maandag 19 januari 2015 om 23u25

Het is alweer het 8ste jaar dat de Santos Tour Down Under de eerste wedstrijd van de UCI WorldTour is (die dit jaar zal eindigen met de Ronde van Lombardije op 4 oktober aanstaande). De Santos Tour Down Under 2015 start deze dinsdag 20 januari in Tanunda voor 6 etappes die afgesloten worden in Adelaide.

Hieronder vindt u de lijst van deelnemende renners in deze wedstrijd en hun rugnummers.

Herinnering: het parcours van de Santos Tour Down Under 2015 in Google Maps/Google Earth

Op 26 december liet velowire.com u al alle details zien van het parcours van de Santos Tour Down Under 2015 in Google Maps/Google Earth. Als u dit nog niet gezien heeft of als u het parcours nog eens wilt bekijken een paar uur voor de start, leest u dan gerust onderstaand artikel:

>> Het parcours van de Tour Down Under 2015 op Google Maps/Google Earth

De lijst van deelnemende renners aan de Santos Tour Down Under 2015

Hieronder vindt u de lijst van renners die deelnemen aan deze eerste UCI WorldTour wedstrijd van het seizoen 2015:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


BMC Racing Team

Cadel EvansAangezien Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) de Santos Tour Down Under vorig jaar won zou het logisch geweest zijn dat rugnummer 1 gedragen zou worden door de Orica-GreenEDGE ploeg. In de Amerikaanse BMC Racing Team maakt de Australische renner Cadel Evans echter een einde aan zijn wielercarrière in februari, na de eerste editie van de wedstrijd die zijn naam draagt, de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Reden genoeg voor de organisator van de Santos Tour Down Under om de renner die deel nam aan de eerste editie van de wedstrijd in 1999 en die maar liefst 8 keer deelnam aan de wedstrijd en vorig jaar op de 2de plaats eindigde op 1 seconde van Gerrans, rugnummer 1 toe te kennen.

Evans vindt aan zijn zijde 2 ander Australische renners (Flakemore en Dennis), 3 Zwitserse renners (Schär, Wyss en Dillier) en de Amerikaan Peter Stetina.

1 Cadel Evans (Aus)
2 Michael Schär (Swi)
3 Peter Stetina (USA)
4 Danilo Wyss (Swi)
5 Silvan Dillier (Swi)
6 Campbell Flakemore (Aus)
7 Rohan Dennis (Aus)

Orica-GreenEDGE

Cameron MeyerVoor de Orica-GreenEDGE ploeg kan de winnaar van vorig jaar, Simon Gerrans, zijn titel niet verdedigen en er zal dus in ieder geval geen nieuwe tweestrijd komen tussen hem en Cadel Evans in zijn voorlaatste wedstrijd voor zijn pensioen. De Australische renner brak namelijk zijn sleutelbeen tijdens een training eind december.

Cameron Meyer, de winnaar van de Tour Down Under 2011, draagt dus dit jaar het eerste nummer van de Orica-GreenEDGE ploeg, in de reeks van de tien:

11 Cameron Meyer (Aus)
12 Simon Clarke (Aus)
13 Mathew Hayman (Aus)
14 Sam Bewley (NZl)
15 Daryl Impey (RSA)
16 Luke Durbridge (Aus)
17 Michael Hepburn (Aus)

Team Giant-Alpecin

Marcel KittelDe Giant-Shimano ploeg heeft zijn tweede titelsponsor ingeruild voor het merk Alpecin in het tussenseizoen, een farmaceutisch shampoo merk. Wellicht is dat om ervoor te zorgen dat Marcel Kittel's (één van de beste sprinters van de ploeg die nu officieel in Duitsland gevestigd is) haar in vorm blijft?

De Duitse sprinter is zijn seizoen in ieder geval goed begonnen door de People's Choice Classic te winnen afgelopen zondag (het openingscriterium voor de Santos Tour Down Under die dinsdag start).

21 Marcel Kittel (Ger)
22 Simon Geschke (Ger)
23 Lawson Craddock (USA)
24 Koen de Kort (Ned)
25 Tom Dumoulin (Ned)
26 Albert Timmer (Ned)
27 Chad Haga (USA)

Team Sky

Richie PorteDe winnaar van de etappe naar Willunga Hill in 2014 en recentelijk tijdritkampioen van Australië, Richie Porte, is de kopman van Team Sky in deze Tour Down Under 2015]. Twee andere renners van de Engelse ploegen wonnen al eerder etappes in deze wedstrijd, Geraint Thomas en Chris Sutton, terwijl twee anderen voor het eerst meedoen in de Australische wedstrijd: Pete Kennaugh en Salvatore Puccio.

31 Richie Porte (Aus)
32 Peter Kennaugh (GBr)
33 Luke Rowe (GBr)
34 Ian Stannard (GBr)
35 Salvatore Puccio (Ita)
36 Geraint Thomas (GBr)
37 Christopher Sutton (Aus)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Lotto-Soudal

Thomas de GendtDe Belgische ploeg die haar naam veranderde van Lotto-Belisol in Lotto-Soudal in het tussenseizoen komt naar de Australische wedstrijd zonder haar "serial winnaar" André Greipel en Thomas de Gendt neemt dus de leiding van de ploeg, aangezien hij al 4 keer eerder mee reed in de Tour Down Under.

