woensdag 21 januari 2015 om 09u17

De etappe tussen Unley en Stirling in the Santos Tour Down Under 2015 was weggelegd voor de sprinters en de overwinning werd inderdaad beslist in een sprint vandaag. Juan José Lobato van Movistar Team bleek de snelste te zijn en wint zo de tweede etappe van de Tour Down Under 2015.
Jack Bobridge behoudt de leiderstrui in het algemeen klassement, met een voorsprong van 3 seconden op Lobato.

De samenvatting van de tweede etappe van de Tour Down Under 2015: Unley > Stirling

Ondanks verschillende ontsnappingspogingen in de eerste 20 kilometers, wist een kopgroep van 3 renners pas echt weg te rijden van het peloton op dat moment. Deze renners waren Campbell Flakemore (BMC Racing Team), Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) en Cameron Meyer (Orica-GreenEDGE).

Hun voorsprong bereikte de maximumwaarde in de enige klim van de dag, Basket Range na 29,8 kilometer in de etappe, 3'35". Thomas de Gendt kwam als eerste boven en pakte de punten voor Flakemore. Bij de eerste tussen sprint komt Thomas de Gendt wederom als eerste over de lijn en de voorsprong schommelt dan tussen de 3 minuten en 3'15". Zo'n vijftig kilometer verder blijkt De Gendt de smaak te pakken te hebben en wint hij wederom de tweede tussensprint.

Als de renners op het slotcircuit (wat zij tweemaal af moesten leggen) terecht komen is de voorsprong van de kopgroep nog altijd 2'15" maar de IAM Cycling ploeg werkt er hard aan om deze voorsprong terug te brengen. Thomas de Gendt is de eerste die besluit zich terug te laten zakken en wordt teruggepakt door het peloton en als de renners beginnen aan het tweede rondje op het slotcircuit worden de andere twee renners uit de kopgroep ook teruggepakt.

Danilo Wyss (BMC Racing Team) en Calvin Watson (Trek Factory Racing) wagen dan nog een kans maar op 10 kilometer van de finish wordt dit nieuwe leidersduo ook teruggepakt.

Het volledige peloton rijdt dus verder naar de finish en daar blijkt Juan José Lobato de snelste te zijn in de sprint.

De klassementen van de tweede etappe van de Santos Tour Down Under 2015

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement voor Unley > Stirling

Hieronder vindt u de top 10 van deze etappe:

1/ Juan Jose Lobato (Movistar Team) - 3h42'24"
2/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)
3/ Gorka Izaguirre (Movistar Team)
4/ Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin)
5/ Cadel Evans (BMC Racing Team)
6/ Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team)
7/ Richie Porte (Team Sky)
8/ Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida)
9/ Nathan Haas (Cannondale-Garmin Pro Cycling Team)
10/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)

Het algemeen klassement na de tweede etappe

Jack Bobridge, de winnaar van de eerste etappe gisteren behoudt de leiding in het algemeen klassement, waar Juan José Lobato omhoog springt dankzij de bonificatieseconden van zijn etappeoverwinning in deze tweede etappe. Hieronder vindt u de top 5 van het algemeen klassement:

1/ Jack Bobridge (UniSA Australia) - 6h41'55"
2/ Juan José Lobato (Movistar Team) - +0'03"
3/ Lieuwe Westra (Astana Pro Team) - +0'04"
4/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE) - +0'07"
5/ Gorka Izaguirre (Movistar Team) - +0'09"

Videosamenvatting van de 2de etappe van de Tour Down Under 2015

De etappe van morgen: Norwood > Paracombe

Morgen rijden de renners de derde etappe van de Santos Tour Down Under 2015, tussen Norwood en Paracombe, over een afstand van 143,2 kilometer. Na een klim vroeg in de etappe vinden de renners een heuvelachtig terrein waaronder één hellinkje in het circuit wat ze 3 maal af leggen. De finish is bergop en de sprinters hebben dus hoogstwaarschijnlijk geen schijn van kans in de etappe van morgen. Bekijk het parcours van de 3de etappe van de Tour Down Under 2015.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 4102x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2015

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer zeven ?