home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Arnaud Démare (FDJ.fr) wint de Grand Prix d'Isbergues 2014, voor de 2de keer op een rij

Toegevoegd: zondag 21 september 2014 om 19:08:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Arnaud Démare (FDJ.fr) wint de Grand Prix d'Isbergues 2014, voor de 2de keer op een rijDe Grand Prix d'Isbergues 2014 zag vandaag een kopgroep van 7 renners gevormd worden na een paar kilometers maar, alhoewel Adrien Petit (Cofidis) het lang volhield in de laatste rondjes op het slotcircuit, zagen we het peloton samen komen en werd de overwinning dus wederom beslist in een sprint.

  In dit spelletje had Arnaud Démare (FDJ.fr) in 2013 al getoond dat hij als eerste over de lijn kon komen in Isbergues en dat deed hij wederom vandaag, dit keer in blauw-wit-rood tenue!

  De samenvatting van de Grand Prix d'Isbergues 2014

  Een paar minuten later dan gepland ging de voorlaatste wedstrijd van de Coupe de France PMU van start in de straten van Isbergues met 2 rondjes op een klein circuit en één op een wat groter circuit ten noorden van Isbergues, alvorens de renners begonnen aan het "berg"circuit wat hen uiteindelijk terugbracht op het slotcircuit in Isbergues, wat ze 5 maal moesten doen.

  Na verschillende pogingen zonder succes werd een groep van zeven renners gevormd, met Maxime Renault (BigMat-Auber 93), de lokale renner van de wedstrijd: Adrien Petit (Cofidis), Cyril Gautier en Alexandre Pichot (Team Europcar), José Gonçalves (La Pomme Marseille 13), Jimmy Turgis (Roubaix-Lille Métropole) en Kristoffer Skjerping (Team Joker).
  Een paar kilometers verderop werd de groep uitgebreid met twee andere renners: Simon Geschke (Team Giant-Shimano) en Rick Ottema (Veranclassic-Doltcini), die de achtervolging hadden ingezet.

  In het eerste uur bleef de voorsprong van deze kopgroep relatief laag, rond de 1'15"/1'30", voordat deze uiteindelijk boven de 2 minuten kwam en opliep tot 2'35".
  Tegelijkertijd werd het peloton voortdurend gecontroleerd door de FDJ.fr ploeg en dankzij de inspanningen van de renners van deze ploeg bleef de voorsprong stabiel rond de 1'50".

  Na zo'n 125 kilometer verloor de kopgroep één van zijn renners, aangezien Rick Ottema het tempo niet langer bij kon houden. Adrien Petit, die gedurende de hele dag aangemoedigd werd door zijn fans, besloot op zo'n vijftig kilometer van de finish aan te vallen, in de laatste klim van de wedstrijd in Estrée-Blanche, maar hij werd al snel teruggepakt door de 7 overblijvende renners van de kopgroep. De renner uit het noorden van Frankrijk, nog steeds niet ontmoedigd, viel vervolgens net voordat hij het slotcircuit opreed weer aan, dit keer niet alleen maar met Alexandre Pichot. Wederom duurde dit niet lang, maar na de inspanningen om deze twee renners terug te pakken verloor de kopgroep José Gonçalves en Jimmy Turgis.

  Terwijl hem nog iets meer dan 2 rondjes op het slotcircuit te wachten stonden viel Adrien Petit wederom aan, dit keer met Cyril Gautier, terwijl de andere renners van de kopgroep teruggepakt werden door het peloton. Op twee rondjes van de finish, op het moment dat hij over de finishlijn reed, reed Petit alleen voor het peloton uit maar ook zijn avontuur kwam snel tot een einde.

  Alles leek dus te wijzen op een massasprint, alhoewel we nog verschillende onsuccesvolle poging zagen (met name één van Nikolay Trusov [Tinkoff-Saxo] en Sébastien Hinault [IAM Cycling]) in de laatste ronde, kwam het peloton uiteindelijk weer samen op het moment dat ze de laatste kilometer in gingen. Dankzij een perfect voorbereide sprint door zijn ploegmaten, won Arnaud Démare (FDJ.fr) deze wedstrijd, voor het tweede jaar in rij, voor Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale) en Heinrich Haussler (IAM Cycling).

  De uitslag van de Grand Prix d'Isbergues 2014

  Hieronder vindt u de top 10 van de Grand Prix d'Isbergues 2014:

  1/ Arnaud Démare (FDJ.fr - 4h28'06"
  2/ Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale)
  3/ Heinrich Haussler (IAM Cycling)
  4/ Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise)
  5/ Reinardt Janse van Rensburg (Team Giant-Shimano)
  6/ Julien Simon (Cofidis, solutions crédits)
  7/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
  8/ Jean-Pierre Drucker (Wanty-Groupe Gobert)
  9/ Mickaël Delage (FDJ.fr)
  10/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole)

  Het klassement van de Coupe de France PMU 2014

  Door vandaag de 6de plaats in de wedstrijd te pakken won Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) 16 extra punten voor het klassement van de Coupe de France PMU maar aangezien zijn belangrijkste concurrent, Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale), geen punten pakte, wist hij zich zeker van zijn leiderspositie in dit klassement na deze race.

  Daarnaast is de renner van de Cofidis ploeg nu zeker dit klassement van de Coupe de France PMU 2014 te winnen aangezien de winnaar van de Ronde van de Vendée maximaal 50 punten pakt en het verschil tussen Julien Simon en Samuel Dumoulin nu 63 punten is!

  Hieronder vindt u de huidige top 5 van dit klassement:

  1/ Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) - 184 punten
  2/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) - 121 punten
  3/ Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale) - 106 punten
  4/ Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) - 100 punten
  5/ Bryan Coquard (Team Europcar) - 100 punten

  De foto's en video van de Grand Prix d'Isbergues 2014

  Bekijk een selectie met 53 foto's van de Grand Prix d'Isbergues 2014 in de bijbehorende fotorubriek:

  >> bekijk de foto's van de Grand Prix d'Isbergues 2014

  Later vindt u hier ook een video met een samenvatting van de wedstrijd!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2967x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grand Prix d'Isbergues | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zeven ?