Adam Hansen, de "serial Grand Tourer" van de ploeg (de Australische renner nam deel aan alle Grote Ronden [Tour de France, Giro d'Italia en Vuelta a España] sinds 2012) zal zijn overwinning in het bergklassement verdedigen in de Tour Down Under.

41 Thomas de Gendt (Bel)
42 Lars Bak (Den)
43 Gert Dockx (Bel)
44 Kenny Dehaes (Bel)
45 Adam Hansen (Aus)
46 Gregory Henderson (NZl)
47 Boris Vallée (Bel)

Cannondale-Garmin Pro Cycling Team

Ryder HesjedalRyder Hesjedal, de winnaar van de Giro d'Italia in 2012 leidt de Cannondale-Garmin ploeg die ontstaan is uit de fusie tussen Garmin-Sharp en Cannondale.

51 Ryder Hesjedal (Can)
52 Nathan Haas (Aus)
53 Lasse Norman Hansen (Den)
54 Jack Bauer (NZl)
55 Alex Howes (USA)
56 Moreno Moser (Ita)
57 Davide Villella (Ita)

Trek Factory Racing

Giacomo NizzoloDe Trek Factory Racing ploeg verschijnt aan de start van deze eerste UCI WorldTour wedstrijd van 2015 met twee Australische renners: één verrassing, Daniel McConnell, die onderdeel uitmaakt van het mountainbike team van Trek en die dus bij wijze van uitzondering meedoet met een wegwedstrijd, en Calvin Watson die in de kopgroep reed in de People's Choice Classic afgelopen zondag.

Naast deze twee Australische renners vinden we 3 Italianen, Eugenio Alafaci, Marco Coledan die overstapte naar Trek vanuit de Bardiani-CSF ploeg, en Giacomo Nizzolo (foto). De ploeg wordt compleet met de Luxemburgse renner Laurent Didier en de Nieuw-Zeelander Hayden Roulston.

61 Eugenio Alafaci (Ita)
62 Marco Coledan (Ita)
63 Laurent Didier (Lux)
64 Daniel McConnell (Aus)
65 Giacomo Nizzolo (Ita)
66 Hayden Roulston (NZl)
67 Calvin Watson (Aus)

Tinkoff-Saxo

Michael RogersMichael Rogers leidt de ploeg met het nieuwe shirt in fluorescerende kleuren en heeft als doel om een top 5 te behalen in het algemeen klassement!

71 Michael Rogers (Aus)
72 Pavel Brutt (Rus)
73 Manuele Boaro (Ita)
74 Christopher Juul Jensen (Den)
75 Michal Kolár (Svk)
76 Oliver Zaugg (Swi)
77 Jesper Hansen (Den)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


AG2R La Mondiale

Domenico PozzovivoVoor de Franse AG2R La Mondiale ploeg draagt Domenico Pozzovivo het eerste nummer in de 80 serie.

81 Domenico Pozzovivo (Ita)
82 Samuel Dumoulin (Fra)
83 Axel Domont (Fra)
84 Blel Kadri (Fra)
85 Christophe Riblon (Fra)
86 Julien Berard (Fra)
87 Alexis Gougeard (Fra)

Astana Pro Team

Luis Leon SanchezDe Astana ploeg kreeg haar UCI WorldTeam licentie op het nippertje na een onderzoek naar de recente dopinggevallen eind vorig jaar. Luis Leon Sanchez leidt de Kazakhse ploeg waar hij sinds dit seizoen onderdeel van uit maakt en dat is ook het geval voor Lars Boom, Dario Cataldo, Davide Malacarne en Laurens de Vreese, bijna de hele ploeg dus!

91 Luis León Sánchez (Spa)
92 Lars Boom (Ned)
93 Dario Cataldo (Ita)
94 Davide Malacarne (Ita)
95 Ruslan Tleubayev (Kaz)
96 Lieuwe Westra (Ned)
97 Laurens de Vreese (Bel)

Team Katusha

Sergey LagutinEen Russische renner voert de Russische Katusha ploeg aan: Maxim Belkov.

101 Maxim Belkov (Rus)
102 Giampaolo Caruso (Ita)
103 Sergey Lagutin (Uzb) (foto)
104 Tiago Machado (Por)
105 Rudiger Selig (Ger)
106 Alexey Tsatevich (Rus)
107 Vladimir Isaychev (Rus)

FDJ

Jérémy RoyIn de FDJ ploeg koos Jérémy Roy er bewust voor om dit seizoen weer te starten in de Tour Down Under, ter afwisseling en om te kunnen starten onder de zon. De afgelopen jaren ging het seizoen in Frankrijk en in Europa nogal frisjes van start namelijk en de Franse renner besloot dit te ontwijken dit jaar.

In de Franse ploeg vinden we ook de jonge renner Lorrenzo Manzin die zijn best zal doen zich met de beste te mengen in de sprints in de verschillende etappes van de Tour Down Under 2015.

