maandag 07 januari 2008 om 14u46

Zoals Pascal al zei in een reactie op één van mijn artikeltjes opent de nieuwe website voor 2008 van de wielerploeg Cofidis morgen zijn deuren volgens de aankondiging die zichtbaar is op de site.

Als je een beetje zoekt (niet eens echt veel!) vind je de nieuwe site al voordat 'ie officieel online staat ;-) ...


Zo kan ik u als lezers van www.velowire.com dus nu al toegang geven tot de nieuwe website van de wielerploeg Cofidis !

Cofidis - het tijdelijke berichtje op de huidige site


Tim, de mascotte van Cofidis, CofidisAl vanaf de eerste pagina van de nieuwe site kun je zien dat Cofidis een beroep heeft gedaan op een tekenaar die afbeeldingen heeft gemaakt van een aantal dingen die bij de ploeg horen. Deze afbeeldingen zijn vervolgens weer links naar de verschillende rubrieken van de website: team voor de tekening van de bus, agenda voor de kilometerpaal (paddestoel), foto's en video's voor het TV-scherm, online winkel voor het Cofidis winkeltje, partners voor het fietswiel en persmap voor het zonnetjeslogo van Cofidis. Gelukkig zijn deze rubrieken ook toegankelijk via de links onderaan de afbeelding!

Ook meteen vanaf de homepage zien we Tim, de mascotte van het team (cf. afbeelding hiernaast) en die ook aanwezig is op de meeste andere pagina's zonder dat 'ie bijvoorbeeld ook echt gebruikt wordt als interactieve raadgever.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De nieuwe partners

Op de nieuwe site en in de elektronische persmap zijn ook de nieuwe partners van het team te zien:
> BBB (accessoires) die Elite vervangt
> Zéfal (bidons & bidonhouders)
> Nestlé Aquarel (bronwater) die volgens mij voor het eerst - naast de sponsoring van de Tour de France - partner van een team wordt
> Andros (jam, jus d'orange, appelmoes)
> Qoleum Sports Care (massageproducten)
> Les Saveurs de Monin (drankjes)
> hapo-G (fietskoffers)
> ReSkin (pleisters tegen blaren, schuurwonden en zadelpijn)
> Compex wordt CefarCompex (elektrostimulatie)

De nieuwe ploeg ... of eigenlijk de nieuwe ploegEN

Op deze nieuwe site presenteert Cofidis ook de nieuwe ploeg, of eigenlijk de twee nieuwe ploegen: een wegploeg met 30 renners en een baanploeg met 4 renners.

De gemiddelde leeftijd in de wegploeg is 26 jaar en de ploeg vertegenwoordigt 8 nationaliteiten met 19 Franse renners, 5 Belgische renners, 1 Colombiaan, 1 Deen, 1 Spanjaard, 1 Estlander, 1 Nederlander en 1 Zwitser.

Sébastien Portal - Samuel Dumoulin - Florent Brard, CofidisSébastien Portal - Samuel Dumoulin - Florent Brard in hun nieuwe tenue, CofidisDe nieuwe renners zijn Florent Brard en Sébastien Portal die komen van de ploeg Caisse d'Epargne, Samuel Dumoulin die zijn vriendin bij AG2R(-La Mondiale) verlaat en de neo-profs Alexandre Blain, Jean-Eudes Desmaret, Julien El-Farès en Rein Taaramae.

Deze nieuwe renners vormen samen met de renners die zijn gebleven van het team van 2007 de nieuwe ploeg: Stéphane Augé, Mickaël Buffaz, Sylvain Chavanel, Kevin de Weert, Hervé Duclos-Lassalle, Leonardo Duque, Bingen Fernandez, Nicolas Hartmann, Maryan Hary, Mathieu Heijboer, Frank Hoj, Yann Huguet, Sébastien Minard, Amaël Moinard, David Moncoutié, Maxime Monfort, Damien Monier, Nick Nuyens, Staf Scheirlinckx, Tristan Valentin, Rik Verbrugghe, Romain Villa en Steve Zampieri.

Voor de baanploeg versterkt de neo-prof Didier Henriette de bestaande ploeg met Arnaud Tournant, Kévin Sireau en Mickaël Bourgain.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Ce qui reste à faire

Op de website kun je de elektronische persmap al downloaden en is heel de Franse versie (met uitzondering van de online winkel) ook al online ... maar de versies in de andere talen bestaan nog niet (de vlaggetjes al wel) ...

Wanneer je de Engelse versie opent zijn de namen van de verschillende rubrieken al vertaald (ook al staat er 'pics et videos' en zijn de nieuwsberichten niet vertaald), maar
- in de Italiaanse versie heeft Cofidis het nog over verschillende soorten pasta
le menu de Cofidis en italien : des pâtes

- voor de Nederlandse / Belgische versie (da's natuurlijk eigenlijk hetzelfde maar de twee vlaggetjes staan er apart) staan er zinnetjes als 'dag meneer' / 'dag mevrouw' / 'alst u blief' (!) / 'dank u wel' / 'tot ziens' / 'ik ben'
le menu de Cofidis en néerlandais : des formules de politesse

- en voor de Spaanse en Portugese versies herhalen ze 6 keer het woord 'españa'
le menu de Cofidis en espagnol : espa&ntildea

UPDATE : de vlaggetjes voor de verschillende talen zijn nu verwijderd ... blijkbaar bestaat de nieuwe website alleen maar in het Frans.

