home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps/Google Earth en de etappeprofielen

Toegevoegd: dinsdag 03 juni 2014 om 22:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps/Google Earth en de etappeprofielenAanstaande zondag gaat één van de bekende voorbereidingswedstrijden voor de Tour de France, het Critérium du Dauphiné 2014 van start in Lyon met een individuele tijdrit als eerste etappe, die gevolgd zal worden door par 7 etappes in lijn.

  1187,4 kilometer en een bezoekje aan Zwitserland verderop weten wie er met de geel-blauwe leiderstrui van het algemeen klassement vandoor gaat en wie dus een goede kandidaat zal zijn voor het algemeen klassement van de Tour de France 2014.

  Nadat hij de afgelopen dagen de eerste etappes van de 101ste editie van de Grande Boucle heeft verkend zal Chris Froome (Team Sky) aan de start verschijnen in Lyon, net als Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) en Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) en we zullen dus op minder dan een maand voor de start van de Tour hun conditie kunnen peilen ...

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps, de tijd- en routeschema's en de etappeprofielen

  Laten we dan nu kijken naar de gedetailleerde informatie over het parcours van de verschillende etappes, met de precieze routes, zoals gebruikelijk op een Google Maps kaart.

  1/ zondag 08 juni 2014 - Lyon > Lyon - individuele tijdrit - 10,4 km

  Dit jaar gaat het Critérium du Dauphiné van start met een individuele tijdrit, in de straten van Lyon.

  Deze tijdrit volgt een origineel parcours want na de start in de Avenue du Maréchal Foch volgen de renners de tube modes doux van de tunnel van Croix Rousse. Deze tunnel werd volledig gerenoveerd in 2013 en deze extra pijp, waarin een busbaan, een fietspad en een voetpad te vinden zijn, werd bij deze gelegenheid aangelegd en werd geopend voor het publiek op 5 december jongstleden.

  Deze pijp, 1.763 meter lang, vergt een fietser in Lyon 8 minuten om over te steken volgens de presentatie van Grand Lyon terwijl in het tijd- en routeschema van deze etappe van de Dauphiné staan maar 2 minuten gepland voor deze oversteek! Er wordt niet aangegeven of de afbeeldingen die normaal gesproken geprojecteerd worden op de muur van deze pijp ook de renners vergezellen terwijl ze door de tunnel rijden.

  Als ze eenmaal uit de tunnel zijn, die de renners van de Rhône naar de Saône brengt, slaan ze rechtsaf om zo langs de rivier te rijden tot aan de rotonde waar ze rechtsomkeert maken en zo koers zetten richting de Montée de l'Observance (4de categorie) en op de top van deze klim zal hun tussentijd worden opgenomen.
  Na de afdaling volgen ze dan de Saône die ze wederom oversteken bij het centrum Vieux Lyon over de Bonaparte brug om vervolgens de rivier aan de andere kant te volgen tot net na het station Lyon-Perrache waar ze het schiereiland oprijden om vervolgens hun krachtsinspanning te beëindigen vlakbij het Hôtel de région van de regio Rhône-Alpes.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  1/ Lyon > Lyon

  [X] Close

  1/ Lyon > Lyon

  [X] Close

  2/ maandag 09 juni 2014 - Tarare > Pays d'Olliergues-Col du Béal - 156 km

  Ten noord-westen van Lyon gaan de renners van start voor de 2de etappe in Tarare en meteen na de kilometer 0 beginnen ze met de klim van de Côte de Saint-Marcel-l'Éclairé (4de categorie, 5 km lang @ 6,1%). De afdaling hiervan gaat meteen over in de klim van een andere helling van de 4de categorie, de Côte d'Albigny (2,3 km @ 5,5%).

  Na een lusje ten noord-westen van Feurs begeeft het peloton zich in de richting van de bevoorradingszone in Les Comolons (Mornand-en-Forez) en vervolgens de Côte de Bard (2de categorie, 6,3 km @ 5,3%), Col de la Croix de l'Homme Mort (2de categorie, 5,6 km @ 5,6%) en de Col des Pradeaux (3de categorie, 7,3 km @ 3,6%) die elkaar opvolgen.

