home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ster van Bessèges 2015 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: maandag 02 februari 2015 om 22:25:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ster van Bessèges 2015 op Google Maps/Google EarthDeze woensdag gaat de eerste Franse etappekoers van het seizoen 2015 van start, de Ster van Bessèges (in de rest van dit artikel genoemd met zijn Franse naam, Etoile de Bessèges, in Bellegarde voor de start en met finish op zondag in Alès.

  3 van de 5 etappes van deze 45ste editie van de Ster van Bessèges zijn hetzelfde als het parcours van de "Etoile" in 2013 maar sinds vorig jaar staan er nog maar 5 etappes op het programma, waaronder één individuele tijdrit, de laatste dag. In dit artikel vindt u het parcours op Google Maps/Google Earth en zelfs voor de etappes met hetzelfde parcours is dit toch opnieuw ingetekend, preciezer en duidelijker met verschillende kleurcodes.


  De wedstrijd vindt plaats van woensdag 4 tot en met zondag 8 februari 2015. De verschillende etappes worden vaak overheerst door de sprinters maar het klassement van de wedstrijd wordt meestal enorm beïnvloed door de tijdrit bergop als slotetappe. 622 kilometer liggen te wachten op de renners in deze 5 etappes.

  1/ woensdag 4 februari 2015 - Bellegarde > Beaucaire - 154 km

  Na de start van deze eerste etappe in Bellegarde rijden de renners in zuid-oostelijke richting tot aan Fourques (het stukje heen en weer op de kaart is geen foutje: om de D6113 te kunnen verlaten en Fourques binnen te rijden gaan de renners een stukje te ver, om vervolgens om te keren op de rotonde) en vervolgens rijden ze verder naar het noorden tot in Beaucaire waarna ze terugkeren naar Bellegarde (dit deel van het parcours is in het paars ingetekend).

  In de startstad slaan ze dan af naar de Rue de la Tour om de Côte de la Tour te beklimmen, een klimmetje van de 2de categorie (ze beginnen hier het oranje deel van het parcours). Na deze eerste klim van de Etoile de Bessèges 2015 gaan ze verder in noord-oostelijke richting via Saint-Vincent, Montfrin en Aramon voordat ze de Rhône oversteken en vervolgens, langs de Rhône, afdalen naar Vallabrègues om vervolgens opnieuw de Rhône over te steken.

  Ze rijden dan over het Île du Comté en komen opnieuw terecht in Bellegarde waar een nieuwe klim van de Côte de la Tour hen te wachten staat. Via Fourques keren ze dan terug naar Beaucaire waar ze een tussensprint betwisten op de finishlijn in de Quai de la Paix (het gele deel van het parcours).

  Ten slotte rijden ze 4 rondjes op het slotcircuit van 6,6 km rondom Beaucaire (het blauwe deel van het parcours).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van etappe 1 van de Etoile de Bessèges 2015 De kaart met het parcours van etappe 1 van de Etoile de Bessèges 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 1 van de Etoile de Bessèges 2015

  1/ Bellegarde > Beaucaire

  [X] Close

  2/ donderdag 5 februari 2015 - Nîmes > Les Fumades - 157 km

  De start- en finishsteden van deze 2de etappe zijn hetzelfde als die van de etappe in 2013 en de afstand tussen deze twee steden ook. Het parcours is echter niet precies hetzelfde: de etappe gaat van start in Nîmes en de renners rijden dan in noordelijke richting, tot aan Uzès waar ze afdraaien naar het noord-oosten totdat ze bijna in Saint-Hippolyte-de-Caton zijn. Ze gaan vervolgens opnieuw verder naar het noorden via Brouzet-lès-Alès en vervolgens naar Les Fumades. Bij de eerste doorkomst over de finishlijn betwisten ze een tussensprint en rijden vervolgens verder ten noorden van de finish, via Potelières, Saint-Ambroix, Saint-Denis, Barjac en Saint-Privat-de-Champclos waar ze al begonnen zijn met de weg terug naar de finish, via Montclus, Méjannes-le-Clap en Rochegude.

  Ze begeven zich vervolgens wederom naar de finishlijn in Les Fumades maar moeten dan nog 3 rondjes van 7,7 kilometer afleggen rondom de finishstad.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van etappe 2 van de Etoile de Bessèges 2015 De kaart met het parcours van etappe 2 van de Etoile de Bessèges 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 2 van de Etoile de Bessèges 2015

  2/ Nîmes > Les Fumades

  [X] Close

  3/ vrijdag 6 februari 2015 - Bessèges > Bessèges - 152 km

  De 3de etappe volgt het gebruikelijke parcours met start en finish in Bessèges, de stad die de naam gaf aan deze wedstrijd en waar tot in 2011 de finish van de laatste etappe lag.

  Na de start rijden de renners naar het oosten tot aan Le Vieux Buis voordat ze zich begeven in het heuvelachtige landschap rondom Bessèges met de klim van de Col de Trélis.

