home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Tour Down Under 2015 gezien door Jérémy Roy (FDJ)

Toegevoegd: zondag 25 januari 2015 om 21:22:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Tour Down Under 2015 gezien door Jérémy Roy (FDJ)Vorig jaar zagen we verschillende filmpjes van professionele wielrenners gemaakt met een camera op hun fiets, vaak direct geleverd (met de montage van de filmpjes) door Shimano. Jérémy Roy van de FDJ ploeg, renner en ingenieur en geïnteresseerd in nieuwe technische snufjes, was één van de eerste renners van dergelijke camera's en de Franse renner vraagt dus regelmatig toestemming om een camera te gebruiken in een wedstrijd.

  Hij deed dit ook in de Santos Tour Down Under 2015 die vandaag geëindigd is en in dit artikel vindt u de verschillende filmpjes die hij heeft geüpload.

  Het verzoek tot toestemming

  Zoals uitgelegd in de introductie van dit artikel heeft Jérémy Roy om toestemming moeten vragen om een camera op zijn fiets te gebruiken in een officiële UCI wedstrijd.

  Het UCI reglement is namelijk heel strikt wat betreft technische uitvindingen. Het artikel 1.3.004 wat hieraan gewijd is zegt namelijk: Except in mountain bike racing, no technical innovation regarding anything used, worn or carried by any rider or license holder during a competition (bicycles, equipment mounted on them, accessories, helmets, clothing, means of communication, etc.) may be used until approved by the UCI. Requests for approval shall be submitted to the UCI, accompanied by all necessary documentation.

  Participation to the examination costs is to be paid by the applicant and is determined by the UCI Management Committee according to the complexity of the submitted technical innovation.

  At Material Commission's instigation, the UCI executive bureau studies the admissibility of the technical innovation from a sporting point of view and answers within 6 months from the submission date. The innovation comes into force as from the acceptance date.

  There is no technical innovation in the sense of the present article if the innovation entirely falls within the specifications foreseen in the regulations.


  In dit artikel zien we dus duidelijk dat de UCI zijn best doet om de veiligheid van de renners te beschermen maar we zien er ook de stugheid en de afwezige flexibiliteit die ervoor lijkt te zorgen dat de wielersport geen innovatieve sport kan worden! Eén ding trekt duidelijk onze aandacht en dat is de beloofde reactietijd die hierboven door velowire.com onderstreept is in het artikel en die het moeilijk maakt om iets nieuws te introduceren in de wielersport!

  Gelukkig besloot de UCI zich vorig jaar wat flexibeler op te stellen met betrekking tot de camera's. Deze kunnen nu gebruikt worden op voorwaarde dat je toestemming hebt gekregen.

  Hoe gaat zo'n verzoek tot toestemming in het werk?
  Als een renner een camera op zijn fiets wil gebruiken moet hij toestemming vragen aan:
  > zijn ploeg
  > de organisator van een wedstrijd die - als hij het verzoek zelf goedkeurt - dit verzoek door moet spelen aan de UCI

  Als de UCI het verzoek goedkeurt stellen ze daar de Voorzitter van de Jury van de betreffende wedstrijd van op de hoogte en kunnen de opnames beginnen!

  Jérémy Roy's filmpjes in de Tour Down Under 2015: valpartijen van dichtbij gezien!

  Nu u alle details weet over het reglement en over de uitzondering die toegepast kan worden mits je toestemming hebt gekregen, weet u hoe Jérémy Roy de wedstrijd kon filmen vanaf zijn fiets. Hij filmde dit niet alleen maar vond blijkbaar ook nog de tijd om de beelden te monteren, wetende dat dankzij het tijdsverschil met Australië de filmpjes in de loop van de ochtend online kwamen voor zijn Europese fans!

  Aangezien ik met Jérémy samengewerkt hebt aan dergelijke filmpjes in de Tour Poitou-Charentes kan ik u vertellen dat Jérémy filmt op de momenten die hem interessant lijken door de camera alleen aan te zetten op de belangrijkste momenten van de etappe. Daarnaast onthoudt de renner van de FDJ ploeg ook heel goed wat er gebeurd is tijdens de opnames die hij gemaakt heeft en zo kan hij dus eenvoudig de stukjes uitkiezen die in de montage van het uiteindelijke filmpje moeten zitten!

  Dan is het nu tijd voor de filmpjes!

  De People's Choice Classic: dat gaat snel!

  Voor de Tour Down Under vindt altijd een criterium plaats, de People's Choice Classic, en in dit criterium starte Jérémy al met zijn filmpjes! (hij filmde overigens ook al tijdens één van de trainingsritjes in Australië maar dat filmpje mag u zelf opzoeken op YouTube)
  Hij deed dit in het 29ste van de 30 rondjes op het circuit: aangezien dit slechts 1,7 kilometer lang was kon Jérémy een volledig rondje laten zien in net iets meer dan 2 minuten en we zien daarin de hoge snelheid van dit criterium!

  De eerste etappe: kijk uit voor de hond!

  We zeggen het niet vaak genoeg (het kan niet vaak genoeg herhaald worden!): pas op voor uw dieren als u een wielerwedstrijd bijwoont (en dat geldt ook voor kinderen). Zij zien namelijk het gevaar niet en lopen dan de weg op ... en dat is wat er gebeurt in het filmpje van de eerste etappe van Jérémy Roy, gelukkig met lage snelheid na de etappe!

  De tweede etappe: let op, bevoorradingszone, en: hoi hoi!

  De derde etappe: zware slotklim!

  De vierde etappe: hoe ontwijk je een valpartij!

  U had in de samenvatting van deze etappe al kunnen lezen dat de finish van de 4de etappe verstoord werd door een grote valpartij. Zoals u kunt zien in onderstaand filmpje wist Jérémy Roy deze valpartij te ontwijken, maar hij weet zelf nog steeds niet echt hoe eigenlijk!

  De 5de etappe: een stukje met de legende, Cadel ..

  De zesde etappe: een nieuwe valpartij en voor het eerst naar voren en naar achteren gefilmd!

  In de 6de etappe van de Tour Down Under 2015 was er wederom een grote valpartij in de voorlaatste ronde en Jérémy Roy laat u ook deze valpartij weer van dichtbij zien. Dit keer liet hij echter niet één maar maar liefst twee camera's hun werk doen! Eén op zijn stuur naar voren gericht en één onder zijn zadel naar achteren gericht om de twee verschillende beelden te laten zien.

  (de valpartij van voren en van achter gezien, op volle snelheid en in slow motion)


  (de samenvatting van de etappe waar we ook de valpartij van Manuele Mori (Lampre-Merida) zien in de 17de etappe)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 3995x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2015| Hoe is het met Jérémy Roy? | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Super ces vidéos de Jeremy
  Merci de les avoir mises en ligne
  Sportivement

  | Landry | dinsdag 27 januari 2015 om 9:36:18

 2. ___123___Le Tour Down Under 2015 vu de l'int&eacute;rieur par J&eacute;r&eacute;my Roy (FDJ) :: Blog :: velowire.com (paris.thover.com) :: (photos, videos + actualit&eacute;s)___123___

  | Maurice Shaw | donderdag 26 juli 2018 om 4:19:37

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus vier ?