  Via de sprint in Ambert, de startplaats van de etappe van de volgende dag, rijden de renners verder naar het noorden en naar de grens tussen het departement van de Puy-de-Dôme en de Loire die gevormd wordt door de Col de Béal (buitencategorie, 13,6 km @ 6,6%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  2/ Tarare > Col du Béal

  [X] Close

  2/ Tarare > Col du Béal

  [X] Close

  3/ dinsdag 10 juni 2014 - Ambert > Le Teil - 194 km

  Na de start vanuit Ambert deze dinsdag zijn de eerste 20 kilometers van de etappe redelijk vlak, voordat de renners verder gaan met de klim van de Côte de Lavet (2de categorie, 8,7 km @ 4,4%). Ze vervolgen daarna hun weg naar het zuid-oosten richting de bevoorradingszone in Saint-Agrève en vervolgens de klim van de Col de la Mûre (2de categorie) die slechts 3,8 km lang is maar een gemiddeld stijgingspercentage heeft van 6,3%.

  Na de afdaling van deze klim betwisten ze de tussensprint van Saint-Laurent-du-Pape om vervolgens verder door te rijden naar het zuiden richting Le Teil waar de finishlijn getrokken zal worden in de Allée Paul Avon.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  3/ Ambert > Le Teil

  [X] Close

  3/ Ambert > Le Teil

  [X] Close

  4/ woensdag 11 juni 2014 - Montélimar > Gap - 167,5 km

  De start in Montélimar bevindt zich vlakbij de finish van de vorige etappe en ditmaal staat een etappe van west naar oost op het programma van het Critérium du Dauphiné 2014.

  Het profiel van deze etappe toont een progressieve klim via de top van de Côte de Rosans (4de categorie, 1,5 km @ 3,6%) halverwege de etappe, de bevoorradingszone van Ribeyret en de tussensprint in Veynes. Aangekomen in de buurt van de finish in Gap wordt het dan allemaal wat zwaarder want in plaats van direct koers te zetten naar de finishlijn, slaan de renners linksaf op de Route de Napoléon waar ze dan al beginnen met de klim, die verder gaat als ze rechtsaf slaan naar de Col de Manse (2de categorie, 9,6 km @ 5,2%).

  Als u deze klim in videobeelden wilt ontdekken (of herontdekken) dan kan dat met het filmpje wat ik gemaakt heb tijdens het Critérium du Dauphiné vorig jaar, in voorbereiding op de Tour de France die toen deze berg beklom (u kunt de video laten afspelen vanaf een bepaalde plaats door het fietsje op de kaart te verplaatsen naar de gewenste plaats):


  Na deze laatste klim volgt dan de afdaling naar de finishlijn in de Avenue Maréchal Foch.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  4/ Montélimar > Gap

  [X] Close

  4/ Montélimar > Gap

  [X] Close

  5/ donderdag 12 juni 2014 - Sisteron > La Mure - 189,5 km

  Op basis van hetzelfde model als dat van de Tour de France 2013 beklimmen de renners dan in de volgene etappe, na de start in Sisteron, de Col de Manse (2de categorie, 6,6 km @ 6,2%) van de andere kant en ze hebben dan al 68,5 kilometers afgelegd als ze bovenop deze klim komen.