  Na deze klim gaan ze verder naar het zuid-oosten tot aan Saint-Florent-sur-Auzonnet en vervolgens naar het noord-oosten via Molières-sur-Cèze en Saint-Brès waar ze afbuigen naar het noord-westen tot vlakbij Sauvas waar parcours in noordelijke richting hen terugbrengt naar Bessèges.

  Bij de eerste doorkomst over de finishlijn betwisten ze dan de eerste tussensprint waarna ze nog 2 maal ditzelfde circuit van 44,4 kilometer afleggen, met wederom een tussensprint bij de 3de doorkomst over de finishlijn.

  Ter afsluiting heeft de organisator van de wedstrijd een klein slotcircuit ingepland van 6,8 kilometer rondom Bessèges waar ze 3 rondjes zullen rijden.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van etappe 3 van de Etoile de Bessèges 2015 De kaart met het parcours van etappe 3 van de Etoile de Bessèges 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 3 van de Etoile de Bessèges 2015

  3/ Bessèges > Bessèges

  [X] Close

  4/ zaterdag 7 februari 2015 - L'Ardoise > Laudun - 147 km

  De 4de etappe start in L'Ardoise en na de werkelijke start rijden de renners richting Saint-Laurent-des-Arbres en Tavel om vervolgens naar het westen te rijden richting Pouzilhac. Voordat ze daar aan komen slaan ze echter af naar het noorden via Saint-Victor-la-Coste, Saint-Paul-les-Fonts en Connaux om vervolgens voor de eerste keer over de finishlijn te komen in de Impasse Edouard Branly ter hoogte van de Arènes van Laudun-l'Ardoise.

  De sprint op de finishlijn is de afsluiting van dit eerste circuit, wat in oranje is ingetekend op de kaart. Na een bezoekje ten noorden van de finish via Orsan en een terugkeer naar L'Ardoise en een andere weg dan in het eerste lusje naar Saint-Laurent-des-Arbres komen ze terug op het eerste circuit wat ze dan zullen volgen tot aan de finish (het gele circuit).

  Ze moeten dan nog 4 rondjes afleggen op een slotcircuit van 15,4 kilometer, in het blauw ingetekend op de kaart, wat zo'n beetje hetzelfde parcours volgt als het tweede circuit voor het deel ten noorden van de finish, via Orsan.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van etappe 4 van de Etoile de Bessèges 2015 De kaart met het parcours van etappe 4 van de Etoile de Bessèges 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 4 van de Etoile de Bessèges 2015

  4/ L'Ardoise > Laudun

  [X] Close

  5/ zondag 8 februari 2015 - Alès > Alès - individuele tijdrit - 12 km

  De laatste etappe van de Etoile de Bessèges vindt plaats als een individuele tijdrit die bergop eindigt en start in Alès. Vanaf de Place Henri Barbusse (ter hoogte van Le Cratère, het theater van Alès), rijden ze eerst een stukje richting het noorden op de N106 om vervolgens diezelfde weg in omgekeerde richting weer terug te rijden waarna ze rechts afslaan op de brug die luistert naar de naam Pont Vieux. Na aan de andere kant van de rivier Gardon d'Alès een stukje de kade te hebben gevolgd slaan ze af naar de Route de Saint-Jean-du-Pin vanwaaruit ze rechtsafslaan naar de Promenade de l'Ermitage die ze tot op de top zullen beklimmen.

  Deze etappe zal hoogstwaarschijnlijk -zoals gebruikelijk- van grote invloed zijn op het eindklassement van deze wedstrijd. Als een goede klimmer er in de sprintetappes voor zorgt dat hij geen of niet al teveel tijd verliest is hij namelijk goed geplaatst om de Etoile de Bessèges 2015 te winnen door tijd te winnen in deze slotetappe, zoals bijvoorbeeld vorig jaar toen Tobias Ludvigsson (Giant-Shimano) deze laatste etappe won en zo ook het algemeen klassement.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van etappe 5 van de Etoile de Bessèges 2015 De kaart met het parcours van etappe 5 van de Etoile de Bessèges 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 5 van de Etoile de Bessèges 2015

  5/ Alès > Alès

  [X] Close

  Het parcours van de Ster van Bessèges 2015 in Google Earth

  Als u het parcours van de Etoile de Bessèges 2015 liever in Google Earth bekijkt om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken over de verschillende etappes dan kan dat door het parcours te downloaden in Google Earth middels onderstaande link:

  > Download het parcours van de Etoile de Bessèges 2015 in Google Earth

  De kaart van de Etoile de Bessèges 2015

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 7895x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ster van Bessèges| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Vu la partie finale de la dernière étape - qui, de plus, est contre la montre -, je ne serais pas étonné s'il y avait des bouleversements au profit de "grimpeurs explosifs".

  | P22 | dinsdag 03 februari 2015 om 8:18:25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus twee ?