDF aanwezig met een reclamecaravaan maar concentreert zich daarnaast met name op haar 38.000 medewerkers, meer dan op het publiek van de Tour.

  De werknemers konden namelijk fietsen voor Habitat et Humanisme, een goed doel, op 20 en 21 mei. Op een hometrainer was hun doel om samen de totale afstand van de Tour de France 2015 te fietsen. En dat lukte ze want alle deelnemers samen reden maar liefst bijna de dubbele afstand van de Tour van dit jaar, en haalden daarmee 10.000€ op voor Habitat et Humanisme.

  Onder de deelnemers vindt nu een trekking plaats om deel uit te maken van de "ERDF wielerploeg" die de laatste 20 tot 25 kilometer af zal leggen van de etappe die finisht in Valence op zondag 19 juli.

  Wat betreft de ERDF reclamecaravaan weten we dat deze dit jaar zal bestaan uit 4 voertuigen in de Tour.


  Alle sponsors van de Tour de France zijn niet genoemd in dit artikel. Als er namelijk geen nieuws bekend is over een sponsor heeft het weinig nut het erover te hebben. Voor de volledige lijst van sponsors van de Tour, kunt u een kijkje nemen op de sponsorpagina van de letour.fr website. Als u nieuws heeft over één van de andere Tour sponsors, laat het me dan gerust even weten zodat ik kan kijken of ik het toe kan voegen aan dit artikel.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 9046x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2015| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus twee ?