111 Jérémy Roy (Fra)
112 Arnold Jeannesson (Fra)
113 Olivier Le Gac (Fra)
114 Lorrenzo Manzin (Fra)
115 Cédric Pineau (Fra)
116 Sébastien Chavanel (Fra)
117 Jussi Veikkanen (Fin)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Movistar Team

Eros CapecchiDe Movistar ploegt is vrijwel volledig Spaans in deze Tour Down Under, met uitzondering van de nummer 1 van de ploeg, Eros Capecchi.

121 Eros Capecchi (Ita)
122 Rubén Fernandez (Spa)
123 Gorka Izagirre Insausti (Spa)
124 Pablo Lastras Garcia (Spa)
125 Juan Jose Lobato (Spa)
126 José Herrada Lopez (Spa)
127 Enrique Sanz (Spa)

IAM Cycling

Martin ElmigerDe Zwitserse ploeg die de UCI WorldTour ontdekt en daarmee ook de Santos Tour Down Under stuurt Martin Elmiger als kopman. Heinrich Haussler, de meest Duitse renner van de Australiërs en kersvers Australisch kampioen, zal hoogstwaarschijnlijk proberen één van de etappes te winnen in de Australische wedstrijd.

131 Martin Elmiger (Swi)
132 Stef Clement (Ned)
133 Heinrich Haussler (Aus)
134 Roger Kluge (Ger)
135 Jarlinson Pantano (Col)
136 Vicente Reynes (Spa)
137 David Tanner (Aus)

Etixx-QuickStep

Mark RenshawDeze Belgische ploeg is ook van naam veranderd en ruilde Omega Pharma in voor Etixx (het sportvoedingsmerk van Omega Pharma) en werd zo hernoemd in Etixx-QuickStep.

De Australische renner Mark Renshaw draagt het eerste nummer voor deze ploeg en Maxime Bouet is één van de renners die voor het eerst een wedstrijd zal rijden in zijn nieuwe kleuren.

141 Mark Renshaw (Aus)
142 David De La Cruz (Spa)
143 Yves Lampaert (Bel)
144 Gianni Meersman (Bel)
145 Pieter Serry (Bel)
146 Martin Velits (Svk)
147 Maxime Bouet (Fra)

Team LottoNL-Jumbo

Barry MarkusDe Belkin ploeg werd Team LottoNL-Jumbo dankzij haar nieuwe sponsors, Lotto en Jumbo. George Bennett is de kopman van de Nederlandse ploeg in de Tour Down Under 2015 en de Nieuw-Zeelander krijgt daarbij steun van 6 Nederlandse renners!

151 George Bennett (NZl)
152 Bert-Jan Lindeman (Ned)
153 Timo Roosen (Ned)
154 Barry Markus (Ned) (photo)
155 Martijn Keizer (Ned)
156 Maarten Tjallingii (Ned)
157 Rick Flens (Ned)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Lampre-Merida

Niccolo BonifazioDe Italiaanse renner Niccolo Bonifazio krijgt gezelschap van 4 andere Italiaanse renners, de Kroaat Kristijan Durasek en de Ethiopiër Tsgabu Grmay die overstapte naar deze ploeg vanuit MTN-Qhubeka.

161 Niccolò Bonifazio (Ita)
162 Matteo Bono (Ita)
163 Davide Cimolai (Ita)
164 Kristijan Durasek (Cro)
165 Roberto Ferrari (Ita)
166 Manuele Mori (Ita)
167 Tsgabu Grmay (Eth)

Drapac Professional Cycling

Martin KohlerVoor de Australische Pro Continental ploeg Drapac is de Nederlandse renner Wouter Wippert de kopman en daarnaast zal de ploeg met name bestaan uit Australische renners (met uitzondering van de Zwitser Martin Kohler, foto) en we vinden in deze ploeg verschillende namen van renners die voorheen reden voor ploegen van het hoogste niveau!

171 Wouter Wippert (Ned)
172 William Clarke (Aus)
173 Timothy Roe (Aus)
174 Graeme Brown (Aus)
175 Martin Kohler (Swi)
176 Jordan Kerby (Aus)
177 Travis Meyer (Aus)

UniSA-Australia

Jack BobridgeZoals gebruikelijk zal één ploeg volledig uit Australische renners bestaan en gesponsord worden door de Universiteit van Zuid-Australië in de Tour Down Under. Dit jaar wordt deze ploeg geleid door Jack Bobridge die de Belkin ploeg (die ondertussen LottoNL-Jumbo heet) verliet voor het kleinere Team Budget Forklifts.

181 Jack Bobridge (Aus)
182 Alex Edmondson (Aus)
183 Jack Haig (Aus)
184 Robert Power (Aus)
185 Steele von Hoff (Aus)
186 Neil van der Ploeg (Aus)
187 Miles Scotson (Aus)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3329x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2015

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Nice pics n grate blog. I enjoyed reading...

    | Visit Ooty | maandag 16 maart 2015 om 05u55

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer zeven ?