De nieuwe site van de wielerploeg Cofidis - ontwikkeld door het bedrijf Clerc-com uit Lille (die zelf ook wat probleempjes heeft met zijn website ; UPDATE : dat probleem is nu ook opgelost) - ziet er dus behoorlijk goed uit in de Franse versie, alhoewel ik het jammer vind dat behalve Tim de meeste andere afbeeldingen van de homepage niet terugkomen op de andere pagina's. Wat wel goed is is dat de hele site niet in Flash gemaakt is, maar om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren zouden ze beter ook een alternatieve versie kunnen maken met links naar de andere pagina's van de site!

Het adres van de site

U vindt de nieuwe site nog voor 'ie officeel online is op www.equipe-cofidis.com/2008

UPDATE 8 januari 2008: de site is nu officieel online op www.equipe-cofidis.com/.

Alle afbeeldingen uit dit artikel zijn Cofidis

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

7 reacties | 17110x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Marketing | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Ploegpresentatie 2008

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. halooooo ik wens U HET ALLERBESTE VOOR DEN TOUR 2009,zou het mogelijk zijn om zo een 3 of meer paar koersehandschoenen op te sturen naar het adres voor jongen zie zou willen beginnen koersen en ook voor souvenier AUB. VANWIJNSBERGHE HENRI.LEBBESTRAAT NR.43 8790 WAREGEM BELGIE.SPORTIEVE GROETEN EN DEDANKT.

  | VANWIJNSBERGHE JOHANNA | donderdag 30 oktober 2008 om 10u29

 2. Beste Johanna,

  Zoals volgens mij wel uit het artikeltje blijkt heb ik verder geen directe banden met de Cofidis-wielerploeg en koop ik dus ook mijn wielerhandschoenen gewoon zelf (nou, da's niet helemaal waar, maar daar heb ik een andere sponsor voor en dat is alleen voor mij persoonlijk omdat ik hen toevallig goed ken).

  De handschoenen en andere kleding van de Cofidis wielerploeg zijn te koop in de online winkel: de handschoenen voor 18,50 (en er staat dat je nu 20% korting op alle producten krijgt) of die van 2007 voor 11,50 ...

  Groetjes,
  Thomas

  | Thomas Vergouwen | maandag 10 november 2008 om 16u46

 3. Ik zou graag een postadres van de ploeg Cofidis wilen ontvangen aangezien dhr. Bernard Quilfer bij ons een nieuwe ruit in zijn auto heeft laten plaatsen en ik met een onbetaalde rekening zit. Ik werk voor Carglass Nederland.
  Mijn telefoonnummer is 06.2500.7943

  | egbert v d velde | dinsdag 01 september 2009 om 21u53

 4. Waar mijn site al niet goed voor is ;-).

  Die man heet Bernard Quilfen en is ploegleider bij Cofidis.

  Een klik op de link "contact" op de site van de ploeg levert al snel het juiste postadres op:

  COFIDIS Compétition
  ZAC Des Ravennes-les-Francs
  6 avenue Poincarré
  59910 Bondues
  France

  | Thomas Vergouwen | woensdag 02 september 2009 om 01u08

 5. Ik heb reeds meermalen gevraagd om koersehandschoenen voor een jongen te sponseren die wil koersen,zou het AUB. mogelijk zijn om een paar koersehandschoenen op te sturen voor ons is dit wel duur,adres Henri Lebbestraat nr.43.879O Waregem,ho zou zeer blij zijn en Bedankt grtoeten MIE.

  | MIE | woensdag 02 september 2009 om 10u02

 6. Beste MIE,

  Volgens mij heb ik voorzover ik daartoe in staat ben uw vraag op 10 november 2008 al beantwoord. Ik nodig u dus uit om mijn reactie hierboven nogmaals te lezen en te kijken wat u ermee kunt.

  Op deze site zult u in ieder geval niet verder komen ...

  PS Probeer anders een lokale sponsor te vinden! Dat is volgens mij makkelijker ...

  | Thomas Vergouwen | zondag 06 september 2009 om 21u32

 7. Beste Thomas,

  Ik zie dat er al meerdere mensen zijn die op zoek zijn naar de handschoenen van Cofidis. Nou klik ik op de link maar deze geeft een foutmelding bij mij. Kan dit kloppen?
  Heb je nog een andere manier/

  Groeten
  maarten Pigge

  | Maarten Pigge | donderdag 10 september 2009 om 08u33

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is n keer zes ?