home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Classic de l'Indre 2014: Iljo Keisse wint de sprint!

Toegevoegd: zondag 24 augustus 2014 om 18:03:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Classic de l'Indre 2014: Iljo Keisse wint de sprint!In de Classic de l'Indre zagen we vandaag een kopgroep van 4 renners na zo'n 50 kilometer in de wedstrijd en deze groep werd pas teruggepakt net na de eerste doorkomst over de finishlijn. De 3 rondes op het lokale circuit vonden dus plaats met een gegroepeerd peloton en uiteindelijk was Iljo Keisse (Omega Pharma-QuickStep) degene die de wedstrijd won in de sprint!

  De samenvatting van de Classic de l'Indre 2014

  Aan de start van de 11de editie van de Classic de l'Indre, wisten 157 renners dat, ondanks het feit dat het aantal rondes op het lokale circuit teruggebracht was naar 3, de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk zou eindigen in een sprint.

  Zo gingen ze van start onder een stralende zon in Châteauroux om richting te zetten naar de kilometer 0 in Ardentes. Al snel na de start zagen we verschillende ontsnappingspogingen maar het was wachten tot zo'n vijftig kilometer in de race om aan te komen in de buurt van Sainte-Sévère-sur-Indre en om de kopgroep van de dag gevormd zien worden.

  In de kopgroep met 4 renners vonden we twee Fransen, Julien El Fares (Team La Pomme Marseille 13) en Damien Monier (Bridgestone-Anchor Cycling Team). Zij werden vergezeld door de Spanjaard Angel Madrazo (Caja Rural-Seguros RGA) en door de Bulgaar Nikolay Mihaylov (CCC Polsat Polkowice).
  Deze 4 renners wisten al snel een gat te slaan en dit gat was al opgelopen tot zo'n 3 minuten op het moment dat ze de top bereikten van de beklimming bij Chez Piot (een klim van 200 meter @ 22%) en dit liep uiteindelijk op tot 5'20".

  Op het moment dat ze terug kwamen in Sainte-Sévère-sur-Indre leek het peloton te hebben besloten om de kopgroep ervandoor te laten gaan want ze reden op dat moment niet echt hard. Al snel daarna zetten ze de achtervolging echter weer in en liep de voorsprong terug tot rond de 3 minuten.

  Bij de eerste doorkomst over de finishlijn was de voorsprong dusdanig teruggelopen dat het peloton de 4 renners aan kop in zicht had in de lange rechte lijn richting de finish in Châteauroux en net na de start van de eerste van 3 rondjes op het lokale circuit kwam het avontuur van de 4 renners aan kop dus ten einde.

  Tegen het einde van de 2de ronde op het circuit besloot de stagiaire Nico Denz van de AG2R La Mondiale ploeg aan te vallen, waarschijnlijk denkend dat het ofwel al de finish was, of de tussensprint die de ronde ervoor plaats vond.

  In het laatste rondje waagde Kevyn Ista (IAM Cycling) zijn kans maar het lukte hem niet om echt weg te komen want het peloton had duidelijk gerekend op een massasprint. En deze massasprint besloot dus uiteindelijk de wedstrijd en de Belgische renner Iljo Keisse (Omega Pharma-QuickStep) wist deze te winnen, voor Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement) en Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert).

  Het klassement van de Châtearoux Classic de l'Indre 2014

  Hieronder vindt u de top 10 van de Classic de l'Indre 2014:

  1/ Iljo Keisse (Omega Pharma-QuickStep) - 4h40'39"
  2/ Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement)
  3/ Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
  4/ Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise)
  5/ Morgan Lamoisson (Team Europcar)
  6/ Benjamin Giraud (Team La Pomme Marseille 13)
  7/ Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Metropole)
  8/ Francesco Chicchi (Neri Sottoli)
  9/ Andrea Piechele (Bardiani CSF)
  10/ Justin Jules (Team La Pomme Marseille 13)

  De foto's van de Classic de l'Indre 2014

  U kunt nu een selectie van 100 foto's van de Classic de l'Indre 2014, van de ploegenpresentatie tot de finish via de start en verschillende plaatsen langs de kant van de weg, bekijken door op onderstaande link te klikken:

  >> bekijk de foto's van de Classic de l'Indre 2014

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2695x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Classic de l'Indre | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer vijf ?