home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour Down Under 2015 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: vrijdag 26 december 2014 om 13:14:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour Down Under 2015 op Google Maps/Google Earth

  ... en de etappeprofielen

  Terwijl het jaar 2014 tegen het einde loopt en de verschillende ploegen alweer gepresenteerd worden voor komend jaar in de laatste dagen van dit jaar of zich opmaken om dat begin volgend jaar te doen, maakt velowire.com het u mogelijk om nu al het precieze parcours van de eerste wedstrijd van een nieuwe editie van de UCI WorldTour, de Santos Tour Down Under 2015, te ontdekken, die plaatsvindt van 20 tot en met 25 januari 2015!

  In dit artikel vindt u alle informatie over het parcours van de Santos Tour Down Under 2015, met het parcours op Google Maps/Google Earth kaarten en de profielen van alle etappes.

  Het parcours van de Tour Down Under 2015 op Google Maps

  zondag 18 januari 2015 - People's Choice Classic - criterium - 51 km

  Zoals gebruikelijk zal deze wedstrijd vooraf gegaan worden door de People's Choice Classic die officieel geen onderdeel uitmaakt van de Santos Tour Down Under maar die onderdeel uit maakt van de officiële UCI criteriumkalender, waardoor de renners van de UCI WorldTeams er aan mee mogen doen.

  Na een iets gewijzigd parcours in 2014 vinden we dit jaar het gesloten circuit van 1,7 kilometer rond Rymill Park weer terug: een volledig vlak parcours voor deze People's Choice Classic. De renners leggen 30 rondjes af op dit circuit, waardoor de totale afstand 51 kilometer is. De start van dit criterium staat gepland om 19u15 (plaatselijke tijd, 9u45 Nederlandse/Belgische tijd) en de finish rond 20u15.

  Bij de 5de, 10de, 15de en 20ste doorkomst over de finishlijn kunnen de renners extra geldprijzen winnen in een sprint.

  Hieronder vindt u het parcours van de People's Choice Classic op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de People's Choice Classic op Google Maps Het profiel van de People's Choice Classic

  People's Choice Classic

  [X] Close

  dinsdag 20 januari 2015 - 1/ Tanunda > Campbelltown - 132,5 km

  Terwijl Adelaide zoals gebruikelijk het zenuwcentrum zal zijn van de Tour Down Under gaat de eerste etappe van de 17de editie van de Tour Down Under (die sinds 2008 onderdeel uitmaakt van de UCI WorldTour) van start op zo'n 70 kilometer ten noord-oosten van de hoofdstad van Zuid-Australië, in Tanunda.

  Vanuit de startplaats vertrekken de renners allereerst naar het noorden, tot aan Nuriootpa, om vervolgens terug te keren naar Tanunda via Angaston, daarbij een tussensprint betwistend in Bethany. Terug in Tanunda leggen ze voor de tweede keer dit rondje af maar ditmaal slaan ze linksaf net na de sprint, richting de bevoorradingszone in Williamstown.
  Op weg naar de finish in Campbelltown in de buitenwijken van Adelaide moeten ze nog Checker Hill beklimmen, een klim van de 2de categorie.

  Hieronder vindt u het parcours van deze eerste etappe op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de eerste etappe du Tour Down Under 2015 op Google Maps Het profiel van de eerste etappe du Tour Down Under 2015

  1/ Tanunda > Campbelltown

  [X] Close

  woensdag 21 januari 2015 - 2/ Unley > Stirling - 150,5 km

  Net als in 2013 vinden we in de Santos Tour Down Under 2015 wederom een etappe tussen Unley en Stirling, maar het parcours is anders dan 2 jaar geleden.

  Na de werkelijke start in Mitcham rijden de renners ten zuiden van het Belair National Park voordat ze koers zetten in noord-oostelijke richting naar de klim van Basket Range, een klim van de 2de categorie. Net daarna buigen ze af naar het zuiden tot aan Balhannah waar ze afslaan richting Verdun waar ze de eerste tussensprint van deze etappe vinden.
  In Hahndorf komen ze dan terecht op een circuit via Balhannah en Littlehampton waar ze twee rondjes zullen rijden.

  Na het tweede rondje op dit circuit slaan ze dan linksaf om daar de tweede tussensprint te betwisten in Mylor en gaan ze verder naar de finish in Stirling. Ze zullen dan echter ook nog een rondje af moeten leggen via Bradbury en Mylor voordat we de winnaar van deze 2de etappe van de Santos Tour Down Under 2015 zullen kennen.

  Hieronder vindt u het parcours van deze tweede etappe op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de tweede etappe du Tour Down Under 2015 op Google Maps Het profiel van de tweede etappe du Tour Down Under 2015

  2/ Unley > Stirling

  [X] Close

  donderdag 22 januari 2015 - 3/ Norwood > Paracombe - 143,2 km

  Het eerste deel van deze 3de etappe die van start gaat in Norwood is vergelijkbaar met dat van de 3de etappe van vorig jaar die in dezelfde stad van start ging (toen richting Campbelltown). De renners begeven zich allereerst richting de werkelijke start in Paradise en rijden dan via Houghton, Millbrook en Gumeracha tot aan Birdwood waar ze rechtsaf slaan naar Mount Torrens.

  In Lobethal komen ze dan op een circuit via Lenswood, Woodside en Charleston wat ze 3 maal afleggen en bij iedere doorkomst in Charleston betwisten ze een tussensprint. Terug in Lobethal na de 3de ronde slaan ze rechtsaf naar de finish in Paracombe die ze bereiken via de klim van Torrens Hill, een klimmetje van de 2de categorie.