  Als u deze klim van de Col de Manse vanaf La Bâtie Neuve in videobeelden wilt ontdekken (of herontdekken) met het filmpje wat ik vorig jaar gemaakt heb tijdens het Critérium du Dauphiné in voorbereiding op de Tour de France die toen deze berg beklom, kunt u onderstaande filmpjes bekijken. Dit filmpje is namelijk opgedeeld in twee delen want ik moest onderweg stoppen om een vriend te helpen die een lekke band had gekregen in de afdaling van deze berg nadat we deze vanaf de andere kant beklommen hadden (ook nu weer kunt u het filmpje laten beginnen op de door u gewenste plaats door het fietsje op de kaart te verplaatsen):  Na de klim van de Col de Manse leggen ze nog zo'n 60 kilometer af, via de Côte du Motty (3de categorie, 2,3 km @ 8,1%), de bevoorradingszone in Les Côtes-de-Corps, de klim van de Côte du Pont-Haut (3de categorie, 2,7 km @ 7,4%), richting de finish in La Mure. Op het moment dat ze over de finishlijn komen en de tussensprint betwisten, hebben ze echter nog 61,5 kilometer af te leggen op een circuit rondom de finishstad.

  Dit circuit brengt hen naar de klim van de Col de Malissol (3de categorie, 2 km @ 8,8%), de Col de la Morte (2de categorie, 3,1 km @ 8,4%) en ten slotte de Côte de Laffrey (2de categorie, 6,3 km @ 6,2%) voordat ze opnieuw over de finishlijn komen, ditmaal voor de etappeoverwinning!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  5/ Sisteron > La Mure

  [X] Close

  5/ Sisteron > La Mure

  [X] Close

  6/ vrijdag 13 juni 2014 - Grenoble > Poisy - 178,5 km

  De 6de etappe gaat een stukje verder ten noorden van start, in Grenoble, en gaat vervolgens buiten Voiron langs naar de bevoorradingszone in Nances. Na de bevoorradingszone beklimmen de renners de Côte de la Bétaz (4de categorie, 1,5 km @ 4,4%) en zetten hun reis voort naar het noorden.

  Net voordat ze in Seyssel aankomen slaan ze rechtsaf richting Rumilly via de tussensprint in Vallières. Richting de finishlijn moeten ze dan nog twee hellingen beklimmen: de Côte de Marcellaz-Albanais (4de categorie, 4,6 km @ 4,1%) en de Côte de Ronzy (4de categorie, 1,7 km @ 6,3%) waarvan de top zich op slechts 7,5 kilometer van de finish in Poisy, vlakbij Annecy, bevindt.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  6/ Grenoble > Poisy

  [X] Close

  6/ Grenoble > Poisy

  [X] Close

  7/ zaterdag 14 juni 2014 - Ville-la-Grand > Finhaut-Émosson (CH) - 160 km

  Het laatste weekend van het Critérium du Dauphiné 2014 staan twee grote bergetappes op het programma en met name de etappe van zaterdag zal het algemeen klassement definitief opschudden als er in de voorgaande etappes nog geen renner echt de leiding heeft genomen in dat klassement.

  De start van deze etappe vindt plaats in Ville-la-Grand, net aan de andere kant van de grens (in Frankrijk dus) van de stad Genève. Tot aan Taninges begint deze etappe rustig maar de renners beginnen dan aan de klim naar Les Gets en de Côte des Gets (2de categorie, 10,3 km @ 4,9%) waarvan de afdaling meteen gevolgd zal worden door de klim van de Col du Corbier (1ste categorie, 7,5 km @ 7,5%).

  Eénmaal aangekomen op de top van deze klim begeven de renners zich naar de grens met Zwitserland die ze kruisen op de Pas de Morgins (2de categorie, 6 km @ 5,7%). Ze dalen dan af via Monthey naar de bevoorradingszone in Massongex om vervolgens door te rijden naar de tussensprint van Martigny.

  Door hun weg te volgen richting Frankrijk klimmen ze allereerst de eerste buitencategorie berg van dit Critérium du Dauphiné, de Col de la Forclaz (12,6 km @ 8,2%), en na een paar kilometer afdaling gaan ze verder met de slotklim, ook buitencategorie, naar Finhaut-Emosson (10,2 km @ 8%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  7/ Ville-la-Grand > Finhaut-Emosson (CH)

  [X] Close

  7/ Ville-la-Grand > Finhaut-Emosson (CH)

  [X] Close

  8/ zondag 15 juni 2014 - Megève > Courchevel - 131,5 km

  De laatste etappe is relatief kort tussen Megève en Courchevel.

