zondag 19 april 2015 om 19u55

Alexandre Geniez (FDJ) vierde drie dagen geleden zijn verjaardag tijdens de Grand Prix de Denain. Ondanks dat hij zich lange tijd van voren liet zien tijdens deze koers in het noorden van Frankrijk wist de renner uit Zuid-Frankrijk niet de overwinning te pakken als verjaardagscadeautje. Als één van de renners in de ontsnapping van de dag die ook nog eens vrijwel iedere keer mee ging in de verschillende aanvallen, wist de renner van de FDJ ploeg zich zijn verjaardagscadeau te geven, weliswaar 3 dagen te laat, maar toch!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de Tro Bro Léon 2015

Onder een stralende zon ging de Tro Bro Léon 2015 aan het eind van de ochtend van start in Lannilis. Al snel gingen drie renners er van door, Dan Craven (Team Europcar), Benjamin Giraud (Team Marseille 13-KTM) en Julien Duval (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre) maar dit leiderstrio wist niet lang vooruit te blijven.

Een groep van 15 renners weet zich dan na 33 kilometer los te maken en wanneer nog 4 andere renners zich bij deze groep voegen hebben we de kopgroep van de dag te pakken met 19 renners aan kop: Jimmy Turgis en Florian Sénéchal (Cofidis), Alexis Gougeard (AG2R), Francis Mourey en Alexandre Geniez (FDJ), Anthony Delaplace, Benoît Jarrier, Kévin Ledanois en Florian Vachon (BSE), Thomas Voeckler en Alexandre Pichot (Europcar), Raymond Kreder (Roompot), Tim de Troyer (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Pacher (Armée de Terre), Alexandre Blain en Ignatas Konovalovas (Marseille 13-KTM), Egoitz Garcia (Murias), Clément Koretzky (Vorarlberg) en een andere renner.

Nog voordat ze de derde ribin van de wedstrijd opreden wist een achtervolgingsgroep van 22 renners echter het gat dicht te rijden waardoor de kopgroep groeide naar een groep van maar liefst 41 renners. Het peloton bevindt zich dan al op meer dan 2 minuten en in deze grote kopgroep vinden we dan maar liefst 5 renners van de lokale ploeg, Bretagne-Séché Environnement: Anthony Delaplace, Benoît Jarrier, Kévin Ledanois en Florian Vachon die van begin af aan in de kopgroep zaten, maar nu ook Pierre-Luc Périchon.
In de 4de ribin van de dag ging een groepje ervandoor, maar de meeste andere renners wisten uiteindelijk het gaatje een paar kilometer verderop weer dicht te rijden, voordat een groep van 6 renners er weer vandoor ging. Deze renners waren Florian Sénéchal (Cofidis), Alexandre Geniez (FDJ), Pierre-Luc Périchon (Bretagne-Séché), Jimmy Engoulvent (Europcar), Berden de Vries (Roompot) en Tom Dernies (Wallonie-Bruxelles) die even later gezelschap kregen van Benoît Jarrier (Bretagne-Séché) en Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale) en alhoewel hun voorsprong onder de minuut ging wisten deze overblijvende renners van de oorspronkelijke kopgroep voldoende voorsprong te behouden op de achtervolgingsgroep om nooit echt bedreigd te worden, terwijl het peloton inmiddels al zover weg is dat er geen twijfel meer bestond over het feit dat de winnaar zich onder de renners van de kopgroep of van de achtervolginsgroep bevond.

In ribin nummer 18 raakt de kopgroep dan Berden de Vries, Tom Dernies en Gediminas Bagdonas kwijt om een kopgroep van 5 renners te vormen die koers zetten naar het slotcircuit rondom Lannilis. Bij de eerste doorkomst over de finishlijn is hun voorsprong dan nog altijd 1'32" op de achtervolgingsgroep en aangezien er dan nog maar zo'n tien kilometer af te leggen is beginnen deze 5 renners al te denken aan de overwinning. Alexandre Geniez zet dan de aanval in maar hij wordt teruggepakt door de 4 andere renners op iets meer dan één rondje van de finish. De renner van de FDJ ploeg die ook al aan kop had gereden in de Grand Prix de Denain afgelopen donderdag toen hij zijn 27ste verjaardag vierde zonder de overwinning te kunnen pakken, had blijkbaar toch erg zin om de wedstrijd met de 25 ribins te winnen en hij gaf zichzelf hiermee een mooi verjaardagscadeau, waar hij ondanks het feit dat het 3 dagen te laat was toch erg blij mee was!

Het klassement van de Tro Bro Léon 2015

Hieronder vindt u de top 10 van de Tro Bro Léon 2015:

1/ Alexandre Geniez (FDJ) - 5h07'10"
2/ Benoît Jarrier (Bretagne-Séché Environnement)
3/ Florian Sénéchal (Cofidis, solutions crédits)
4/ Jimmy Engoulvent (Team Europcar)
5/ Pierre-Luc Périchon (Bretagne-Séché Environnement) - +0'04"
6/ Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement) - +1'32"
7/ Fabien Canal (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre) - +1'44"
8/ Francis Mourey (FDJ)
9/ Kevin Ledanois (Bretagne-Séché Environnement)
10/ Berden de Vries (Roompot Oranje Peloton)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de Coupe de France PMU 2015

Na deze 8ste wedstrijd van de Coupe de France PMU 2015 blijft Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) aan de leiding in het algemeen individueel klassement, ondanks het feit dat hij afwezig was in de Tro Bro Léon 2015, met hetzelfde aantal punten als Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits), die er vandaag ook niet bij was. De winnaar van de dag klimt op naar de 3de plaats in dit klassement:

1/ Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) - 88 punten
2/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 88 punten
3/ Alexandre Geniez (FDJ) - 70 punten
4/ Maxime Renault (Auber 93) - 66 punten
5/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole) - 62 punten

In het ploegenklassement blijft de Bretagne-Séché Environnement ploeg aan de leiding.

De foto's van de Tro Bro Léon 2015

Laat vanavond of morgen kunt u een selectie van foto's van de Tro Bro Léon 2015 ontdekken! Begin volgende week vindt u ook een videosamenvatting van de wedstrijd.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3780x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tro Bro Léon | Coupe de France

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Super course, très débridée. Cette épreuve mérite plus de popularité (quoiqu'on puisse se demander si le parcours prête à accueillir une logistique et un nombre de coureurs plus importants).
    A noter les deux très bonnes performances de deux des jeunes français les plus attendus pour les classiques du genre Paris Roubaix et Flandriennes : Florian Sénéchal, 3ème, et Alexis Gougeard qui, malgré son épopée sur les pavés le week end précédent, avait encore assez de jus pour être présent aux avant-postes sur les ribinous.

    | Freddy | dinsdag 21 april 2015 om 15u59

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus één ?