home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Pim Ligthart wint de Grand Prix La Marseillaise 2015 in de sprint

Toegevoegd: zondag 01 februari 2015 om 17:33:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Pim Ligthart wint de Grand Prix La Marseillaise 2015 in de sprintEen kopgroep van 5 renners liet zich vandaag zien in de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2015, de eerste wielerwedstrijd van het jaar in Frankrijk en ook de eerste wedstrijd van de Coupe de France PMU 2015. Na een behoorlijk grote voorsprong te hebbben opgebouwd raken deze 5 renners in de 3 beklimmingen van de wedstrijd rondom Marseille veel tijd kwijt en in de klim van de Gineste komt hun avontuur dan ten einde. Een nieuwe kopgroep lukte het niet om goed samen te werken en de wedstrijd werd dus beslist in een sprint, die gewonnen werd door Pim Ligthart (Lotto-Soudal).

  De samenvatting van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2015

  Snel na het vertrek lieten twee renners zich van voren zien: Clément Saint-Martin van het Team Marseille 13-KTM en de neo prof Pierre-Roger Latour van de AG2R La Mondiale ploeg, maar hun avontuur duurde maar een paar kilometers voordat het peloton weer volledig samen kwam.

  Verschillende andere pogingen volgen dan maar het was wachten op de aanval van Julien Duval van de Armée de Terre ploeg die haar eerste wedstrijd als professionele ploeg reed, en van Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) om de kopgroep van de dag gevormd te zien worden. Veuchelen en Duval kregen beetje bij beetje gezelschap van Conor Dunne (An Post-Chainreaction), Steven Tronet (Auber 93) en Thomas Vaubourzeix (Veranclassic-Ekoi). Eoin McCarthy (An Post-Chainreaction) reed vervolgens tussen de kopgroep en het peloton in en de Ierse renner kon dus moeilijk waarmaken wat hij gisteren in een tweet schreef:

  Na iets meer dan 50 kilometer reed hij namelijk helemaal alleen, 5'20" achter de kopgroep en met het peloton op 10'20" van diezelfde kopgroep, de maximumvoorsprong.

  In de klim van de Petit Galibier (de bijnaam van de Pas de la Couelle) begint de voorsprong dan voor het eerst series terug te lopen en terwijl Eoin McCarthy teruggepakt wordt door het peloton pakt Steven Tronet de punten op de top van deze eerste klim en de voorsprong van de kopgroep is dan al teruggelopen tot 5'55".
  In de klim van de Col de l'Espigoulier, de zwaarste klim van de wedstrijd, blijft de kopgroep dan tijd verliezen en wanneer Steven Tronet wederom de punten pakt op de top van deze tweede klim volgt het peloton hen al op slechts 1'36".

  Terwijl ze de laatste klim, de Col des Bastides (Julhan les Bastides), benaderen kan Julien Duval de kopgroep niet langer bijhouden en vindt hij Yoann Paillot (Team Marseille 13-KTM) die een tegenaanval ingezet had. Hun avontuur komt echter al snel ten einde want het peloton wil graag dat deze wedstrijd eindigt in een sprint en doet er dus alles aan om de verschillende renners aan kop terug te pakken!

  Er is dan nog zo'n 30 kilometer te gaan wanneer Steven Tronet wederom de punten pakt op de top van de klim in Julhan les Bastides. Hij wint daarmee uiteraard het bergklassement van deze wedstrijd.
  Aan de voet van de klim van de Gineste, die geen deel uit maakt van het bergklassement, is de voorsprong van de 4 renners in de kopgroep nog maar 36 seconden. Onder de dreiging van het peloton proberen de renners uit de kopgroep dan één voor één aan te vallen en Tronet en Veuchelen komen zo samen aan kop in de klim van de Gineste, voordat ook zij teruggepakt worden door het peloton ...

  Carlos Quintero (Colombia), die net voordat deze twee renners teruggepakt werden had aangevallen, rijdt dan alleen aan kop in deze klim en krijgt beetje bij beetje gezelschap van Sean de Bie (Lotto-Soudal), Clément Saint-Martin (Team Marseille 13-KTM) en Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) en vervolgens Amets Txurruka (Caja Rural-Seguros RGA), Björn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) en Cyril Gautier (Europcar Team). Deze grote groep lukte het echter niet om samen te werken en zij werden dus snel teruggepakt door het peloton wat in zijn geheel afstormt op de finish van deze Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2015. In de massasprint bleek Pim Ligthart (Lotto-Soudal) de snelste te zijn!

  De klassementen van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2015

  Het klassement van de wedstrijd

  Pim Ligthart wint de Marseillaise 2015 - © Bruno Bade / LNCHieronder vindt u de top 10 van deze eerste wedstrijd van het seizoen in Frankrijk:

  1/ Pim Ligthart (Lotto-Soudal) - 3h39'33"
  2/ Kenneth Vanbilsen (Cofidis, solutions crédits)
  3/ Antoine Demoitie (Wallonie Bruxelles)
  4/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole)
  5/ Jonathan Hivert (Bretagne-Seché Environnement)
  6/ Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert)
  7/ Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise)
  8/ Maxime Renault (Auber 93)
  9/ Benjamin Giraud (Team Marseille 13-KTM)
  10/ Amets Txurruka (Caja Rural-Seguros RGA)

  >> volledige uitslag

  Bergklassement

  In de 3 beklimmingen die meetelden voor het bergklassement (Petit Galibier, Espigoulier en Julhan les Bastides) zagen we steeds de 3 zelfde renners als eersten boven komen, in dezelfde volgorde. Het bergklassement laat dus alleen deze 3 renners zien:

  1/ Steven Tronet (Auber 93) - 18 punten
  2/ Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) - 12 punten
  3/ Thomas Vaubourzeix (Veranclassic-Ekoi) - 6 punten

  Klassement van de Coupe de France PMU 2015

  Na deze eerste wedstrijd ziet het klassement van de Coupe de France PMU 2015 er als volgt uit:

  1/ Kenneth van Bilsen (Cofidis, solutions crédits) - 35 punten
  2/ Baptiste PLanckaert (Roubaix-Lille Métropole) - 20 punten
  3/ Jonathan Hivert (Bretagne-Séché Environnement) - 18 punten
  4/ Maxime Renault (Auber 93) - 12 punten
  5/ Benjamin Giraud (Team Marseille 13-KTM) - 10 punten
  6/ Maxime Vantomme (Roubaix-Lille Métropole) - 6 punten
  7/ Anthony Maldonado (Auber 93) - 5 punten
  8/ Benoit Jarrier (Bretagne-Séché Environnement) - 3 punten

  De volgende wedstrijden van de Coupe de France PMU zijn de Classic Loire Atlantique en Cholet - Pays de Loire in het weekend van 21 en 22 maart 2015.

  foto: © Bruno Bade / LNC

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4810x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grote Prijs la Marseillaise| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer negen ?