home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Ploegpresentatie Saunier Duval-Scott wielerploeg 2008

Toegevoegd: zondag 13 januari 2008 om 14:42:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie Saunier Duval-Scott wielerploeg 2008Gisteren is in het M.A. Nazaríes Hotel in Grenada in Spanje het Saunier Duval-Scott wielerteam voor 2008 gepresenteerd. De 27 renners waren hier op trainingskamp sinds afgelopen dinsdag. Een jonge ploeg met een nieuwe co-sponsor werd dus gepresenteerd in het hotel dat de ploeg had gekozen voor de eerste training van het jaar.

  Waar de Franse ploegen een beroep doen op de Tour de France speaker Daniel Mangeas (en Rabobank op Humberto Tan => zoek de fout ;-) !), heeft Saunier Duval-Scott als Spaanse ploeg de officiële speaker van de Vuelta a España, Juan Mari Guajardo, de presentatie van de ploeg in handen gegeven.

  De nieuwe co-sponsor ... en de nieuwe outfit

  Hij heeft dus aan de aanwezige journalisten de nieuwe kleding van de ploeg en de nieuwe renners gepresenteerd. De kleding is nog steeds kanariegeel (Stéphane Heulot houdt dus voor de Tour de France 2008 nog steeds zijn bijnaam "de kanarie" denk ik ;-), maar de co-sponsor Prodir heeft zijn plaats op het shirt ingeleverd aan Scott. Scott was al leverancier van de fietsen van de ploeg sinds 2004, maar is nu ook officieel co-sponsor geworden.
  Leonardo Piepoli, José Ángel Gómez Marchante, Juanjo Cobo en Riccardo Riccò met het nieuwe shirt van de Saunier Duval-Scott ploeg
  Leonardo Piepoli, José Ángel Gómez Marchante, Juanjo Cobo en Riccardo Riccò met het nieuwe shirt van de Saunier Duval-Scott ploeg - bron: www.saunierduval-scott.com; klik erop om de foto in het groot te zien
  Op het shirt heeft de hoofdsponsor Saunier Duval (en, net als vorig jaar, het moederbedrijf Vaillant Group) een betere zichtbaarheid gekregen met name met een groter logo en een beter design voor het witte deel van het shirt.
  Ook nieuw op het shirt is het logo van de Vuelta a Chihuahua (waar de ploeg aan mee doet) op de rechterschouder en het schorpioenlogo van Castelli dat verhuisd is van de voorkant naar de linkerschouder.

  De renners

  Na het vertrek van grote namen als Gilberto Simoni, David Millar en Francisco Ventoso en de renners Koldo Gil Pérez, Piotr Mazur, Christophe Rinero, Guido Trentin, Carlos Zárate Fernández en Remmert Wielinga, heeft de ploeg 7 relatief jonge nieuwe renners laten komen (gemiddelde leeftijd: 24 jaar): de Italianen Eros Capecchi (van Liquigas, 13 juni 1986) en Ermanno Capelli (was amateur bij Unidelta, 9 mei 1985), de Fransen Denis Flahaut (van Jartazi, 28 november 1978) en Aurélien Passeron (van Acqua & Sapone, 19 januari 1984) en de Spanjaarden Héctor González (uit de amateurploeg van Saunier Duval, 16 mei 1986), Beñat Intxausti (van Nicolás Mateos, 20 maart 1986) en Josep Jufré (van Predictor-Lotto*, 5 augustus 1975).

  In de ploeg rijden negen renners die jonger zijn dan 24 en er zijn maar weinig echt bekende renners. Toch heeft de ploegleider Joxean Fernández "Matxin" vertrouwen in de ploeg: Ik denk echt dat onze ploeg beter is dan die van 2007: aangezien we belangrijke renners als Millar, Simoni en Ventoso verloren hebben, hebben we minder bekende namen maar er is een betere team spirit, een betere samenhang. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat onze jonge renners voldoende zelfvertrouwen hebben, anders staan ze te veel in de schaduw van de leiders. Eén ding is zeker: in deze ploeg hebben we een aantal renners die de bekende namen van het wielrennen van de toekomst worden.

  De volledige lijst van renners (vetgedrukt de renners die in 2007 al bij Saunier Duval-Prodir reden):
  • - Raúl Alarcón
   - Raivis Belohvosciks
   - José Alberto Benítez
   - Rubens Bertogliati
   - Iker Camaño
   - David Cañada
   - Eros Capecchi
   De wielerploeg Saunier Duval-Scott 2008, © www.saunierduval-scott.com- Ermanno Capelli
   - Juanjo Cobo
   - David de la Fuente
   - Jesús Del Nero
   - Arkaitz Durán
   - Alberto Fernández
   - Denis Flahaut
   - Ángel 'Litu' Gómez
   - J.A. Gómez Marchante
   - Héctor González
   - Beñat Intxausti
   - Josep Jufré
   - Rubén Lobato
   - Javier Megías
   - Manuele Mori
   - Luciano Pagliarini
   - Aurélien Passeron
   - Leonardo Piepoli
   - Riccardo Riccò

  De doelstellingen van de ploeg

  Voor de op één na jongste ProTour-ploeg is er niet één helder doel: de ploegleider zegt dat de ploeg zich in alle wedstrijden moet laten zien met uiteraard de grote "Tours" als belangrijkste wedstrijden. Ook al lijken onze kansen beperkt omdat we niet echt een leider hebben, heb ik vertrouwen in Gómez Marchante en Cobo voor de Tour de France en de Vuelta a España ; Piepoli, uiteraard, voor de Vuelta en de Giro d'Italia; en vooral Riccò voor de Giro.

  De eerste wedstrijden waar de gele ploeg aanwezig zal zijn zijn de Tour Down Under (22-27 januari), de Tour de San Luis (22-27 januari) en de Tour de Qatar (27 januari-2 februari).

  * Predictor-Lotto heet in 2008 Silence-Lotto

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 5 reacties | 20344x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegpresentatie 2008| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 5 reacties!
 1. Saunier Duval Scott outfit for 2008 looks very attractive and stylish. The colours yellow and black define the outfit very well. Looking forward to seeing the team perform in The Tour De France/Giro d'Italia/Giro di Lombardia.
  Regards Sean Molloy.

  | Sean Molloy | dinsdag 26 februari 2008 om 17:03:20

 2. What is the possibility of getting some more photos off Saunier Duval Scott on your web?
  Regards Sean

  | Sean Molloy | zaterdag 01 maart 2008 om 13:50:52

 3. Hi Sean!

  Unfortunately I won't be able to go and see (and thus taking some more photos) the Paris-Nice prologue since it will start in Amilly instead of Issy-les-Moulineaux :-( and Amilly is too far from where I live (since I would have to go there by bike).

  So unless someone sends me photos which I can publish on my web site I probably won't have any new photos before the Tour de France. Since I will be working on the Orange dans le Tour blog again (on which I give a look behind the scenes of the Tour de France) I will definitely be able to take as many photos as last year!

  Thomas

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 01 maart 2008 om 14:04:12

 4. Hi Sean,

  As you might have seen I managed to go to the Paris-Nice prologue anyway, so I do have some new Saunier Duval-Scott pictures on my website in the Paris-Nice 2008 prologue category!

  | Thomas Vergouwen | zondag 16 maart 2008 om 15:31:42

 5. Message to Riccardo Ricco,
  Beyond the dope implication, the jump Riccardo made in the pass D'Aspin was the best moment in the french tour 2008.

  | Royer | woensdag 06 augustus 2008 om 10:45:32

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer drie ?