home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Pierrick Fédrigo houdt het vol tot aan de finish van Cholet Pays de Loire 2015

Toegevoegd: zondag 22 maart 2015 om 20:09:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Pierrick Fédrigo houdt het vol tot aan de finish van Cholet Pays de Loire 2015In de 38ste editie van Cholet Pays de Loire vormde zich een grote kopgroep vroeg in de wedstrijd en de renners die daar geen onderdeel van uitmaakten zagen al snel hun eventuele kansen op een overwinning vervliegen. Aangezien alle ploegen vertegenwoordigd waren in de kopgroep werd er namelijk niet echt de achtervolging ingezet. Na verschillende aanvallen vanuit de kopgroep wist Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) er uiteindelijk alleen vandoor te gaan in het slotcircuit en de renner van de Franse ploeg wist zo de wedstrijd te winnen, 10 jaar later ...

  De samenvatting van Cholet Pays de Loire 2015

  De 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2015, Cholet Pays de Loire, vond vandaag plaats onder een bewolkte hemel en met 137 renners aan de start ging de koer van start voor 208 kilometer ten noorden van de stad Cholet.

  Na een eerste poging van Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), wisten 19 renners zich lost te maken van het peloton en voordat zij de kilometer 50 bereikten kregen ze gezelschap van 21 andere renners om zo een kopgroep van maar liefst 40 renner te vormen, met daarin alle ploegen van deze Cholet Pays de Loire 2015. Hun voorsprong was op dat moment één minuut en de groep bleef de voorsprong vergroten, tot 2'30" na 75 kilometer in de wedstrijd.

  Geen van deze 40 renners leek echt te willen gaan voor de Challenge des 10 bosses, op de 10 verschillende klimmetjes gedurende het parcours, en de punten voor deze challenge werden dus verdeeld onder verschillende renners en met name Linus Gerdemann (Cult Energy Pro Cycling) die als eerste bovenkwam op de eerste klim (de Côte du Cimetière-Les Gardes), Kevin Lebreton (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre), Yukiya Arashiro (Team Europcar) en Cédric Pineau (FDJ).

  Vanuit deze grote groep vormde zich een klein kopgroepje bovenop de 4de klim, de Côte de la Croix Baron, die de renners 13 kilometer verderop nogmaals beklommen. In dit groepje vonden we Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise), Yukiya Arashiro (Team Europcar), Nicolas Edet (Cofidis), Christian Mager (Cult Energy), Romain Le Roux (Armée de Terre) en Yoann Paillot (Team Marseille 13-KTM), en zij kregen even later gezelschap van Cédric Pineau (FDJ) en vervolgens ook van Daniel McLay (Bretagne-Séché Environnement) voordat dit groepje uit elkaar viel en een deel van de renners van de oorspronkelijke kopgroep terug vond op het moment dat Cédric Pineau aanvalt.

  De renner van de FDJ ploeg krijgt dan gezelschap van Julien Duval (Armée de Terre) en Timothy Dupont (Roubaix-Lille Métropole) die samen een leiderstrio vormen op zo'n 65 kilometer van de finish. Op zo'n veertig kilometer van de finish krijgt dit groepje gezelschap van Thomas Voeckler (Team Europcar) en Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement).

  Bij het oprijden van het slotcircuit (29 kilometer lang) raakt dit groepje twee renners kwijt, Duval en Dupont, en zo rijdt een leiderstrio naar de eerste doorkomst over de finishlijn. Op dat moment hebben zij een voorsprong van 37 seconden op hun eerste achtervolgers en het is dan duidelijk dat er iets moet gebeuren willen ze nog de kans maken vooruit te blijven. Daarom valt Pierrick Fédrigo aan op het moment dat er nog zo'n 20 kilometer over zijn en alleen weet de renner van de Bretagne-Séché Environnement ploeg zijn voorsprong te vergroten.

  Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles) en Jon Insausti (Murias-Taldea) zetten dan de tegenaanval in vanuit de achtervolgingsgroep en krijgen even later Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole) en Ignatas Konovalovas (Team Marseille 13-KTM) mee. Dit achtervolgingsviertal lukt het echter niet om Pierrick Fédrigo - die Cholet Pays de Loire won in 2005 - terug te pakken en 10 jaar later zijn eerste overwinning op deze wegen weet de voormalig Frans kampioen dus wederom te winnen, 21 seconden voor het groepje met Insausti, Planckaert, Demoitié en Konovalovas.

  De videobeelden van Cholet Pays de Loire 2015

  Begin volgende week kunt u hier een samenvatting in videobeelden vinden van Cholet Pays de Loire 2015. In afwachting daarvan kunt u hieronder het filmpje bekijken van de finish wat de Ligue Nationale de Cyclisme geplaatst heeft:

  De foto's van Cholet Pays de Loire 2015

  U kunt een selectie van 40 foto's bekijken van Cholet Pays de Loire 2015 in de bijbehorende fotorubriek:

  >> bekijk de foto's van Cholet Pays de Loire 2015

  De klassementen van Cholet Pays de Loire 2015

  Hieronder vindt u de klassementen van deze 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2015:

  Klassement van de wedstrijd

  Hieronder vindt u de top 10 van de wedstrijd:

  1/ Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) - 5h02'11"
  2/ Jon Insausti (Murias-Taldea) - +0'21"
  3/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole)
  4/ Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles)
  5/ Ignatas Konovalovas (Team Marseille 13-KTM)
  6/ Yukiya Arashiro (Team Europcar) - +0'54"
  7/ Nicolas Edet (Cofidis, solutions crédits)
  8/ Romain Le Roux (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre) - +1'00"
  9/ Théo Vimpère (Auber 93) - +1'18"
  10/ Justin Jules (Veranclassic-Ekoi)

  Bergklassement: Challenge des 10 bosses

  Zoals in de samenvatting al aangegeven probeerde geen enkele renner echt de Challenge des 10 bosses te winnen en is dus min of meer toeval dat Cédric Pineau (FDJ) deze wint:

  1/ Cédric Pineau (FDJ) - 12 punten
  2/ Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) - 11 punten
  3/ Yukiya Arashiro (Team Europcar) - 11 punten
  4/ Kevin Lebreton (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre) - 10 punten
  5/ Linus Gerdemann (Cult Energy Pro Cycling Team) - 8 punten

  Coupe de France PMU 2015

  Voor de Coupe de France PMU 2015 heeft Pierrick Fédrigo dankzij zijn overwinning vandaag net zo veel punten als Alexis Gougeard, die de tweede wedstrijd gisteren gewonnen had, en de Fédrigo neemt daarmee de leiding over in het individueel klassement:

  1/ Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) - 50 punten
  2/ Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) - 50 punten
  3/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole) - 45 punten
  4/ Kenneth van Bilsen (Cofidis, solutions crédits) - 35 punten
  5/ Maxime Renault (Auber 93) - 28 punten

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 1955x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Cholet-Pays de Loire| Coupe de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Pierrick Fédrigo sent toujours aussi bien la course ! Tout comme Thomas Voeckler - qui devrait bientôt en regagner une - il prouve que la "vieille garde" n'est pas à bout de souffle. Bravo à Bretagne-Séché Environnement qui s'affirme...mais quand pourra-ton en dire autant de Cofidis qui continue de me décevoir (même si je suis ravi de la 6ème place de Bouhanni à Milan San Remo). FDJ ne semble pas non plus au mieux...
  P 22

  | Pierre CROLAIS | zondag 22 maart 2015 om 20:50:06

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus twee ?