  Hieronder vindt u het parcours van deze derde etappe op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de derde etappe du Tour Down Under 2015 op Google Maps Het profiel van de derde etappe du Tour Down Under 2015

  3/ Norwood > Paracombe

  [X] Close

  vrijdag 23 januari 2015 - 4/ Glenelg > Mount Barker - 144,5 km

  De 4de etappe van deze Santos Tour Down Under 2015 gaat van start in Glenelg in de buitenwijken van Adelaide en kent haar werkelijke start in Sturt waarna de renners afdalen naar het noorden tot aan Sellicks Hill, een klimmetje van de 2de categorie.
  Ze begeven zich vervolgens naar het oosten, via de bevoorradingszone in Mount Compass en de twee tussensprints in Ashbourne en Macclesfield richting de finish in Mount Barker.

  Hieronder vindt u het parcours van deze vierde etappe op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de vierde etappe du Tour Down Under 2015 op Google Maps Het profiel van de vierde etappe du Tour Down Under 2015

  4/ Glenelg > Mount Barker

  [X] Close

  zaterdag 24 januari 2015 - 5/ McLaren Vale > Willunga Hill - 151,5 km

  De voorlaatste etappe is tegenwoordig een klassieker in de TDU tussen McLaren Vale en Willunga Hill, de enige klim van de eerste categorie van de Australische wedstrijd.

  Om deze etappe te laten finishen op de top van Old Willunga Hill en zo een "klimmer" deze etappe te kunnen laten winnen, werd deze in 2012 verlengd van 131 naar 151,5 kilometer door het langste circuit 3 keer af te leggen tussen McLaren Vale, Willunga en Snapper Point (waar de renners tot tweemaal toe een tussensprint betwisten) in plaats van 2 keer, en één maal (ook in plaats van 2 keer) het kortste circuit, ditmaal met finish op de top van Old Willunga Hill. Dankzij de ligging van deze "berg" beklimmen de renners deze toch twee keer in deze etappe. Deze wijziging werd sindsdien behouden en is dus een echte klassieker geworden tussen de etappes van de Tour Down Under.

  Hieronder vindt u het parcours van deze vijfde etappe op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de vijfde etappe du Tour Down Under 2015 op Google Maps Het profiel van de vijfde etappe du Tour Down Under 2015

  5/ McLaren Vale > Willunga Hill

  [X] Close

  zondag 25 januari 2015 - 6/ Adelaide > Adelaide - 90 km

  De zesde etappe leek net zo klassiek te worden, maar vorig jaar vond er een wijziging plaats in het circuit in het centrum van Adelaide en dit jaar vinden we slechts gedeeltelijk het gebruikelijke circuit terug. Het nieuwe circuit gebruikt het westelijke deel van het circuit dat tot voor vorig jaar gebruikt werd maar het oostelijke deel is vervangen door een langer stuk op King William Street. Zou het idee zijn om hiervan de Australische Champs Elysées te maken? ;-)
  Dit circuit is in ieder geval weer 4,5 km lang en ze zullen er 20 rondjes afleggen om tot de totale afstand van 90 kilometer te komen.

  In de 8ste en 12de ronden betwisten de renners een sprint op de start/finish-lijn terwijl ze in de 10de en 15de ronde de laatste punten kunnne pakken voor het bergklassement op het Montefiore Hill heuveltje.

  Hieronder vindt u het parcours van deze zesde etappe op Google Maps en het profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de zesde etappe du Tour Down Under 2015 op Google Maps Het profiel van de zesde etappe du Tour Down Under 2015

  6/ Adelaide > Adelaide

  [X] Close

  Het parcours van de Tour Down Under 2015 in Google Earth

  Bekijkt u het volledige parcours met alle etappes van de Santos Tour Down Under 2015 liever in Google Earth dan kan dat door, indien nodig, eerst Google Earth te installeren en dan onderstaand KML bestand te downloaden:

  > Download het parcours van de Tour Down Under 2015 in Google Earth

  Het parcours van de Tour Down Under 2015

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 66657x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2015| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Bonjour Thomas,

  Merci pour l'article.
  L'arrivée à Paracombe avec la Torrens Hill avant est une nouveauté n'est-ce pas ?

  Le parcours n'est, cette fois-ci, plus du tout taillée pour un sprinteur, c'est dommage puisque avant l'arrivée au sommet du Mont Willunga, le classement était toujours difficile à prévoir : cette fois-ci, les puncheurs sont forcément en haut de l'affiche.

  | Aurélien M. | zaterdag 27 december 2014 om 10:43:56

 2. Paracombe est en effet une nouveauté.

  Par contre, cela fait déjà 2 ans qu'il y a une étape pour puncheur/grimpeur qui débloque le général avt l'étape de Willunga Hill.

  L'année dernière, c'était la 3e vers Campbelltown, et l'année avt Rostrevor.
  Les 2 fois, la côte de Montacute, placée à moins de 10 km de l'arrivée, avait permis aux costauds de se faire la belle.

  | oliv56 | zaterdag 27 december 2014 om 11:49:03

 3. Bonjour,

  Merci Oliv56 pour l'info, en effet, j'avais cru que le premier groupe à franchir la ligne était plus imposant. Je n'avais pas remarqué qu'ils avaient été que 12 dedans (+ Evans devant), je pensais qu'ils étaient une trentaine.

  | Aurélien M. | zondag 28 december 2014 om 9:50:19

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer één ?