  Om ervoor te zorgen dat de etappe niet écht te kort is begint deze met een lusje ten noorden van Megève via Saint-Gervais-les-Bains, de Côte de Domancy (2de categorie, 2,5 km @ 9,6%) en Combloux, en weer terug naar Megève. Vanaf daar vervolgen ze hun weg naar het noord-westen tot aan Flumet waar ze afslaan naar de Col des Saisies (1ste categorie, 13,4 km @ 5,2%).

  De afdaling brengt hen dan naar Albertville en vervolgens naar de sprint van La Bâthie en ze gaan dan verder naar het noorden via Moûtiers en vervolgens de klim van de Côte de Montagny (1ste categorie, 8 km @ 6,5%).

  Volgt dan al snel de slotklim naar Courchevel - Le Praz (1ste categorie, 5,9 km @ 6,2%) waar we de uiteindelijke winnaar zullen kennen van deze 66ste editie van het Critérium du Dauphiné.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achtste etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 Het profiel van de achtste etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 De kaart met het parcours van de achtste etappe van het Critérium du Dauphiné 2014 op Google Maps

  8/ Megève > Courchevel

  [X] Close

  8/ Megève > Courchevel

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 in Google Earth

  Bekijkt u het volledige parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 liever in Google Earth, ofwel omdat u graag het parcours ineens ziet of omdat u een virtuele vogelvlucht wenst te maken over één of meerdere van de etappes? Dat kan, door onderstaand KMZ bestandje (een geZIPt KML bestand, vanwege de grootte van het bestand) te downloaden!

  WAARSCHUWINGWAARSCHUWING - auteursrecht: dit KMZ bestandje wordt u aangeboden voor uw eigen gebruik maar het is strict verboden om de inhoud van dit KMZ bestand en alle eventuele andere bestanden (waaronder de kaarten, de etappeprofielen, de KML bestanden en andere) die het parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 vertegenwoordigen elders te hergebruiken. Deze inhoud is, net als alle inhoud op velowire.com en in het algemeen op internet, beschermd door het auteursrecht en ik wil u dan ook verzoeken respect te tonen voor de tijd die ik hierin steek. Deze bescherming betreft dus het hergebruik van de kaarten of andere elementen in elke willekeurige vorm (in de vorm van een kaart, filmpjes waarin een vogelvlucht over de kaarten wordt getoond of elke andere creatie op basis van inhoud die te vinden is op velowire.com).

  >> Download het volledige parcours van het Critérium du Dauphiné 2014 in Google Earth (KMZ bestend, 354 kB)

  De kaart met het parcours van het Critérium du Dauphiné 2014

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 34439x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Criterium du Dauphiné Libéré| Critérium du Dauphiné 2014| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Magnifique enchainement final le samedi.

  Une étape Bourg Saint Maurice - Finhaut Emosson sur le Tour avec Petit et Grand Saint Bernard + l'ascension finale serait grandiose.

  | Dom | donderdag 05 juni 2014 om 23:02:41

 2. Totalement d'accord avec Dom, j'y pensais justement, c'est une idee a creuser.

  Sinon j'ai peut que entre le lundi et le samedi il ne se passe pas grand chose. Position figees au general, deja des ecarts sur les baroudeurs, ca va bouger pour les victoires d'etape mais le classement evoluera peu.

  | Yoshi45 | vrijdag 06 juni 2014 om 19:45:31

 3. La montée de Montagny dans le Tour de France, ça oui alors ça vaudrait le déplacement ! Appelez moi car je ne m'attendais pas à cela pour aujourd'hui dans le Critérium du DAUPHINÉ. ...

  | Eugène | zondag 15 juni 2014 om 21:42:35

 4. i really wanted to see on a map the whole route of the tour de france and i cannot pull this up like googles other maps did not likethis site

  | david genung | vrijdag 25 juli 2014 om 11:47:19

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer één ?